|
|
| נשלח ב-21/4/2005 18:24 |
|
| |
מי בראש?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 18:30 |
|
| |
בס"ד
אחדש לכם שכיום נשים יכולות ללמוד תורה ואפילו דברים עמוקים,יש המון נשים שבאות לשיעור של מו"ר הרב צורי ג'רבי שליט"א הוא אמר לי שאם הנשים יתוקנו תתוקן המלכות ותהיה הגאולה.ונראה לי שזה העניין שאמרו רז"ל 'שבזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ועתידים להיגאל'.
בברכת חג פסח כשר ושמח הצ' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 21:01 |
|
| |
מיימוני
נראה לי שאתה עדיין שבוי בחשיבה חרדית כלומר קולקטיבית ולא אינדיבידואלית.
איני רוצה לשוחח עם "רבניך" או עם "קהילתך", אלא איתך "מיימוני" . חווה את דעתך הכנה והפשוטה כיצד היית רוצה לראות את החברה החרדית ביחסה לאישה (נורא פשוט).
בלי פלפול, בלי התחכמות וללא משוא פנים האם היית רוצה לראות את נשות בית יעקב מכהנות בתפקידי הנהגה כשוות בין שווים? (יתכן שאינך רוצה להביע דעתך האישית, יתכן שהינך מבטל דעתך אל מול דעת "גדולים" בשני מקרים אלה איני רואה טעם לדיון)
ירון ידען
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 21:06 |
|
| |
.במידה ונקבל ששיטתך מבוססת על הטענות שאתה מעלה פה אלו שינויים היא עומדת לעבור עקב נטישתך האחרונה של אחד מדגליך"חכמי התלמוד והמסורה ודעותיהם המיושנות" והמרתו בדיון העמום "האולפנות הנשיות ופריחת הפמניזם בציבור הדל"י??
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 22:07 |
|
| |
ירון
יקירי
אולי נוכל להגדיר את הדיון. מה הנושא (למשל: מעמדה של האשה בחברה החרדית), מה הנחות היסוד לדיון, ומה השאלה.
אין לי דעה אחת ויחידה על מעמד האשה. גם איני בקיא בנושא, בניגוד לך כנראה. אין לי סטטיסטיקות על העבודות שנשים עושות, ואיני יודע מה מעמדן בבית ובכל מקום. איני יודע באיזו מידה נשים ממלאות תפקידים "חופשיים" וכיו"ב. ללא כן, קשה לי להביע דעה.
אולי תספק את המידע הזה, ונוכל להמשיך.
תודה מראש.
(איני נוהג לצטט את דעת רבותי אלא אם כן הדברים נראו לי, או על מנת לציין שדעתם שונה. איני יודע מדוע אתה סבור שאני מביא את דעת רבותי, כאילו איני בודק אותה קודם לכן).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 08:06 |
|
| |
מיימוני
הנושא מאוד פשוט, לימוד וחינוך שווה לבנים ובנות. כלומר לתת הזדמנות שווה לבנים ובנות לבחור את דרכם: להיות רב, דיין, מורה , מחנך וכו'. לא צריך להיות בקי משום שזהו דבר עקרוני: האם לספק הזדמנות שווה ללא הבדל מין.
ירון ידען
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 08:11 |
|
| |
בוגיעלון
kisarita שאלה אותך שאלה ואשאל גם באותו עניין.
על איזה חינוך תורני אתה מדבר בדיוק?
כוונתך לטקסט המקראי, המצווה לאסור חופש דת ומצפון? (לא יהיה לך אלהים אחרים).
או שמא לטקסט התלמודי המפקיר נכסיו של גוי (שור של ישראל שנגח שור של גוי פטור) והאוסר לחלל שבת כדי ליילד גויה?
או שמא כוונתך לסגנון הקהילתי שמרני האוסר בכפייה לראות טלווזיה ולהתערות עם המין השני? (כלומר כת סגורה מהעולם החיצון).
ירון ידען
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 10:17 |
|
| |
ידען
ישנה הלכה כי רב אינו יכול לדון במצב מסוים קודם גיל ארבעים ,
נשאלת השאלה מה יעשה אדם בן שלושים וחמש שקצבו הרופאים את חייו בשישה חודשים נוספים בלבד, והוא חכם הכשר לידון רק שלא מלאו לו ארבעים שנה,האם לא יוכל לדון?התשובה לא.
ומה עם השויוניות ? עם מתן אפשרויות שווה?
כיוצ"ב אתה מוצא כי בעל מום פסול לדון בסנהדרין,
ומה עם מתן הזדמנות שווה,ושילוב הנכים בחברה.
