בית פורומים עצור כאן חושבים

שמירת מצוות ממניע אלוהי או חברתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2005 16:51 לינק ישיר 

ידען, הפעם

הופתעתי מהודעתך שהחזירה אותי ל'שולחן'. כעת נגעת ביסודות וזה בריא לכל דיון גם לולא ישכנע אחד את השני. לפחות יבין כל אחד יותר טוב את עמדתו שלא שוכנע לשנות אותה. כעת נשאר עוד להבהיר למה הקוים שלנו באשר הם, אינם אמורים להיפגש.

נקודת המוצא
אני חולק על הברור לך כשמש מתוך הברור לי כשמש (ואיך אמרו חכמים: 'לא ראיתי אינה ראיה') שכל אדם בסיס ערכיו ניתן להנמקה.

נימקת (רציונלית) את הברור לך כשמש בסיבה (סיבה לא רואים ישירות כמו השמש). יש לשכל האדם את היכולת להבין את עצם קיומו. הבעיה של הבלתי יכולים היא שהם מדמיינים שיש להם קיום חיצוני מההוויה (במקביל לאלה שחושבים שגם האלוהים הוא כזה).

אני מסכים איתך ש'אנו חיים על פלנטה שנעה ומסתובבת בלי יכולת להבין כיצד זה התחיל, לאן זה מוביל ומה המטרה'. זה בנוגע למטרה של היקום. אבל בנוגע למטרה של האדם, ניתן לזהות אותה בין מבחינת תורת הדעת ובין מבחינת תורת הנפש (פילוסופיה ופסיכולוגיה). לא אלאה אותך בהרצאה, כי אם אתה מעונין תמצא לינקים ומלנקקים לרוב בפורום גם באשכולות המיוחדים לכך וניתן יהיה לדון על כל נקודה במקומה. רק אתמול ראיתי הודעה נהדרת מיהוסף (שכנראה גם החליט להציץ מהמחתרת) באשכול של אלופי אידגי:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1332473&whichpage=3

ערכים בסיסיים
היות וכך, אנו יכולים להתחיל לדון רק ממוצא רציונלי כי ללא רציו למה שלא נהיה 'מופקרים' לא ליברליים, לא שכליים ולא אלוהיים.

כתבת שהבסיס עליו הנך נשען הוא 'ערך האדם, טובתו, אושרו חירותו וזכויותיו'. אחלה! אבל הם הבסיס הראציונלי שעליו אני נשען כמוך.

הדיון עם משתתפי הפורום
חילקת אותו לשני תחומים:
'1. להבין את הבסיס הערכי עליו הוא נשען, יש שהטקסט "האלהי" הוא הערך העליון עבורו, מצפונו האישי ודעתו האישית מתבטלת כנגד הטקסט. יש שדעתו האישית חשובה לו מהטקסט.'
שוב אבוא עם נקודה הברורה כשמש. אין בן אדם בעולם שהנסח (הטקסט) חשוב לו מדעתו האישית. רק שבאיזה שהוא שלב הוא החליט בדעתו שטוב לו שיסמוך על אחרים שמאיזו סיבה שהיא' הוא מחשיב אותם כחכמים ממנו בתחום. זה בדיוק כפי שאתה נוהג כשאתה נמצא בכביש שאינו מוכר לך עדיין. אינך בוכה על חוסר הליברליות בכך ששמו לך שלטים להדרכה. בקיצער, לכל אחד דיעה אישית (רציו) שקודמת לכל ולכל אחד תחומים בהם הוא מחליט שמוקדם או מנוע ממנו להיכנס לפרטים ושלכן עדיף לו לסמוך על אחרים.

'2. נגד שתי דעות אלה אני דן אם משנתם סדורה ועקבית.'
לפי מה שהערתי על #1 יוצא שישנה רק נקודה אחת עליה הנך דן כאן. אתה דן אם משנת מי שמחליט לכבד את ערכי הדת (היהודית או שיש לך עסק גם עם דתות אחרות?), סדורה ועקבית.

לפי הגדרה זו: 'תן צ'פחה'! מימיו הראשונים של הפורום התעסקתי בבדיקה זו (לא משנה כרגע המטרה).

