בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת אמת.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2005 14:43 לינק ישיר 

ירון ידען
שלום לך

ברוך הבא אל הפורום.

אני מניח שאני יכול לדבר לא רק בשם עצמי אם אומר שנשמח מאד על דיון ציבורי. כדאי לפתוח לשם כך אשכול. אני גם מציע כזמן מתאים את ליל חמישי, כלומר הלילה שבין חמישי לשישי, כי זה זמן נוח לרוב המשתתפים כאן.

אפשר לפתוח אשכול, שבו תציג שאלות וננסה לענות לך.

אמנם השירשור כאן שונה מפורומים אחרים. התגובות מופיעות זו אחרי זו ברצף. זה סגנון שצריך להתרגל אליו.

כתוב נא מתי נוח לך. אולי בליל פורים זה, ואולי בשבוע הבא בליל פורים?

ונשתדל כולנו להתגייס לדון בשאלות המעניינות שלך.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 15:56 לינק ישיר 

שלום מימוני

מבחינתי אפשר לקיים דיון כבר מחר יום חמישי בשעה 10 בלילה אהיה כאן( 24.03.05) אם כי לא נראה לי נכון לקיימו עם משתתפים שלא ידעו להבחין בין ארור המן לברוך מרדכי.
תודיעני סופית אם זה בסדר.

שלום 123אריק
רבי ומורי בעל "היד יהודה" כתב: "ומעולם קנא קנאתי על דרך הזה (הדרך לאנוס הכתוב בשיטת הפלפול ובלשונו: "לעייל פילא בקופא דמחטא" ) כי שנאתי מאוד דרך השקר"
דברים אלו הובילו אותי עד הלום.
ירון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 16:43 לינק ישיר 

סליחה על הבורות, מיהו בעל היד יהודה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 16:51 לינק ישיר 

לא לומדים אצלכם יורה דעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 19:48 לינק ישיר 

סדר הכנה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=292&art_id=93

מומלץ לכל העומדים להשתתף בדיונים, (גם כדי לחסוך שאלות מיותרות, או אולי עדיף להתחיל הכל מהתחלה).

כללים גם רצוי לקבוע.

על פוליטיקלי קורקט אין לי כח לדבר, לא מה עצכ"ח ירויח/יפסיד כתוצאה מהדיון, ולא מה דעת אמת. (עוד לפני התוצאות, אם אפשר לקרוא כך לפירות הדיון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 19:55 לינק ישיר 

אנסה להעתיק מה שהבאתי בלינק בהודעתי הקודמת, אם לא יצליח, מישהו כבר ימחוק.

ואני מבקש, מחר, ללא צנזורה, לא יהיה זה הוגן שכדי לדעת כל מה שנאמר אצטרך להיות נוכח בזמן אמת כדי לא לפספס משהו שאחר כך יימחק!!

ואם מישהו חושש, אדרבה, קיבעו כללים ברורים מראש.

סיכום אירוח יו"ר דעת אמת מר ירון ידען בפורום ב 22/9/04 / הנהלת הפורום 05/09/04

שאלות ליו"ר דעת אמת מר ירון ידען
מאת: צוות יוצאים בשאלהו 20/09/04 | 06:42

ביום רביעי בשעה 20:00 יתארח בפורום יו"ר עמותת דעת אמת וממייסדי אירגון הקונים החופשיים מר ירון ידען, ויענה לשאלות הגולשים בפורום.

אתם מוזמנים לשרשר כאן את השאלות למר ירון ידען.

אנחנו מבקשים לשמור על מספר כללים בסיסים על מנת להקל על האירוח:

לא לנהל דיונים בשרשור השאלות.

הודעות שכוללים אלמנטים של: שפה לא נאותה, קללות, וכדומה ימחקו מיידית.

תודה מראש ובילוי נעים.
צוות הנהלת הפורום.

--------------------------------------------------------------------------------

שנה טובה לכולם
מאת: ירון ידען מדעת אמת 22/09/04 | 19:55

כבוד הוא לי להתארח בפורום "יוצאים בשאלה" במיוחד בזמן זה בו החברה הישראלית קוראת לחשבון נפש אישי , קהילתי ולאומי.
החברה הישראלית, נמצאת בתהליך מתמשך ועיקבי המתרחק והולך מהערכים של העולם הנאור. ודווקא מציאותם של "יוצאים בשאלה" ההולכים ומתרבים, אלה שעקרו עצמם ממולדתם הדתית ומנסים להכות שורש בחברה החילונית, יכולים לתת קרש קפיצה לשינוי חברתי. אותם אנשים שעשו שינוי בחייהם מחברה חרדית השבויה בתפיסות של העולם הישן אל העולם הנאור, יש בהם את הכוחות, היכולות וההבנות לשנות את החברה הישראלית. אני מקווה שאצליח להועיל למשתתפי הפורום בהבנת מטרות "דעת אמת" ובהשקפותיי, ומי ייתן ותהיה זו שנת התעלות רוח ליישום עקרונות חוקי יסוד: כבוד האדם וחירותו.
שנה טובה

--------------------------------------------------------------------------------

מלחמה בהכשרים למינהם
מאת: admorו 20/09/04 | 09:10

אנא הסבר את מלחמתכם בהכשרים למינהם
הרי בן אדם שמעונין לאוכל כשר ואיננו חרד לא מחפש כשרות מסוימת
ומסתפק בזה שרשום כשר על המוצר
ולחרד מוצר שנעשה בשבת לדוגמא איננו כשר

כ"כ מדוע ההתמקדות דווקא בבד"צ אגודת ישראל ולא בבד"ץ העדה החרדית?
האם בגלל שהיא הכי חלשה?

שלום אדמו"ר
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 19:57

המאבק הינו מאבק אידאולוגי וערכי, כשם שאזרחים מחרימים מוצרים שיוצרו בחברה המתעללת בבעלי חיים, מסיבה פשוטה וברורה: אין רצוני לתמוך בחברה עסקית המתעללת בבעלי חיים. כיוצא בו בחברות העסקיות - הבד"צים – שבעליהם הם רבנים חרדיים הדוגלים בערכי הדת היהודית ומתנגדים לערכים הדמוקרטיים (וזאת הם אומרים בפה מלא – הרב ש"ך כתב במכתביו: "הדמוקרטיה היא מחלת הסרטן"), הרי כל מי שערכי הליברליזים לנגד עיניו צריך להסיר תמיכתו בעסקים אלה ולהזיר עצמו מקניית מוצרים הנושאים חותם בד"ץ. יתרה מכך, עצם השגחת הכשרות מהווה הפרה של הערכים הדמוקרטיים, כמו פסילה של נשים להיות משגיחות כשרות, פסילת חילוני וגוי מעבודה ביקב וכיוצא באלה רבים.
ההתמקדות בבד"ץ "אגודת ישראל" נובעת משתי סיבות:
1. טקטית – אין אפשרות להחרים את כל המוצרים הנושאים "חותם בד"ץ" משום שכמעט ולא תמצא בסופרים וברשתות המזון מוצרים ללא בד"ץ. כלומר, המציאות מכריחה אותנו להתחיל במשהו אחד בתקווה שנצליח.
2. בחרנו "באגודת ישראל" משום שהעומד בראשה (פורוש) הוא איש פוליטי עם אג´נדה פוליטית המסוכנת לחברה הישראלית דמוקרטית (הוא ארגן את ההפגנה נגד בית המשפט).

עוד שאלה
מאת: admorו 21/09/04 | 14:50

מה הם מטרות דעת אמת?
האם רק לעורר מחשבה או לנסות להעביר את המאמין מדתו?
מדוע אתם חושבים שחשוב לנו כחברה שהחרדים לא יאמינו?
או מדוע אתם חושבים שחשוב לנו כחברה שחרדים יחשבו על האמונה שלהם?
האם היתם מגדירים חרדים כאויבים?
אם בנך יחזור בתשובה (חמסה חמסה חמסה מלח,שום,בצל) תנדה אותו, ולא תכיר בו יותר, או רק תוציא אותו מהצוואה?
מדוע פשוט לא להילחם על כך שהחרד ככל אדם נורמלי יממן את עצמו (אפשרי גם ע"י תרומות כמו כל המדינה)?

