בית פורומים עצור כאן חושבים

השפעת שמות בנ"א [לגבי "אביגיל"]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2007 23:27 לינק ישיר 

קדימה - בחזרה לעם הארציות  הפרימיטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2007 21:47 לינק ישיר 

"טוב שם משמן טוב". "שם רשעים ירקב"
סתם נקודה למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2007 22:42 לינק ישיר 

.

מו"ל, אנא עזור לי במבוכתי כי רבה:

בעניותי, פגשתי בימי חלדי כמה וכמה אנשים שנשאו שם פרטי זהה. ואף על פי כן, ולמרות הזהות של שמם הפרטי, היו שונים זה מזה כפי שפרצופיהם היו שונים. לא דין אברהם זה כדין אברהם ההוא, וכן הלאה.

וגרתי פעם במושב מסויים, בו כמות הילדים ששמם הפרטי היה "אברהם יצחק", השתוותה רק למספר הילדים ששמם הפרטי היה "צבי יהודה" (טוב, יתכן שיש גם מקום אחר בו מספר הבנות ששמן "חיה מושקא" יכול להתמודד עם כך).

והנה, הפלא ופלא, אופיו של צבי יהודה אחד היה שונה לחלוטין מהצבי יהודה השני, כפי שהצבי יהודה השלישי, גילה אופי אישי לחלוטין.

והואיל ואמרת שיש אנשים המנחשים אופי של אדם לפי שמו, אני נבוך. מה יעשה אדם כזה בעומדו לפני כתת בנים ששם מחצית מהבנים שם הוא "מנחם מנדל" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 01:37 לינק ישיר 

מואדיב,
זה לא סותר את העובדה שלשמות יש השפעה שהשלכותיה משתנות בהתאם לנפש עליה הם פועלים,
(כמובן אין צורך לומר שאינני מאמין בהבלים ממין זה),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 07:48 לינק ישיר 

גוונא, השאלה היא אם ההשפעה הזו בת חיזוי, שאם לא כן, אין כאן אלא אמירה טריוויאלית שכל דבר שקורה לאדם בחייו, משפיע על גורלו.
יש כמובן מקרים שבהם ההשפעה קלה יותר לאמדן. זה נכון בעיקר לצד השלילי של הגרף. ראשית, יש שמות עם מטען תרבותי שלילי כה חזק, עד שברור שהם יקשו על בעליהם. כמו כן בחברה פרימ... מסורתית שבה רווחת אמונה בקשר בין שמו של אדם לבין אישיותו, שם חריג שלא ניתן לפי הכללים, יגרום לבעליו סבל כתוצאה מדעות קדומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 09:39 לינק ישיר 

אולי לטענת חכמי הקבלה זה ניתן לחיזוי בכיוונים חיוביים ושליליים, כלומר, שם זה חיובי ביסודו והאחר שלילי למרות שאי אפשר לדעת ספציפית למה זה יגרום,

סתם הערה: מישהו אמר לי שהרב אליהו אמר שהשם "מתן" הוא לא שם ראוי כי הוא היה פעם שם של איזשהו מושג שלילי, (אולי עבודה זרה), וממילא הקונוטציות שלו לא טובות,
האם חכמי הקבלה לא יכולים להיות ריאליסטען ולהבין שכבר אין קונוטציות שליליות לשמות עבודה זרה קדומים?
(או שאולי הקונוטציות השליליות שהתלוו אל שם זה הן אובייקטיביות ובלתי ניתנות לשינוי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 09:55 לינק ישיר 

.

מתן היה שמו של כהן לבעל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 12:24 לינק ישיר 

מואדיב.
אז מה?יש גם מתן בתנ"ך שלא מוזכר שהיה רשע.
אבל מנשה היה מלך רשע ביותר, אז לא יקראו מנשה
על שבתאי יש איסור מפורש מהתוספות אז אין שבתאי. אלישע בן אבויה היה רשע אז אין אלישע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 13:19 לינק ישיר 

.

ירוחם ?

אני אמרתי למישהו לא לקרוא לבנו בשם מתן? בשם ישמעאל? בשם כלשהו?

הסברתי לגוונא, הכותב מעלי, למה הכוונה במה ששמע.