הויכוח בין ידען ליעלון
שאלת אותי: 'מהו הבסיס הערכי עליו אתה נשען?'
תשובתי כבר כתובה בהודעות קודמות: השכל, הרציו, שכליאל וכל כינוי שיש לזה. לכן למרות שהתאכזבתי מצורת הדת היהודית כפי שעיצבו אותה מנהיגיה, נוכחתי לדעת (ולא מעט בזכות חברים בפורום וסביבתם) שיסודה מתאים ותמיד יתאים לנקודת המוצא שלי. כבר הצהיר מיימוני הראשון (רמב"ם שאם תימצא סתירה בין התורה והשכל, זה מפני שלא הובן לפחות אחד מהשניים. לגביי, תורה שלא ניתן לפרש אותה שכלית אינה תורה ובטח שלא תורת האל (יש בפורום ציטוט מגדולי הראשונים לכך).

לעומת זאת, אתה שהחלטת לא להאמין בשכל, אלא באיזו שהיא מפלצת ליבוביציאנית פנימית, החלטת שהמפלצת שקוראת לעצמה ליברלית, עדיפה (העדפה היא פעולת הרציו) מזו שקוראת לעצמה דתית. מבחינה מפלצתית, אני מסכים שלא ניתן למדוד איזו מבין המפלצות עדיפה. כנראה שזה תלוי בכל יחיד ויחיד לפי מה שמתאים לו. מעבר לכך, ישנן מגרעות רבות בדת כעיסקת חבילה בתחומי החברות והמין כפי שהצבעתי פעמים אין ספור בפורום (ראה באשכול ה'סדין' משבוע שעבר).

טענותיי הן כלפי האדם הרציונלי שהשכליות שלו מתחילה מהבסיס של הערכים שלו. כלפי זה שמנתק (בזדון או בשגגה) את ערכיו מה'נימוק הרציונלי', מסתתמות טענותיי, כי הוא לא מתווכח איתי אלא עם שכמוהו ואיני חושב שהויכוח יכול להגיע לידי בירור ללא שיבדקו את הבסיס הרציונלי של הערכים. אני יכול להאמין שלפי הראש שלו זה מה שהוא צריך לחשוב אם אני מזהה שהוא דן ביושר ואין אצלו אהבה ו/או שנאה שמקלקלת את השורה.

לכאורה מה שהיה צריך לקרוא בדיון הזה בינך לביניהם, הוא שהייתם צריכים למדוד את ערכי העבודה העצמית של הדת מול ערכי הכבוד כלפי שכל האדם והתפתחותו במשך הדורות, של הליברלי. נדמה שהייתם מגיעים למסקנה שקשה להכריע וכל אחד באמונתו יחיה. לי כאמור, די ברור שלו היו מתייחסים לתורה כפי שהתייחסו אליה עד לסגירת התורה שבעל פה והיו מבינים שהבסיס לכל הוא הרציו, היו מגיעים למסקנה שאין סתירה בין הערכים מאחר וערך בנוי על רציו. אז היה מתקיים הכתוב: 'ועשו כולם אגודה/סטמר/שס/שינוי אחד לעשות את רצון ההויה בלבב שלם וגר ידען עם יעלון וכו''.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2005 07:34 לינק ישיר 

מואדיב כל הנתונים שלך אינם רלוונטים, אתה צריך להתיחס אך ורק ללוח שנה הקיים היום, המבוסס על מחזור 19 שנה.
ועל פיו לקבוע את אורך השנה הממוצע. יתכן שיש לך הבנה אחרת כיצד לוח השנה בנוי, אשמח אם תביאו לפנינו.
כדי להקל אומר שוב את הבנתי, מחזור 19 שנה מבוסס על 235 חודשים סינודיים (חידוש הלבנה הממוצע) שהבאת בעצמך. (אני יודע שקשה לך להתרכז בנושא אחד אך תנסה בכל זאת).
איני מתעקש כלל לומר שההפרש הוא יותר מ - 6 דקות, ובמהות העניין כבר אמרתי לך שאין זה משנה כמה הפרש יש , מה שחשוב שאתה מסכים: לוח השנה וקביעת המועדים והזמנים משתנים הם מדור לדור על פי הבנת בני אדם כלומר יצירה אנושית היא. האם אתה מסכים למסקנה זו?
ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2005 09:55 לינק ישיר 