ושוב שלום אדמור
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:00

דעת – אמת היא תנועה לשינוי חברתי, למען חברה נאורה, פתוחה, דמוקרטית ושוויונית.
כדי ליישם מטרה זו חייבים להפריד את התיאולוגיה (הדת) מהמדינה. אנו מזהים את ערכי הדת כמעקבים ומתנגדים עיקריים של חברה נאורה. עצם האמונה "שהעם היהודי הוא העם הנבחר" גורם לאדם להרגיש עליון משאר בני אדם, ולכן אף יכתוב בחוקיו "יולדת גויה אין מילדים אותה בשבת".
דעת – אמת נאבקת להטמיע בקרב אזרחיה – חילוניים, מסורתיים, דתיים וחרדים – את הסכנה הטמונה לדמוקרטיה באימוץ חוקי הדת. לדוגמה , דיני אישות המופקדים (יותר נכון לומר "מופקרים") בידי מוסד הרבנות הראשית, באישור החברה הישראלית על כל גווניה, הוא ביטוי לחוסר ההבנה בסכנה שחוקי הדת גורמים לקיומה ועמידותה של הדמוקרטיה בישראל.
ואם תתמה מה כל זה נוגע לחלוקת קונטרסים לציבור החרדי? תשובה: הציבור החרדי הוא הגרעין הקשה בחברה הישראלית מבחינה דמוקרטית. אמונתם הטוטלית בטקסטים התלמודיים כטקסטים שניתנו מסיני גורמים לקיבעון מחשבתי, קנאות דתית ושלילת כל ערך שאינו תואם את הטקסט התלמודי. לשון אחר: החברה החרדית (מספר תלמידי החיידר – הלומדים תורה ומשנה – הם רבע מאוכלוסיית תלמידי בית הספר היסודי הממלכתי והממלכתי דתי) מהווה סכנה קיומית לחברה ליברלית במדינת ישראל.
מדבריי לעיל אתה למד שאין "דעת אמת" באה לעקור את אמונתם של בני אדם אלא להשפיע לחברה פתוחה יותר נאורה יותר . כלומר, חרדי שיקבל על עצמו מחד את עקרונות האמנה של האומות המאוחדות ומאידך ימשיך לקיים מצוותיו (שבת, טהרת המשפחה וכשרות) הרי שהשגנו את יעודנו.

שלום מר ירון
מאת: אין ידיעה אין בחירהו 20/09/04 | 10:45

השאלה שלי נוגעת לגבי ההרצאות שכבודו נותן במקומות מסויימים, משום מה הכל מתרחש תחת מעטה סודיות משל אנו נמצאים אחורה במעלית הזמן 500 שנה + בספרד, ממה יש לפחד בשנת 2004 במדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון ?

שלום לך אין ידיעה
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:02

ההרצאות אינם מתקיימות תחת מעטה אלא מתפרסמות הם בעיתונות ובאינטרנט (ההרצאה שהייתה בירושלים התפרסמה ברדיו בערוץ המקומי). וזאת למרות האיומים הרבים הנשמעים מפי אנשי "שלומי" ישראל על פעילי "דעת אמת". ולא רק מפי עשבים שוטים אלא אף מקברניטיהם של הציבור החרדי (עיין "באתר חופש" מה כתב האדמו"ר מסלונים על פעילי דעת אמת, שדינם כנחש צפעוני שיש לרצוץ ראשו). אם היית עוקב אחרי הנעשה בחצר חב"ד במאבקי הכוח שגררו אלימות וקללות לא היית שואל: "ממה יש לפחד".
אגב, בשנת 1995 נרצח ראש ממשלה, ובשנת 2004 ראש ממשלה מכהן תחת איומים ממשיים לרוצחו (כך על פי דבריו של צחי הנגבי שר לביטחון פנים לשעבר).

ושאלתי: מה יוצא לך מזה?
מאת: rigoletto111ו 20/09/04 | 10:53

מר ידען שלום,
אני תוהה מה המוטיבציה שלך בארגון "דעת אמת". מה באמת מניע אדם לקום בבוקר ולהתחיל לשכנע אנשים שהתורה שקרית. חשש מהשתלטות חרדית על המדינה?

שלום ריגולטו
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:04

החשש מהרס צביונה הדמוקרטי בישראל!!!
חשש זה אינו בא רק מהחרדים אלא גם מקרב הדתיים, מסורתיים וחילוניים. כל מי שלאומיותו או דתו קודמת למוסר האוניברסלי .
בקרב היהודים הישראלים יש רבים המוכנים לבטל את מצפונם האישי אל מול הטקסט הדתי. מוכנים הם לבטל את צלם האלוהים שבהם ( ההבנה הטבעית ) אל מול נייר ודיו.
"דעת אמת" באה להראות שהדיו והנייר שיצר אותיות , מילים ומשפטים אין כוחם יפה מההבנה הערכית הטבעית. כלומר "כתבי הקודש" יצירה אנושית היא התואמת את הזמן והמקום שנכתבו , ואינם תואמים לזמננו.

ועכשיו ברצינות:
מאת: דער קאָצקער אנארכיסטו 20/09/04 | 16:23

האם אתה, מר ירון ידען, לא חושב שהאמונה השלימה שלך באומניפוטנטיות של השכל היא נאיבית מאד יחסית לתחילת המאה ה-21? אולי פשוט תחזור אל חבריך ההומניסטים אי-שם בסוף ימי הביניים באירופה? כי כאן (בישראל) ועכשיו (בתחילת, כמו שכבר צוין, המאה ה-21) משתכנע לא מי שמבין, אלא מי שרוצה להשתכנע. ואני חושב שאם אתה רוצה להכות בחרדים (רצון פטרנליסטי ומגעיל, שהרי מספיק לסגור להם את הברז ולתת להסתדר לבד), עליך לשנות (כך אני חושב) את התפיסה שלך בנוגע למנגנון ההשתכנעות של homo sapiens.

אני אישיות לא מוארת (כילו דה), ולכן הנוכחות שלך בנוף מוציאה אותי משלוותי, אשר על כן אני מבקש ממך לסלוח לי על אופן הניסוח של השאלה.

כל הטוב שבעולם
יונה

שלום דער קאצקער
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:13

אני מסכים עם דבריך : "משתכנע לא מי שמבין אלא מי שרוצה להשתכנע" אף על פי כן אין אני בן חורין לא להשמיע את דבריי שאני מאמין בהם בלב שלם "וכל הרוצה יבוא ויטול".
הביטוי "להכות בחרדים" הוא בוטה והרגשתי תחושה של סלידה. ומה כוונתך "בלסגור להם את הברזים" הרי הם חלק מאזרחי מדינת ישראל המגיע להם באופן שווה כמו כל אזרח. מדינת ישראל צריכה לקבוע מדיניות חינוכית השווה לכל אזרח, אם ניקבע "חוק חינוך חובה" שמשמעותו לספק לאזרחי מדינת ישראל כלים ערכיים ומקצועיים, הרי שגם החרדים והדתיים צריכים להיכלל בחוק זה.
מה שמדינת ישראל עושה זה הפקרת האזרחים החרדיים והדתיים בידי רבנים פונדמנטליסטיים הרוצים לשמר את בערותם ולהצר מחשבתם ואת רוח היצירה של אנשי קהילתם.
אם צריך "להכות" זה דווקא בחברה החילונית, המפקירה את ערכיה ואינה משקיעה משאבים לחנך את כל אזרחיה לאזרחות ראויה לשמה.

זאת לא פראנויה?

מאת: עובביו 20/09/04 | 11:23

הבהרה: אינני רוצה לפגוע בך או באירגונך לכן אשתדל לברור את מילותי וסליחה מראש אם הן תפגענה-אין לי על כוונה כזאת.

(ועכשיו אחרי שביטחתי את עצמי)
תראה,אחי ירון, יצא לי לראות אותך כמה פעמים בטלוויזיה.יצא לי לקרוא את אתרי: דעת-אמת והקונים החופשיים.
בכל הפעמים שראיתי אותך הייתה לי תחושה סוביקטיבית כאילו אתה רדוף ע"י החרדים,כאילו הם אורבים לך בפינות אפילות ומחכים לשעת כושר כדי לקרוע את בשרך מעליך.
טוב, אני משער לעצמי שבוודאי יש כמה חרדים שישמחו לפגוש אותך בקרן רחוב חשוכה...
אבל לא זו הנקודה.הנקודה היא שהמילה שעולה לי בראש כשאני רואה אותך זאת:
א ו ב ס ס י ה.
אני חש כאילו יש לך אובססיה של חרדים-אובססיה כאילו הם עומדים להשתלט על החברה הישראלית ולהפוך אותה למדינה שהאיטלולה חמאני השלישי ירגיש בה ליברל דגול.

