בית פורומים עצור כאן חושבים

"תמחה את זכר עמלק מתחת השמים; לא תשכח".

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2005 23:24 לינק ישיר 

אלישר,

א. מאד ייתכן שאין סיכוי לשכנע חילוני בכך שמצוות מחיית עמלק שונה מתורת-הגזע הנאצית. ואז? באותה מידה אין סיכוי לשכנע אותו שיאמין בה. אין לי שמץ של מושג למה אנשים מתאמצים כל כך להעמיד את התורה 'לטעמיך' של חילוני. הייתי אומר לו בפשטות: או שאתה קונה הכל בחבילה אחת או שכלום. המאמין מסתדר היטב עם הכל והכופר תמיד ימצא משהו שהוא לא בדיוק פוליטיקלי-קורקט.

ב. אני גם סבור שיש משהו משום 'מגלה פנים בתורה' בהוראתה בצורה זו (דהיינו שתתיישב על לב התועים).

ג. בנוסף, אין שום מצווה לשווק את התורה לכופרים רק מבחינה תדמיתית. לא הצלחת במלאכה הגדולה - להעביר אליהם את הבסיס, אין עליך להצליח בקטן. או הכל או כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2005 08:31 לינק ישיר 

יש לי תהיה,
האם מלחמה היא בין עמים או בין צבאות אבירים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 02:45 לינק ישיר 

בעזהי"ת

Hazkel.
היות שאין אנו עוד בינות לחומות הגטו, היות שאין חומות רעיוניות המבדילות בינינו ובין העולם הרחב, אין ברירה אלא להידרש לדמותינו החיצונית, זאת הנשקפת מבעד לחלון, ולו רק "מפני דרכי שלום".
נכון הוא שקושי גדול קיים בהסברה של רעיונות יהודיים בקהל הרחב, לא כל שכן של נושא מחיית עמלק שכלשעצמו כמעט בלתי מובן, אבל מה האלטרנטיבה שתציע לנוכח שכיחות השימוש ב"עמלק" כהצגת היהדות כולה כתורה תימהונית ומטורפת, שריד לזמנים בהם היו שורפים אנשים בכיכר העיירה?
התעלמות, אינה אופציה בעיני, לא כל שכן בנייה מואצת של חומות גטו, מעין סאטמאר פילוסופי.

אריק.
הגדר מהם צבאות אבירים.
אם כוונתך לצבאות ג'נטלמניים, צבאות בעלי התנהגות אצילית, את אלה תמצא בעיקר על דפי הרומנטיקה, ולא בשדות הקרב ההיסטוריים.

בחיבורו הנ"ל טוען קיגן, שהמלחמה הטוטאלית היא בעיקרה המצאה מודרנית, החל מאמצע המאה ה-19, תוצאה של אימוץ המדיניות הצבאית הפרוסית שיוצגה בידי האסטרטג פון
קלאוזוביץ', ופירות הבאושים היו בין השאר מלחמות העולם, בהם האוכלוסיה האזרחית הייתה מעורבת דראסטית במהלך המלחמה, הן בגיוס המילואים והן בהפצצות העורף האזרחי.
באירופה של ימי הביניים ודאי לא היה כך, אלא הלחימה הייתה נחלת מעמד הלוחמים והאבירים –שכירי חרב ולוחמים מקצועיים ולא אזרחים שנעשו לוחמים לעת מצוא.

יברכך ה' וישמרך.
יאר ה' פניו אליך ויחנך.
ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 11:46 לינק ישיר 

מחאה נמרצת,
אמנם התורה רחוקה מליברליזם מודרני. (בעיקר זה המקובל בPC) אבל היא עדין רחוקה בהרבה מתורת הגזע הנאצית.

אפילו אם לא נאמר שיש בקיום העכשוי של העמלקיות נזק לעולם וכיו"ב. יש במלחמת עמלק נקמה, על מה שעשה לנו כשיצאנו ממצרים. ולא קביעה שרירותית שהוא עם נחות תת-אדם וכיו"ב, ולכן חייב להיות מושמד.
עמלק נהג עימנו שלא כשורה באופן קיצוני, ולכן אנו מחויבים לנקום ולבערו מן העולם.
בין אם זה מתאים לתפיסות המוסר המודרני ובין אם לא, יש הבדל גדול בין תפיסה גזענית, לתפיסה של נקמה וביעור הרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 14:21 לינק ישיר 

בעזהי"ת

כלומר החילוק הגדול שבין פרשת זכור ובין ועידת ואנזה (מעבר להבדל בין דיון מעשי ובין חזון רוחני), הוא שכאן זוהי נקמה בת שלשת אלפי שנה ויותר, וכאן זו אדיאולוגיה מופרכת ותו לא?