בוגיעלון
אם אתה מקבל שערך האדם הוא הערך העליון, איני רואה צורך לדיון ביננו. בין אם תתאים את טקסט "כתבי הקודש" לערכי השוויון, החירות... ובין אם תעמיד את טקסט "כתבי הקודש" כפשוטו ותתנגד אליו, הרי שהמסקנה אחת היא: אושרו של האדם לנגד עיני שנינו. לכן,כל מי שמסקנתו שונה, קרי: פוסל אישה מלכהן כרב, או כדיינת, דן את הגוי כאדם פחות זכויות לעומת היהודי (מתיר דמו, מפקיר נכסיו ובהצטרפותו ליהדות מפקיר את משפחתו ומתיר לו לשכב עם אמו), חושב בחוצפתו שרק היהודי הוא המקיים את היעוד של הבריאה. הרי ששנינו נתנגד ונאבק בכל כוחנו נגד אנשים הדוגלים במסקנה זו.
במילים אחרות: מי שערך "האלהים" חשוב לו יותר מערך האדם הרי שאנו (בוגיעלון ואני) במלחמה ערכית אתו.

ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2005 10:16 לינק ישיר 

.

מר ירון ידען הנכבד עד מאד:

המספרים שהבאתי אינם נתונים שרשמה משפחתי בחמשת אלפי השנים האחרונות, אלא חישוב של הלוח לאחור. מספרים אלו רלבנטיים מאד, אלא אם כל מספר המוכיח את שגיאותיך הופך מייד, רטרואקטיבית, ללא-רלבנטי.

הראיתי, ושבתי והראיתי כמה פעמים, כי טענתך שהשנה לפי הלוח העברי ארוכה ב-6 דקות, בטעות יסודה.

שגיאתך נובעת, כנראה - וכפי שהסברתי פעמים רבות עד לעייפה- מכך שהינך מדמה כי בלוח העברי יש משמעות לשנת החמה, ומכך שאתה עושה חישוב לאחור של חלוקת מחזור בן 19 שנים, מבלי לקחת בחשבון כי לא כל מחזור שווה באורכו.

==================

אורך מחזור בן 19 שנים בלוח העברי

אורך המחזורים לפי הלוח העברי, בימים, אינו קבוע.

השנה היא 5,765, היא השנה השמינית למחזור ה- 304 . קל מאד לחשב זאת, משום שמחלקים את השנה ב-19, ובודקים. 302 מחזורים נותנים לנו 303*19=5,757 , והשנים הבאות הן לפי הסדר: 5,758 ראשונה למחזור, 5,759 שניה, וכן הלאה.

המחזור ה- 302 החל ביום א בתשרי 5,720 (התש"ך), שהיה יום 3 באוקטובר 1959, לפי הלוח הגרגוריאני.
סוף המחזור הזה, ביום כט באלול 5,739 (התשל"ט), 21 בספטמבר 1979 .

אורך המחזור ה- 302, בימים, היה 6,939 ימים.

המחזור הבא, המחזור ה- 303 , שהחל ביום א' בתשרי 5,758 (2.10.1997) , יסתיים ביום כט באלול 5,776 (2.10.2016) .

אורך המחזור ה- 303, בימים, יהיה 6,940 ימים.

לתשומת לבך: אורך שני מחזורים יכול להיות שונה.

==================

העובדה כי אינך מתעקש שהנתון שמסרת, בדבר הפרש של 6 דקות, הוא נכון, חשובה מאד.

ראשית, משום שבכך הודית שהחישובים שאתה עושה אינם נכונים. שנית, משום שזו הפעם הראשונה בה הינך מודה בטעות כלשהי, ואכן, אתה ראוי למלוא ההערכה על כך.

