בית פורומים עצור כאן חושבים

סקר: את/ה, המצוות, והיושר האינטלקטואלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2005 20:42 לינק ישיר 

מפיסטו

אתה טוען שמכחישים כאן הוכחות לאלוקות, אקצין עוד, אלוקים כזה הדרוש להוכחות וי לו. חלק מהכותבים בגישה שהאלוקות צריכה להיות משהוא אבסלוטי בלתי ניתן לויכוח, לפחות כמו העובדה שכרגע אתה קורא.

לגבי חז"ל, חז"ל עצמם נתנו לנו להבין שהם בני אדם, ושתוקף הדורות עיקרו עניין שמירת המסגרת ולא ביטוי לאמת. אם תרצה מקורות אציין.

אם מצאת דיונים על תוקף מצוות מסוימות וגדרם, גם זה כחלק ממה שהתורה וכן חלק מהראשונים מתווים, גם זה ניתן לציון דרך.

היה שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 05:44 לינק ישיר 

הודעת עצכח: אדם רק מגיע וכבר מבקר ואף בשפה לא ראויה.

אך כדי שלא למנוע תוכן הביקורת, הנ"ל טוען (מתוך אינטלקט כמובן) שאנשי הפורום [הכללה] מסתובבים עם בטן מלאה וכאן מוציאים תסכולם, ולא מתוך אינטלקטואל.

תוקן על ידי - עצכח - 15/03/2005 6:46:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 05:49 לינק ישיר 

הפורום הזה מאכלס כאלו שבזמן חז"ל היו מורידין ולא מעלין.ואולי חלקם אוחזים במושכות הפורום.

למה רק בזמן חז"ל? למה לא היום?

"יוקעו הכופרים"

תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 15/03/2005 5:53:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 07:20 לינק ישיר 

היות ולא פעם ראשונה שמותקפים, ובפרט על ידי חיצונים שאין מכירין, [הודעה ראשונה או שניה בפורום] הוחלט ע"פ הגמ' דשרי לאיניש לאודועי נפשיה במקום דלא ידעי, אם לב32 ואיךנדע יצהירו כאן שהם מסכימים להתווכח, נעשה בע"ה אשכול "ויכוח", שם ידונו על נושאים יחסית פשוטים, וישפוט פעם אחת הציבור את ההבדל בין התוקף לנתקף. האשכול ייפתח על ידי החבר הנבחר, והצנזורה תקפיד על ענייניות ודרך כבוד

בנתיים נמתין שיעמדו מאחורי הדברים שלהם, וכל מי שמעוניין להצטרף לויכוח, יכול להודיע על כך כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 13:08 לינק ישיר 

עצכח,

חבל שנמחקו התגובות (של לב32 ושל איךנדע, שלא היו שוות זו לזו במהותן, לענ"ד), כי הדברים מעלים שאלות חשובות ביותר שבהחלט ראויות לדיון.

אחת מן השאלות הללו, היא כמובן -
מדוע אדם, ששאלות כמו זו הפותחת את האשכול, נראות לו כפירה בעיקר, ואנשים ונשים כגון אלה המשתתפים בפורום הזה, נדמים בעיניו כמי שחל עליהם מורידין ואין מעלין, בוחר לכתוב את הגיגיו דוקא כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 13:16 לינק ישיר 

אםשלום, שאלה טובה !!!

במיוחד לאור העובדה שהנ"ל הוא נאה דורש ואינו נאה מקיים !

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1197268

הזהרו מן הצבועים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 13:22 לינק ישיר 

לעצכ"ח
ובכן סוף סןף אני יכול לומר את הקלישאה שדברי הוצאו...
מהקשרם ולראשונה אני חש כסופר ימיבנימי הכותב דבר שאפשרי
לקרותו כדבר ןהפוכו .ואם כך הובנתי אני נוטל עלי את האשמה שלא כתבתי בצורה מובנת .ראשית אין אני אורח .אלא אני מופיע בשם חדש מסיבות טכניות .שנית אנא נסה לקרוא
את דברי בנרטיב שונה וכונתי היתה בביטוי בטן מלאה כאחד שאינו יכול לעמוד מנגד ומתוך הזדהות אישית .ומתוך תחושתי שמפיסטו הביע איזה תסכול שמוצג כאן רק צד אחד הסברתי את הרקע [אגב אין בעיה לדון גם בנושאים מורכבים וזה באשר לעצתך ]בכלל יש לי רעיון .שאולי נעמיד אשכול המסקר את חברינו שבו יובאו שנים או שלשה מהנקודות המשמעותיות שהם הגורמים לחברים לראות את היהדות ביתרת חובה וכן להיפך ביתרת זכות.וכך השאלה המציקה ביותר תזכה להבחו הראשונה כך בסדר יורד נעשה מדד מהן השאלות המטרידות ביותר המשך יבוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 13:47 לינק ישיר 

הבאבא_תור,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 14:07 לינק ישיר 

חשבתי שיש כאן חשיבה חופשית.

