בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת אמת.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2005 00:39 לינק ישיר 

בס"ד אני מכיר את הסיפור של עמותת הל"ל הזאת ממקור מהימן
ביותר בגלל שהבן שלו חזר בתשובה הוא החליט להקים עמותה ולהילחם נגד חזרה בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 00:53 לינק ישיר 

חחח... כנראה שצריך עוד הבהרות...

קראות: אני לא מאמין שלאדם יש זכות לשנות ולפרש כרצונו את התורה. מעבר לרעיון אין לי קשר ישיר עם הקראים.

פרוטסטנטיות: אכן כהבנת מימוני, אין לי חו"ח קשר לנצרות אבל אני שואף הרבה מהמאבק של הנצרות הפרוטסטנטית בממסד שעשה בכתבים כבשלו.

אורתודוכסיה: לפני ואחרי הכל המשפחה שלי והחברה בה אני חי ואני לא ממהר להתנתק ממנה ולהתנכר אליה.
הקשר הרעיוני שלי איתה הולך ונחלש למרות שגם כיום אני נהנה מאד ללמוד הרבה מכתביה...

לב32, לשאלתך, קראתי בפורום דיונים רבים בנוגע להבנת חז"ל, פירושיהם והרלונטיות שלהם. ראיתי התעסקות אמיצה של אנשים יראי שמיים בשאלות הקשות כגון ביקורת מקרא, מסורת, רוח הקודש וכו' שלא שונה בהרבה מתוכן דבריהם של אנשי "דעת אמת".
ההבדל הגדול הוא אולי ביחס לתורה לחז"ל, בצורת הכתיבה ובמטרה הסופית של הלימוד.

כל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 01:01 לינק ישיר 

"ההבדל הגדול הוא *אולי* ביחס לתורה לחז"ל, בצורת הכתיבה ובמטרה הסופית של הלימוד"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 10:38 לינק ישיר 

זריחת_עץ,

יש להניח שקיימים גם קטעים טובים באותו אתר.

יתכן שהכותב נטל על עצמו משימה למעלה מכוחותיו,

ולא לימד לשונו לומר: איני יודע,צריך עיון וכו'

אדרבה,שמא ננצל את האשכול לדון באופן ענייני,

בכוחות משותפים, בבעיות שהועלו באותם קונטרסים

מה דעתך?

תוקן על ידי - ספרן - 22/03/2005 10:44:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 11:00 לינק ישיר 

ספרן, כן, מטבע הדברים אני מתמקד בביקורת. אבל יש לי גם הערכה לדברים אחרים שנכתבו שם באתר "בית דין", ולכותב יש מידה של יושר האינטלקטואלי (מה שמתבטא גם בכך שהוא כותב את דעותיו, גם אם הן לא תקינות פוליטית ולא עוטף הכול בסכרין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 13:02 לינק ישיר 

עוד אתר שמתייחס לד"א, וכולל לא רק את תשובותיו של הרב שטיין.

http://planet.nana.co.il/pash8/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 14:44 לינק ישיר 

עמותת "הלל" אינה נלחמת בחזרה בתשובה, אלא מספקת תמיכה נפשית, רגשית וכלכלית מסויימת לאנשים היוצאים מן העולם החרדי. היא לא פועלת בתוך העולם החרדי וקהל היעד שלה אינו חרדי, אלא כזה של אנשים שבחרו לצאת ממנו.
היא הוקמה ע"י אדם שיצא כנער מן העולם החרדי, ומצא עצמו בודד וחסר תמיכה בעולם מנוכר. מאוחר יותר בחייו, בחר אותו אדם לשוב אל העולם החרדי, אבל העמותה ממשיכה לפעול.

ל"דעת אמת" אין כל קשר לכך. הפעילות שלהם מופנית רק אל תוך העולם החרדי.

תוקן על ידי - אמשלום - 22/03/2005 14:49:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 16:33 לינק ישיר 

גישה אחרת/למה לא לענות ל"דעת אמת"

http://www.manof.org.il/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 17:03 לינק ישיר 

ספרן,

?

(איזה מתוך 26 הדפים שם מייצג את הגישה השונה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 17:09 לינק ישיר 

קעלעמר ידידי,

הכנס בתיבת החיפוש שם את המילים "דעת אמת"[ללא המרכאות]

ותגיע ביעף.

