בית פורומים עצור כאן חושבים

לא כותבים ז"ל על חילונים בעיתונות חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2005 14:29 לינק ישיר 

ידוע לי מהרב שמעון יוחאי בר שלום שליט"א המכונה הרשב"ש
שהיה משמש בלשכת הרב שלמה גורן ז"ל ,שהבבא סאלי כיבד
את הרב הגאון שלמה גורן והיה מכנה אותו בתואר צדיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2005 14:45 לינק ישיר 

צ'אוט

יש כמה יהודים שותו"מ בודדים שמבטלים תאוותיהם ורצונותיהם (ושמועה גונבה לאזני שיש גם כמה גויים כאלה), אבל לא ראיתי שמקפידים לבדוק שהיהודי המדובר הוא מאותם בודדים לפני שאומרים ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2005 15:25 לינק ישיר 

כל חייל צה"ל שומר תומ"צ הוא חותמו של הרב גורן, חותם נעלה יותר מעיתון השטנה 'יתד נאמן'. הרב גורן לא צריך את ה'ז"ל' של העיתון על מנת להיכתב בדברי הימים של שילוב ההלכה במדינה מודרנית.

מעניין איזה חותם ישאירו אחריהם אנשי 'יתד', ומעניין באלו נסיבות הרב גורן יוסמך ע"י 'יתד' לרבנות (שהרי שמעתי שאחד מגדולי הדור הוסמך לגאונות, לאחר ארוע סיום השס, ע"י לבלרי העיתון, לאחר שלמעלה מעשור הוא שימש רק ברבנות. כנראה שכסף וכוח פוליטי סודקים כל משנה סדורה).

ובאותו עניין -

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1316514

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2005 16:12 לינק ישיר 

זהירות - מדרון חלקלק!

(הפעם זה לא מואדיב, אלא מיימוני).

נתערבבו כאן כמה נושאים:

א. השגיו המופלאים בידיעת התורה של הרב גורן. על זה כמדומה אין ויכוח.

ב. האם הוא נהג בכל לפי ההלכה, או שהיו מקרים שבהם עיקם את הדין משיקולים לא הלכתיים או מטא-הלכתיים, כגון בפרשת הממזרים. האם חריגה זו הופכת אותו ל"תלמיד חכם שאינו נוהג כדין הריהו כקל שבציבור"?

אלו שני נושאים לגיטימיים או כמעט לגיטימיים. כמובן כל עוד דנים בהם לפי כללי ההלכה והפורום.

שאר הדיון גולש מהר מדי לעבר הפוליטיקה. זהירות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2005 22:27 לינק ישיר 

כולנו אומרים וגם חרבונה זכור לטוב

האם היה יהודי?

בגמ' מגילה איתא כי היה רשע ורק עשה דבר טוב אחד וע"ז מברכים אותו הרשע הגוי בכל הדורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2005 03:16 לינק ישיר 

בס"ד כבר אמר ברוך מרזל שה"יתד נאמן"הפך לדעת-תורה של הקוראים בעיתון המתועב הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2005 04:42 לינק ישיר 

בס"ד מה שהרב שלמה גורן ז"ל פסק בעניין הממזרים
הוא פסק כן לא רק על דעת עצמו,אלא היו עימו עוד 18 רבנים
חשובים ולכן אין לבוא בטרוניא עליו בעניין.
כי יתכן שהוא טעה בעיונו בסוגיא,ולא עשה כן במזיד חלילה וחס.

תוקן על ידי - shay98 - 20/03/2005 4:49:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2005 08:19 לינק ישיר 

ומי שקרא במקצת את ספריו ידע שהרב גורן פתח נתיבים בתחומים שאף אחד לא עסק בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2005 14:51 לינק ישיר 

לפני זמן מה התכנסה ועדה למינוי דיינים, שלבסוף לא מינתה אף דיין בשל מחלוקת פוליטית.

ביתד פורסמו שמות שנים עשר המועמדים כך: תחילה, ששת החרדים, בתואר הרב X שליט"א. אח"כ ששת הדתיים-לאומיים, בתואר ר' Y.

אמר לי מישהו, איזו התקדמות שהזכירו בכלל את שמם...

