|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:21 |
|
| |
[דורש,
אני תוהה האם תורת הקבלה לימדה זאת גם לפני שהוכח כך במדע, או שמא רק לאחר מכן...]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:27 |
|
| |
הקבלה לימדה זאת מבריאת העולם.
קבלה כלשונה קבלה תלמיד מפי רב עד משה מסיני.
ולמעלה בקודש עד אדם הראשון , כמו שמציין הרמב"ם את סדר התורה.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 11/08/2008 8:27:32
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:41 |
|
| |
[דורש,
ברור כשמש (הסובבת סביב הארץ).
השאלה שלי היא, האם היה מי שהבין זאת מתוך הקבלה, גם לפני שהוכח כך במדע (נניח - האם במשפטו המפורסם של גליליאו, יכול היה לשכור עו"דים מקובלים כדי שיגנו עליו ויתמכו בגרסתו?), או שמא, רק לאחר שהוכח שהארץ היא כדור אמרו המקובלים "אנחנו ידענו זאת קודם", כאחרון ילדי הגן הנודניקים?]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:44 |
|
| |
בימי הרמב"ם חז"ל היו פילוסופים אריסטוטליים. בימי ניוטון הם ידעו פיזיקה ניוטונית והיום הם מומחים בתורת איינשטיין.
מעניין מה הם ידעו מחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:52 |
|
| |
בעל
חז"ל היו הכל.
הרמ"א בעולת תמיד , (ראיתי בדרשותיו של הרב מינקוס בשם אומרו) מביא שהפילוסוף אפלטון פגש את ירמיהו מבכה על החרבן , שאל אותו אפלטון מה ראוי לחכם כמוך לבכות על העבר? ענה לו ירמיהו : האם יש לך שאלות בפילוסופיה שאין לך עליהם תשובות , ענה לו אפלטון שכן , ביקש ירמיהו מאפלטון שישאל אותו את אותם שאלות שאין עליהם תשובות , וירמיהו ענה לו על הכל , אפלטון התפעל מחוכמתו ושאל אותו חכמה זאת מנין לך ענה לו ירמיהו מהעצים והאבנים שנשרפו.
אתה מסתכל על כל הגילויים כדברים חדשים , אבל כל המדע הוא בעצם משרש אחד וכשיודעים את השרש יודעים הכל.
בקבלה יש את כל שורש הבריאה וחכמת הבריאה , ולכן כל גילוי שרק יתגלה , הכל הוא על פי החכמה הפנימית , כמו שבתוכנה , לא כל רזי התוכנה נראים בהתחלה , אלא רק ככל שמתעמקים במוצר מגלים עוד ועוד , כך היא החכמה הפנימית , שהיא בעצם התוכנה של העולם , ויש בה הכל , ומידי פעם מגלים עוד סודות מהתוכנה.
אני יודע שקשה לאדם שאינו מאמין לקבל זאת , אבל שווה לנסות ללמוד את החכמה הפנימית , ולראות שהדברים נכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 08:57 |
|
| |
אמשלום
אני לא יכנס איתך לויכוח הקטנוני מה חז"ל ידעו?
אפשר ללמוד את ספרי חז"ל ולהבין בדיוק מה הם ידעו.
אני מבין שקשה מאוד לקבל שחז"ל ידעו הכל , היות וזה מחייב , מה לעשות???????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 09:23 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  |
1 שיח
קצת יותר הסבר על מה שכתבתי.
על פי פנימיות התורה , תשתית העולם היא העיגול , והפעלות הנעשית בתוכו היא כמרובע.
והככונה שהעולם בכללותו הוא עגול , אבל כפרט הוא כמו שטוח.
...
2
בעל
חז"ל היו הכל.
הרמ"א בעולת תמיד , (ראיתי בדרשותיו של הרב מינקוס בשם אומרו) מביא שהפילוסוף אפלטון פגש את ירמיהו מבכה על החרבן , שאל אותו אפלטון מה ראוי לחכם כמוך לבכות על העבר? ענה לו ירמיהו : האם יש לך שאלות בפילוסופיה שאין לך עליהם תשובות , ענה לו אפלטון שכן , ביקש ירמיהו מאפלטון שישאל אותו את אותם שאלות שאין עליהם תשובות , וירמיהו ענה לו על הכל , אפלטון התפעל מחוכמתו ושאל אותו חכמה זאת מנין לך ענה לו ירמיהו מהעצים והאבנים שנשרפו.
...
|
|
1 אינני מבין בקבלה מאומה, אולם למיטב ידיעתי - גם התשתית הפיזית של העולם - כדורית. כך, לפחות, הסבירו לי מדוע אני רואה את התורן לפני גוף הספינה, וכו'.
אגב, גם הבבלים הקדמונים וגם היוונים הקדמונים, ידעו כי העולם הוא כדור - ולא מתוך לימוד חכמת הקבלה ידעו כך, אלא בשל הבנתם את טבע העולם - והדברים ידועים.
2
עד מתי אשמע כי אפלטון פגש את הנביא ירמיהו?