תוקן על ידי - ספרן - 22/03/2005 17:27:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 17:49 לינק ישיר 

ועל זה כבר אמרו חכמים:

"אַ מען קען נישט און מען ווייסט נישט נעמט מען זאַך נישט אונטער"

( תרגום,כשלא יכולים ולא יודעים לא מתחיבים)

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 19:20 לינק ישיר 

ספרן, הלינק שנתת לאתר מנוף, מוביל לשני הסברים מדוע אין צורך לענות לדעת אמת:

אז באו כמה חברה וגילו סוגיה תלמודית מובהקת שעניינה "היחס של ההלכה למדע". זו סוגיה ככל הסוגיות: יש לדון, להקשות, להפריך, ללבן ולנסות ולהגיע לתשובות. ככל סוגיה הדעות בו רבות והדיון בו רחב היקף ומסתעף. נו באמת, מי שהסוגיה הזו מעניינת אותו מוזמן להשקיע את עיתותיו וללמוד ברצינות את התחום. הוא יגלה הבנות חדשות בנושא, דעות שונות ועומקים חדשים בדברי חז"ל. אבל בלי קשר לחוברות הטרחניות הללו.

לבסוף שבר רבי חיים את שתיקתו ושאל את התלמיד: תלמידי לאחר שסיימת את שאלותיך וקושיותיך יש לי שאלה אליך: האם שאלות אלו עלו בדעתך לפני שרצית להתפקר או שמא אחרי שרצית להתפקר? ואני בטוח שרבי הגאון יוכל להאיר את עיני בהם!". התלמיד גמגם ולבסוף הודה:" כן.. שאלות אלו אכן עלו בדעתי לאחר שטעמתי מחיי העולם הזה וביקשתי להתפקר. אך מה זה קשור הרי השאלות כה קשות

נענה רבי חיים ואמר: "תלמידי לשעבר. אני יודע לענות תשובות על קושיות. גם על קושיות מהסוג שהעלית יש לי תשובות מפורטות. הבעיה היא, שאת השאלות הללו אימצת לך כתירוצים להתפקרות. אתה לא מציג לפני שאלות, אתה מציג לפני תירוצים. "על שאלות יש לי תשובות, על תירוצים אין לי תשובות!"".

האם אתה מסכים עם הסיבות האלה, או שרק נתת מראה מקום כדי להרחיב דעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 20:35 לינק ישיר 

קושיה שאני מקשה היא קושיה וקושיה שהשני מקשה אינה קושיה אלא תירוץ לנגיעות שלו.
וכמובן, כל אחד מבאי הפורום יודע שהרקע לבקורות למיניהם הם באמת קושיות קשות, שכבר חז"ל ואחריהם שאלו אותם, אלא שהבקורת מנסה להסביר אותם אחרת, אז כל מה שמנוף יכולים לעשות הוא לפסול בגזלנותא?

תוקן על ידי - אריק123 - 22/03/2005 20:41:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 20:42 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
יבוסי
עתה ראיתי את דבריך. אם הבנתיך, אתה סבור שדעת אמת מכוונים אך ורק לתקן את ההיתפסות בציבור החרדי של השנים האחרונות לפונדנמטאליזם מסויים. כגון ההנחה שחכמים אינם מסוגלים לטעות.
אמנם, עד כמה שידוע לי, זה לא כך. מטרתם היא במפורש לבצע מה שמכנים "החזרה בשאלה".

אם הבנתי את עצמי, כוונתי הייתה שדעת אמת הוא ארגון הוצאה בשאלה שקם כריאקציה לפונדמנטליזם, ולא כפי שאתה קבעת, שהוא משתמש בחולשות הפונדמנטליזם כמנוף להוצאה בשאלה. לטעמי, ההבדל בין ההגדרות האלה הוא יותר מקוסמטי. בניסוח שלי מובלט חלקה של החברה החרדית ביצירת תגובת הנגד הזו. בהגדרה שלך עלולים אנשים למצוא תיוג של דעת אמת כארגון כללי של הוצאה בשאלה, מין גוף שונא דת שסתם תפס לו אפיק נוח ללב המתלבטים והחלשים בעדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2005 21:03 לינק ישיר 

יבוסי,

להלן הקטע שהבאת את חלקו, הפעם בלא צנזורה:

למה אין אנו עונים לדעת אמת?