מבחינתי, שיקרא לבנו למהר שלל חש בז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 23:16 לינק ישיר 

מואדיב יקר וחביב,
אכן קראתי את דבריי שלי, וקלטתי שלא הסברתי את עצמי.
לא התכוונתי לומר שהשם מעיד בהכרח על אופיו של האדם הנושא אותו, לטוב ולמוטב, ואם יודע אתה שם הרי שיודע אתה את טיבו של האדם. (הגם שאולי רבי מאיר בגמרא, הקצין עד כדי כך, כפי שאמר לגבי אותו ששמו כידור, ואכמ"ל, ולענ"ד בוודאי היה שם עירוב עם סייעתא דשמיא או רוח הקודש).
אני בעניותי התכוונתי, שישנם אנשים (ופגשתי כמה) שאם אתה נותן להם שם של מישהו, בדר"כ עם שם אב או אם, הרי הם מעיינים בשם, ומצליחים - בדרך מיסטית כלשהיא שלא עמדתי על טיבה - להגיע אל אותו האיש הקרוי בשם זה, לדעת במי המדובר, לדעת פרטים אודותיו, ועוד, הגם שלא הכירו אותו קודם כלל, ולא מדובר בשרלטנים!
התפרסמו בעבר גדולי ישראל רבים, שידעו לקרוא "קוויטלאך". גם היום אוכל לשלוח אותך לכמה כאלה, אם באמת תרצה. אולי תצטרך להתאמץ קצת, כי משום מה אישים אלו עמוסים בדר"כ בכאלו שמאמינים בהם, ומשום מה אין להם ענין להופיע בפני חברי עצכ"ח למבחן פומבי (וזה באמת מרגיז).
וממילא, אם זה כך, וזה כך, הרי שיש משהו מיסטי בקשר שבין האדם לשמו, שאם לא כן לא היו מצליחים להגיע לזהותו של האדם. רוצה לומר - אילו היית אומר לאותם ידענים, שמדובר באדם חובש כובע ירוק ומכנסים כחולים ועובד בהיי-טק ומתגורר בבית חד קומתי וכו' וכו' - היה להם קשה מאד להבין במי המדובר, אבל ראה זה פלא, ברגע שיש להם את השם, קצרצר ועוד כזה שיש לו כפילים לרוב, וכמה יוסף בן שמעון איכא בשוקא - הרי הם כאילו מתחברים למאגר מיסטי כלשהו, ומצליחים באמת לדעת במי המדובר. אכן מוזר ובלתי ניתן להבין באופן רציונלי.
אשר על כן, אם הנחתי זו מקובלת עליך, ממילא יש מקום להמשיך ולהניח, שכיון שזהות האדם תלויה וקשורה קשר הדוק עם שמו שניתן לו בישראל, אם כן יש איזושהיא השפעה של השם על האדם, אם מדובר בשם של צדיק או שם של רשע, וכדומה, כיון שלא מדובר בסימנא בעלמא, כמו שם הרוב שבו גר האדם, אלא במשהו מהותי יותר.
מקוה שעקבת אחריי בהצלחה עד לכאן, ואשמח לשמוע תגובתך. יתכן שהתיאוריה שלי עומדת על כרעי תרנגולת.

**

ובאשר לשאלתך הספציפית, והמצויינת יש לומר, לגבי אנשים שונים עם שמות זהים. איך זה יתכן.
ראשית עלי לציין שלא התיימרתי להבין את פירוש השמות והשפעתם על אנשים שונים. רק אמרתי שלענ"ד יש קשר והשפעה, וזאת מכל ההוכחות שניתנו כאן באשכול מדברי חז"ל וגדולי ישראל.
אבל אם בכ"ז אתה שואל, הרי ברור ששם הוא הגדרה כללית למדי, וממילא בתוכו יכול אדם לזוז ימינה ושמאלה וכו'. דרך משל, אילו נניח שהשם אריה מעיד על עוצמה, הרי האדם יכול להתפתח לכיוון של עוצמה פנימית, או לעוצמה כוחנית, או לעוצמה שלטונית, חברתית, וכו' וכו', ומכל מקום ברור שהשם אינו מעיד על דבר פשוט ויחיד, אלא יש בו מורכבות רבה.
אינני יודע אם אתה מאמין בהשפעת המזלות (ג"כ נושא שדשו בו רבים) אבל הנה חז"ל כבר קבעו שמי שנולד במאדים יהא שופך דמים, אבל יכול הוא להיות שוחט או מוהל. כך נוהגים כל אנשי המזלות, הקובעים אופי כללי מאד לכל מזל, והאופי הולך ונהיה ספיציפי יותר ויותר על פי נתונים נוספים כגון שעת הלידה וכדומה.
אגב, אני מאמין שיש משהו כללי מאד במזלות, אבל לא יותר מזה, שהרי עינינו הרואות מאות ילדים הנולדים באותה שעה, ולעתים גם תאומים, והמתבררים כשונים לחלוטין זה מזה גם בטבעים היסודיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 23:39 לינק ישיר 