הטיעון הזה מחזיק מים?
האם נקמה מהתקופה הפרה היסטורית הינה פחות מטורפת וחסרת אנושיות, מכל ג'ינוסייד גזעני באשר הוא?
לו היטלר היה טוען להגנה עצמית; היה מסביר שהז'ידים המטורפים הללו שומרים זה אלפי שנים על חזון רצחני להשמיד להרוג ולאבד את כל בני עמו, ולכן כאקט של הגנה עצמית, ממש כמו היהודים בשושן הבירה, נקהל הוא להרוג אותם, היה לך משהו להשיב לו מלבד שירה קצבית של "משיח, אוי אוי אוי!"?

יברכך ה' וישמרך.
יאר ה' פניו אליך ויחנך.
ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 14:51 לינק ישיר 

אלישר,
אני הצבעתי על ההבדל בין הרג על בסיס גזעני כלפי עם שלא הזיק לך , ובודאי שלא בכוונת זדון.
אם בעיניך צדק הסטורי יותר גרוע מאידאולוגיה גזענית, שתורגמה הלכה למעשה לרצח עם, זו בעיה שלך.
אני חושב שצדק הסטורי הוא צדק, ועוול היסטורי הוא עוול, גם אם יש ששכחו אותו אחרי 60 שנה, או 3000 שנה ויותר.
זה העיקרון של זכירת עמלק, והמצוה למחות את זכרו לעתיד לבוא.
בכל מקרה לא ידוע לי שכרגע מלבד הזכירה יש חובה לקיים בפועל את המצוה הזו. (אתה יודע האומות התבלבלו וכו')
כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 16:53 לינק ישיר 

זה כמה ימים שאני נכנס לאשכול הזה, ומבוכתי (וצערי) רק גדלים.

האמת, ניתן לומר שהקו הזה היה בעוד מספר אשכולות אבל כאן לטעמי הדבר בולט שבעתים.

ישנם אנשים שמשום מה נדמה להם שדחייה מוחלטת של הריגת נשים וילדים היא המצאה מערבית , ממש כהמצאת הצ'פלין והאבטומוביל. והם יכולים להחליט האם לנסוע או לעוף, או לא.
ואסכם בקצרה את הטיעונים שנשמעו כאן ובעוד אשכולות.

1] המוסר של אלוהים אינו כמוסר המערבי - כאילו שזוועת הריגת ילד היא מוסר 'מערבי' או הומצא בשנים האחרונות.

2] השמדת עמלק אינה גזענית אלא דתית (כל מי שלא יתגייר) - וכאן ישנה בעיה כפולה:
א. העונֱה, בא ליישב את התורה מטענת ה'מערבי' על גזענות (הרי בעבר היתה גזענות) ומשיב בדבר יותר חמור מבחינה מערבית, רצח על בסיס דתי.
ב. הקרבנות, ממש מענין אותם, מהו ה'לשם יחוד' לפני שהחרב ננעצת בליבם.

3] החלוקה וההבדלה בין זה לנאציזם כל כך גרועה שהיא מעלה אצלי תהיות שאסור לי לפורטם כאן, אנחנו משמידים עַם בגלל XYZ (כדלעיל) והם סתם פסיכוטפטים, איך בכלל העלו על דעתם להרוג בנו? ו"לנקות את העולם מהרוע"?! בידקו היטב את הטיעון העקרי במרכז התורה הנאצית...

4] נכון שהפורום כאן אמור לעלות כל נושא לדיון, אבל לפעמים זה מזכיר לי 'חדרים' של קיצונים מוסלמים בצ'טים של יאהו.