לאחר שליבנו את הסוגיה הראשונה, טעותך בחישוב אורך לשנה העברית, אנא, נעבור לשאר שאלותי, והלוא הן מפורטות בעמודים הראשונים של הדיון, ונלבנן אחת לאחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2005 11:37 לינק ישיר 

מואדיב על פי הבנתי שינוי מספר ימי מחזור 19 נובע בגלל דחיות ראש השנה (לא אד"ו ראש), אך מחזור זה נקבע במאה התשיעית על פי התאמה לשנת חמה שכינוה "תקופת רב אדא" כפי שכתבתי. הסיבה שהרבנים התוכניים השאירו את כללי הדחייה משום שהם כתובים במפורש בתלמוד.

אני רוצה להבין את דעתך, אתה חושב שלוח השנה הנוכחי המבוסס על מחזור 19 שנים אינו נקבע על פי הבנת התוכניים את אורך השנה הטרופית? (מואדיב תרגיע את הרוחות אנו כאן ללבן דברים, תאמין לי אשמח מאוד לעמוד על טעותי, לכן תנסה להיות יותר בהיר).
ושוב אשאל על איזה בסיס או עקרונות חישוב מבוסס הלוח שקיים היום, האם לדעתך הוא מתעלם משנת חמה טרופית? ואם כן אנא אמור על פי מה קבעו את כללי העיבור ומחזור 19 השנים?

ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2005 12:26 לינק ישיר 

על מעמד האישה ביהדות,

על ההבדל בין

"הפליה בין שווים"

ל"שונות בין שונים"

בתחום מעמד האישה,

כדאי לעיין בספרו של ד"ר וינרוט "פמיניזם ויהדות".

את ארבעת פרקיו הראשונים אפשר להוריד מהקישור

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/feminizem/feminizem-4.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 09:06 לינק ישיר 

שלום לבדד ישכון
דברים מגוחכים, משעשעים ומעוררי פליאה כשציבור "יראי האלהים" מאמצים את הגישה המודרנית, כלומר מקבלים הם את הערכים הנאורים, אך אינם מסוגלים להתנתק מאמונתם התמימה ומנסים בכל כוחם להתאים את הנורמות "החז"ליות" לנורמות הנאורות. מספיק לצטט את המשפט מספרו של ווינרוט : "גישת חז"ל תואמת את הפמניזים המודרני" כדי שיעורר הוא חיוך בקרב כל תלמיד חכם המכיר את מערכת המשפט ההלכתית. מה שמפליא ביותר הוא שוינרוט הוא משפטן, וכשבא הוא להשוות את גישת חז"ל לנורמות של העולם החדש מצטט הוא ביטויים שאינם מעולם המשפט.
הדברים פשוטים: ההלכה קובעת שאישה פסולה לעדות, אינה ראוייה לכהן כרב, אינה יורשת את הוריה, אינה יורשת את בעלה. בפועל נשים אינן לומדות תלמוד שהוא הטקסט שיכול להכשיר אותן לכהן כרבניות וכדיינים.
נוסיף עוד כמה: מתגרשת בעל כורחה, משועבדת לבעלה לקיום יחסי מין, מה שקנתה אישה קנה בעלה, וחייבת לרחוץ פניו ידיו ורגליו להציע לו את המיטה למזוג את הכוס...

נוהג משעשע של ציבור המאמינים הפוסחים על שני הסעיפים: מקבלים את העולם החדש ואינם מתנתקים מעולמם הישן .

ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 09:32 לינק ישיר 

.

מר ירון ידען המכובד:

1: העובדה כי מספר הימים במחזור משתנה, רק מוכיחה את טענתי כי החישוב שאתה עושה, באופן מלאכותי יש להדגיש, כדי להסיק ממנו את אורך שנת החמה לפי הלוח העברי – שגוי מיסודו. אמרתי זאת פעמים רבות, אך משום מה, אינך נוהג להתייחס למי שמחווה על טעויות בדבריך.

