|
|
| נשלח ב-1/4/2009 12:52 |
|
| |
שמואל א פרק טו
כֹּה אָמַר יְדֹוָד צְבָאוֹת פָּקַדְתִּי אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה עֲמָלֵק לְיִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר שָׂם לוֹ בַּדֶּרֶךְ בַּעֲלֹתוֹ מִמִּצְרָיִם:
(ג) עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת עֲמָלֵק וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ וְלֹא תַחְמֹל עָלָיו וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד אִשָּׁה מֵעֹלֵל וְעַד יוֹנֵק מִשּׁוֹר וְעַד שֶׂה מִגָּמָל וְעַד חֲמוֹר: ס
אם את לא מקבלת ששמואל ניבא בשם ה- - ולא את קיומו של שמואל, הרי אין הוכחה לקיומו חוץ מהספר.
ואם את לא מקבלת את קבלת התורה וקיומה. הרי אין כל הוכחה לקיום התורה- חוץ מהתורה עצמה.
אז- הרי אין כל בעיה אם כן, אם אין תורה ואין ספר שמואל,= אין גנוסייד של עמלק,
הרי אין מקום אחר לציווי הנ"ל בלי ההקשר לספרים הנ"ל, שכאמור לא קיימים,
וודאי שגם ביצוע של רצח העם לא התרחש מעולם. אז מה הבעיה?
הדיבורים על כך, שידברו- האמת כמה פעמים רצית להרוג אנשים במחשבה ובפה?
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 13:35 |
|
| |
ירוחמשם,
אני אגיד לך מה מפריע לי - אנחנו מחנכים דור שלם, איזה דור, דורות שלמים של אנשים, שהשמדת עם היא דבר לגיטימי. אנחנו מחנכים אותם כי זוהי הוראה דתית וחובה קדושה. אנשים מאבדים את הרגישות שלהם לרצח. רצח נהיה מוצדק בנסיבות מסויימות. השמדת עם היא מוצדקת בנסיבות מסויימות. הפליה מוצדקת.
אלו ערכים שאנשים מאמצים, ואלו ערכים שמשפיעים ישירות על החיים שלי, שלך, ושל ילדינו.
הילדים שלי השנה הלכו לבית הכנסת ושמעו את קריאת המגילה. הם למדו שיש מצוה קדושה למחות את זכר עמלק. הם מפנימים שזו חובה. שזה לגיטימי. שזה מוסרי. הם לומדים על כך בבית הספר. הם שומעים על כך ברחוב. הם מאמצים אמות מידה ברבריות.
זה מה שמפריע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 13:50 |
|
| |
לעוף
את יודעת מה ההבדל בינינו - ובין עמלק?
אצלנו - מחיית עמלק - היא בעיה. האם זה מותר? מוסרי? למה? לא מסכים! אני לא אתן את ידי לפשע! אני לא ארצח ילדים! אני לא אעבור על בל תשחית! זה אלוקים אמר? לא מאמין! אלוקים רוצה? לא מעניין אותי מה הוא רוצה! מה שלא מוסרי אני לא עושה.
ואצל עמלק, מה קורה אצלו? אצלו - לא מחיית היהודים היא בעיה - אצלו "הבעיה" היא - שהוא לא הצליח למחות אותם. הוא תמיד חושב מתי סוף סוף, הוא יגיע לפיתרון אמיתי לבעיה, מתי סוף סוף הוא ימצא את הדרך הנכונה, מתי סוף סוף הוא יגיע לפיתרון ה"סופי", מי יתנם לידי ואשמידם. מוסריות? מה מוסריות? מיין קאמפף!
את מבינה? זה ההבדל!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:06 |
|
| |
נחשוב רגע ע"פ דרכו של הרמב"ם - ששהתורה נכתבה לפי זמנה, וגם הקרבנות לא נכתבו אלא לדור של אז. אם כן, מי אומר, שלשיטת הרמב"ם, דווקא מחיית עמלק שייכת לכל הדורות? בספר משנה תורה נכתבו הרבה מאוד הלכות בענייני קרבנות, למרות דברי הרמב"ם במו"נ. אין שום הכרח שבעניין עמלק זה יהיה שונה.