5] נניח לרגע, שקבלנו את הטיעונים המבריקים ביחס לעמלק. האם הוא העם היחיד שנצטוינו להשמידו? מפחיד אותי לחשוב מה היה קורה אילו העם היהודי הדתי היה חזק דיו להוציא לפועל את זממו. חסד עשה עמנו אלוהים שאלה שיכולים לא רוצים ואלה שרוצים לא יכולים או פוחדים. לצערי, זה לא משהו שאפשר לבנות עליו לאורך זמן...

6] זו בעיני בדיוק גדלות חז"ל. ההבנה והיכולת להוריד, ולשנות מבלי לתת את התחושה שהכל נפרץ. ולטעמי עדיפה גלותיות מוסרית לעמינו, מאשר ריבונות וגאולה קלוקלים מבחינה מוסרית.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 17:41 לינק ישיר 

אישציפור,
אני מניח, אם כן, שאילו במקום הנאצים היה מגיע צאצא של אותם מואבים שדוד מלכנו עשה להם כדבר הזה:
ב וַיַּךְ אֶת-מוֹאָב, וַיְמַדְּדֵם בַּחֶבֶל הַשְׁכֵּב אוֹתָם אַרְצָה, וַיְמַדֵּד שְׁנֵי-חֲבָלִים לְהָמִית, וּמְלֹא הַחֶבֶל לְהַחֲיוֹת; וַתְּהִי מוֹאָב לְדָוִד, לַעֲבָדִים נֹשְׂאֵי מִנְחָה.
ומבקש להשמיד את עם ישראל, היית נאלץ להצדיק אותו, שכן נעשה לו עוול היסטורי לפני 3000 שנה.

האמנם אינך מבין שכשחז"ל קובעים שנתבלבלו האומות - זוהי דרכם לעקור מצוות אלה מן התורה?

קעלעמר -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 17:45 לינק ישיר 

קעלעמער

חן חן על הדברים.

אני תמיד טוען שאם ככה נראים התירוצים , לא ברור מה הקושי מלכתחילה. האנושות מתחלקת לשנים. אלה שאיכפת להם מכגון זה ואלה שלא. מי ששייך למחלקה הראשונה לא יקבל שום תירוצים ומי ששייך למחלקה השנייה, ה' יאיר עיניו. שום טיעונים לא יגשרו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 18:12 לינק ישיר 

קעלעמר,

"ולטעמי עדיפה גלותיות מוסרית לעמינו, מאשר ריבונות וגאולה קלוקלים מבחינה מוסרית."
[יש דברים שראוי לחזור עליהם פעמים]

תודה רבה.

גו"ג,

אני לא מבינה מה הבעיה. הרי זה הוא התחיל.... (ה"הוא" משתנה, אבל הוא תמיד אינו "אני" וזה מה שחשוב).

תוקן על ידי - אמשלום - 31/03/2005 18:27:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 19:56 לינק ישיר 

גו"ג,
דוד לא עשה עוול למואבים דובר בשני עמים שנלחמו לאורך ימים ושנים, פעם ידם של ישראל היה על העליונה ופעם ידם של מואב.
(די בדומה למלחמות צרפת-אנגליה-גרמניה וכו' לאורך ההסטוריה האירופית)
כלפי מצרים שהעבידו את ישראל מאות שנים והטביעו את בניהם ביאור, התורה מצווה לזכור את הטובה שעשו עימנו שנתנו לנו אכסניה כשהיינו צריכים.
עמלק לעומת זאת תקפו את ישראל שהיו בשיא חולשתם זמן מועט אחרי שיצאו מעבדות מפרכת של מאות שנים במצרים, רק כדי להשכיח את האופן הניסי בו היציאה ממצרים נעשתה,
ולכן מצוה לזכור זאת ולכלותם מעל פני האדמה לכשיתאפשר הדבר.

אני איני יודע למה נתכוונו חז"ל, מה שברור הוא שנכון לעכשיו מסקנת הדברים היא שאין איסור לקבל גר עמוני לקהל ישראל, וגם שלא ידוע מי הם עמלק.
אם אתה משוכנע שאתה יודע את הטעמים של חז"ל אשריך, אני עדין לא זכיתי להגיע למדרגתך.
שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 20:05 לינק ישיר 

מלבד אופצית הגיור בעמלק,גם לקטנים.
ישנה אליבא דהרמב"ם,גם אפשרות לקרוא להם לשלום,היינו אם יקבלו עליהם מס עובד,וקבלת 7 מצוות בני נח.
לכשתחזור הנבואה,והייחוס ע"פ אליהו בנבואה.אנני מוצא כאן שום קושי ע"פ מוסר התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2005 21:01 לינק ישיר 

כבר הודנו לך על כך ?