הנביא ירמיהו החל להתנבא בשנה ה-13 למלך יאשיהו, בתקופת בית ראשון, לפני הגלות (לפי ספירתם - שנה 627 לפנה"ס). נבואתו התמשכה עד ימי צדקיהו - ושם הסתימה. מדובר על נביא החורבן של בית ראשון - ורק אתמול קראנו בספרו.
אפלטון, הפילוסוף היווני, היה תלמידו של סוקרטס ורבו של אריסטו. הוא חי משנת 347 לפנה"ס, ותולדותיו ידועות וכו'. האם ירמיהו הנביא חי כ- 250-300 שנים, כדי שתוכל להתקיים פגישה כאמור?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 09:25 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  | אמשלום
אני לא יכנס איתך לויכוח הקטנוני מה חז"ל ידעו?
אפשר ללמוד את ספרי חז"ל ולהבין בדיוק מה הם ידעו.
אני מבין שקשה מאוד לקבל שחז"ל ידעו הכל , היות וזה מחייב , מה לעשות???????????????
|
|
דורש אמת:
עברתי פעמיים על 13 עיקרי האמונה, ולא מצאתי. מה המקור שלך לכך ש"מחייב לקבל שחז"ל ידעו הכל"?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 09:37 |
|
| |
מואדיב,
ומנין ש-13 עיקרי הסידור מחייבים?
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 09:42 |
|
| |
מואדיב
אינני מבין בקבלה מאומה, אולם למיטב ידיעתי - גם התשתית הפיזית של העולם - כדורית. כך, לפחות, הסבירו לי מדוע אני רואה את התורן לפני גוף הספינה, וכו'.
מה שאתה מביא זו התשתית הפיזית שהיא עגולה , אבל הכוחות הפועלים בעולם הזריחה השקיעה , וכו' פועלים כשטח .
כלומר הארץ עצמה היא כדורית ופועל ככדור , אבל הכוחות החיצוניים הפועלים עליה פועלים עליה כשטח.
הדברים דורשים ביאור רחב יותר , שהפורום הוא לא בדיוק המקום המתאים , אני רק רציתי לתת קצה חוט לסתירה בחז"ל שמיכי העלה.
י"ג עיקרים.
אני לא נכנס לויכוח מה בדיוק התכוון הרבמ"ם בי"ג עיקרים , שכתב שזאת התורה לא תהא מוחלפת , אבלא לא לזאת היתה כוונתי אלא שלהאמין שחז"ל ידעו הכל , מחייב יותר דיוק בשמירת מצוות וגזירות חז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 09:56 |
|
| |
מואדיב
אגב, גם הבבלים הקדמונים וגם היוונים הקדמונים, ידעו כי העולם הוא כדור - ולא מתוך לימוד חכמת הקבלה ידעו כך, אלא בשל הבנתם את טבע העולם - והדברים ידועים.
את זה תאמר לחברים האחרים לא לי , לי לא משנה מה ידעו הבבליים.
הפוך זה רק מחזק את דברי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 11:20 |
|
| |
דורש, אם כן חז"ל לא אמרו שום דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 11:24 |
|
| |
בעל
חז"ל לא אמרו?
חז"ל אולי לא חידשו , הויכוח הוא הרי האם חז"ל ידעו מזמן הבריאה שהעולם עגול, התשובה כן.
אם גם הבבליים ידעו אין זה משנה מאומה.
אין סיבה שהבבליים לא ידעו , כי הרי אדם הראשון ידע וכנראה ספר זאת לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 11:37 |
|
| |
דורש,
מדוע האמונה (השגויה) שחז"ל ידעו הכל דורשת משהו מאיתנו? אני לא רואה שום קשר (למעט הדרישה מאיתנו לעקם את השכל כדי להצדיק את ההנחה הזו).
הסיפור על ירמיהו ואפלטון ידוע ונדוש (וכמעט בטוח שגוי ואפולוגטי), ולפי"ז כל 'חידושי' הפילוסופיה האפלטונית, וגם טעויותיה, מקורם אצל ירמיהו. חבל שהוא לא גילה גם לנו כמה דברים ושמר הכל עבור אפלטון. מה הוא מצא בו שעשה לו כזאת פרוטקציה?
הסיפורים הללו על פגישות נסתרות עם אפלטון וירמיהו מסתובבים בעולם, ולמיטב הבנתי הם מתאימים יותר לילדי גן. גם מסיבות היסטוריות, כפי שכתב מ ואדיס, וגם בגלל הריח הרע שנודף מהם (שאף אחד לא יודע על כך, למעט כמה מסורות אזוטריות שנמסרות ליחידים). שמא תשאל איך הרמ"א וכמה מגדולי ישראל קיבלו אותן? מסתבר שזה מפני שלא היתה להם מודעות ביקורתית כלפי מסורות כאלה. ואולי גם בגלל דעות קדומות כמו שלך, שאילצו אותם לחשוב שחז"ל ידעו הכל. מחמת הכבוד שאני רוחש להם, יש לשער שבתקופתם זה לא היה כל כך טיפשי. אבל לחשוב כך כיום זו ממש איוולת לענ"ד.
|
|
|
|
|