אגב - שמואל כנראה לא השמיד את *כל* עמלק. אנו רואים בהמשך ספר שמואל, למשל במלחמות דוד, שעדיין היו עמלקים. אם כן צריך לחשוב שוב מה בדיוק היה אז.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:24 |
|
| |
מיכה המרשתי
שיטה יפה. למה לא להחיל אותה על כל המצוות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:24 |
|
| |
מיכה,
מאיפה אתה יודע מה עמלק חושבים?
מאיפה לך שעמלקי כתב את מיין קאמפ? אתה יודע לזהות עמלקים? יש לך מקרן מיוחד?
ייחוס תכונות מסויימות לעם מסויים הוא גזעני ולא מוסרי. לקחת אנשים אינדווידואלים ולהרוג אותם בגלל ייחוס זה הוא ברברי. להרוג אנשים בגלל שאבות אבותיהם לפני 3500 שנה פגעו בעם שלנו הוא לא מוסרי.
זה שיש אנשים שעושים את זה זו בעיה. זה שאנחנו עושים את זה תחת מעטה דתי ומוסרי זו כבר הבעיה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:26 |
|
| |
לעוף
"ואם אלוהים קיים, אז יש רק מוסר אחד - והוא המוסר האלוהי - מי שפועל על פיו הוא מוסרי, ומי שלא פועל על פיו אינו מוסרי."
פשוט לא נכון!
המוסר הוא מוסר וא-לוהים הוא א-לוהים. יכולת ההכלה של הקב"ה מספיק גדולה כדי להתגמש מול מוסר שאין מקורו מדברו אל הנביא, וגם מול מוסר שלכאורה איננו מתאים לדבר הנביא. כמובן שאם זה לא רק לכאורה אלא ממש, אז יש התנגשות בהכרח. אבל כבר צפינו בחפצים שהתנגשו, שלא נגרם להם כל נזק בהתנגשותם, גם במקרים שבהם חפץ קטן התנגש בחפץ גדול. כן, לא כל התנגשות מולידה נזק.
"להציל תינוק עמלקי בנסיבות אלו יהיה מעשה לא מוסרי בעליל (ראה ערך המן). "
המן, אם נתבונן במגילת אסתר - היה רשע גדול, שתכנן להרוג את כל היהודים מכיוון שלדעתו להרוג יהודי בודד (מרדכי) הוא מעשה מטופש. כאילו מה, יהודי "מלוכלך" מפריע לי? לא, ודאי שלא. מה שמפריע לי, זה עם שלם, מפוזר ומפורד בין העמים, ואת דתי המלך אינם עושים, שה"י פה"י אומרים, אנשים מטומטמים גזע נחות, פשוט מזיקים, ולמלך אין שווה להניחם. כנראה גם העם שאליהם הוא שלח את דבריו, לא היו מוסריים במיוחד, ולא היתה להם בעיה לקיים את הפשעים שהוא ציוה לעשות וחתם עליהם בטבעת המלך.
אבל נזכור שניה, שמה שהיה בימי המן היה לפני זמן רב מאוד, והמוסר שאפשר לגזרת המן להחתם בטבעת המלך - הוא אותו מוסר שאישר לגזרה הנגדית לצאת בטבעת אותו מלך.
ואנחנו כבר נבדוק דבר דבר לפי עניינו, מה הבעיה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:48 |
|
| |
"מאיפה אתה יודע מה עמלק חושבים?
מאיפה לך שעמלקי כתב את מיין קאמפ? אתה יודע לזהות עמלקים? יש לך מקרן מיוחד?"
מאיפה לי שעמלקי כתב את מיין קאמף? אני באמת לא אמרתי את זה. אבל דבר אחד בטוח: יהודי הוא לא. דבר שני בטוח: רשע הוא כן. דבר שלישי בטוח: הוא עם תלמידיו ושליחיו עשו זוועות בעולם. אם נניח, אייכמן יטען: חזרתי בתשובה. האם נקבל את דבריו? תקראי בספרו של גדעון האוזנר "משפט ירושלים" את ארבעת הפרקים הראשונים. ותחשבי מה התשובה.