עכשיו, שלא תבין אותי לא נכון-זאת זכותך! זכותך לחשוב שהחרדים משתלטים אוטוטו על המדינה, זכותך לחשוב שאריאל שרון הוא לאומן ימני שעובד על כולם וזכותך לחשוב שאת המוסד מנהל יצור ירוק עם פה נוטף ריר צמיגי.
זכותך גם לפעול כנגד היצור (עם הריר הצמיגי) בכל כוחך.
ככלות הכל לכל אחד יש את האובססיה שלו-אני למשל אובססיבי למין ולמכבי ת"א.

השאלה היא למה דווקא האובססיה הזאת?
האם אתה באמת פוחד כ"כ מהחרדים?
האם זה לא נראה לך חסר-שחר לטעון שהם אוטוטו משתלטים עלינו?

אני מקווה שלא התבססתי על הנחות מוטעות-זאת דמות דיוקנך שהצטיירה לי מהטלוויזיה ומאתרי האינטרנט.

בברכה,
עומר.

נ.ב.
עצה כללית לאנשים שלא ביקשו את עצתי: תרגיעו, תהנו מהחיים.

שלום עובבי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:11

"אובססיה" יש לה קונטציה שלילית, בפסיכולוגיה פירושה: רעיון טורדני המשתלט על אדם בניגוד לרצונו" . והיות ואני בוחן ושוקל את מעשיי , ואת מאבקי למען מדינה דמוקרטית אני עושה ברצון ובבחירה גמורה הייתי מנסח את שאלתך כך: "מדוע בחרת במאבק בלתי מתפשר ליצור כאן חברה ישראלית נאורה"? תשובתי: על פי הכרתי ותבונתי אני מקבל את הערכים הדמוקרטיים כערכים התורמים לאושרו של האדם כפרט וכחלק מחברה.

לשאלתך השנייה: הציבור החרדי אינו צריך להשתלט עלינו בכוח הזרוע, הריבוי הדמוגרפי של הציבור: חרדי, דתי, ערבי מוסלמי. אלה המתנגדים לערכי הדמוקרטיה הוא פי 4 מהציבור הדוגל בדמוקרטיה.
לכן אשאל אותך, האם לדעתך אין חובתו של כל אדם הרוצה במדינה שוויונית להאבק למען חברה שוויונית שתתרום בסופו של תהליך לאושרו של האדם?

שאלה נוספת : היות ותדמיתה של "דעת אמת" בעיני הציבור חשובה לי מאוד, ולגביך תדמיתנו הייתה שלילית, האם יש לך רעיון או עיצה כיצד להיאבק בציבור המתנגד לערכים הנאורים מבלי לפגוע בתדמיתה.

ראש ההידרה
מאת: dflו 20/09/04 | 15:33

שאלתי מתייחסת לקונטרסים של דעת אמת שעוסקים בסתירות שיש במקורות שונים ביהדות.

בקצרה, השאלה היא: למה?

למקרה שהניסוח הקצר לא מספיק ברור, הנה הבהרה:
מי שמוכן להשתמש בחשיבה בקורתית, לא צריך את דעת אמת כדי לראות את החורים בגבינה השוויצרית הקרויה "תורת ישראל".
מי שקיבל עד עכשיו את כל ההסברים הניסיים, האפולוגטיים, המסורבלים והמפותלים ששזורים בתוך התורה שבכתב ובעל פה, לא ישנה את דעתו בגלל כמה קינטורים שלך. הרי ברגע שהרב הוא מקור סמכות עליונה ומותר לו לומר על הלילה יום ועל היום לילה, מה זה משנה מה תגיד? מה זה משנה כמה טעויות תמצא בטקסט מופרך שממילא מתארך כל הזמן? זה כמו ההידרה במיתולוגיה היוונית, שעל כל ראש שכרתו לה צמחו שניים.

שלום dfl
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:14

אני חושב שדעת אמת תרמה תרומה גדולה לחשיבה הביקורתית בקרב הציבור הדתי והחרדי. יעידו חוברות התשובות של רבנים , דיונים נרחבים בפורומים, ואני מקווה שיש אנשים הקוראים את שרשור זה יבואו ויעידו שמאמרי "דעת אמת" תרמו להם.
דעת אמת עשתה קודקס שלם המראה שכתבי הקודש הם יצירה אנושית. זה נעשה בצורה מסודרת, מסכמת וכוללת: תשעת "הקונטרסים" מראים באופן ברור וממצה את טעויות חז"ל בפסיקת ההלכה המושתתות על עובדות שגויות, "מאמרים" העוסקים במוסר היהודי, "פרשות השבוע" מבארות היטב את הבלבול וחוסר הסדר שיש בתורה ובפרשנות חז"ל את התורה. כמו כן מדור "סוגיות תלמודיות" ולאחרונה הוספנו מדור "שאלות ותשובות" (עד כה יש יותר מ – 500 שאלות ותשובות) לא תהיה זו יהירות לומר שעד כה לא נעשתה כזו בישראל. ואני תקווה שנמשיך בפעילות ברוכה זו ויצטרפו אליה חברים חדשים אף אלה שבאו מתוך אוהלה של תורה.

לא, לא שאלה לירון
מאת: lonelyriderו 20/09/04 | 15:46

רק הכרת תודה למנהלי הפורום, (בסדר אלפאבתי) אורי, יוני, ורייצ´ הגדולה מכולם.
כל הכבוד על המאמצים וההשתדלות, על הארוחים המענינים, האיכפתיות המדהימה, ובכלל, עליכם.

למי שלא יודע, תהליך של ארוח זה לא פשוט לענות על תשובות, זה ישיבה של מנהל סימולטנית עם המתארח שעונה, סינון ובקרה של כל תגובה, חסימה במקרה הצורך, ובכלל הרבה זמן יקר. זה לא מובן מאליו, הבה נזכור זאת.

רייצ´, את מלכה, יוני ואורי, אתם עשר.

ולירון אין לי שאלות, רק תודות ותודות, הלוואי שלאנשים יהיה איכפת עשירית ממה שאיכפת לו, בכל מישור שהוא, תודה על שאתה מקדיש מזמנך היקר, תודה על הסבלנות על החוסר סובלנות, ובכלל, תודה שוב.

תודה

שלום הפרש הבודד
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:30

תודה על העידוד ירבו פרשים כמותך.

מר ירון ידען (במלעיל)
מאת: נועם סטאריקו 20/09/04 | 15:51

איזה מן הכינוים הבאים אתה חש שהולם אותך ביותר:

אפיקורס
כופר
חופשי
חילוני
אחר
שייגעץ
יוצא/חוזר בשאלה
דוס לשעבר

אם יש לך השגות ספציפיות לכינוי מסוים, אשמח לשמוע אותן.

בכבוד, נועם

שלום נועם
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:16

מה שלומך?
אני מרגיש זהות עם הגדרה חיובית ואקטיבית לכן:
אפיקורס – במשמעותו החרדית הוא כופר בתורה, הגדרה של שלילה שאיני מזדהה עימה.
כופר – כנ"ל.
חופשי – כינוי שעדיין לא השתרש בשפה העברית כהגדרת השתייכות.
חילוני – מזדהה , הגדרת חילוני בעיניי הוא כל אדם שקיבל על עצמו את המוסר האוניברסלי, הערכים ההומניים, ליברלים ופלורליסטים הדוגל בחרותו של האדם שיביא לאושרו .
אחר – אדם
שייגעץ – דוחה
יוצא\חוזר בשאלה – אירוע משמעותי בחיי.
דוס לשעבר – המילה "דוס" יש בה צליל שלילי , מעדיף חרדי לשעבר - מבהיר תקופה משמעותית בחיי.

שאלה:
מאת: גל נעיםו 20/09/04 | 15:59

מהם הפעולות העתידיות של עמותת דעת אמת?
האם אותו ספר שבזמנו דובר עליו שיצא נמצא בתהליך התהוות כלשהוא?

האם אתה רואה בעמותה איזו שהיא שליחות ציבורית?

