בית פורומים עצור כאן חושבים

לגיטימצית ההטפה לחזרה בתשובה ובשאלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2002 10:41 לינק ישיר 

וטו, מאיפה היומרנות הזו לקבוע מה חושבים או לא חושבים המוני בעלי התשובה? כמה אתה מכיר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2002 12:04 לינק ישיר 

אדמונית,

ומה אם אומר לך שאני בעצמי בעל תשובה עוד מלפני הרבה זמן טרם חשבת בכלל להיכנס לזירה?

את צודקת בנקודה שאכן איני מתייחס ל"המון" בעלי התשובה. אני לא מדבר על אלה הבאים הישר מבית הסוהר ועל אלה שכלל "אין מה לדבר אתם".

אגב, למה ההשתמשות במלה המטיחה אשמה של "יומרנות". סגנון זה הוא יותר פרה-תשובתי מאשר פוסט-תשובתי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2002 12:29 לינק ישיר 

אולי משהו בביטוי הזה שלך "אכן לגבי ההמון הבלתי מסוגל לחשוב מדי הרבה אין בעיה. המוני כזה החוזר בתשובה, אם כי ספציפית צריך להכירו כדי לפסוק שעדיף לו להיות חרדי, אבל כללית סביר שעדיף..." שעורר התנגדות בקרבי.

ואני ממש מתקשה להבין את דבריך. לאיזה המון בעלי תשובה התכוונת אם כך? מוכן להסביר בצורה יותר ברורה? מה לעשות שאני קשת הבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2002 12:37 לינק ישיר 

הנני בתיבה האישית להסביר ולא כאן, מחשש שלא אדע להיזהר מלפגוע בסוגים מסויימים של "חוזרים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2002 01:12 לינק ישיר 

גינגית

אני עוקב בעניין אחר תגובותיך מלאות החימה על כל אותם 'משתלחים' בחוזרים בתשובה הראציונלים, עליהם את מגינה בחרוף נפש אנטלקטואלי ראוי לשבח. אני פונה אלייך להאיר את עיננו ולציין בפננו מקומות, בהם הם לומדים או נפגשים ומישמים בחייהם את החתירה לאמת בלתי מתפשרת, מלבד אותן ישיבות ידועות, אשר דעותיהן וחייהם ידועים מראשית השנה ועד סופה.
אשמח לבקר במקום מחוזותיך הבלתי ידועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2002 00:56 לינק ישיר 

אני מביאה פה מפורום סמוך את דברי 'התבהרות' (ברשותה) שכפי הנראה, היא חוזרת בתשובה רציונלית! הוספותיי להסבר, בסוגריים [כאלו].

"החרדים הם אנשים רגילים, בעלי יצרים חזקים יותר או פחות, שאימצו לעצמם דרך חיים המתבדלת משאר הציבורים, על מנת לשמור ולשמר את מסורת אבותיהם ולא להיות חשופים להשפעות חיצוניות.
זה מתחלק לשניים:
החרדים שאכן מתבדלים ושומרים על עצמם מהשפעות חיצוניות [לגמרי]. ואז כמו משחת שיניים זה יוצא החוצה דרך פקקים שלא יכולים לעמוד בלחץ.
והחלק השני [שמתבדלים בפחות קיצוניות], חברה כמונו בערך, גם מקיימים קלה כמעט כבחמורה, גולשים, נוסעים, קוראים, מדברים, עובדים, לומדים, חיים, נהנים, מבלים בלי הרבה רגשות אשמה ומצליחים לקיים חיי תורה ומשפחה.

מה לעשות עם גרעיני האישיות החילוניים שעדיין נשארו לי ואני לא רוצה כל כך להפטר מהם.
להרוג אותם לחנוק אותם.
מה לעשות עם זה?
ואגב גיליתי שאותם גרעיני אישיות חילוניים קטנים, הם נורא מוסריים וטובים אז אני לא בקלות מוותרת עליהם?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2002 09:33 לינק ישיר 

בנוגע לט' באב, שאלו בפורום אחר, צריך או לא צריך ומה צריך כדי לקרב את הגאולה.

התשובה באמצעות סיפור אדמורי ואגנוני ידוע (עליו חשבתי באמצע הקינות של הבוקר).

אדם חשב שיוכל לשנות את כל העולם, ראה שאינו מצליח החליט להתמקד רק ביבשת שלו, אח"כ רק במדינתו, בעירו, בקהילתו, במשפחתו, בו ובזוגתו ובסוף רק בעצמו.
ואמר: 'לו הייתי מתחיל מעצמי, אז היה סיכוי שאקרין לזוגתי, למשפחתי, לקהילתי, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2002 10:00 לינק ישיר 

מלבד הבעיה שהועלתה כאן לגבי עצירת החשיבה העצמאית במקרים רבים שלאחר חזרה בתשובה, הועלתה גם טענה של חוסר דיוק מובהק בכמה מטענות ה"מחזירים".

האם יש לכם דוגמאות זמינות שניתן להעלות כדוגמא? וכאן הייתי רוצה להבדיל בין דבר שאינו נכון או חסר דיוק, לבין ידע המועבר כשקר קדוש כפי שהוגדר כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2002 10:20 לינק ישיר 

אור, בוקר אור,

ישנן דוגמאות לרוב ואולי ככל אשר תהיינה זמינות למחשבתי, אשתדל להעלותן כאן.