2: לוח השנה העברי, כפי שיודע כל מי שאי-פעם פתח את הלכות קידוש החודש לרמב"ם, מבוסס על האורך הממוצע של חודש הלבנה. כל חישובי הלוח נעשים באמצעות נתון יסודי זה. כפי שהראיתי לעיל כמה פעמים, הנתון בו משתמשים כיום, ולפחות מאז ימי רבן גמליאל, כמעט וזהה לנתון המודרני של האסטרונומים כיום. כאמור לעיל, כשליש שניה לחודש מבדילים ביניהם.

3: הרעיון של מחזור של 19 שנים בו 235 חודשים, איננו יחודי ללוח השנה העברי בלבד. כל לוח שנה לוניסולארי מדוייק עובד בדרך זו, בין אם הלוח הבבלי העתיק, ובין אם לוח השנה הסיני. מבנה כזה נובע, ככל הנראה, מכך ש- 235 חודשי לבנה קרובים מאד באורכם ל- 19 שנות חמה. אדגיש שוב: הלוח העברי אינו מבוסס על נתון כלשהו של חישוב אורך שנת חמה, אלא על ההכרח כי הפסח יחול באביב, ועל כך שהחודשים הם חודשי לבנה.

4: ההתנשאות היא אחת מהשיטות שקארל צ'אפק תיארן, בהומור כה רב, במאמר שהבאתי לעיל. דרך ההתנהלות בה מישהו, בפטרונותו של הזחוח היושב על כסאו הבנוי לתלפיות, קורא ממרום מושבו לאחרים להיות רגועים – כמוהו כמובן – איננה אלא התנשאות פשוטה. אם, כדבריך, אתה חפץ בבירור האמת, אתה מוזמן לקרוא את שאלותי שנשאלו כבר לפני שבועיים, ולהתחיל לענות עליהן. עד עתה, אני מזכיר, נמנעת באדיקות יתרה מתהתייחס לשאלות אלו.

לנוחותך, אתה מוזמן להתחיל לעשות זאת אחת-אחת. לאחר שנלבן את תשובתך לשאלתי הראשונה, נעבור לשניה, וכן הלאה.

עד עתה, תשובה אחת בלבד נתת לי, אודות טעותך בטענה כי השנה העברית ארוכה ב- 6 דקות משנת החמה. אם אכן אתה מעוניין בבירור האמת, אנא המשך לשאלות נוספות. אני מודה כי הנסיון להציג בפניך עובדות המלמדות על כך שדבריך בעניין הלוח העברי שגויים, מיגע, משום שאתה מסרב להתייחס באופן ענייני.

אני מודה גם, כי לאור התנהלותך מאז תחילת הדיון, יהיה עליך להתאמץ מאד כדי להוציאני מעמדתי הנוכחית, הרואה בך ובדיון שפתחת, סוג של טרול מתוחכם ומתחכם, מי שמחפש את האמת באותה הנכונות והיושר בה מו"ל של עתון פורנוגרפי מטרתו הגנה על חופש הביטוי, אינו יכול לטעון שהאמת וצדק הם נר לרגליו, מכסימום – בקבוק חם לחשבון הבנק שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 10:35 לינק ישיר 

מואדיב אתה שוגה לחלוטין:
לוח השנה העברי מבוסס על שנת החמה את זאת הטיב הרמב"ם לפרט בהלכות קידוש החודש:
"שנת החמה יש מחכמי ישראל שאומרים שהיא שלש מאות חמשה וששים יום ורביע יום שהוא שש שעות, ויש מהן שאומרים שהוא פחות מרביע היום, וכן חכמי יון ופרס יש ביניהן מחלוקת בדבר זה".(רמב"ם הלכות קידוש החודש פרק ט הלכה א)
כיהודה ועוד לקרא אביא את דברי אריאל כהן (המחלקה למדעי האטמוספירה, האונברסיטה העברית ירושלים, מתוך "מחקרי יהודה ושומרון " קובץ יא 2002 עמ' 269) : "השנה העברית מתרחקת משנת עונות השנה בשיעור של יממה בכל 217 שנים...הערך הקבוע של שנת הלוח העברי בן 365.24682 ימים (המכונה "תקופת רב אדא") לא אומץ אלא בשלב מאוחר, וכי בתקופת המשנה וכנראה גם בתקופת התלמוד שלט בכיפה הערך בן 365.25 ימים בלבד (המכונה "תקופת שמואל").