זאת דעתי.מותר לי?

תודה ויום טוב.

לא קיללתי ולא חירפתי.הבעתי את דעתי שיש כאן אנשים שדינם להורידם לבור.מחלוקות תמיד היו.ואני מכבד את דעת החולקים עליי.

למה לא להורידם לבור גם בזמנינו? שאלה טובה.ייתכן מפני שאין כח בית דין יפה.וצ"ע למעשה.

צביעות? מה יותר ברור ממה שכתבתי?
יש כאן מישהו שחושב שהוא גילה את אמריקה?

יש רצוי ויש מצוי.

אני לא אקפיד כלל אם תכתבו שלדעתכם דיני בד' מיתות בית דין.בכיף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 14:49 לינק ישיר 

חברים יקרים,

דומני כי האשכול האומלל שלי ירד מן הפסים. בואו ננסה להשיב דברים למסלולם.

אנשים הבינו שאני סוג של "מחזיר בתשובה" מן הצד הימני, הבא להסביר כי מכיוון שקיום המצות נובע רק מעיקרי אמונה מסוימים אזי חובה על כל אדם שומר מצוות להחזיק בעיקרי אמונה אלו. חלילה לי מסוג כזה של מחשבה: אם אדם מחליט קודם מה צריכה להיות תוצאת הדיון (=קיום מצוות) וגוזר מכך את האמונות הבסיסיות שלו הוא יכול לעזוב את הפורום "עצור כאן חושבים", לפחות מבחינת התאמתו לשם הפורום. אומר שוב: אינני סבור שאדם "צריך להאמין" במשהו בכלל. אמונתו או אי אמונתו של אדם היא מצב ולא בחירה, וממנה נגזרות מסקנות כאלו או אחרות. שינוי האמונה מחמת צורך בשינוי המסקנות הוא דבר בלתי אפשרי (אי אפשר "לשנות אמונה לצורך"). ממילא טענות משמאל בנוסח "גם האקסיומות שאתה מציע לא שוות הרבה" (ממללא) או התלהבות "מימין" מכך שסוף סוף חשפתי את האפיקורסים – כל אלו אינם שייכים לעניין.

אינני מציע את אקסיומות "האמונה התמימה האורתודוכסית" כתחליף לחשיבה מתוחכמת כלשהי. אני פשוט שואל את החברים הנכבדים: בהנחה שהפסקנו לקבל את האקסיומות האלו, האם קיים בסיס רעיוני אלטרנטיבי, עומד במבחן הביקורת, התומך בשמירת מצוות ? אם לא, איפה היושר האינטלקטואלי ? לצורך האשכול הזה, אנא התייחסו אלי כאל חילוני המעוניין להחזיר אתכם בשאלה.

וכעת לכמה נקודות שעלו:

1. הפניה לויכוחו של אידך גיסא נגד מציץ – עדיין לא קראתי. אנסה לקרוא ולהגיב.
2. קעלמר – פרקטיקת קיום מצוות היא עצמה עבודת השם גם אם מקורה אנושי – לענ"ד זוהי טענה שאיננה עומדת במבחן ההגיון הישר והיא ממש שטות.
3. קעלמר – שמירה על המסגרת הכללית – העמדת היהדות על הסוציולוגיה ? – וגם אם נניח שכן, האם מערכת האמונות שלך אכן מחייבת שמירה על המסגרת הכללית הזו ?
4. ממללא: "תימצא כבר הסיבה הפורמלית שלא לקיים בו את דין המחייה" – מה זה אומר? שכולם צבועים ? שגם אלו שמציגים את עצמם כמאמינים "חלקים" מוכנים לבטל דברי אלוקים חיים לטובת המוסריות שלהם ? (שוב: עין בפתיחת הודעה זו. אין לי שום בעיה לומר שגם הם לא רציניים. השאלה היא האם קיימת מערכת רצינית המקובלת עליך שבה יש סיבה לקיים מצות)
5. יהוסף: אינני מדבר על הוכחות לאלוקות אלא על הפרקטיקה של קיום המצוות. רבים מאמינים בקדוש ברוך הוא ומצטלבים, במקום לנענע לולב.
6. לא הצלחתי לראות את הודעותיהם משמחות הלב של אנשי המורידין ולא מעלין מחמת שנמחקו בידי הצנזור הרשע המעוניין למנוע מיהודים מילתא דבדיחותא בחודש אדר, ועל הא ודאי קבכינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 14:51 לינק ישיר 

איך נדע, בד"ה של דבריך בכלל יש לי רעיון וכו' נו....

איך ולב, אתם כ"כ חוששים מעימות חזיתי, לא התייחסתם להצעת עצכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 15:02 לינק ישיר 

באשכול הזה נעשתה עריכה וצנזורה להודעות,שאפילו פראבדה בימיו הנוצצים ביותר,לא יכול להשתוות לה.

