<איני מצדיק בריחה של מנהיג, אבל למנהיג ישנה דילמה מהותית, הוא מחוייב לשארית הפליטה. האם אינך יודע שישנה תכנית מילוט לבכירי המדינה במקרה של שואה, מי מצדיק את בריחתם והפקרת החלשים? כנראה הדילמה הזו, שצריכים להיות אנשים שסומכים עליהם והם מחוייבים למי שיישאר. (מדוע ג'ורג' בוש הוסתר והוחבא ב11 בספטמבר, האם לא ראוי שיישב בפנטגון או בבית הלבן ויהיה חשוף כמו כולם לאפשרות הפיגוע הנוסף?)> בעבר טענתי שמנהיגים חייבים להציל את נפשם, לא פחות ולא יותר מאחרים, איני חושב שהרעיון של תוכנית המילוט של בכירי המדינה הוא רק לטובתם של המנהיגים, ולא (גם) לטובת המדינה, הם המנהיגים שבאופן לפחות את המאבק לטובת האזרחים או המדינה, אם תעיין בסיפורם של מצדיקי האדמו"רים הבורחים, תמצא את ההסבר הזה, אם כי איני בטוח אם הם היו בראש הרשימה של הסיבות לבריחתם.
<הדילמה הזו, שצריכים להיות אנשים שסומכים עליהם והם מחוייבים למי שיישאר>
דילמה זו קיימת רק אם הישארותם תסייע למי שנשאר, ואכן ר"י טייכטל בספרו "אם הבנים שמחה" טוען נגד הרבנים הבורחים, שבריחתם משפיעה לרעה על הציבור, מנהיג שמת עם הכפופים לו, בשעה שהוא יכול להציל את עצמו הוא לא יותר מאשר מנהיג מת, יאנוש קורצ'ק או רבנים שמתו עם הכפופים להם, לא הצילו אפילו נפש אחת.
אני השמשת במונח חולצו כי קראתי שהאדמו"ר מבעלז התנגד לבריחתו וחסידיו הפעילו עליו לחצים כבדים מאד שהם זקוקים לו וכו'>
<בקשר לר' אלחנן וסרמן ור' מנחם זמבא, כתבתי את העובדות הידועות לי (כומר מקומי הציע לר' מנחם זמבא אפשרות מילוט), אני לא זוכר בדיוק כי הייתי אז קטן, אבל אשמח אם תתקן אותי>
אגיב ע"כ לאחר שאבדוק את הדבר, ברגע זה איני יודע מהן מקורות השמועות. השואה לא רק שהרגה 6,000,000 יהודים, אלא את האמונה במהיגים הדתיים או החילוניים
 |
|
|