את יודעת, יש עוד הבדל ביננו לבינם. אנחנו - אם אנחנו עושים דבר מזיק, אנחנו לא מכחישים. האמת היא אמת וזהו זה. הם יתרצו את עצמם באלף תירוצים כדי להינצל מעונש. האוניברסיטאות בגרמניה - לידיעתך - לא רק שלא היו מעוז הדמוקרטיה האחרון לפני השתלטות הנאציזם, אלא הם היו מהראשונות להצטרף אל הנאציזם. (כך קראתי בספרו של גדעון האוזנר, או בספרו של רודולף וורבה "ברחתי מאוושויץ". אינני זוכר באיזה משני הספרים קראתי זאת.)
תביני זה ממש לא אכפת לי מי עמלק הביולוגי וההיסטורי. מה שמשנה מי עמלק התרבותי. מי שדוגל בתרבות הזאת - הוא עמלק מבחינתי. מה את חושבת, שמיין קאמפף נכתב בשש שנים? שהוא שלט שש שנים בתודעת הציבור?
האם כל זה קשור לכל צאצאי עמלק באשר הם? לא יודע. אפשר לדון.
העובדה היא - שהיו אנשים מאוד מסויימים מעם מאוד מסויים - שהיו נאצים. העובדה שרבים מאותו עם קיבלו את הרעיונות הנאציים.
כבר כתבתי פעם שייחוס הוא לאו דווקא איזה דבר טכני של מי אביו ואמו הביולוגיים של האדם. ייחוס יכול להתייחס גם לתרבות וכד'. פוק חזי בעלמא.
"ויפן כה וכה וירא כי אין איש" - ראה ברוה"ק שאין גר יוצא ממנו. זו בדיקת "ייחוס" נכונה.
עזבי את כל זה. בואי נחשוב: אילו, מייד אחרי השואה, היו יוצאים כל עם ישראל, ומשמידים את כל משפחות הקצינים הנאציים וחייליהם. מה ניתן להגיד על מעשה כזה? אני לא קובע ולא אומר כלום. אני שואל אותך: מה ניתן להגיד על מעשה כזה? מה ניתן להגיד?
אמבר
למה לא? למה כן?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 15:38 |
|
| |
(וגם על ביקורת המקרא יש לי מה להגיד, כשנגיע לגשר נשפץ אותו)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 15:46 |
|
| |
לעוף,
זו באמת הסחפות מוגזמת- עם ישראל כבר למעלה משלשת אלפים שנה, מחנך- לפי דבריך- את כל הדורות על הציווי האכזרי הזה של השמדת עם,
והתוצאה?- עם ישראל היה לאחד העמים שוחרי השלום והפחדן ביותר במרוצת ההיסטוריה שלו, הרף החינוך שאותה את כה מגנה.
. את כל הזעם והתסכולים שהיו מנת חלקו, הוציא ברעשנים וטפיחות רגל ויד על השולחנות, ואם תרצי להזכיר את- צהל- כצבא, הוא הצבא המוסרי בעולם, הרף החינוך הנ"ל,
להזכירך כי האומה הגרמנית, לפני מאה שנה, היתה האומה התרבותית בעולם.
לכל עם ואומה יש את האתוסים שלה, של רצח השמד והרג- בפועל ממש, ולא בתאוריה של רקיעת רגליים ורעשנים.
לפעמים הרוצחים הגדולים שלהם, הם גיבורי האומה והעם, אם תרצי דוגמאות בבקשה.
את מתרעמת על ילדיך שחזרו ממגילת אסתר, עם מצוה קדושה של מחיית עמלק?
האם ראית ברחובות הערים החילונים, למה שם התחפשו הילדים?, לרוצחים בצורה זו או אחרת, בלי החינוך הדתי.
האמונה או חוסר האמונה בדת ישראל- אינה צריכה להשפיע על האתוסים והמיתוסים של העם, כל עם בריא יש לה את האתוסים, רובם ככולם על מלחמות, של הרג, הרס והשמד.
כפי שודאי התרשמת ממה אני רגיל לכתוב בפורום, אינ מחסידי השיטה הדתית חרדית,בלשון המעטה, כתבתי כישראלי.
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 15:59 |
|
| |
אגב, האם המוסריות - איננה רעיון אינטואיטיבי?