האם אתה חושב שכן יהיה ניתן לשנות את המפה הדמוגראפית בעשור הקרוב ע"י החדרת "השכלה" למוסדות הדת ובאילו דרכים אתם הולכים לבצע אם בכלל?

שלום גל
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:17

מה שלומך? שנה טובה

דעת אמת צריכה להתרחב ולהגיע לכל החברה הישראלית, לרבות מערכת החינוך ובית המחוקקים. לצורך זה אנו זקוקים לכוח אדם ולכסף ובהתאם לשני פרמטרים אלה אנו פועלים.
אין ספק בדבר "דעת אמת" כשליחת ציבור היא תנועה לשינוי חברתי. לדעתי אין מנוס ממאבק אקטיבי למען מדינה דמוקרטית.
ולשאלתך : "האם ניתן לשנות את המפה הדמוגראפית בעשור הקרוב..." שאלתך במקומה במיוחד בציון עשר השנים הקרובות שהם גורליות. בשנת 2013 מערכת החינוך העצמאית תהווה רבע מכלל תלמידי בתי הספר. שעון החול אוזל ואם לא יעשה משהו דרסטי ומשמעותי איני רואה כיצד נוכל לשנות. 10 שנים הוא זמן מועט לשינוי חברתי כפי שדעת אמת מבקשת לעשות, ואף על פי כן אין אנו בני חורין להשאיר גורלנו בידי אינשי דלא מעלי. ותמיד יש תקווה כפי שבני אדם הם ברי שינוי ולפעמים באופן חד ומהיר יעשה מה שאמור להיעשות בזמן ארוך יותר

שאלה למר ידען
מאת: אסטרולוגו 20/09/04 | 19:46

אני מבין שנולדת כחילוני, חזרת בתשובה, ואז יצאת בשאלה.

ושאלתי היא - האם העובדה שטעית בעבר טעות גורלית, לפי תפיסת עולמך הנוכחית, והתמדת בה לאורך שנים רבות לא פוסל את שיקול דעתך באופן טוטאלי?

או במילים אחרות - מאיפה יש לך את הבטחון להשפיע על אחרים בצורה כל כך אגרסיבית? הרי כבר הוכחת לעצמך בעבר שאינך יכול לסמוך על שיקול דעתך.

שלום אסטרולוג
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:18

שיקול דעתי מפורסם ברבים, בעלונים מודפסים ובאתר האינטרנט של "דעת אמת" אם יש לך השגה עניינית אשמח לשמוע. איני חושב שיש מקום לפסול שיקול דעת של אף אדם באופן גורף ללא בחינת הדברים גופם .

hello yaron
מאת: n oyו 22/09/04 | 20:33

i read your answers but i see that you are answering only half of the questions
.
? is some questions are uncomfortable for you to answer

like some one asked you what would you do if your son will become haredi. i would like to know the answer to this

have a good evening

שלום n oy
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:41

אם אחד מבניי או בנותיי יחזור בתשובה כפי שחוזרים בתשובה רבים, ללא ביקורת ובדיקה אלא מחמת חסכים נפשיים, זה יגרום לי צער רב. ואשתדל מאוד להסביר לו את התהליך שהוא עובר אנסה ללמדו את דברי "דעת אמת".
אך אם הוא יחזור בתשובה תוך בדיקה וביקורת רצינית ומעמיקה ויחליט שזו הדרך הישרה בעיניו, הרי שנהיה אב ובנו בוויכוח אידאולוגי נוקב חסר פשרות.

השאלה היא האם תקבל אותו?
מאת: uri80ו 22/09/04 | 20:49

גם אני חי עם אחי בויכוחים, אבל זה בשום אופן לא מפריע ליחסים בינינו.

שלום אורי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:08

יחסי הגומלין שלנו כאב לבן לא ישתנו בגלל אמונתו, אלא אם כן יחסו אליי ישתנה. ובמקרה זה גם אם הוא אינו חוזר בתשובה מטבע הדברים היחסים משתנים.

שלום לך מר ידען
מאת: אלי ברקת היחידו 20/09/04 | 21:30

זכורני לפני כמה שנים. כשעוד הייתי מתפלל. הייתי בשטיבלאך ולהפתעת כולם בכל סידור היה תקוע קונטרס של "דעת אמת"... . ושאלתי האם אתה חושב שזה שיטה להפיץ את דעותיך? אני זוכר שאז אספו את כל הקונטרסים וזרקו אותם לפח.. מה גם שאני חושב שזה גם עניין של הטרדה להכניס לאנשים בתוך הבית כנסת דברים שבשבילם זה מוקצה מחמת מיאוס. אני זוכר שאז זה עשה לי הרגשה שמדובר באנשים אוהבי פרובקציות . דבר שלא תורם לכך שיתקבלו דבריכם על הלב.

שלום אלי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:21

אין ספק שפעילות מהסוג שהזכרת היא פעילות שאינה ראויה לכתחילה, היא אינה תורמת תרומה נאותה כמו שתורמת פעילות על ידי דיאלוג בהסכמה.
אך ההכרח לא יגונה, מי כמוך יודע שהחברה החרדית מונעת מתלמידיה כל מידע שהוא מחוץ לכותלי בית המדרש. כלומר מונעים הם את אפשרות הבחירה. בחור ישיבה שקרא את הקונטרסים בדרך ללא דרך ושאל את אחד מגדולי עולם הישיבות את השאלה הבאה: מדוע אי אפשר לעורר שאלות אמוניות כמו שדעת אמת שואלת. ותשובתו הייתה בנוסח הזה בערך: "כל בר דעת מבין שאין צריך להבין".
אשאל אותך שאלה מתוך רצון עז לקבל עיצה ממי שחווה את עולם הישיבות: כיצד נוכל להגיע לבחורי הישיבה הרוצים לקרוא את הקונטרסים עם מינימום נזקים.

למען הסר ספק, הדבר ברור שאם עולם הישיבות היה פתוח לדיון ורבי שיח כפי שנוהגים בחברה החילונית, ולפחות היו מתירים לבחורים לקרוא חומר כפי רצונם מחוץ למסגרת הישיבתית, הרי שהיינו בשמחה נמנעים מפעילות לא נעימה זו.

למר ידען שלום!

מאת: rachel21ו 20/09/04 | 22:18

אולי אני חוזרת על שאלת רבים-
1)מה מטרת ארגונך?
2)למה אתה נכנס עם דעותך לציבור החרדי?במילא קורעים שם את החומר שלך?
3)אתה עובד במטרה לעזור לאנשים או במטרה להשתיק את מצפונך?

תצליח בכל.סקרנית.

שלום רחל 21
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:23

את מטרת הארגון כתבתי בתשובותיי הקודמות.
"דעת אמת" לא הייתה מצליחה לחדור לתודעתם של הציבור החרדי ללא פעילות של כניסה לישיבות. נכון שאת רוב הקונטרסים הם קורעים אך תמיד יש שיקראו מתוך סקרנות וזהו שכרנו, שכרנו במובן שעזרנו לאדם שרוצה לדעת מעבר למה שמלמדים אותו בישיבה.
אם תתבונני היטב בפעילותינו תגלי, שכל עשייתנו היא החלפת דיעות הרצויה ונדרשת בחברה פתוחה.
לא הבנתי איזה מצפון בדיוק אני אמור להשתיק.

שלום!
מאת: תיכוניסטית123ו 20/09/04 | 22:19

יש לי שאלה, והיא- מה גורם לאנשים חילונים לשמור מסורת? זה בא מתוך אמונה? מתוך הרגל? מתוך רצון לכבד? הרי אין להם שום מחוייבות, או כמו החרדים- לחץ חברתי? מה דוחף את הבנאדם לצום ביום כיפור?
ועוד שאלה- איך אני, בתור אחת עם "רגל אחת בחוץ" יכולה להסתדר עם הקונפליקט הזה? בעצם אני עדיין לא גיבשתי דעה בקשר לאמונה שלי, אבל איך אני יכולה לעבור עבירות, במקרה ואני מאמינה באלוהים?! זה קצת יוצר לי בעיות בנשמה.
שנה טובה!!!

שלום תיכוניסטית
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:25

אמונת האדם היא מהדברים שאין התבונה נוגעת בה, וכל הסיבות שנקטת נכונות ויש עוד רבים כמו פחד, הצורך בטקסים וריטואלים.
לגבי בעייתך האישית , שעדיין לא גיבשת דיעה, מומלץ לך לקרוא את דברינו באתר, הכרת הדת וידיעתה על בוריה עוזרת לגיבוש הדיעה. אם יש לך ספיקות נוספות את מוזמנת ליצור איתנו קשר ונשוחח.