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2005 15:11 לינק ישיר 

ויש אחד שנקרא שם חיים דרוקמן, בחינת גדול מרבן שמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2005 15:51 לינק ישיר 

אריק123:

האם יש לך דוגמא מהנתיבים שפתח ר"ש גורן.

חיים דרוקמן מרבה פסולי קהל בישראל. וכששאלתי אחד מהציבור ההוא מה זה ההפקרות הזאת? הוא ענה לי, שזה בגדר הוראת שעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2005 00:46 לינק ישיר 

השכן,

מה שלא סיפרו לקוראי 'יתד נאמן', הוא ש - 12 המועמדים הסופיים נבחרו ע"י ועדה מקצועית שכללה דיינים ולא פוליטיקאים מתוך למעלה ממאה מועמדים, רובם המוחלט יוצאי 'ישיבות קדושות', בהסתמך על פרמטרים שונים (בחינות הסמכה, נסיון, ראיונות אישיים ועוד).

מתוך אותה רשימה, רק שני רבנים זכו בציון המקסימלי של הועדה, והם הרבנים ישי בוכריס וציון לוז מישיבת ההסדר הפשרנית וקלת הדעת 'כרם ביבנה' (שלמעשה היעדר ההכרעה בגוף הבוחר היא לגבי מינויים).

צ'וטונג,

כיון שאני מתרשם שאתה למדן מופלג שכל רז לא אניס ליה, אני מציע שתפתח אשכול ובו תפרוס בפנינו את נימוקיו ההלכתיים של הרב גורן בפסה"ד בעניין ה'ממזרים' לצד השגותיך הרבות שהביאו אותך, ממרומי בקיאותך ועמקנותך, לראות בו קל דעת.

כמו כן, באם יש לך השגות על גיורים שיצאו מתחת בית דינו של הרב דרוקמן, אתה מוזמן לפרסם בפנינו. עם כל הכבוד ל'מישהו מהציבור' של הרב דרוקמן, הרי שדבריו אינם מחייבים אלא את עצמו וודאי לא את הרב דרוקמן.

אני אחסוך ממך מסקנות שונות שאני עלול להסיק על רבנים חרדיים שונים, בהסתמך על דברים ששמעתי ו/או ראיתי מ'מישהו/ם מהציבור' שלהם, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2005 08:24 לינק ישיר 

שוטונג,
כל נושא הלכות צבא ומלחמה. רצוי שתקרא.
ולפני שאתה מדבר על הרב דרוקמן רצוי שתכיר אותו. אני מתחייב לך אישית שהוא ירא שמים יותר מהרבה רודפי כבוד ובצע שזוכים לכינויי כבוד אצל וועדות רוחניות למיניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2005 08:51 לינק ישיר 

ממללא:

פסקו של הרב גורן היתה מגמתית ולפיכך פסולה.

גירי הרב דרוקמן אינו שומרים תומ"צ ועל כן כל הגירות היא הערמה בעלמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2005 09:14 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

ה' עדי, שהתאפקתי מתחילת האשכול, שלא להגיב לדברי הרשעות הבלתי מבוססים, הבלתי מלומדים ובעיקר - הבלתי ראויים שלך.

לא עוד.

מדבריך באשכול זה למדתי ש:
הרב דרוקמן אינו מקפיד בהלכה, הרב גורן ז"ל היה קל ויש ספק בפסיקותיו, והחמור מכל (שאיש לא הגיב אליו -מתוך זלזול וביטול, אני מקוה, ולא מתוך הסכמה) - החילונים הרי הם כגוים.

ועוד למדתי:
כמה קל להשמיץ ולזלזל, להלבין פני אחרים ולזרות לרוח רשעות וגועל. כל מה שצריך זה מקלדת ואצבעות זריזות.
כמה מילים מורעלות, ומה שנשאר לבני ולבנות שיחך, זה להתאמץ ולהוכיח שאין להם אחות.

אם יורשה לי לצטט את מפיסטו: איכס.

תוקן על ידי - אמשלום - 21/03/2005 9:25:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא כותבים ז"ל על חילונים בעיתונות חרדית
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.