אני מבין שאתה מחפש דוגמאות לחוסר דיוק ולא לשקרים קדושים, המקיפים אותנו בהמוניהם. הרי כמעט שאין קדוש שאינו שקר.
אקח דוגמא לחוסר דיוק, שנמצאת כרגע ברעיוניי ושלשמה פתחתי אשכול בעבר ושבדעתי לדון עליה עוד. היא, שמלך העדר הוא המכוין אל האמת הטהורה.
זו אחת הטעויות היסודיות לא רק בדת, אלא בהשקפת העולם כולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2002 14:33 לינק ישיר 

שמעתי היום מפי רב, מה ההבדל בין מי שעדיין לא חזר בתשובה למי שכבר חזר? שמי שכבר חזר כבר לא יכול לחזור מכל שטויות היתר שמלעיטים אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2002 02:22 לינק ישיר 

סיפור ששמעתי לאחרונה. כך היה מעשה -
היו היה חנוני ישר והגון אשר מהשכם בבוקר משעה שבני אדם זקוקים לו, קם לפתוח חנותו ולמכור לכל הצריך לו. הנ"ל כאמור הוא ישר והגון במעשיו.
סיפר אותו חנוני לאדם אחד, שרב אחד הטיף לו שלוש שעות על כך שהוא צריך להתפלל יותר לשמור על הלכות, כמו ציצית וכו'. אמר לו אותו אדם לחנוני, דע לך אני אוחז שאתה אדם טוב, "אתה בסדר", אל תקנה את מה שהרב ההוא מנסה למכור לך, אל תתן לו לתת לך תחושה רעה. אותו אדם אף אמר לחנוני - "אם הוא אמר לך שאתה אדם רע, אזי הוא מושחת, אל לך להקשיב לו"
הדברים מחודשים (שכן ע"י השפעת אותו רב היה ודאי מוסיף בקיום מצוות), אך היו לי למסר חד שראוי ליתן עליו את המחשבה.
איך הייתם נוהגים במקרה כזה?????
(אגב, אותו אדם התבטא בפני, על אנשים שמגזימים ומקצינים בענייני דת כ"נפגעי דת" אתמהה?!)

תוקן על ידי - יהוסף - 9/13/2002 11:49:48 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2002 14:14 לינק ישיר 

מעשה בתלמיד חכם מיוחד שגמר אומר לקבל עבודה באחד מהארגונים הידועים להחזרה בתשובה.

טרם החליט סופית, התייעץ עם אחד מידידיו (נדמה שהיה אחד שחזר בתשובה). אמר לו הידיד: 'אתה רוצה לעבוד בארגון החורט על דגלו "כאן מחפשים את האמת", בעוד הוא כבר החליט מראש מהי האמת'.

בעקבות באמרה החדה, חזר בו התלמיד חכם ולא הפך לשוטף מוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2002 01:26 לינק ישיר 

בקצרה
הלגיטימציה היחידה להטפה,
כאשר הדבר לתועלת מתוך אכפתיות.

תוקן על ידי - יהוסף - 11/13/2002 8:41:31 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2002 11:30 לינק ישיר 

תסלחו לי שלא קראתי את כל הדיון המעמיק.
השאלה שצריכה להשאל היא מה המוטיבציה של אדם שחי אורח חיים מסויים, דתי או חילוני, להתחיל לנוע ולחפש תשובה בצד השני של המתרס.
אני מניח ,ולא באמת בטוח שזה נכון, ששבר מאוד גדול בחייו הנוכחיים. האמת שעד כה היתה נר לרגליו, התגלתה כלא מספיק אמיתית.
לי כאדם חילוני אין באמת בעיה עם המוביליות הזאת. אני מניח שאורח חיים חילוני לא מתאים לכל אחד, גם אם נולד אליו, בעיקר אנשים עם שאלות מאוד קיומיות אבל לא רק, מצד שני אני מתקשה לראות איך יוכל, למשל, הומוסקסואל לחיות בחברה חרדית.
ולכן אני בעד מוביליות בין החברות.
איפה כן יש בעיה? הבעיה ניצבת באותם אנשים שתומכים ומסייעים לאותו חוזר בתשובה\שאלה: להם יש 2 אפשרויות, הקלה והזולה, והקשה אך המסייעת.
הדרך הקלה והזולה היא להאיץ אצל האדם את התהליך שממילא הוא עובר: התנכרות לכל מי שהוא היה קודם, דהיינו כל המשפחה הידידים, התרבות, כל מי שהוא היה קודם היה שקר, ומשקר צריך להתרחק. מי שמוביל תהליך כזה, הוא לדעתי אדם חסר מוסר וחסר מצפון, כי כמות הכאב שנגרמת ע"י זה, היא אינסופית ממש.
מצד שני ניתן לסייע בתהליך המוביליות הזאת, דווקא להיפך, לנסות לחבר את אותו אדם דווקא למי שהוא היה לפניכן. ודווקא מי שהוא היה לפניכן מוביל למי שהוא רוצה להיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2002 14:27 לינק ישיר 

אחד ----> 'עשר'!

אציין למה שכתבתי לאחרונה (באשכול הקיר האורתודוכסי ובמוסרי פשוט...) שהדת 'סך הכל' מעניקה תמרורי עצור הכרחיים לאדם המתקדם. התמרורים אינם מיוחדים רק בכך שהם מבטאים ומעוררים תחושות חזקות להיכנע למערכת מוסרית, אבל בעיקר שהם,
א) ננקטים כמוחלטים
ב) נתמכים על ידי חברה שלימה (וסגורה).

למרות שיש בכך חסרונות, ישנן מעלות יתירות. גם לו נניח שלאדם מסוים עדיף לגדול ללא דת, כדאי לו לעבור את הדת, כי את הנחישות שלא לוותר על התמרורים לא ניתן ללמוד במקום אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לגיטימצית ההטפה לחזרה בתשובה ובשאלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.