אאמממממ...
מאת: מלח השמיםו 21/09/04 | 00:34

ירון, שלום!

ראשית, ברצוני להחמיא לך על המאמרים המעניינים, שאתה מפרסם באתר ´דעת אמת´.

פעמים רבות אני מוצא שם דברים, שחשבתי עליהם עוד בהיותי בישיבה וזה נחמד לראות אחרים, שחושבים באופן דומה.

עקב העניין, שיש לי בדבריך, הרשה נא לי לשאול שאלות לא קלות.

מהו יחסך לחרדים, או לדתיים בכלל ? האם אתה מרגיש כלפיהם שנאה, או עויינות ? האם אתה חושב שהחרדים שונאים את החילוניים ?

ביחסי חילונים חרדים, מהו המאפיין היותר חשוב: היותנו עם אחד ? או הייתנו בעלי תרבות שונה ?

האם חשובה לך אחדות חלקי העם היהודי ? ואם כן, איזה מחיר אתה חושב, נכון לשלם על כך ?

האם יש בך יצר של מחלוקת ?

האם כדאי לדעתך, גם [ובעיקר] במצב של חילוקי דעות, להזכיר ואולי אף להדגיש את המשותף בין הצדדים ?

אני מקווה שלא התשתי אותך בעיקר כיוון, שאני מחבב אותך ואת דבריך

שלום מלח השמים
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:33

תודה על המחמאה.
ולשאלתך, עד כמה שאני יכול לפשפש בניבכי נפשי, נראה לי שאין בי שנאה לחרדים או לדתיים כבני אדם. אלא אני דן כל אדם באשר הוא, מאבקי הוא באידיאולוגיה הדתית שאותה אני מתעב.

לגבי החרדים, איני חושב שאפשר לענות באופן גורף בשם חברה גדולה ומגוונת. אני מניח שיש שונאים ויש מחבבים אך דבר זה אינו רלוונטי. בשכנותי גר חב"דניק שמשתדל מאוד להביע את אהבתו לכלל ישראל בכלל ואליי בפרט ואף על פי כן הרי שאת תנועת חב"ד כתנועה חשוכה ופונדמנטליסטית אני מתעב בכל רמ"ח אבריי ושס"ה גידיי.
ומאידך, ברמה האידיאלוגית הדתית מחוייבים החרדים לשנוא את "שונא ה´".

לא הבנתי את שאלתך " מהו המאפיין היותר חשוב...

איני יודע למה אתה מתכוון באומרך "אחדות" . העם היהודי, ברמה העובדתית כלומר התודעתית, מורכב מקבוצת אנשים בעלי דיעות שונות וקוטביות המפוזרים בעולם כולו: חילוניים, מסורתיים, דתיים וחרדים. השאלה הרלוונטית לנו היא כיצד תראה מדינת ישראל? דמוקרטית או תיאוקרטית. לדידי אין דמוקרטיה למחצה שליש ולרביע. קבלת ערכי העולם הנאור הוא תנאי ללא פשרות. ושאלה זו אינה נוגעת כלל ועיקר לקבוצת האנשים המגדירים עצמם "יהודים".

המשותף לנו - החילונים והדתיים - הוא הרצון במדינה ריבונית עצמאית - וחלוקים אנו על תוכנה ומהותה.

אם תעמוד במצב, בו עליך להכריע...
מאת: מלח השמיםו 22/09/04 | 21:40

בין חייהם של יהודים חרדים ובין שמירה על התרבות הנאורה [על כל המשמעויות שבזה], מה תעדיף ?

ובמילים אחרות-
האם עדיפה פרה אחת בדגניה, על עיירה יהודית אדוקה בפולניה ?
[כפי המיוחס לאחד ממנהיגי החלוצים בארץ בזמן השואה (ולענייננו לא חשוב האם היחוס מדוייק או לא)].

ואף, שמדובר בשאלה היפוטטית לחלוטין, עקב היותך נושא דגל במאבק מסויים חשוב לי להבין את גישתך.

אני איתך. (נקודה)
אך אני רוצה לדעת עד כמה אני איתך

תודה

שלום מלח השמים
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:52

אם הבנתי נכון את שאלתך, אתה מתכוון לברר האם אסכים להריגת חרדים כדי לשמור על רוב חילוני במדינת ישראל, למטרת שימור התרבות הנאורה.
אם זאת שאלתך, הרי שעצם העלאת השאלה מעלה בי זעזוע ושאט נפש, כיצד אתה מעלה על דל שפתיך מציאות מתועבת כזו? האם לשלוחי רסן דימתנו או למושחתי האדם עשיתנו.

שאלותי
מאת: אנדרנליסטו 21/09/04 | 01:21

שלום. אקדים ואומר שאני לא מכיר אותך או את ארגונך, מעולם לא קראתי קונטרס "דעת אמת" (פעם אחת בלבד עילעלתי בו) ולמרות כל זאת הספיקותי לקבע במוחי דעות קדומות לגביך ובעיקר לגבי ארגונך, מטרת שאלתי היא לקעקע את הדעות שלי או לבסס אותם.

שני שאלות לי הא בהא תליה.

מהתרשמותי עד כה מפי השמועה נראה כי ארגונך מהותו מיסיון אנטי דתי.
שאלתי הראשונה היא: האם אכן כך הדבר? האם "דעת אמת" הוא ארגון מיסיונרי השואף לפקר כל בר בי רב?

ואם התשובה היא "כן" שאלתי השניה תהיה:
כשאני רואה מיסיונר מחב"ת השאלה שעולה אצלי כלפיו היא "מי שׂמך?" (בשין שמאלית),
מי שמך להאיר את דרכי במה שאתה חושב שהוא האור? מי שמך לנסות לשכנע על דרך החיים הנכונה היחידה בעיניך? כלומר גם אם אתה חושב שיש רק דרך אחת נכונה בחיים, האם עצם הידיעה הזו נותנת לך זכות לנסות ולשנות לאנשים את דרך חייהם הם?

המחב"ת הממוצע עונה לשאלה "מי שמך" בתשובה: כל ישראל ערבים זה לזה וכו וכו בבל"ת", האם גם אצלך זו הסיבה למעשיך? ואם לא מה כן?

לסיכום אחזור על שאלותי בניסוח מקוצר:
1) האם "דעת אמת הוא ארגון מיסיונרי?
2) אם כן, מהי ההצדקה\סיבה לפעילות מיסיונרית זו?

אשמח לתשובה כנה.

שלום אנדרנליסט
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:46

אתחיל משאלה השנייה ואמשיך לראשונה
הכרעה למהפך בחיים, ולא משנה לאיזה כיוון, היא הכרעתו של האדם עצמו, אדם לא חי בחלל ריק אלא חי הוא בחברה עם אנשים ודיעות. כל אדם שומע דעות שונות ובוחר ומחליט דרכו על פיהם. וכי אדם עם השקפות מדיניות ימניות לא יביע צידקת השקפתו אל מול אדם שהשקפתו שמאלית?
רצוני לומר , כל אדם זכותו ואולי אף חובתו להציע את מה שהוא חושב שיועיל לאדם ולאושרו והשומע ישמע ויחליט.
מה שצריך לבדוק האם הדרכים להצגת השקפת העולם נעשית באופן ישר והגון ללא הסתרת מידע ,שקרים וסילופים.

ולשאלה הראשונה אעתיק לפניך מה שכבר עניתי בפורום חופש: ראשית צריך הקורא להבחין בהגדרות - למען לא יהיה ערבוב תחומין - בין הבעת "חופש ביטוי" לבין "מסיונריות".
"חופש ביטוי" הינו ערך יסוד בכל מדינה דמוקרטית , שכמובן מתיר לומר את דעתי בפני ציבור המתנגד להשקפותיי. הרי לית מאן דפליג (אין חולק) שמותר ל"דעת אמת" להפיץ דבריהם ברשות הרבים במסגרת חופש הביטוי. מה שיש לתת את הדעת האם מותר לאנשי "דעת אמת" להיכנס לבתי מדרש ובתי כנסת הפתוחים ולהניח את "הקונטרסים" על השולחנות ובתוך ספרי התלמוד, ושאלה זו אינה נשאלת משום מיסיונריות [שאם היה בזה מיסיונריות אף ברשות הרבים היה אסור] , אלא משום "הסגת גבול" ויש לדון את בתי המדרש כמקום פרטי. על פי היעוץ המשפטי שניתן לעמותת "דעת אמת" אין בפעולה זו משום הסגת גבול ולכן במסגרת חופש הביטוי מותר לנו להניח את הקונטרסים בבתי כנסת ובבתי מדרש.

