בית פורומים עצור כאן חושבים

איך התפתחה האמונה שחז"ל לא טעו במדע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2008 14:40 לינק ישיר 

בוגי

הדיון באשכול הוא לא מה ידעו חז"ל , אלא מאמתי התחילה האמונה שחז"ל  לא טועים.

ולכן זה מאוד משנה מה כתוב באיזה ספר.

כי אני טוען שמאז ומתמיד ידעו שחז"ל לא טועים , ולכן הדיון צריך להיות מאמתי התחילו לחשוב שהם טועים.

מיכי

עיין בקישור הנ"ל
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14100&pgnum=7
ותווכח שכוונתי לדעתו של הרמ"א .

גם אם זה לא משכנע , אבל לפחות תבין שאנני מגבב סתם דברים , אלא מאותו מקור שהרמ"א כותב זאת אני הבנתי זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 14:46 לינק ישיר 

בוגי

אם תעיין בספר תורת העולה , יתיישבו הרבה משאלותיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 14:55 לינק ישיר 

דורש אמת אז שאלת שאלה ולא קיבלת תשובה, אז מה? ליצנות היא דרך מסויימת להעביר מסר. לדוגמא, במקרה זה, היא באה לומר לך שכשם שאתה מאמין בדברים שלא הוכחו מדעית, כך היא מאמינה בדברים שאין עליהם הסכמה מצד המסורת.

אתה שואל למה מסתמכים על מקורות חיצוניים לחז"ל יותר מחז"ל, והם שואלים את ההפך. מה רע?

לא הוכחת שהמקורות החיצוניים לחז"ל פחות מהימנים ויותר מפוקפקים מאלו של חז"ל.

לגבי ה"תורת העולה", הוא כותב בסוף דבריו "לכן ראוי להאמין בדברים האלה כמו שכתבנו כן היא". משמע שהיה לו צד של ספק בדברים, אלא שהוא מכריע ש"ראוי" להאמין בדברים האלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 14:57 לינק ישיר 

ורק משה רבינו טעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 15:05 לינק ישיר 

רמב"ם מו"נ ח"ב פ"ח:

וכבר ידעת הכרעתם דעת אומות העולם על דעתם בעניני התכונה האלו, והוא אמרם בפירוש ונצחו חכמי אומות העולם חכמי ישראל, וזה אמת כי הענינים העיוניים אמנם דבר בהם כל מי שדיבר כפי שהביא אליו העיון, ולזה יאמן מה (ג"ח מי) שהתאמת מופתו: [פרויקט השו"ת]
תרגום: הידע של חז"ל במדע היה לפי מה שהעלו על ידי עיונם ולכן לא היו משוללי טעות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 15:48 לינק ישיר 

דורש

הדיון פה מתחיל לעצבן (כמעט) כמו הדיון הסמוך על משה, שלמה והאוטיסטים (שקראתי את רובו, למה? מזוכיזם!).

בשביל לדעת אם הדיון פה שווה הקלקה נוספת תספק את סקרנותי ותגיד דבר אחד: יש סיכוי קטן, אפסי, מינימלי שמישהו או משהו ישכנע אותך ההיפך, שחז"ל טעו במדע? למשל אם מישהו יביא לך ציטוט מאיזה קונטרס זניח של אחרון הראשונים שמעמיד בספק את עומק ידיעת חז"ל בגאומטריה דיפרנציאלית למשל, אתה תמשיך לדבוק בעקשותך המעגלית אודות פנימיות המשמו או שאז הדיון יהיה יותר פורה מאשר בשניים עשר הדפים האחרונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 15:51 לינק ישיר 

(שיג ושיח, כבר יש כזה מקור. יש תוספות בעירובין (לא זוכר היכן) שאומר שאחד מהאמוראים טעה. אמנם בהגהות הגר"א כתוב שחס ושלום לומר שהוא טעה, אבל כך כתבו התוספות. גם בגמרא מצינו את הביטוי 'אישתמיטתיה', במילים אחרות - הוא טעה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 15:58 לינק ישיר 

מיכה

אם כן באנו למחלוקת תוספות והגאון מוילנה...
אבל אם חזל ידעו הכל ומאותה נקודה אנחנו רק מתרחקים מהאמת האבסולוטית הרי שתוס' קרובים לידע האינסופי שנשכח יותר מהגר"א. זו הסיבה בעצם שאני מעדיף את אסכולת התוס' ( ;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 20:28 לינק ישיר 

כבר אמרו שהגר"א היה כאחד הראשונים...