אנו מקבלים פה ושם פניות ושאלות "מדוע אין אתם מספקים תשובה לחוברות שמפיצה "מפלגת השנאה-שינוי".

אלה המעורים בעניין תמהים גם, על ההשפעה האפסית שיש לחוברות הללו על בני ישיבות. אנו גם יודעים שמפיצי החוברות חורקים שיניים בשל כך. אכן מדוע השפעתם כה אפסית?

יש לכך 2 סיבות.

2 סיבות שהם אחת:

אחד מהספרים הנפוצים ביותר בעולם הישיבות הוא ספר שחובר לפני כמאתיים שנה ע"י אחד מגדולי הרבנים של פולין : רבי עקיבא איגר.

ספרו מורכב משורה ארוכה של קושיות ופרכות רציניות על כמעט כל סוגיה חשובה בתלמוד. את מרבית הקושיות והתמיהות שהוא מעלה הוא מותיר ללא מענה, עד שהסיומת של שאלותיו הייתה לשם דבר בעולם הישיבות : כמעט כל שאלה שלו מסתיימת במילים, צ"ע. כלומר: צריך עיון.

מה היה קורה לו קם ליצן אחד והיה מנפנף בספר "חידושי רעק"א" וקורא: "אומר ראו ראו בני ישיבות תמימים, מה גיליתי. הנה ספר עב כרס בן 3 חלקים כולו קושיות על התלמוד וללא כל מענה, ואתם עדיין מאמינים בחכמת האמוראים?" הליצן הזה היה ללא ספק כובש מקום של כבוד, בחגיגות הפורים של כל ישיבה.

הממ..?

מדוע? הרי בעצם הוא צודק, הרי הקושיות של "רעק"א" הם קושיות חזקות מאוד. הן מצביעות על סתירות בין סוגיות, קביעות לא לוגיות בסוגיות הגמרא. פרדוקסים וקונפליקטים הגיוניים ... אז מה זה פרץ הצחוק הזה?

ידידי הליצן. הנך מתכבד להסיר את מסיכת האיפור מעל פניך. להסיר את כובעך החרוטי. ולסור אל בית - מדרש קרוב. שים לב לקבוצת בני - ישיבות המסבים לשולחן עמוס בספרים עבי כרס. האזן לשיחתם. שיחה אמרנו? לא הדיבורים שלהם ישמעו לך כמו מתקפה משולחת רסן נגד התלמוד: "את דברי אביי קשה להבין!" - אומר אחד. "קושיית התוספות לא מתחילה בכלל" - עונה לו חבירו. והשלישי מוסיף: "ופירוש רש"י כאן כתוב בצורה מאוד תמוהה והסוגיה הזו בכלל סותרת את הסוגיה שלפניה". לא, לא שיחה תקלוט אוזניך כי אם התקפה רבתי על כל תג ומילה של הגמרא. ככה נוהגים ללמוד בישיבות את התלמוד...זה נשמע יותר גרוע מכל החוברות של 'דעת אמת' גם יחד.

האמת היא שהתלמוד בכבודו בעצמו נוקט בשיטה זו: התלמוד כולו מורכב מהתקפות על הגיון התנאים, על דבריהם, על מסקנותיהם, תוך כדי העלאת בעיות וקונפליקטים. התלמוד כולו אינו אלא שורה ארוכה של שאלות דיון, ליבון ןחקירה כדי להגיע לתשובות בנוגע לתורה והתנאים. לא תמיד יש תשובות ולעיתים נותרות השאלות ללא מענה. ומסתיימות במילה "קשיא" כלומר הקושיא קשה ואין עליה תשובה. ולעיתים: "תיקו" שהנו ראשי תיבות: (תשבי יתרץ קושיות ואיבעיות - אליהו התשבי יבוא ביום מהימים ואולי הוא ימצא את התשובה.) כך לומדים תורה וכך הוא דרך לימודו, מדור דור.

כל מי שלומד תורה מוזמן להקשות, להפריך, לשאול, ללבן, כן\לא להסכים, אבל במטרה אחת: לנסות כך להבין יותר לעומק את הדברים. לשאול כדי לנסות לדעת. להקשות כדי להבין. להפריך כדי להעמיק.

