|
|
| נשלח ב-24/3/2005 00:39 |
|
| |
ואם כבר, אז "סדר הכנה" לירון:
במפתח המומלצים, כל הנושאים הרלוונטיים.
(עד מחר בלילה הוא יספיק בקושי עשר אחוז . כדאי אם כך, ומעוד סיבות אחרות, להעביר את הדיון לשבוע הבא).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 00:41 |
|
| |
אני רואה שאתה ממש מרוגש מבואו...
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 00:50 |
|
| |
מכל הברברת שלו...
הבנתי 2 דברים
1. שחז"ל היו בס"ה בני אדם, והם טעו לפעמים. אני לא רואה שום בעיה בזה, והנושא כבר נטחן עד דק בפורום, באשכולות על תנור של עכנאי, ועל כינה בשבת ועוד ועוד
2. שהציבור החרדי מפחיד אותו והוא נמצא במצב פרנואידי מזה, לדעתי אם חשובה לו המשך שלטונה של הדמוקרטיה (בצורה שהוא מבין) שיפעל לעידוד הילודה בציבור החילוני שמאבד עצמו לדעת ויפסיק לנסות לגייס בצורה פטתית חילונים חדשים מקרב הציבור החרדי, פשוט חבל לו על הזמן.
מדיון טפשי כמו שהוא קיים ב"תפוז" הפורום לא ירויח דבר.
פורים שמח לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 01:23 |
|
| |
הרי לכם צידו השני של אותה מטבע: הנחיתות החרדית/דתית המובנית כלפי האחר המייצג את הקדמה והאור, אשר שומה עלינו לגעת בו בכפפות של משי, לא להעליב אותו ולהיכנע לכל גחמה שלו. חלילה לנו מלדרוש ממנו את הדרישה המופרעת לכתוב בפורום כאחד האדם, שהרי מעצם עמדותיו והרעש שהוא מחולל סביבו הוא אינו אחד האדם ויש לתאם עם מזכירתו ערב שואלין ודורשין בהלכות הדמוקרטיה.
אם תרצו, זוהי בעייתה הגדולה של החברה החרדית-דתית בימינו: הנחיתות.
צד אחד של הנחיתות הזו, הוא מיסטיפיקציה של כל ספרות חז"ל וחשש מפני קושיות כפרניות בענייני מדע וכשפים.
הצד השני, הוא תוכנית ארוח בשידור ישיר בנוסח 'הכה את המומחה' ירון ידען, ושאף אחד לא יעז לתקוף אותו באופן אישי, חלילה. הוא הרי לא הרב נויגרשל או הרב אבינר. וכמובן, כל מאווייו חקר האמת וחלילה לו מלהחליק במדרון הפוליטי החלקלק (מדרון המוטה בד"כ באורח פלא לצדדים מסויימים בלבד).
ומעבר לחוסר הצדק,
אם אי פעם יערך חשבון הנפש על חוסר הצלחתו של פורום עצכח להשפיע לטובה על החברה החרדית, יהיה לערב פורים התשס"ה מקום של כבוד בו.
חבל שהפורום החשוב הזה יורה לעצמו ברגלים. ועוד מתוך כוונה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 01:26 |
|
| |
ממללא

|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 01:36 |
|
| |
ממללא
הקדמת רפואה למכה... אף אחד עוד לא כתב שלא להעיז לתקוף אותו ואפילו עוד לא הסכימו על תכנית אירוח ואתה כבר הכנת את התגובה על הנחיתות העתידה להתגלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 01:40 |
|
| |
מיציץ הוצאת לי את המילים מהפה.
ולא עוד שאני בשתי הודעות הדגשתי שהאשכול יהיה ככל האשכולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 03:46 |
|
| |
אזרחותי בפורום חדשה אך כיון שראיתי את החשיבות המירבית הנתנת בפורום זה לכל דורש, אמרתי בלבי לעלות את דברי אני.
כיון שאשכול זה החל בהתענינות על ארגון דעת אמת ורעיונותיו, המשיך בדיון על אישיותו של מייסד הארגון ועבר לדון על אירוחו, אדון בשלושת הנושאים.
ארגון דעת אמת הינו ארגון מסיונרי פעיל שתפקידו להוציא את אנשי המערות אל חיי האור והזוהר, לגאול את יושבי החושך והצלמות ולהביאם אל ארץ מבטחים (דמוקרטית כמובן). רעיון הארגון בהצגת שאלות ועל ידם לבסס את האלטרנטיבה המוצעת, הינו כשל תיאולוגי. עד כמה שהוא נשמע פאתטי, עדיין הרעיון עושה גלים (קטנים כאלו).
השאלות בעצמן הן שאלות שראויות לדיון (ללא זלזול ובכבוד, שלא כפי שהוא נעשה ע"י הארגון), אך אינני חושב שיש ענין למחזר את רוב השאלות ההלכתיות שכבר כמעט כולן הועלו כאן בפורום. אם טענותיו הן סוציולוגיות, גם רובן כבר נדונו.
כחבר פורום חדש, אני עדיין בתחילת סקירת המומלצים... אז שיחכה בתור.
אינני מבין מדוע מדיון על הארגון הפך האשכול לדיון בחקר המקרא והתלמוד. אם יש למן דהוא שאלה מקראית או תלמודית הדורשת ביאור שיואיל בטובו לערוך את השאלה, ל"פוסט"ה, ולחכות בקוצר רוח שיגיבו כפי שעושה כל משתתף אחר, על כל נושא - אשכול נפרד.
מסתייג אני ממתן מעמד סלבירטאי למשתתף בפורום. בגלל שיש לו ארגון? למה מה?