ואליך, fll,
היות והשמצתני שאני חושב כי אנשים סבירים הם אלה שחושבים כמוני, ומבלי להזכיר את הנושא המדובר, הרי שעלי להזכיר, בתוספת התנצלות שמחמת הטעם הטוב, כי המדובר היה באשכול על אחרית הגייז. אני טענתי שם שלאנשים סבירים יש גבולות אדומים בנושא לסטיות מיניות, בעוד כבודך המלומד, טוען שאין ולא צריך להיות שום קו אדום, לרבות זיאופיליה ופדופיליה ונקרופיליה וכו'. אני נעגנתי באנשים סבירים מכל רחבי הגלובוס ומרוב חלקי הציבור, למעט סוטים שמתלחששים עם חבריהם בחרדי חדרים לרבות חדרי צ'טים מן הסתם, ואני עדיין חושב שדעותיך המוסריות הם מוקצה מחמת מיאוס לאדם הסביר, הגם שיכולת הניסוח שלך היא מן המשובחות, והגם שהצבתי שם, לרווחא דמילתא, תיאוריה מסודרת בענין הסטיות, הרי שאתה העדפת להשתמש בליצנות כדי לדחות כל נסיון להציב גבול של מוסריות אנושית.

קראתי את הודעתך פעם ופעמיים בעיון רב, אינני מוצא בה שום סתירה לדבריי. לא מיני יהלוך מה הסיבה לעובדות מיסטיות. אני רק הצבעתי עליהן, פה ושם, ואין לי שום בעיה עם כל תיאוריה הגיונית שתהיה בענין. הויכוח היחיד שלי הוא עם מכחישי המיסטיקה, אנשים שלא מוכנים להודות בתופעות מיסטיות אלא אם אלו יתיצבו לפניהם ויעמדו למבחן בעת ובשעה הנוחים להם, וללא כל תשלום (למעט דמי נסיעות). זה לא עובד כך, למרבה הצער.
בניגוד להשמצותיך הנלוזות, הרי שבין חבריי ישנם אקדמאים למכביר, וכשאני מדבר על אמונה בשדים אני מדבר על אנשים רציונלים שפשוט קראו חומר רב בענין, ושמעו עדויות מהעבר, ומבינים שאת האמת אי אפשר להכחיש בליגלוגים.
אלו שמכירים בני אדם לפי שמות, מכירים גם אנשים שאין להם שום קשר אליהם, לא להם ולא לזה שמופיע בפניהם, לא מדובר בקריאת שפת גוף ושום דבר דומה לזה. יתכן שיש להם יכולות שעוד יתבררו ויובנו בבדיקות מדעיות. אין לי בעיה גם עם זה.
אם אתה באמת רוצה לבדוק, צא החוצה, עזוב את המחשב שלך ואת דעותיך הקדומות, עשה סיבוב כמה שבועות, שאל אנשים, תופתע בגדול. אכן כמעט 99% שרלטנים, אבל האחוז האמיתי הוא עדיין רב וגדול. אין לי ענין לשכנע אותך, ולא אתאמץ למענך, ויחד עם זאת, העובדה שאינני טורח עבורך, אינה מאפשרת לך לצחוק צחוק פרוע נגד כל תופעות המיסטיקה המוכרות לציבור והעולות מדי פעם לכלי התקשורת בצורה רצינית למדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 09:10 לינק ישיר 

.

מוציא לאור:

לעניותי, אינני מבין במיסטיקה כלל וכלל, ולכן כל מי שידבר עמי אודות ההשפעה המיסטית שיש לשמו של אדם על אישיותו, התפתחותו, קשריו עם שלמעלה ועם שלמטה - אין לי מה לתרום לו. בעוונותי הרבים, אני אדם טכני, ואינני מבין כלל בדברים שאינני יכול למשש.