מואדיב נראה לי שאת נושא שנת החמה בלוח העברי סיימנו אלא אם כן יש לך לחדש משהו נוסף, והקורא ישפוט.

עכשיו נעבור לנידון שלך הבא, אנא הציגהו שוב (אם אין זה טירחה עבורך, זה יקל עליי)
ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 10:55 לינק ישיר 

לדברי לעיל:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1345378

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 10:58 לינק ישיר 

.

צר לי, מר ידען המכובד, אך שוב אתה מטעה, וכפי שכבר לפני שבועיים נאמר לך, הציטוט שלך איננו מתוך ההלכות לגבי חישוב לוח השנה העברי.

מאחר וברור לי כי אתה זוכר זאת היטב, וכבר בעמוד השביעי לדיון ארוך ומיותר זה טענת את טענתך השוגה והמטעה, וכבר שם הושב לך, והואיל וכבר פעמיים חזרתי על כל שאלותי (שנשאלו לפני שבועיים ! ) ואין כל מענה מצדך, הריני להודות בטעותי, שאין ספק שהיא נובעת מטפשותי הרבה, מכסילותי ומתמימותי ואמונתי השגויה ביושרם של בני אדם, ולומר כאן, קבל פורום וניקים:

שגיתי כשנכנסתי לדיון עם מר ירון ידען

ולא רק ששגיתי פעם אחת, אלא פעמיים, שלאחר שראיתי שככלב שב על קאו וגו' , נסיתי שוב להתחיל בדיון עם האיש אשר לחלוטין איננו כנבל הכרמלי, למרות שכבר הוברר לי כי במכתש בין הריפות וגו' .

ולראיה, באתי על החתום

אנוכי, הצעיר באלפי ישמעאל

אלמאדב אלג'זיר

(איקון-של-מואדיב-מטיח-ראשו-בקרקע-מתוך-תסכולו-על-טפשותו-הרבה-הגלויה-לעיני-כל-גולש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 12:52 לינק ישיר 

ממש מרתק.

ירון חוזר על שיטותיו של העיתונאי של מואדיב ועל שאלותיו החבוטות.

על ההפניה לספרו המעניין של ד"ר וינרוט, ירון משתמש בשיטת ההתנשאות משולבת בשיטת יחוס המגרעות ושיטת שלילת הנוכחות:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=12&topic_id=1332161

השיטה החמישית נקראת Negare (כאן: לשלול נוכחות). עיקרה בשלילה פשוטה של כל מה ששייך לך, של כל מה שאופייני לך. אם אתה, למשל, איש מדע, אפשר להתעלם מהעובדה הזאת ולומר שאתה קשקשן שטחי, טיפוס ריקני וחובבן. אם במשך עשור טענת בעיקשות שאתה מאמין (נניח) בשדים או באדיסון, אז בשנה ה-11 ניתן לטעון עליך בפולמוס שמעולם לא התעלית לאמונה חיובית בקיומם של שדים או של תומאס אלווה אדיסון. זה יעבוד, כי הקורא התמים לא יודע עליך כלום, ומי שיודע יחוש שמחה לאיד מתוך ידיעה שמכחישים תכונות שברור כי שייכות לך.

אם ד"ר וינרוט או איש מדע אחר לא מתייחס למודרנה – הוא "מפגר". ואם הוא כן מתייחס – הוא "מגוחך".

שום התייחסות לטיעונים של ד"ר וינרוט על ההבדל בין הפליית שווים לשונות בין שונים. רק התנשאות וביטול כעפרא דארעא, כלפי כל מי שעלול להציג את ירון כמו שהוא באמת.

די.

נמאס מהדמגוגיה הפרימיטיבית הזו.

ירון מגחך בכך את עצמו לדעת, וכבר נמאס כבר משיטת הדיון הזו שאין לה דבר לא עם חיפוש אמת ולא עם איזשהו דיון אינטלקטואלי.

אם זה כל מה שיש לחילוניות להציע - ירון הוא הסוכן האמיתי של תנועת התשובה.