באשר לאישיותו של המייסד,
אינני מכירו.
(וטוב שכך)
הוזה, סכיזופרני, רדוד, תחת השפעה, חסר-דעת, ממורמר, קשה-יום, תופעה פסיכולוגית, בור ואכזר, אלו הם תארים שעל ידם הייתי יכול לתארו אם היו מתקיימים בו התנאים דלהלן:
- עיסוק בקבלה
- תאריך לידה בזמן התנאים או האמוראים
- חשיבה חרדית - טיפוסית
ולא הייתי נחסם.
כיון שאינני מכירו, ולענ"ד הוא איננו עוסק בקבלה, גילו לא מעל אלף ואיננו בר חשיבה חרדית - טיפוסית, אינני יודע איך להגדירו מבלי להחסם.
אבל ידוע יודעני, שישנם הורים, אחים ואחיות, היושבים ומזילים דמעה יומם וליל מפני מעלליו.
אדם דתי המשתתף בפורום זה לא היה רוצה שבנו או אחיו יישבו עם ירון לאכול קוראסון מדי בוקר בעודם מתדיינים במחשבת ישראל והלכתה. כאן מעבר למקלדת זה קל, זה "ניו-אייג'י" לתת לכולם במה.
הצמצום המסוכן ביותר - הצמצום לפתיחות.
יפיופיות הנפש בעוד דמם של משפחות המושפעים ע"י הארגון נשפך, איננה מבוטחת תחת איצטלה של פתיחות ואומץ. היא אבוד כיוון.
היודע שיש לו את התשובות הנכונות או הרוצה להתנצח, מדוע שלא יעשה זאת בפורומים שבהם היה ירון עד עתה?
אה... זה בגלל שכאן נותנים במה לכולם.
טוב, עכשיו צריך להביא פדופיל שיביע דעה באשכול "אינוס נערה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 03:48 |
|
| |
איפה המכתב גלוי למיימוני?
כל הזעזוע כאן מזכיר לי מה לי שכל אחד כאשר מגיע לדבר שמגדיר אותו בכך הוא יהרג ואל יעבור, אצל הליטאים הם מגדירים את עצמם כלא מזרחיסטים, וזה הקו האדום עבורם. העצכחניקים זה דעת אמת, הכל אך לא דעת האמת.
חברה תירגעו, בין כך ובין כך לא תשפיעו מדי מלבד על פלח שולי של החרדים. אתכם יכולים להזמין את ירון ואף להצטלם.
וממילא הדיון הולך להיות, כי ברוב דברים שחז"ל טעו, אתם בהסכמה מלאה, ורק שבכל זאת יש לקיים מצות כי מצד כל מיני סיבות שונות שאינם קשורות לטכסט. והעיר עצכח צהלה ושמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 04:06 |
|
| |
זה אחד האשכולות המוזרים ביותר שראיתי,וראיתי ב"ה רבים.
ירון ידען הביע הסכמתו להתדין על שאלותיו, וראו איזה רעש נהיה ,איזה התרגשות...
מחד הפחד והתיעוב ומאידך ההתרגשות. אפשר להרגע (קצת GLENFIDICH) מי שירצה יתדיין עמו ומי שלא ,לא. אין כאן כפיה ואין יחס שונה לירון מאשר לכל מבקר שמגיע ומציע את מרכולתו בין אם יצדיק הריגת חפים מפשע או בעד כל עוול .
הכל כבר נאמר ,הכל כבר לובן. מה ההתרגשות? האם יש כאן איזה חשש.. (חלילה, לא יכול להיות..כאן בפורום יחששו להתדיין?)
ואין צורך (ואף ימחק) לפתוח אשכולות מחאה נמרצת. יש דרך טובה יותר, לבלות מספר ימים בפורום הטהור והנקי ובעל הרמה ח"ח, עד שירגעו הרוחות, ואז לשוב ולהתדיין עם אנשים בעלי אותה עמדה.
אני שב ואומר, האשכול אם יהיה (מי בכלל בטוח שזה לא ניק מפוברק?..) יהיה ככל האשכולות .יתמקד בנושא אחד ויהיה מכובד ברמת האפשר.
תוקן על ידי - קעלעמר - 24/03/2005 4:11:18
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 04:14 |
|
| |
קעלעמער,
אז לא רק אני מתרגש וכועס?

|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 04:16 |
|
| |
נו..ודאי שלא, אתה רק נתת ביטוי לרגשות שהיו לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 06:21 |
|
| |
בנימה קצת קונספיריציונית, האם יתכן שעד היום הוא לא ידע על הפורום? ואם ידע, למה עד היום הוא לא להשתתף בו?
הקעלעמר כתב: מי בכלל בטוח שזה לא ניק מפוברק?..
ואני אומר, מי בכלל בטוח שידען עצמו לא מפוברק?
ו הוא!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 08:47 |
|
| |
מייציץ,
הצדק עמך. כנראה שהודעה שכללה בין היתר האשמות כנגד ידען ונעלמה מעיני, הייתה פרי דמיוני הפרוע. לא היתה ולא נבראה אלא משל היתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 09:08 |
|
| |
לא על הפורום תלונתינו, אלא על המדיינים.
על מיימוני, שהזמין את הידען הזה, ולקעלמער שטוען שאפשר לבסס דיון מבלי להתייחס לאיש.
להזמין את ידען לדיון אצלי זה כמו להזמין כל עוכר ישראל אחר לדיון. לא כל דיון אפשר לצמצמו למישור אינטלקטואלי גרידא.
|
|
|
|
|