בית פורומים עצור כאן חושבים

"תמחה את זכר עמלק מתחת השמים; לא תשכח".

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2005 09:30 לינק ישיר 

טוב, אנסה עוד פעם אחת , למרות שאין כל תקווה.

אין לי שום עניין בהשוואות כאלה או אחרות . הדיון כאן כלל איננו האם התורה היא טובה או רעה ולכן כל הדיבורים שלך בנושא הזה מיותרים לחלוטין.

שאלתי שאלה פשוטה מאד , האם אדם רגיל אמור להבין מעצמו שאסור לו לקחת חלק , לסייע או אפילו לעמוד בצד ולא לקחת עמדה, כאשר מול עיניו מישהו מבצע רצח עם. השאלה היא , האם מי שמוכן לקבל תירוץ כלשהו בפרשת עמלק, עדיין יכול לומר שהתשובה על השאלה האמורה חיובית. האם יש מי שמוכן לומר שהתשובה שלילית , מתוך הבנת כל ההשלכות של תשובה שלילית כזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 09:32 לינק ישיר 

גו"ג,
אשמח אם תענה לי אתה בכנות.

האם הצגת תורת ישראל בהשואה לנאצים, כאילו שניהם כאחד דמי שהרי שניהם מטיפים לרצח עם (לא פחות) אינה אנטישמיות מבית מדרשם של גבלס ודומיו?

יתכן שלא הבנתי או פירשתי נכון את דברי המייציץ, ואשמח לקבל "פירוש" אחר לדבריו, אבל באם פרשנותי נכונה איני סבור שיש בהערתי ענין אישי מיוחד (עד כמה שאני מכיר את מייציץ כאדם, אני נוטה לחבבו) מדובר בהערה ישירה על תוכן דבריו ו/או מה שיוצא מהם, להבנתי.
בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 09:55 לינק ישיר 

אישציפור,
המחלוקת ביניכם (על אף החיבה האישית) חצתה מזמן את גבול הדיון העניני ועברה לשלב בו אתה מציע להתפלל להחלמתו, והוא בתגובה שולח אותך לתיקון התוכנה. קיים בהייד פארק פורום בשם "עצור כאן ילדים חושבים" (http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=7174), וסוג כזה של דיון מתאים, במקרה הטוב, לשם.

בכובעי כמנהל משנה, אין לי כונה לשמש כשופט בויכוח ביניכם האם מצות מחיית עמלק דומה או לא לרצח העם הנאצי. מה שאני רוצה להבהיר הוא שאם הדיון יתגלגל למחוזות של "אתה ממשיך מסורתם של הנאצים", הוא יפסיק להיות קביל. אני מקוה שהנקודה הזו הובהרה, ואפשר יהיה להמשיך מהנקודה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 10:33 לינק ישיר 

גו"ג,
טוב, אני מקוה שאני ומייציץ נצליח בכוחות משותפים לשנות את כיוון האשכול.

מייציץ,
כתבת:
"שאלתי שאלה פשוטה מאד"
אלא שהיא לא נראתה לי כ"כ פשוטה, בהיותה מורכבת מהרבה הנחות יסוד סמויות ולא ממש מבוררות.
בתחילת דבריך כתבת (ואני מצטט)
"האם אדם רגיל אמור להבין מעצמו שאסור לו לקחת חלק , לסייע או אפילו לעמוד בצד ולא לקחת עמדה, כאשר מול עיניו מישהו מבצע רצח עם."
אם זו היתה שאלה עצמאית אפשר היה לדון בה, לשאול מהם הגבולות בין מלחמה לגיטימית בין עמים (אני מניח שבזמן הזה מלחמות הן לגיטימיות[הגם שקיומם אולי לא הכי אידאלי] למרות ועל אף הPC המקובל שאומר אם אני לא רואה זה לא קיים) לבין רצח עם, ובעקבות זאת את השאלה איזה מלחמה חורגת מהגבול של סכסוך "רגיל" בין עמים (גם אם הוא עקוב מדם) שדורשת ו/או מתירה את התערבותו של ה"אח הגדול"
בה.

בהמשך דבריך כתבת:
"השאלה היא , האם מי שמוכן לקבל תירוץ כלשהו בפרשת עמלק, עדיין יכול לומר שהתשובה על השאלה האמורה חיובית."
לגבי זה התשובה תלויה כמובן בכל הדיון של החלק הקודם,
ברור שמי שמקבל הסבר כלשהוא לפרשת עמלק, יכול להבין שיש לגיטמציה מסוימת למלחמות קשות ועקובות מדם בין עמים.