מואדיב חוזר ושב על תשובותיו המדעיות המציגות את ירון כחסר ידע מדעי בסיסי.

ירון חוזר כל הזמן על קביעותיו המתנשאות וחסרות הבסיס.

דו שיח של חרשים פורה יותר מחד השיח כאן.

אין לי אלא לחזור על הערכת המצב ועל בקשתי הצנועה:

חשבתי שיתקיים כאן דיון אמיתי, ונתאכזבתי.

לא ראיתי פה תשובות אמת לטיעוניו של מואדיב בתחום מומחיותו. ראית רק התחמקות, התנשאות ושימוש בעוד כמה שיטות שהזכיר מואדיב בתרומתו היפהפיה על שיטות הויכוח של מתנשאים למיניהם (עיתונאים, בכתבת המקור).

לצערי כי רב לא ראיתי אפילו התחלה של דיון.

ראיתי הרבה קביעות פסקניות של המתנשֵא, כלפי כל מתדיין או איש מקצוע, בלא שום בסיס עובדתי איזהשהו.

קיים אתר מיוחד לדיון בטענות השדופות של "דעת אמת": הביאו ספרן באשכול סמוך.

http://www.beith-din.com/daatindex.htm

גם אנוכי תרמתי חלק צנוע והפניתי לעוד אתר שמתייחס לד"א, וכולל לא רק את תשובותיו של הרב שטיין.

http://planet.nana.co.il/pash8/

עם כל הביקורת שיש לי על האתרים הללו, רמת הדיון בהם עולה בהרבה על רמת הדיון הרדודה באשכול הזה, מה שלא מאפיין בד"כ את הפורום.

חבל.

אני מצטרף בזה לקריאתו הנואשת של חברנו מואדיב לסיום הפארסה הזו.

עבדכם הנאמן
השוכן לבדד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 12:57 לינק ישיר 

בס"ד
הויכוח עם ידען היה מיותר לחלוטין מכיון שהוא מהתחלה
לא חיפש את האמת אלא רק לנגח את הצד השני מבלי לענות עניינית על הטענות שהצגתי בתגובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 15:11 לינק ישיר 

שלום לבדדישכון

נסה בכל זאת להשיב כיצד "פרשת בנות צלופחד" תואמת את "הפמניזים המודרני", האם לדעתך אדם שיצהיר שבנות אינן יורשות יתקבל לתנועת הפמניזים?
האם לדעתך הנוהג בקרב בנות יעקב הכשרות והיראות, ללמוד "צאנה וראינה", דברי מוסר ופרשת השבוע, תוך התעלמות מוחלטת ללמדן את "המשפט העברי" כלומר תלמוד בבלי עם מפרשיו לאורך הדורות, היה מתקבל בחברה הדוגלת בשוויון?
כלום בית - משפט, הפוסל עדות אישה (אפילו עדות פשוטה כמו:ראיתי שראובןגנב משמעון 200 ש"ח), היה חוקי במדינה נאורה?

נ. ב: ציינתי שווינרוט הוא משפטן.

ירון ידען

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 15:33 לינק ישיר 

איסתרא בלגינא קיש קיש קריא

"מי שמת והניח בנים ובנות"

אם "הנכסים מועטים - הבנות יזונו, והבנים ישאלו על הפתחים"

אני מבין שירון חולק על המשנה הזו. ולדעתו, למען השיויון, על הבנות גם הן אמורות להצטרף לסיבוב המדכא של איסוף נדבות. נכון?

לגבי ד"ר וינרוט, ברור מתגובתו שירון לא הטריח עצמו לקרוא את הספר או אפילו את פרקיו המלונקקים.

אחרת איך הוא חזר שוב על הטיעון הדמגוגי על ההבדל בין נשים לגברים לגבי עדות, נושא שנידון בטוב טעם ודעת בספרו של ד"ר וינרוט, בלא שהתייחס בכלל לדברי הד"ר?

בקיצור, חבל על הזמן, במובן המקורי של הביטוי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שמירת מצוות ממניע אלוהי או חברתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.