האם ניתן להוכיח שמעשה מסויים הוא מוסרי - והאחר לא?
לעוף כתבה:
"ירוחםשם,
איפה אתה רואה כאן ישירות מפי ה'?
אני רואה כאן ישירות מפי שמואל. (וכל זה בהנחה ששמואל כתב את ספר שמואל.... שוין)
"
אמבר כתבה:
"בפועל זה מתבצע על ידי שטיפת מוח מילדות, על ידי שינון אובססיבי 'אני מאמין' וסילוק כל מחשבת כפירה ל"ע בתור 'זה היצר הרע'. "
האם את שני הציטוטים האלו - לא ניתן להחיל גם על כל האמירות היפות שלכם בעניין המוסר?
"
איפה אתה רואה כאן ציווי מוסרי?
אני רואה כאן ציווי לעופי. "
"בפועל זה מתבצע על ידי שטיפת מוח מילדות, על ידי שינון אובססיבי 'אני מאמין בעליונות המוסר והצדק' וסילוק כל מחשבת עוול ואמונות תפלות ל"ע בתור 'זה הפרימיטיביות והבורות'. "
מה רע בתיקונים שעשיתי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 16:46 |
|
| |
היו לנו ועדיין יש לנו את העמלקים שלנו, לצערנו. ועדיף לא לפתוח פה לשטן.....
אבל דבר אחד לא יכולתי לשתוק בו
עזבי את כל זה. בואי נחשוב: אילו, מייד אחרי השואה, היו יוצאים כל עם ישראל, ומשמידים את כל משפחות הקצינים הנאציים וחייליהם. מה ניתן להגיד על מעשה כזה? אני לא קובע ולא אומר כלום. אני שואל אותך: מה ניתן להגיד על מעשה כזה? מה ניתן להגיד?
מה שניתן להגיד על מה שעשו היהודים לאחר ביטול הגזירה בשושן....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 17:08 |
|
| |
כלומר, את חושבת שמדובר במצבים דומים.
ולא רק זה, את גם חושבת שדברי הם אכזריים עד שלא יכול לשתוק עליהם. מעניין, על כל שאר הדברים כן יכולת לשתוק? גם על זה שביטלתי את ערך המוסר בהנף מקלדת?
ואת גם מוכנה לכנות אותי עמלק... הבנתי. אם חששת שאם תפתחי את פיך השטן יזיק לך - הרי שבכינוי זה פתחת לו את פיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 17:18 |
|
| |
מיכה,
אל תכניס לי מילים לפה. לא חושבת שדבריך הם אכזריים ולא שאתה עמלק. איפה ראית שאפילו רמזתי לכוון? תקרא בבקשה את מה שאני כותבת ולא את מה שאתה חושב. כשאני אומרת שיש לנו את העמלקים שלנו, אני מתכוונת שיש יהודים, ולא מעט, שביצעו ומבצעים זוועות לא קטנות בכלל. אין כזה דבר "עם" מוסרי יותר ומוסרי פחות. יש בכל עם כל מיני אנשים, מוסריים יותר ומוסריים פחות. כתוב "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". יש לך ערבון שאתה ואני וכולנו לא נהיה מושחתים כמו הנאצים אם תהיה לנו היכולת? אתה בטוח לחלוטין? המוסריות של כולנו כל כך איתנה לדעתך?
אגב, אני לא חוששת שהשטן יזיק לי. זה רק ביטוי. השטן נמצא כרגע במוסקבה... (תוכיח שלא... ).
היהודים, לפי מגילת אסתר, ביצעו טבח לא קטן. זו עובדה. לא יודעת אם היסטורית, אבל לפחות ככה כתוב במגילת אסתר. מה אתה רוצה ממני? אני כתבתי את זה? אני ציוויתי על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 17:29 |
|
| |
לעוף
אין כזה דבר "עם" מוסרי יותר ומוסרי פחות. י
באמת אין? האם אמות המוסר של הדנים שוה לזה של הסרבים? האם אמות המוסר של הרוסים שוה לזה לשל הצרפתים. האם זה של הצכים שוה לזה של האוקראינים.
האם הדת האיסלאמית שות ערך לדת הבודהיסתית אלו רק דוגמאות זעירות.
|
|
|