לכן הרעק"א וקושיותיו הרציניות. אינן מבהילות איש. הקושיות של הרעק"א הן אתגר לכל בן-ישיבה ופתח לגילויים חדשים והבנות חדשות בסוגיות הגמרא.
אז באו כמה חברה וגילו סוגיה תלמודית מובהקת שעניינה "היחס של ההלכה למדע". זו סוגיה ככל הסוגיות: יש לדון, להקשות, להפריך, ללבן ולנסות ולהגיע לתשובות. ככל סוגיה הדעות בו רבות והדיון בו רחב היקף ומסתעף. נו באמת, מי שהסוגיה הזו מעניינת אותו מוזמן להשקיע את עיתותיו וללמוד ברצינות את התחום. הוא יגלה הבנות חדשות בנושא, דעות שונות ועומקים חדשים בדברי חז"ל. אבל בלי קשר לחוברות הטרחניות הללו.

רגע, רגע, למה 'טרחני', למה אני שומע צליל כעס על החוברות הללו? הרי החוברות שם וצריך לענות עליהם לא?

אז הנה הסיבה השנייה "מדוע אין אנו מתייחסים לחוברות הללו" ונפתח בסיפור:

בשלהי המאה ה- 19 כיהן כרב בעיר בריסק "רבי חיים סולובייציק" שהיה גם ראש ישיבה. יום אחד הגיע לבקרו אחד מתלמידיו לשעבר. ורבי חיים גילה לתדהמתו כי תלמיד זה הקדיח את תבשילו והתפקר.

פתח התלמיד ואמר לרבו לשעבר: "יש לי מספר שאלות וקושיות בעניני דת אולי יוכל מורי ורבי לענות עליהם?" רבי חיים שתק.

המשיך התלמיד והקשה על הדת עוד ועוד. ורבי חיים ממשיך ושותק.

התלמיד לא נואש והטיח עוד שורה של קושיות ושאלות על הא-ל, על היהדות, על התלמוד ועל הדת. ורבי חיים ממשיך ושותק.

לבסוף שבר רבי חיים את שתיקתו ושאל את התלמיד: תלמידי לאחר שסיימת את שאלותיך וקושיותיך יש לי שאלה אליך: האם שאלות אלו עלו בדעתך לפני שרצית להתפקר או שמא אחרי שרצית להתפקר? התלמיד גמגם ולבסוף הודה:" כן.. שאלות אלו אכן עלו בדעתי לאחר שטעמתי מחיי העולם הזה וביקשתי להתפקר. אך מה זה קשור הרי השאלות כה קשות ואני בטוח שרבי הגאון יוכל להאיר את עיני בהם!".

נענה רבי חיים ואמר: "תלמידי לשעבר. אני יודע לענות תשובות על קושיות. גם על קושיות מהסוג שהעלית יש לי תשובות מפורטות. הבעיה היא, שאת השאלות הללו אימצת לך כתירוצים להתפקרות. אתה לא מציג לפני שאלות, אתה מציג לפני תירוצים. "על שאלות יש לי תשובות, על תירוצים אין לי תשובות!"".

זה גם העניין שלנו. השאלות בחוברות דעת אמת לא נועדו כדי לבדוק את האמת. הם נועדו להרגיע את המצפון לאלו שמזלזלים ביהדות. וכאן אנו מתחברים לסיבה הראשונה שהעלינו: בתלמוד הקושיות נועדו לנסות ולהבין טוב יותר את התלמוד. אם זו המטרה אין ספק שאפשר לענות. אך בחוברות הללו המטרה היא לבזות ולהרגיז. אלו אינן שאלות אלא "תירוצים" או "פרובוקציות" על תירוצים ופרובוקציות אי אפשר לענות. וכל ניסיון לענות מהווה כניעה לשטחיות וקלות דעת.

את השאלות ראוי להעלות כדי לדעת יותר מהי אכן ההלכה. את הקושיות יש להעלות כדי להבין יותר את חז"ל ולהעמיק בדבריהם. באופן שטחי קל לקחת כל דבר לא מובן ולסיים בכך. אבל בשביל תלמיד ישיבה אמיתי, דבר לא מובן הוא אתגר כדי להבין יותר את עומק דברי חז"ל.

אנחנו באמת מחפשים את האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת אמת.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.