מיסיונריות או בלשון החוק "המרת דת" מוגדרת רק כאשר יש מתן הטבה כפיתוי להמרת דת, או כשמדובר בקטין אזי עצם השידול אסור, להלן לשון החוק:
חוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – החוק), קובע מספר עבירות בנושא איסור שידול להמרת דת, כמפורט להלן:

סעיף 174א, "מתן הטבות כפיתוי להמרת דת":

הנותן או מבטיח לאדם כסף, שווה כסף או טובת הנאה חמרית אחרת כדי לפתות אותו להמיר דתו או כדי שיפתה אדם אחר להמיר דתו, דינו - מאסר חמש שנים או קנס 50,000 לירות.

סעיף 174ב, "קבלת הטבות תמורת המרת דת":

המקבל או מסכים לקבל כסף, שווה כסף או טובת הנאה חמרית אחרת תמורת הבטחה להמיר דתו או לגרום לכך שאדם אחר ימיר דתו, דינו - מאסר שלוש שנים או קנס 300,000 לירות.

סעיף 368, "המרת דתו של קטין":

(א) העורך טקס המרת דתו של קטין או עושה פעולה אחרת המביאה לידי המרת דתו של קטין, בניגוד להוראות סעיף 13א לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, דינו - מאסר ששה חדשים.

(ב) המשדל קטין, בפניה ישירה אליו, להמיר דתו, דינו - מאסר ששה חדשים.

בתקופה האחרונה יש חברי כנסת המנסים לשנות חוק זה, ולהוסיף גם איסור שידול בלבד אף לבוגר. (הצעת חוק של גפני – לפיד) : " לפיכך, מוצע כי לצד האיסור על מתן הטבות כפיתוי להמרת דת, ייאסר גם עצם השידול להמרת דת, כשזה נעשה בפניה ישירה לאדם. מוצע להבחין בין מצב בו האדם אותו מנסים לשדל הוא בגיר, שאז העונש המקסימלי המוצע הוא שנת מאסר, לבין מצב בו מנסים לשדל קטין, שאז העונש המקסימלי המוצע הוא שנתיים מאסר (ולכן מוצע במקביל למחוק את סעיף 368(ב) לחוק, הדן בשידול קטין להמרת דת)". כמובן שלדעתי הצעת חוק זו היא בניגוד לערך יסוד "חופש הביטוי ".

דבריי אלה נאמרו גם אם יש בליבו של מחלק הקונטרסים כוונה להחזיר בשאלה.

אך כל הקורא את מטרות דעת אמת באתר:
http://www.daatemet.org.il/he_aboutus.html יראה שכל כוונתנו היא לעורר חשיבה ביקורתית ולעודד את התרבות הליברלית ללא שום קשר לקיום תורה ומצוות.

דעת אמת אינה מפתה במתן הטבות ואף לא מבטיחה "אושר" או "חיי משפחה זוהרים" וכיוצא באלה הבטחות הבל שאין להן ביסוס עובדתי כפי שנוהגים חלק מאנשי הדת .
איננו פונים לקטינים כפי שנוהגות עמותות חרדיות כדי למלא את ספסלי "החיידרים".
"דעת אמת" יוצרת דיאלוג אמיתי עם הציבור הדתי חרדי בשפתו ובלשונו.
ויתירה מכך, כל מי שערכי הדמוקרטיה והציבור הנאור חשובים לו צריך להיאבק מאבק בלתי מתפשר עם כל אדם המתנגד לערכים אלה ולא משנה אם הוא דתי, חרדי, מסורתי,חילוני, ערבי…

ועכשיו אשאל את גולשי הפורום שאלה.
האם פלישת ארה"ב לעיראק באופן פיזי וכוחני (כפייה) כדי להופכה למדינה דמוקרטית יש בה משום מסיונריות?
כיוצא בו האם דעת אמת הנאבקת - ברמת התכנים בלבד - ללא הפעלת כוח פיזי, להפוך את אזרחי מדינת ישראל בכלל והציבור הדתי בפרט לליברלים ודמוקרטים יותר יש בזה משום מסיונריות? אתמהה!!

כלומר...
מאת: סגול של שקיעותו 22/09/04 | 20:53

לפי מה שאתה אומר, אסור אמנם לכפות דת אבל מותר לכפות דמוקרטיה, "ערכי העולם הנאור".

שלום סגול
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:04

מהיכן למדת מסקנה זו

מעניינת אותי מה דעתך?
מאת: uri80ו 22/09/04 | 21:46

האם באמת לדעתך מותרת כפיית דמוקרטיה בעולם באמצעים אלימים?
(לי יש דעה מגובשת משלי בעניין, אבל לא אני הנשאל )

אוריאל

שלום אורי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 22:01

מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, ומי שישלול את חירותו ורכושו של האדם הרי שאנו ננקוט באמצעים אלימים ונכניסו לכלא. מי שיפטר אישה מעבודתה בגלל היותה אישה אנו נקנוס את המעביד בקנס כספי שגם זה אקט אלים.
רצוני לומר שכל חברה הרוצה לשמור על ניהול תקין חייבת לאכוף את חוקיה אף באמצעים אלימים.
ואם כוונתך בשאלתך , לאלץ אדם לשנות את דעתו והשקפתו שתותאם לערכים הדמוקרטיים אף באמצעים אלימים, התשובה חד משמעית איסור מוחלט. אחד מעקרונות הדמוקרטיה הוא: חופש הדיעה, חופש האמונה וחופש הדיבור.

ולשאלותיי
מאת: יוני ויינגרטןו 21/09/04 | 07:23

למה לאמץ את הגישה המסיונרית של החרדים כדי להחזיר בשאלה?

האם אתה רואה בטקסטים של היהדות כמו התנ"ך כמשהו חשוב לתרבות שלנו, או שהם שווים כקליפת השום?

בתודה מראש על התשובות.

שלום יוני
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:47

איני יודע למה כוונתך במונח "הגישה המסיונרית של החרדים" דעת אמת כותבת חומר ביקורתי העומד במבחן הביקורת האקדמי. אנו מביאים מקורות לכל טענה, משתדלים לבסס את דעתנו על פי המתודה האקדמית. הרי אינך טוען כלפי מי שהוציא ספר הטוען: שיציאת מצרים לא הייתה ולא נבראה, כפי שנהגו פרופסורים לאריכאולוגיה, שהוא נוהג מנהג מסיונרי.
ולשאלתך השנייה : כתבי הקודש וספרות חז"ל , וכל ארון הספרים היהודי עד עצם היום הזה הוא חלק בלתי נפרד מתרבותינו. תרבות נבנית מעבר הווה ושאיפה לעתיד, ואת העבר אין להכחיש. המציאות מעידה כמאה עדים שחלק מתרבותינו הוא עברנו הדתי, חגי ישראל שבתות ומועדים הם חלק מתרבותינו. במגילת העצמאות לא פסחו על התנ"ך כנכסי תרבות העם היהודי, למרות שפסחו על נכסי התרבות של ספרות חז"ל, שלדעתי אנו מושפעים מהם יותר מאשר התנ"ך עצמו (אך זה עניין אחר ולא אכנס לזה).

ולשאלותי
מאת: אסתי2002ו 21/09/04 | 08:00

דעת אמת ארגון במידה מסוימת מסיונרי לכוון האנטי דתי, האם יחד עם זאת- הארגון מנסה לתת סיוע כל שהוא לצעירים שעזבו את הישיבות- כמו הל"ל למשל?
האם יש קשר כל שהוא בין דעת אמת לבין "הל"ל"?

שלום אסתי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:49

דעת אמת מתמקדת יותר בסיוע רעיוני והשקפתי שאינה נופלת בחשיבותה מסיוע הומינטרי בסיסי כמו לינה, אוכל וביגוד. אך במקרים שבחור זקוק לעזרה גם בתחום זה אנו מסייעים במידת יכולתינו. אם כי למען הסדר הטוב, ראוי שארגונים שמטרתם הרשמית לסייע בעזרה ראשונית להתאקלמות הבחור כמו הל"ל ועמותת "דרור" . הקשר בין הל"ל לדעת אמת הוא קשר עינייני לצורך מתן סיוע ליוצא, אך אינו קשר ממוסד.