בסוף דבריך שאלת :
"האם יש מי שמוכן לומר שהתשובה שלילית , מתוך הבנת כל ההשלכות של תשובה שלילית כזאת?"
כאמור אני אמרתי שהתשובה מורכבת ותלוית הקשר (במה שלא נידון כי לא פיתחת כלל את החלק הראשון של שאלתך)
לגבי ההשלכות של תשובה כזו, ראשית אני לא יודע אם יש השלכות ואם כן מהן אותן השלכות.
שנית אם זו האמת אני בודאי לא מתירא ממנה.
זה שהיחסים בין האומות בעולם בזמן הזה מתבסס על "מאזן אימה" שבו רק מתוך כח משיגים דברים (כולל אפשרות להפסקת אש) ברור לי , דיבורים על שינוי השיטה ומעבר ל"שלום עולמי" יפים ונאים, אבל הם אפשרים בזמן הזה רק על בסיס זה שיש מאזן אימה.
בשביל להגיע לשלום עולמי צריך אלטרנטיבה מעט יותר רצינית למצב הנוכחי בעולם מהשלטת PC בתוך החברה הנאורה (בדרכים כוחניות כמובן) וכפיית היהודים (והם בלבד) לגרש תושבים מבתיהם כדי לתיתם לעם שטובח בהם השכם והערב, בלי שום הסכם ממשי. (נושא זה נכנס רק בדרך אגב, ואין ענין להאריך בו באשכול הזה לענ"ד)

בכל אופן אם אתה חושב אחרת, הסבר דבריך והבא ראיות באופן ממשי.
מקוה שעניתי על שאלתך , ובתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 17:29 לינק ישיר 

שלום לכולם
זו הפעם הראשונה שלי על האתר ודי התרשמתי!

לא קראתי את הכל, אבל מההתחלה צצה לי לראש אחת מן הדרשות המפתיעות של חז"ל
"ואהבת לרעך כמוך-ברור לר מיתה יפה"
ואם ברור ש"רעך" אינו כולל את עמלק, רואים כאן שיש מוסג של מיתה יפה.
ועוד חזון למועד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2008 10:37 לינק ישיר 

השמדת עמלק והרג בני המן, מוסרית? (מוישהגרויס)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=337835

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2008 20:29 לינק ישיר 

לדעתי, היחס לציוויים בלתי-מוסריים בתנ"ך צריך להיות כמו היחס לגילויים הבלתי-מדעיים שבו. כשם שבסתירות בין התנ"ך למדע מקובל על הרמב"מיסט כי התורה ניתנה לפי השגת בני הזמן, כך גם ישיב על טענות לגבי ציוויים בלתי מוסריים: בזמן בו ניתן התנ"ך ג'נוסייד היה דבר מקובל ביותר, ועל כן לא נמנע אלוהים מלצוות את שומעיו בהתאם להשגתם המוסרית באותה תקופה. וסמך לדבר (לרמב"מיסט), הכתוב במו"נ בעניין הקרבנות. הצרה הגדולה היא שבין מטומטמי בני ברק, כשם שהתפיסה המדעית נותרה היום כמו לפני שלושת אלפים שנה, כך גם התפיסה המוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2008 20:35 לינק ישיר 

קליקלס,
שמחתי לשמוע על הקפדתך העצומה במוסר, לאור ההתקדמות המופלאה שעשתה האנושות בתחום זה. ובאמת, חשבתי לעצמי, למה בכלל להתייחס לתורה אם יש לנו אותך.
לצערי, אני רק לא ממש מצליח להבחין בכך לאור כמה מהתבטאויותיך בפורום. חבל, כי כבר חשבתי ללמוד ממך (זה הרבה יותר עדכני מבחינה מוסרית ומדעית) במקום ללמוד תורה, ובינתיים אני לא ממש מצליח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2008 20:52 לינק ישיר 