אבל אני סבור שיש פה מקום לברר מה בכלל להגדיר כ"טעות".למשל הסיפורים של רבב"ח בב"ב הם טעות? או שהם משל? אם הם משל למה הם כתובים כתיאורים ממשיים ותו לא? צריך להגדיר היכן הגבול בין טעות לדבר נכון. כל עוד לא הגדרנו אנחנו סתם מתפלפלים באויר ומצטטים מקורות עם הבנה די שטחית - שטחית בעיני מי (שהיה או הווה או יהיה) -שבירר מה הגדר של "טעות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 20:33 לינק ישיר 

אגב בגמרא אמוראים לא חששו לומר אחד על השני 'כי ניים ושכיב ** אמר להא שמעתתא', 'אישתמיטתיה', 'שרא ליה מריה ל**'.

אבל יש לשים לב שבכל הדוגמאות האלו - אין אמירה מוחלטת של 'טעות', אלא אמירה מאוד מוגדרת. כגון 'אישתמיטתיה'. בכך ניצלים מהאמירה 'טעות'. טעות הוא מונח פילוסופי מעט, כך נדמה לי. הוא מונח כללי המתייחס  לקשת רחבה של טלפונים שבורים למיניהם, בין אדם לעצמו ו/או לחבירו, וקשה מאוד להבין מה השני חושב כשהוא מדבר על טעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 22:42 לינק ישיר 

דורש אמת,
ראיתי את הרמ"א, ואף התייחסתי אליו בהודעה קודמת. אני אכן ראיתי שכיוונת לדעתו, אלא שהוא טועה, וכן גם אתה.
אני חושב שהויכוחים הללו מיצו את עצמם כבר מזמן. אם הדוגמא שהבאתי מתוס' בב"ב אינה נחשבת אצלך כטעות אז אין לנו על מה לדון. שום הוכחה אחרת לא תהיה יותר קבילה מבחינתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2008 00:52 לינק ישיר 

מיכי

"אני חושב שהויכוחים הללו מיצו את עצמם כבר מזמן"   "שום הוכחה אחרת לא תהיה יותר קבילה מבחינתך"

מוחות גדולים חושבים דומה ( - ;

מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2008 01:07 לינק ישיר 

טוב נו, לא הולך...

תוקן על ידי השכן ב- 13/08/2008 1:08:29

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2008 03:32 לינק ישיר 

מיכה

<"יש תוספות בעירובין (לא זוכר היכן) שאומר שאחד מהאמוראים טעה. אמנם בהגהות הגר"א כתוב שחס ושלום לומר שהוא טעה">

האם ייתכן שהגר"א טעה כשכתב "שחס ושלום לומר שהוא טעה" ? 

האם הוא גם פירושן של המאמרים "כל האומר ... אינו אלא טועה"? (שבת נו, א).

<"אבל אני סבור שיש פה מקום לברר מה בכלל להגדיר כ"טעות".למשל הסיפורים של רבב"ח בב"ב הם טעות? או שהם משל? אם הם משל למה הם כתובים כתיאורים ממשיים ותו לא? צריך להגדיר היכן הגבול בין טעות לדבר נכון. כל עוד לא הגדרנו אנחנו סתם מתפלפלים באויר ומצטטים מקורות עם הבנה די שטחית - שטחית בעיני מי (שהיה או הווה או יהיה) -שבירר מה הגדר של "טעות">.

ראה הרב יהודה הנקין:

ttp://www.hazofe.co.il/web/katava6.asp?Modul=24&id=32202&Word=&gilayon=279&mador

תוקן על ידי נישטאיך ב- 13/08/2008 3:50:07

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2008 07:39 לינק ישיר 

יש סיכוי קטן, אפסי, מינימלי שמישהו או משהו ישכנע אותך ההיפך, שחז"ל טעו במדע?
הסיכוי שישכנעו אותי הוא באותו סיכוי שמישהוא ישכנע אותך להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך התפתחה האמונה שחז"ל לא טעו במדע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.