ולשאלותיי

מאת: goylemו 21/09/04 | 10:17

שלום מר ירון.

איך "דעת אמת" מתמודדת עם הגישה החרדית המכירה בכל שאלה בתורה כדבר שאמורים להתמודד איתו במסגרת בית המדרש עצמו ולא לקבל אותו כסוג של ביקורת מחוץ לכותלי בית המדרש?

איך "דעת אמת" מתמודדת מול גורמים מחב"תיים שמשקיעים הון, מרץ ומחשבה על מנת לתרץ את טענות\קושיות "דעת אמת", הרי מי כמוך יודע, שתשובות אפשר למצוא לכל דבר?

האם הטפה מסיונרית כלשהי נראית בעיניך כלגיטימית?

נניח שהאברך או הבחור מגיעים למסקנה שכל מה שמכרו להם הם אכן שטויות במיץ עגבניות, האם כחברה, לא עדיפה (לפחות לסוגים מסויימים של אנשים) החברה החרדית על פני זו החילונית (ראה את התמונה המצורפת, אמנם היא דמגוגית ומכלילה, אבל ברור שהחינוך נמצא בבעיה רצינית ביותר)?

שלום גוילם
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:50

"דעת אמת" מתיחסת לטיעוני הרבנים במאמריה, עיין במאמר "דרכי ההתמודדות של אנשי האמונה". על פי רוב אנו מפריכים את טענותיהם מתוך אוהלה של תורה כלומר מביאים את דעתם של רבנים המקובלים על שלומי אמוני ישראל , הסוברים כדעתנו.לשאלתך השנייה: ערכי החברה החרדית אינם שוויוניים ואף גזעניים, המצב שהחברה החילונית לא מצליחה ליישם את ערכיה באופן מושלם, אינה סיבה להתיר חברה עם אידיאלוגיה פונדמנטליסטית.

שאלות נוספות
מאת: goylemו 21/09/04 | 10:32

אם ישנם אנשים שהאמונה והמצוות עושים להם רק טוב, למה להפר את שלוותם ואת מנוחת ליבם? הרי ההקצנה בציבור החרדי פוחתת והולכת, הכפיה הדתית גם היא נעלמת לאיטה, אם כן, מה לנו כי נלין על אנשים שטוב להם היכן שהם נמצאים <"הלעיטהו לרשע וימות"!!!>?

מהי דעתך על גישות דתיות אלטרנטיביות ומתונות יחסית?

ושוב שלום גוילם
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:56

אין ספק שיש מקרים שהמוסיף דעת מוסיף מכאוב, אך אם תסתכל לטווח הארוך הרי שמדינת ישראל לא תוכל להתקיים ולשרוד במצב בו מחצית מאזרחיה מתנגדים להשקפות עולם נאורות. האם לדעתך שגו הנביאים שהטרידו את המון העם משלוותו?

נזכרתי בעוד
מאת: goylemו 21/09/04 | 17:33

שמעתי פעם אמירה שמיוחסת אליך ולפיה כשלושים אחוזים מהציבור החרדי הם "אנוסים". על סמך מה הנתון הזה מתבסס? לי אישית יצא כמה וכמה פעמים להתבונן בחרדים שאני מכיר (והם רבים...) ולנסות למצוא בהם את האנוסים, ועפעס, המספר הזה נראה לי מופרך. שאלה נוספת, הזכיר אותה מיניבז, האם כל הפעילות שלכם אינה טיפה בים? האם אתה יכול להצביע על תוצאות בשטח כתוצאה מפעילות "דעת אמת"? ולסיום, האם אתה חושב שבסופו של דבר יחולו שינויים בחברה החרדית כתוצאה מפעילויות כמו שלכם, או כתוצאה מתהליכים פנימיים בתוך החברה החרדית עצמה?

פעם נוספת שלום גוילם
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 20:58

התרשמותי, מחיכוך עם אברכים ורמ"ים, שמספר המפקפקים גדול מאוד. לו החברה החילונית היתה מהווה אלטרנטיבה רצינית מבחינה כלכלית וערכית היינו רואים גל של יוצאים כפי שראינו בזמן תנועת ההשכלה.
לדעתי "דעת אמת" גרמה מהפך מחשבתי זוחל והולך בחברה החרדית והדתית, על דבר זה מעידים דתיים רבים. איני יודע למדוד את גודל ההשפעה אך אין ספק בדבר שפעילות "דעת אמת" חשובה ומחוייבת למען צביון דמוקרטי במדינת ישראל.
אין לי ספק שהחברה החרדית ביום מן הימים תתפרק לחלוטין, אין לה זכות קיום בעולם המודרני במתכונתה הנוכחי.

מר ידען היקר.
מאת: evcו 21/09/04 | 14:26

חזק ואמץ! החרדים מנצלים את הדמוקרטיה לצרכיהם כך שזו תאפשר להם להשמיע את דעתם בראש חוצות, אך כאשר זה מגיע אליהם הם משאירים את ילדיהם בבית הכנסת ולא מאפשרים להם להיחשף לדעות שונות מאלו שהם מאמינים בהם.מחזק את ידיך על שאתה מגיע לבית הכנסת ומספר להם את מה שהם לא יכולים לשמוע באף מקום אחר.ולחברי הפורום שטענו למסיונריות - כקונטרה למיסיונריות החרדית חובה להשתמש במיסיונריות חילונית,וכל עוד החוק מאפשר מיסיונריות חרדית והם אינם מהססים להשתמש בפרצה,כך אין סיבה שנהיה צדיקים מהאפיפיור.

ולשאלותי - האם דעת אמת צריכה מתנדבים?
במה הם יכולים לסייע?
מה סוג הפעולות של דעת אמת?
האם אתה חושב שדעת אמת עושה מספיק,ואם לא - האם יותר תרומות היו פותרות את הבעייה?

שלום evc
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:00

"דעת אמת" זקוקה להרבה מתנדבים מטבע פעילותה. רוב פעילותינו היא בהסברה, אם על ידי חלוקת חומר מודפס, הרצאות, שיחות והפנייה לאתר האינטרנט. כדי לעשות שינוי חברתי בקרב כל האוכלוסייה צריך ציבור גדול עם אמביציה גדולה לשינוי. אנו עורכים סדנאות, כאן המקום להזמין את משתתפי הפורום לסדנא זו ( 5 מפגשים = 25 שעות סה"כ) ואולי כדאי לארגן סדנא ליוצאים שאין לי ספק שתתרום תרומה רבה למשתתפים עצמם.
וכמובן שאם אין כסף אין פעילות וכל תרומה תתקבל בברכה. רוב התרומות שלנו הם מאנשים התורמים בהוראת קבע (תרומה חודשית צנועה) וכל המרבה הרי זה משובח.
"דעת אמת" יכולה וצריכה להגביר את פעילותה ובשביל כך צריך מתנדבים ותרומות נוספים.

הרבה שאלות!
מאת: שבתאי צביו 21/09/04 | 22:36

א. מה שלומך?

ב. איך אתה מרגיש?

ג. מה שלום אורנה?

ד. הכל טוב?

שלום שבתאי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:02

שלומי טוב
הזדמנות לאחל לך שנה טובה

שלום
מאת: פלוני אלמוני2ו 22/09/04 | 17:42

מה יש לך להגיד לחוזרים בתשובה?

שלום פלוני אלמוני
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 21:25

הרבה חוזרים בתשובה הבאים לשוחח איתי מגלים בורות מדהימה בטקסטים ההלכתיים ובעצם אין להם צל צילו של מושג מהי היהדות.
לכן אביע בפניהם את תמיהתי כי רבה: כיצד יתכן שאדם הרוצה לקנות מוצר אלקטרוני כלשהו, ילמד את פעולותיו, מטרותיו וטיבו ואילו כשהוא בא לעשות שינוי מהותי בנפשו ובהוויתו כאדם, שיש לו השלכות מרחיקות לכת, לו ולצאצאיו, הוא עושה זאת מבלי לדעת לאן הוא הולך.
הרוצה לעשות שינוי בחייו צריך ללמוד היטב את החברה שאליה הוא מתכוון ללכת: מהם ערכיה, חוקיה והילכותיה ולאחר שיבור היטב יחליט את דרכו.

