| נשלח ב-14/3/2005 11:20 |
|
| |
חברת הפצה או בבית? - דיון!
מה דעתכם?
האם על האמניות למכור את אלבומיהם בעצמן (בבית, בהופעות וכו') או שמא כדאי שתמכורנה דרך חברות ההפצה?
דוד הולשטיין - הבמה גם שלך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2005 15:27 |
|
| |
אולה, נגעת בנושא הרגיש ביותר של כל יוצר: ההפצה.
להפיץ בבית, ולהרוויח 100% רווח, אך הפצה מוגבלת ביותר,
או
להפיץ דרך מפיץ שיקרע אותך במחיר, אך תזכה להפצה נרחבת יותר?
אני חושבת שאין על זה תשובה החלטית. כל אחד מתאימה לו דרך אחרת, מה שמתאים לאומן אחד, לא מתאים לאומן אחר.
למרות הנאמר לעיל, אני חושבת שמי שמוכר בהפצה עצמית דרך הבית ובהופעות וכו' לעולם יישאר קטן ואנונימי, לעומת מי שעובד עם חברת הפקה - הפצה וכו', שייתכן שלא ירויח יותר מהראשון, אך קרוב לוודאי יהיה יותר מוכר, והסיכוי שלו להתפרסם גדול יותר.(ואולי גם הסיכוי שלו להרויח יותר, אבל זה לא בטוח, כי הוא יצטרך למכור פי 3 או 4 ממי שמוכר בבית, כדי להרויח אותו דבר)
בכל אופן, מה שהכי חשוב בתחום ההפצה (חוץ מאיכות החומר וכו') זה:
סיעתא דשמיא!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2005 17:27 |
|
| |
ישנו פרמטר נוסף שנקרא בהחלט חשוב ולא לקחתן בחשבון.
בהפצה בחנות נורמלית רב הוא הסיכוי שהסידי יגיע ליותר אזני גברים מאשר בהפצה ביתית ואישית יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2005 18:09 |
|
| |
ולכן הדיון הזה חשוב לנו הרבה יותר מאשר לגברים.
אגב,תמהתני אם חברות ההפצה עצמן ששות למכור 'מוצרי-נשים'...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 11:07 |
|
| |
יש כל מיני אלבומים של זמרות בחנויות (לא הרבה אבל קיים).
אבל-
הם באופן טבעי מונחים אי-שם...
לפרסום בודאי ובודאי הם לא יזכו.
אני כזמרת - מה עדיף לי?
שוה לי לשלם לחברה כשאני יודעת שהיא תדאג שהחומר יגיע לחנויות שונות ובכל זאת אף אחד לא ידע על זה??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 11:16 |
|
| |
מצד שני אם את מוכרת לבד - את מצליחה להרוויח משהו??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2005 13:07 |
|
| |
אולה-אני מרים את הכפפה ונענה להזמנתך להצטרף לדיון נכבד זה.
אצלנו בנועם הפקות,יש מדיניות לעזור לכל אמן באשר הוא
להפיץ את משנתו (כל זמן שהיא בגבולות הטעם הטוב וברוח ישראל סבא) ומובן שפעמים שכרו בצידו ופעמים הפסדו מרובה.
השיווק של שירת נשים בשוק הדתי והחרדי מטבעו קשה יותר בצורה הקונוונציונאלית דרך החנויות והמדיה האלקטרונית והכתובה ולכן עד שהשוק לא ייפתח יותר לעניין הייתי מציע ליוצרות "גם מזה ומזה אל תנך ידך" -ובעברית פשוטה-להפיץ דרך חברות ההפצה אך להשתדל גם למכור בכל אופן פרטי שידכן משגנה.
בברכת הצלחה,דוד הולשטיין
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 10:41 |
|
| |
האמת היא, שאני חייבת לומר את אשר על ליבי. (אולה, אל תהרגי אותי...)
אני חושבת שזו בעיה מאד גדולה שנשים יקליטו חומר שלהן. אין סיכוי שזה לא יגיע לאוזן גברית (מה שאין כן בהופעות, שאז יכולה להיות שליטה מלאה על העסק). נכון שאפשר 'לשחק אותה' ראש קטן, ולומר: אני את שלי עשיתי- כתבתי על הדיסק שהוא מיועד רק לנשים, ומי שרוצה לחטוא - לא על מצפוני!
אבל כולנו יודעות שזה לא בדיוק כך. יש לנו אחריות על מה שאנחנו מייצרות, ועל לאן זה עתיד להגיע.
מה דעתכן(כם)??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 10:50 |
|
| |
לא אהרוג אותך.
בשביל זה בדיוק נועד הדיון.
מה דעתך על חברת הפצה לנשים בלבד (כעת הולשטיין יהרוג אותי)??
(אם כי עדיין הבעיה בעינה עומדת. בכל זאת, לא להקליט בכלל זה קצת... את יודעת... מאכזב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 11:21 |
|
| |
אולה, מחלקת נשים אצל הולשטיין...
אולי עדיף לשיר ולהופיע לנשים אבל אם אלבום אז שישירו גברים (בעל, ילדים, זמרים וכו' יש הרבה אופציות).
לא פיי אולי אבל בחרנו לחיות בדרך מסויימת (אני מניחה שכיום כולנו חיות כך מבחירה שלנו ולא מכיון שהורינו בחרו לנו את הדרך) הדבר הזה הוא חלק מהמחיר שאנו משלמות. מחיר שבאופן אישי אני גאה לשלם (וזה לא סותר שזה לא קל בכלל!).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 18:13 |
|
| |
פורום נכבד זה יכול לזקוף לזכותו את העובדה שכאשר לאחרונה זמרת חדשה בשם נעמי פנתה אלינו עם דיסק חדש שהפיקה -החלטנו לאחר שמיעתו לעזור לה להוציאו לאור.
פרטים על האלבום בהמשך...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 19:01 |
|
| |
אל תשכח אותנו בקרדידים.
ממתינים לפרטים.
אגב דוד, אין אצלכם שם חומר מעניין שעשו נשים (יש אחת שהפיקה בעזרתכם סרט לילדים. שכחתח את שמה. קיצר, יש אשכול שם למעלה על נשים יוצרות, ספר לנו שם מי היא ואם יש עוד..)?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|