|
|
| נשלח ב-10/10/2011 00:40 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | צדיק ,הרשבא החרים את המורה מכול וכול ואף ביד החזקה החרים את המדע
העיקר שמסכים אתה שאין ללמוד את המורה אלא מי שחכם ומבין מדעתו , בשפתינו,מי שבוגר ומיושב במצבו ,דעתו ואמונתו , ומכלל הן אתה שומע לאו ,שאינו מיועד לגיל הנעורים. |
|
בענין הרשב"א תתעדכן נא בפרטים. אם קשה לך אני יכול להעתיקו לכאן. לדעתך גיל הנעורים זה עד 40??? ולדעתך נערים הם טפשים שרק טפשות יכול לחזק אותם ביהדות? אולי גם דברים חכמים ומשכילים יחזקו אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 01:34 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | צדיק ,הרשבא החרים את המורה מכול וכול ואף ביד החזקה החרים את המדע
העיקר שמסכים אתה שאין ללמוד את המורה אלא מי שחכם ומבין מדעתו ,
בשפתינו,מי שבוגר ומיושב במצבו ,דעתו ואמונתו ,
ומכלל הן אתה שומע לאו ,שאינו מיועד לגיל הנעורים.
בענין הרשב"א תתעדכן נא בפרטים. אם קשה לך אני יכול להעתיקו לכאן. לדעתך גיל הנעורים זה עד 40??? ולדעתך נערים הם טפשים שרק טפשות יכול לחזק אותם ביהדות? אולי גם דברים חכמים ומשכילים יחזקו אותם |
|
בנערינו ובזקננו נלך לישון צדיק כי מחר צריך כח לגמור את הסוכה ,ושלא יהיה בבחינת בנין נערים סתירה .חלומות פז.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 09:11 |
|
| |
הרשב"א החרים שלא ללמוד בספרי יוונים עד גיל 25.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2012 08:11 |
|
| |
עלי ספר. מחקרים בביבליוגרפיה ובתולדות הספר העברי המודפס והדיגיטלי. גיליון כב. בעריכת דב שוורץ וגילה פריבור. רמת גן, אוניברסיטת בר אילן, תשע"ב. 171+XIVעמ'. ( 03-5318351 )
... במאמר הראשון דן הרב ד"ר אלי גורפינקל, מהמחלקה לפילוסופיה יהודית בבר אילן ותושב בית אל, ביחס המשתנה לי"ג עיקריו של הרמב"ם במשך הדורות. הוא קובע שהיו ארבעה שלבים של התייחסות לי"ג העיקרים במהלך השנים, מן התקופה שהגדרותיו של הרמב"ם לא נחשבו מחייבות - עד לזמן שבו רשימת עיקריו הפכה ל'נוסח קאנוני' שהיה קשה אף לדון בו; בדורות האחרונים החל לדעתו שלב חמישי, שבו נבחנו ונבחנים עיקרי הרמב"ם ע"י 'מרחיבים' ו'מקצרים' מכיוונים שונים, ועדיין לא נאמרה בנושא המילה האחרונה.
(מתוך ספרים שנתקבלו במערכת "המעין" טבת, תשע"ג)
|
|
|
|
|