קראתי חלק מהשאלות המוקדמות של אנשים
מאת: uri80ו 22/09/04 | 21:36

כאן.
האמת היא שלא כל כך הכרתי את ארגונך לפני הארוח.
מסיפורי האנשים כאן נראה שאתה נוהג לעיתים לציין דינים תמוהים מהגמרא (ולא שחסר כאלה) בצורה שגרמה ל"אנטי" אצל רבים מהשומעים.
האם אינך מרגיש שבעקבות כך יצא שכרך בהפסדך?

שלום אורי
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 22:09

לא ברורה לי דיה הערתך, אם כוונתך לעצם הבאת ´דינים תמוהים´ גורמת לאנטי, הרי שאיני מעוניין לשנות זאת, משום שדינים תמוהים מורים על מערכת המשפט העברי כמערכת של יצירה אנושית מהמאות הראשונות לספירה, ומסקנה זאת היא אחת ממטרותיה של דעת אמת.
ואם כוונתך על סגנון הצגת הדברים ולא על מהותם, אשמח לשמוע פירוט ודוגמה כדי שאשפר את הסגנון.

למר ירון ידען
מאת: צוות יוצאים בשאלהו 22/09/04 | 22:07

שבין עיסוקיו הרבים ביום-יום עוסק גם בסיוע ליוצאים בשאלה, ונעתר להקדיש לנו מזמנו ולהתארח ב שלנו.
נראה כי הועלו כאן כמה נושאים מעניינים לדיון.

על התשובות המחכימות, הישירות והלא מתחמקות, גם לשאלות קשות.
שנה טובה לך וליקיריך

תודה למנהלי הפורום
מאת: ירון ידען מדעת אמתו 22/09/04 | 22:18

אני מודה לכם שנתתם לי במה נהדרת להציג את דעותיי ומטרות "דעת אמת"
ומקווה שהצלחתי להבהיר את דעותינו.
תודה לרחל שיזמה את הקשר הראשוני עימי והטריחה עצמה בטלפונים רבים כדי שהאירוח יתבצע כראוי. ותודה ´לפרש הבודד´ שהעלה את הרעיון בפני רחל.
בברכת
שנה טובה שתהיה לכולנו.
ירון ידען

עוד לחברינו lonelyrider שעזר ביצירת הקשר עם מר ירון ידען.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 20:10 לינק ישיר 

לומדמכלאדם.

ממש לא.
כאן, אנו מתדיינים וזה לא סמפוזיון של שאלות ותשובות.

זה אמור להראות כמו כל אשכול אחר.

באשר לתופעות הלואי שעלולות להווצר ,תנוח דעתך שלא נרשה זאת ונמחק כל סטיה.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 20:44 לינק ישיר 

למי שרוצה תימצות:

החלק הראשון עוסק בהסברה לחילוני, למה הוא צריך את דעת אמת: למען ערכי הדמוקרטיה, ולמען הצל את העם מהשתלטות חרדית לא דמוקרטית. לא הוסבר בו למה החרדים לא דמוקרטים (למעט ציטוט מסכן של הרב שך), ולא למה הדמוקרטיה היא מטרה שיש ללחום למענה (שלא לדבר על כך שהיא ערך עליון שכולם צריכים לקבל אותו).

בהמשך מוסברות בקצרה פעולותיה של דעת אמת. לא ניתן ללמוד משם על שאלות עקרוניות.

לפי מה שהבנתי, הדיון כאן בפורום יתייחס לשאלות שבמאמרי וקונטרסי דעת אמת, ולא בארגון דעת אמת. יתכן גם ורבים מהמשתתפים אינם יכולים להבין פגם כלשהו במדינה המושתת כולה על פי הדת, ולא חסרים רעיונות דמוקרטיים גם בדברי חז"ל. (אלא שרבים מהמשתתפים כאן סוברים, ובצדק, שתוצאות חינוכיות טובות יותר ניתן להשיג אם מונעים מהילד מידע רב, ורק כשיגדיל, ודעתו תגדל עם כך, יוכל להתמודד עם הכל. ואם פגם בדמוקרטיה יש כאן, פגם באמיתות הדרך אינני רואה כאן). אם כך, אינני מוצא כל קשר בין האשכול לבין המאמר הארוך והמייגע הזה.

וסתם כך, נראה לי שידען עצמו מודע לכך שלכל שאלותיו קיימות תשובות הגיוניות. אין הוא טוען אלא: א. שגם טענותיו הן הגיוניות, ב. שהחברה החרדית אינה מושתת על הגיון. אם כך, בלי להיות בעל רוח הקודש, אני יכול לצפות את המשך האשכול: יובאו כל הטענות ההגיוניות לכאן ולכאן, שהרי העצכחי"ם, בשונה מהכלל החרדי, כן מושתתים על הגיון. מי שחפץ לראות שינוי בדעותיו של מי מהמשתתפים, יתאכזב. (אין בזה כדי לגרע מחשיבות עצם העלאת הטיעונים ההגיוניים שלכאן ולכאן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 20:57 לינק ישיר 

חיפשתי בגוגל ענין אחר, וגיליתי אשכול שהיה כאן בעבר, המתייחס לאחת הטענות הגדולות (כינה בשבת). יש שם גם הרחבת דברים והבאת גישות הראשונים בענין זה, עליו עומד להיות מושתת הדיון כאן: האם חז"ל יכולים לטעות ולסמוך על מדעני זמנם, מבלי שהדבר יפגום בסמכותם אצלינו. והנה הוא: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=899207

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 21:03 לינק ישיר 

היות ודעותיו של ירון ידען ידועות,קושיותיו,השגותיו ותקוותיו.אין לי ספק שירון ידען ירויח הרבה יותר ממה שירויחו המשכילים ממשתתפי הפורום הזה.

הוא יוכל להסתייע ולקבל תיגבור לדעותיו מכמה ממשתתפי הפורום,למשל מדיעותיו של "רב צעיר" וחביריו, שנעלם משום מה...שתואמות להפליא לדעותיו של ירון ידען.ואף מתיימרות להיות מתוחכמות ועל רמה.

בקיצור ,ירון חביבי,מצאת לך בית חם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 21:13 לינק ישיר 

לב,

זה תמיד מרנין במיוחד לגלות כמה שקוף הפורום הזה, כך שכל אחד מקרוב בא, כבר מצליח בקלות ובבהירות למפות ולקטלג את הכותבים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2005 21:44 לינק ישיר 

.

לאחר שקראתי את הדיון שהודבק לכאן מפורום תפוז, מבחינתי, מציתי את כל העניין המועט שהיה לי בתפישתו של המסיונר המכנה עצמו, בצניעותו הרבה, מר ידען.

אני יכול לחסוך זמן רב לכל המעוניין, דומני כי אני יכול לענות את תשובותיו המוכנות מראש למרבית מהשאלות שתשאלנה, מי שרוצה - מוזמן לשאול באישי, חבל להטריח את הגולשים.

מצד שני, זה יכול להיות מסקרן לדעת מי מממן את כל הפעולות גוזלות הזמן והמשאבים הללו. מיהו המממן את המסיון של דע"א ? ממה מתפרנס הידען?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2005 00:26 לינק ישיר 

קעלעמר, מה ממש לא?

בן איש אחד

מי חפץ/מקווה/צופה שינוי בדעות של מישהו??

אמשלום

או שלזה התכוונת.

יש לך מושג מי "מקרוב בא" ומי מיחזור של מישהו ותיק מאוד? או לחילופין קרא שנתיים בפורום, ולא התאפק יותר ויצר לעצמו ניק?

(אין טעם שאציין כאן תחלופה שוטפת של עשרות ניקים היכולים להסב יחד על ספת שלישיה ועדיין יישאר מקום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2005 00:30 לינק ישיר 

ממש לא כך יהיה הדיון.

כאן זה לא סמפוזיון אחד שואל, וירון עונה, ועוברים לאחר (כמו בתפוז).

כאן יש דיון, כמו כל האשכולות עד היום.

[כל כך הרבה דיון על מה יהיה, אם בכלל.]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2005 00:34 לינק ישיר 

ואני חשבתי: ירון שואל, כולם עונים ועוברים הלאה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת אמת.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.