מדאברהם, אני אינני חושב עצמי לאדם מוסרי במיוחד, לפחות לא במובן הצדקני שיש למונח "מוסר" בעיני אנשים מסוגך; כבר בישיבה-קטנה התנגדתי ללימוד מוסר. כקליקלס האפלטוני, מאמין אני אך ורק באגואיזם/הדוניזם/שילוב שלהם, כשיטה מוסרית. המערכת המוסרית היחידה בעלת משמעות בעיניי היא חוקי המדינה, וגם זאת רק במקרה שקיים סיכון להיתפס בידי המשטרה. והנה למרות כל זאת, ריצוץ גולגלות שיטתי של עמלקים קטנים, הינו מעבר לסף המוסרי הירוד מאד שלי; בהתאם לכך באה תגובתי באשכול זה.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 18/09/2008 22:05:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2008 23:26 לינק ישיר 

האם לא הרמב"ם הא זה שקבע כי 'האומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת וכבר בטלה תורה זו אע"פ שהיא היתה מעם ה' כגון ההגרים כל אחד משלשה אלו כופר בתורה'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 10:11 לינק ישיר 

קליקלס,
לא שאני מבין מדוע ריצוץ גולגלות הוא מתחת לסף הירוד שלך. אם הוא מתאים להדוניזם והאגואיזם התורני, ואם המשטרה לא תתפוס אותנו על כך, אז מה הבעיה? התיאור שלך כאן רק מחמיר את הבעייה. אם באמת אתה עצמך אינך מחוייב למוסר, כי אז הטפת המוסר שלך אינה אלא השתלחות בעלמא לשם ההשתלחות.
אבל כמובן שהשתלחות לם השתלחות, ואף חוסר עקביות, אינן בעייתיות בעיני קליקלס האפלטוני, ולכן בעצם אין משמעות לביקורת שלי כאן. מטרתה רק לחדד את העובדה שלאור האמור אין טעם לנהל שיח מוסרי עמך. וגם השיח שאתה מנסה לנהל כאן הוא חסר משמעות כי אין בו באמת ביקורת מוסרית, אלא כנראה אתה חושש שהמשטרה תתפוס אותנו כשנהרוג את עמלק. אז אני לא חושש. יש לנו ויכוח במציאות.
כעת אני חושב שיש לנו ויכוח גם לגבי עקרונות המוסר. למרבה האירוניה, מתברר שלשיטתך אין כל בעיה מוסרית להרוג את העמלק (מעבר לחשש מהמשטרה), ואילו לדעתי יש בכך בעיה מוסרית חמורה עד מאד (על אף שיש ציווי תורני חד משמעי בעניין זה). וראה זה פלא, מי שהיה קורא את הביקורת הקודמת שלך, היה יכול להתרשם בדיוק ההיפך. מוזר, לא?!...

תוקן על ידי mdabraham ב- 19/09/2008 10:16:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 10:47 לינק ישיר 

קבלתי -

".... כי אמנם אין תיקון המידות שולל מהאדם אהבת עצמו, כי מציאות הנטיות לכבוד ולעונג היא מציאות חיובית בהרכב המכונה של זה החי הנקרא אדם, ואין שלילת הנטיות האלה בנין בנפש אדם אלא סתירת הויתו, המוסר אומר לאדם אהוב את עצמך ורכוש כבוד, אבל דע לך מה אשרך עלי חלד, ומה כבודך, אין כבוד אלא תורה, אין כבוד אלא ענוה, אין כבוד אלא עזיבת הכבוד, אין אושר רק להשתחרר מנטיות טבעיות..."

חזון איש אמונה ובטחון פרק ד' אות י"ד

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 14:08 לינק ישיר 

לינקי,
האם זה הובא כדי לומר שהחזו"א היה הדוניסט ואגואיסט? לא הבנתי את הקשר של הקטע הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 15:24 לינק ישיר 

החז"א אומר-- אין כבוד אלא תורה, אין כבוד אלא ענוה, אין כבוד אלא עזיבת הכבוד,

האם ההמלצה היא- לעזוב את התורה, את הענווה?

חז"ל אומרים, הרודף אחר הכבוד הכבוד בורח ממנו- והבורח מהכבוד הכבוד רורף אחריו.

מה אשם האדם המסכן, הבורח מהכבוד- כי באמת אינו רוצה כבוד, הכבוד גורם לו יסורים, שהכבוד רודף אחריו????

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 15:59 לינק ישיר 

לינקי
כמדומני שהציטוט מדבריו של החזון איש מתאים לאשכול ישן שעסק בשאלה האם  אהבה עצמית היא חיובית ואפשרית או שאין בכלל דבר כזה וכל אהבה עצמית היא בעצם תאווה.
אני לא זוכרת את שם האשכול אבל זה היה נושא הדיון שם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים; לא תשכח".
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.