(הניצולים)

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2005 07:39 לינק ישיר 

קעלעמער,

כתבת:

"...אנחנו משמידים עַם בגלל XYZ (כדלעיל) והם סתם פסיכוטפטים, איך בכלל העלו על דעתם להרוג בנו? ו"לנקות את העולם מהרוע"?! בידקו היטב את הטיעון העקרי במרכז התורה הנאצית...".

לא ברור לי בדיוק איזה עם 'אנחנו משמידים', כדבריך. האם מטאפורה דתית (וזה מעמדה של מחיית עמלק בתודעה היהודית-הלכתית למעלה מאלפיים שנה) שקולה בעיניך להשמדת עם או לטרור שיטתיים בפועל?

הנקודה הטעונה בירור אינה באלו סברות מצדיקים יהודים כאלו ואחרים מצוה מסויימת שממילא אין לה שום השלכה מעשית, אלא האם אכן ציבור המאמינים רווי בשופכי דמים ביחס לקיבוצים אנושיים אחרים, בני אמונות אחרות או נעדרי אמונה (בדיוק כמו שאין חשיבות לשאלת האיסור לאנוס בתורה אלא לשאלה האם בקרב ציבור שומרי התורה מרובים מקרי האונס).

ההיסטוריה היהודית מוכיחה שיהודים מאמינים לא אזרו כוחות אפילו להגן על עצמם, ו'חסד עשה עמנו א-להים' שהפקיד את גורל אבותינו בידי הציוניסטע"ן הכופרים שעם השלת אמונת ישראל גם למדו להגן על האינטרסים שלהם ולהילחם על ביטחונם.

לקחת מטאפורה ולבנות עליה 'חששות' מפני גאולה הרסנית, זו דחיקת הדיון למחוזות הדמיון. אני בטוח שגוי ממוצע שמהלך ברחובות אירופה מוטרד מסכנות רבות אחרות מאשר שתקויים בו מצוות מחיית עמלק, חלילה.

גם המשפט על הגולה מול הגאולה מקומם. הרי מדובר במושג היסטורי-ריאלי של גולה (שכולל שואה, פוגרומים וכיו"ב) מול מושג מטאפורי של 'גאולה' שמצויירת בקוים קיצוניים ואין כל סבירות שתתממש בפועל. מה פשר שטיפת המוח הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2005 10:08 לינק ישיר 

קעלמער,

ראה תגובת ממללא, שדעתי מסכמת איתו.

זאת ועוד, מתוך דבריך עולה ובוקעת אמירה שאין בה אלא כדי לחלוק על אחרות; בשום אופן לא להפריך אותן.

אנו טוענים "אין מוסר אלא מוסר התורה" ואתה מדבר בשם אמיתות פנימיות ותחושות שקשה להתווכח איתן.

ומכאן אפרט:

א. אין זה משנה כלל מתי הומצא המוסר שעליו אנו מדברים כאן. בהנחה שאנו מחזיקים ב'זאת התורה לא תהא מוחלפת', הרי שמוסר התורה תקף בין בשעה בה ניתן (שאז אולי הייתה השמדת עם לגיטימית יותר) ובין בימינו.

ב. אני מסכים איתך.

ג. זה בדיוק הקונץ! הפורום כאן נראה בדיוק כמו חדרי צ'אט של התנועה האיסלאמית, וגם מחיית עמלק נראית בדיוק כמו צ'אט וואנזה. מעתה עלינו ליישב את הדימיון הכפול.

ד. אני מוטרד. אני חושש שמה שמפחיד אותך הוא לא שמישהו יאמץ את הטיעונים כאן וייצא למסע צלב בשבע האומות, אלא שאלוקים התכווין ברצינות למה שכתב.

ה. הפרמטרים שלך לגדלות חז"ל תמוהים בעיני. אם אני הייתי צריך לחלק ציונים לחז"לים שעושים מניפולציות זולות בפסוקים ומנטרלים פצצות-מתקתקות משיקולים פציפיסטיים, לא בטוח שהם היו נשארים 'חז"ל'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים; לא תשכח".
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.