גר פסול לדון,והתורה אומרת ואהבתם גרים,והקל עצמו אומר כי אוהב גרים הוא,ואיה אהבתו?
התשובה:רב,דיין וכיוצ"ב הם דינים המצריכים מצב מסוים
מסתבר שהאשה בהיות מצבה שונה מן האיש לא הושלמו אצלה התנאים לזה ואין הכרח לחפש את הסיבה בחוסר מעלתה,
[עיין לעיל,באריכות]אפשר לתלות בשונותה לבד.
תוקן על ידי - עורבא_פרח - 22/04/2005 10:29:03
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 10:25 |
|
| |
ידען,
שאלה עפ"י דרכך,עפ"י שלש הנחות מוסכמות.
א.השיויוניות היא ערך נעלה.
ב.יש איזה שהוא חילוק אפילו חיצוני בין גבר לאשה.
ג.לדברי המאמינים האלוקים הרי הוא כל יכול,
א"כ מפני מה ברא את הגברים ואת הנשים בצורתם ומנע מהם את הבחירה החרות והשיויוניות.
בתור כל יכול היה לו לבראם באופן שיוכלו לבחור[באופן תמידי או חד פעמי] ליהיות זכר או נקבה[או חסרי זהות מינית מסוימת ובעלי אברי רביה דו מיניים כמו החיות של תחילת האשכול]
זו לדעתי תמצית שאלתך.תקן אותי אם אני [כדאי וראוי אני בעניך ו]טועה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 15:44 |
|
| |
עורבא, מעניין, אתמול קראתי על שבט הטידירי שכיום לא קיים עוד, נרצחו על ידי המוסלמים על שסרבו להפקיר נשותיהם ליאנס על ידי הכנופיות
(באי מינדנאו)
שם כל אחד מותר לא להחליט לאיזה מין הוא שייך, מעט מאד אנשים בוחרים להיות מהמין השני, אבל אלה שרוצים, מקובלים על ידי הקבוצה כרגילים ונורמליים כמו כולם. וזאת בגלל שבשבט זה יש חלוקת תפקידים, אבל מעמד החברתי שווה
אני מסיקה שצריך להזהר מאד מה מיחסים לבורא, ומה למעשי ברואיו.
חוץ מזה, עוד לא הצבעת על שום הבדל שאכן נובע מהדבלים באברי הרביה. מצביע רק על אפשרויות מעורפלות.
תוקן על ידי - kisarita - 22/04/2005 15:56:40
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 18:35 |
|
| |
ברם הצבעתי כבר פעמים הרבה כי אברי הרביה לאו דווקא,
וישנם הבדלים מ=ה=ו=ת=י=ם בין גברים לנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2005 14:44 |
|
| |
עורבא פרח
אני מנסה להבין את משנתך ואיני מצליח.
אנסה להתחיל מראשית דבר.
האם לדעתך קיימת אפשרות תיאורטית לחוסר הגינות או לחוסר צדק בין גברים לנשים? אם כן אנא תן לי דוגמא.
ירון ידען
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2005 22:08 |
|
| |
ידען,
לא,איני מוצא הבדלים של "חוסר צדק",אשר יש לי הצדקה לקיומם.
שאלתך צריכה ליהיות כך:האם אתה רואה הבדלים או שינויים בין איש לאשה אשר יכולים לגרום לשינויים והבדלים בגישת ההלכה אליהם,שינויים הלכתיים אשר נראים כאי צדק בעיניים של מתבונן המתעלם מן השינויים בין האוביקטים הנידונים שבהם הוחלה ההלכה,
כך אני רואה את שאלת הפתיחה,כמדומני שזה מהותי.
יש השגות או ניתן להתקדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2005 07:39 |
|
| |
שלום עורבא פרח
לצערי לא הבנתי את תשובתך.
כדי שאבין אשאל שוב, ואתן שתי תשובות (בחר את המתאימה)
השאלה: האם קיים מצב תאורטי, או פסק דין מסויים, כל שהוא, אשר לדעתך אינו ניתן להנמקה או להסבר "עקב שינויים פיזיולוגיים או מהותיים". שאלה זו חשובה עבורי משום שאם אין אפשרות כזאת אזי, תם דיוננו עם פער עצום וקוטבי בתפיסתנו.
תשובה לבחירתך:
א.לא קיים מצב תאורטי כזה, משום שלדעתי כל הבדל ניתן להסבר :עקב שינויים פיזיולוגים ומהותיים בין גבר לאישה"
ב. קיים מצב תאורטי כזה, לדוגמא...(אם תבחר תשובה זו אנא הבא דוגמא)
ירון ידען
|
|
|
|
|