יושר אינטלקטואלי? בהחלט.בין שתי דיעות עובר רק קו ישר אחד.וכל מי שאינו על אותו קו.אחת דינו להיערך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 15:02 לינק ישיר 

מפיסטו,

הרווחת ביושר:
על ההתעקשות לחזור ולשאול שאלות חשובות ומהותיות.
על האופטימיות שלך שתקבל תשובות...
על הסיפא של דבריך (הצלחת להצחיק אותי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 15:04 לינק ישיר 

מפיסטו,

טוב שאתה מנסה להשיב את האשכול למסלולו. לא חשבתי לרגע שבאת להחזיר בתשובה, (את מי?) אין לי זמן רב עכשיו אבל פטור בלא כלום א"א .
1] טוב מאד.
2] לא זכור לי שאמרתי דבר כזה.(אלא אם אני מתחיל להסניל)
3]מסגרת לא סוציולוגית אלא ערכית.

4] אני שמח שהודעות מורידין ולא מעלין מבדחות אותך,כמוני, אבל תודה שזה מעט היטה את אשכולך ובשביל זה אנו כאן. (במאמר המוסגר ,הגם שאני משועשע אין בכונת ההנהלה להרשות זאת מסיבות רבות אשר חלקן כמוס עמה)

אגב לא יצגתי את עמדתי האישית אלא בתוגבה לדבריך על הפורום.

ומה שהלב חושק הזמן עושק.

ואני באמת מציע לחברים המכובדים לב38 ו'איך נדע' שיענו להזמנה לקיים ויכוח בכדי לראות האם בטנם ריקנית ומוחם מלא,בשונה מחברי הפורום שההפך.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 16:03 לינק ישיר 

מפיסטו

דומני שבאופן שבו אתה מציג את השאלה, אתה פוסל מראש כל תשובה אפשרית. ישנם כאלה החולקים על הנחות היסוד שלך וסבורים שיש טעם בנאמנות להלכה ובקיום מצוות , ללא קבלת האמונה הפשטנית שמקור תקפם הוא , נאמר, בכך שהאל הזקן הציג את עצמו פעם אחת ואמר, אני רוצה שתעשו כך וכך.

למרות שאתה מכנה גישה זו שטות גמורה , הרי שמדובר בעמדה לגיטימית שהיתה קיימת ביהדות מאז ומעולם , לצד העמדות האחרות. יש ביהדות גישה שכלתנית שטוענת שמצוות הדת מתחייבות מהכרה שכלית ולא יועילו כל לגלוגי הניו אייג'יסטים הסבורים שרק הזר והמוזר יכול להיות טבעי ואותנטי.

עיקרה של שיטה זו היא , שיש לאדם מטרת על שהכרתו השכלית מביאתו לשאוף אליה. אותה מטרה היא הכרת ועבודת הא-ל. ניתן להתפלסף מכאן ועד להודעה חדשה על טיבה של הכרה שכלית זו (ובאזניים מודרניות, יתכן שהתואר "שכלי" יצרום קצת) ועל תוכנה, מהו א-ל ולמה יש להכירו ולעבדו ומהי עבודה זו. אבל אין כאן המקום להיכנס לכל זה , כי נראה שנקודה זו מתקבלת על הדעת בקלות.

הקושי העיקרי שיש לאנשים עם השקפה זו היא , כיצד מגיעים מאותה הכרה שכלית, להכרה בחיוב למלמל לפני כל פעם שאוכלים את המלמול הקבוע ולכרוך על הזרוע רצועות של עור בצבע שחור דווקא וכו' וכו'. התשובה על כך היא , שלקטיגוריות העיקריות של המצוות יש טעם המתקשר למימושה של מטרת העל . פרטי המצוות מצדם מתחייבים משני דברים , האחד שיש צורך במנהגים קבועים שלא ישתנו בהשתנות מצבי הרוח , שכן עיקרה של עבודת השם הוא שהאדם נושא על עצמו עול תמידי לקיים את חובותיו והשני שעבודת השם נעשית במסגרת של עם סגולה המקדיש את עצמו לעבודה זו ולכן יש צורך שההלכה תהיה אחידה ולפי המקובל.

מובן מאליו שמופת חותך לפי הסטנדרטים של חכמת התשבורת שיכריח את מי שנטייתו הפוכה, אין כאן. אבל יש כאן, בראשי פרקים, נימוק שנותן טעם מתקבל על הדעת לענ"ד והבוחר יבחר.

גישה זו בודאי הגיונית לאין ערוך מכל יתר הדעות שמעמתים אתה. אבל מאף אחד אין דורשים הגיון בימים טרופים אלה שכל הנלעג מחברו מקודש הימנו ואנשי חכמה נמאסו.

לב32

כתבת כאן מקודם שלא תקפיד כלל אם יכתבו עליך שאתה חייב ד' מיתות בי"ד. ברוחב לבך זה , בוודאי תוכל לעבור לסדר היום על איזה מחיקה או שתיים. עוד לא דנו אותך למיתה או משהו כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סקר: את/ה, המצוות, והיושר האינטלקטואלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.