בית פורומים עצור כאן חושבים

סקר: את/ה, המצוות, והיושר האינטלקטואלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2005 07:21 לינק ישיר 

אמ

הוא שולל קשר סיבתי בין יושר וקיום מצוות. אני כתבתי שאם כי ההתחלה של קיום מצוות תיתכן שלעולם אינה נובעת מיושר (ובזה גם איני בטוח כי איני יודע כל ובהחלט אני יכול לתאר 'בעלי תשובה' מתןך תמימות של יושר) אבל זה ידוע לי על כאלה שלולא היושר היו מפסיקים לקיים מצוות.

אולי קראת את דבריי כאומרים שיש כאלה שהיושר לא מניע אותם מספיק שיפסיקו לקיים מצוות וזה כאשר היושר בעיניהם דורש שיפסיקו. ואילו אני התכונתי שיש כאלה שהיושר מניע אותם שימשיכו לקיים מצוות שקיימו מסיבות אחרות וזה לא כקביעת הניק פרופ'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2005 07:28 לינק ישיר 

בוגי,

עכשיו הבנתי. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2005 21:26 לינק ישיר 

סיכום אשכול (לדעתי)
כל עוד אין הנחות יסוד ביסיות שמקובלות על רוב בנין ומנין של משתתפים, אין למושג "קיום מצוות" וכ"ש למושג "יושר אינטלקטואלי" משמעות, באשר כל אחד יכול לפרשו כאשר יחפוץ ליבו. (או שיכלו)

זו הסיבה ש(לענ"ד)השיח הפוסט-מודרני דל ודלוח ונע במעגלים סביב עצמו , וזו הסיבה שדיונים סביב נושאים כגון אלו בפורום מתנהגים באופן דומה.
באופן מצער נראה שמרחב הנושאים האלו הולך ומתרחב. (או שפשוט התפקחתי, מיציתי או ווטאבאר )

מובן שכל זה לפי ההגדרות שלי ושל ה"שכל הישר והפשוט" שלי, ואינו מחייב אף אחד אחר. (אלא אם יחפוץ בכך) בכל מקרה לדעתי
תנועה במעגלים לא בריאה לשכל הישר.
(וגם לא "מיישרת" אותו)

(ועל עבודת ה' בכלל לא התחלתי להרהר בהקשר הנידון)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סקר: את/ה, המצוות, והיושר האינטלקטואלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.