כבר בתחילת הדיון הסכמתי כי שמו של אדם יכול להשפיע על גדילתו, התפתחותו וכו', ואף הדגמתי זאת באמצעות שיר הומוריסטי (1) .

אולם שוב, אני מדבר על השפעה סביבתית-חברתית-פסיכולוגית, לא מיסטית. הלעג של ילדים בגיל היסודי, או הרמת הגבה של מבוגרים השומעים שם מסויים, איננה מיסטית כלל וכלל, היא מוחשית עד מאד.

לגבי השפעות מיסטיות - צר לי, אינני מכירן.

גם אינני מכיר אנשים היודעים לקרוא בכף היד, או המנחשים בקפה, למעט חבר טוב שלי שמסוגל לשתות כוס קפה פילטר טרי, ובהינף יד הוא קובע אם מדובר בפולים מזל "גואטמלה שזוף" או בסתם ערביקה.

צר לי, אינני מאנשי חכמה זו, וגם רבותי לא היו, ואף לימדוני להתרחק מהמנחשים.

(1) http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1326520&whichpage=2#R_10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 17:07 לינק ישיר 

מואדיב יקר,
אני מניח שאין בינינו אם כן מחלוקת עקרונית.
אני גם מניח שתסכים עימי, שחלק מהמקורות שהובאו באשכול זה, לרבות דעת חז"ל וגדולי ישראל, כן האמינו בקשר מיסטי כזה (ששנינו סיכמנו שאיננו מבינים אותו). ונפק"מ במקום שאין בעיה חברתית-פסיכולוגית, שראוי לכאורה לחוש גם לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 18:56 לינק ישיר 

אני מציע, שבמקום לריב על המיסטיקה ניתן לה מקום (אשכול) להציג את עצמה ולהסביר את עצמה. במילים אחרות - נעשה לה דין תורה.

נרוויח מזה גם השכלה כללית (בהנחה שזה ראוי לתואר "השכלה") אני מניח, ונכיר עוד תחומים.

בסופו של דבר, אם תצא זכאית בדין, הרי שהאשכול יזכה למקום של כבוד. כמובן, בגדר העדפה מתקנת. אין שום סיבה להעדיף את המיסטיקה על פני החכמה. ואם לא תצא זכאית - ירגמו אותה כל ישראל אבן, ולא שתהיה כאבן שאין לה הופכין אלא שתיזכר לחרפות ולדראון עולם.
ואם נראה שצריך להפריד את הקדושה מהקליפה - נעשה זאת כראוי ובזהירות, שלא ידבק בידינו מאומה מן החרם.

"והיה ביום ההוא נאום ה' צבקות, אכרית את שמות העצבים מן הארץ ולא יזכרו עוד, וגם את הנביאים (נביאי השקר ונביאי ע"ז) ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץ. והיה כי ינבא איש עוד, ואמרו אליו אביו ואמו יולדיו לא תחיה כי שקר דברת בשם ה', ודקרוהו אביו ואמו יולדיו בהנבאו (עצכח מן התורה מניין?...) והיה ביום ההוא יבושו הנביאים איש מחזיונו בהנבאותו, ולא ילבשו אדרת שער למען כחש. ואמר לא נביא אנוכי, איש עובד אדמה אנוכי, כי אדם הקנני מנעורי. ואמר אליו: מה המכות האלה בין ידיך? ואמר אשר הכיתי בית מאהבי". וד"ל.

"ונקראה ירושלים עיר האמת (קדושית בלע"ז, שנאמר:) והר ה' צבקות הר הקודש"

"ויאמר יעקב אל ביתו ואל כל אשר עמו: הסירו את אלוקי הנכר אשר בתוככם, והטהרו והחליפו שמלותיכם. ונקומה ונעלה בית אל... ויקרא למקום אל בית אל, כי שם נגלו אליו האלוקים"

לי אין כרגע ידע מספיק מסודר ומקיף בעניין, לא כ"ש יכולת ביטוי ראויה בנושא, לא כ"ש עבור שני הצדדים. אשר על כן אני משאיר לכם את העבודה, לפחות בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 00:39 לינק ישיר 

מדוע הקב"ה  שינה/הוסיף  שמות- לאברהם שרה יעקב וכן משה ליהושע?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השפעת שמות בנ"א [לגבי "אביגיל"]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.