|
|
| נשלח ב-6/4/2006 12:38 |
|
| |
ולמה לא תלושי קניה או המחאות כמנהג הרבה קרנות וכוללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 12:43 |
|
| |
כי לא ניתן לצלם את זה לרבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 13:20 |
|
| |
שעפסל
אתה במנהג של לעשות חישובים כלכליים לעסקים שאתה לא מכיר? אני מניח שאתה לא עובד שמה, ולא
ראית את ספר החשבונות שלו, תקן אותי אם אני טועה.
אם הוא עשה חשבון שמשתלם לו יותר ככה, האם אתה יכול להתווכח איתו? ומה עם הוי דן את כל אדם
לכף זכות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 13:50 |
|
| |
מה שברור שהאנשים האלו העומדים בתור ומתבזים בעמידה ברחובה של עיר כדי לקבל מצרכי מזון כי מצבם דחוק עד כדי כך שחושיהם קהו, ואולי לא, אלא ההכרח לא יגונה, והמעמד המשפיל הזה הם עוברים בחוסר ברירה, אבל בכל זאת הם עושים מהמצרכים האלו את חגם, ונעשה איתם חסד, עוד דבר בטוח באותו מידה שאותו אחד גם אחראי על ביזוי והשפלה של כבוד התורה והבריות, לכן אין כאן שום שאלה, הם אלו שאין להם ברירה לא עלינו, ואילו הוא יש לו ברירה ועוד איך, לכן קשה לומר כי יצא שכרו בהפסדו, אבל יש כאן הפסד מרובה.
אני מציע לכל מי שתורם לאירגון כזה, שבעתיד יתן ישירות לנצרכים כמתן בסתר, או לכל הפחות בסבר פנים יפות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 14:17 |
|
| |
יתכן שהבעיה היא שלנו ולא של המשתתפים באותה חלוקה, שכן אנו שופטים אותם בעיניים שלנו.
אצלנו , לקבל "חלוקה" זו בושה גדולה, ובבחינת הכרח בל יגונה במקרה הצורך.
אולם יש מגזרים ש"החלוקה" כבר מושרשת בהם במשך דורות, וזה חלק מהחיים והם פשוט לא מתביישים בכך.
הם מקבלים את הקמחא דפסחא באותה טבעיות בה אנו מקבלים משכורת.
זה אמנם לימוד זכות על המעשה הנידון, אך תעודת עניות לציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 15:15 |
|
| |
הנשיא
אם כבר. רשעים אומרים הרבה ועושים מעט. מה אתה עשית לעניים האלו חוץ מלקטר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 15:57 |
|
| |
אני מקווה שאתה לא מצפה שאני אדביק כאן את דפי החשבון בנק שלי או קבלות שיש ברשותי אם יש. אני איש פרטי, שכואב עד להיכן מתדרדרים עסקני הציבור. ואכן יותר קל לרדת על המעביר ביקורת מאשר להתמודד ענינית עם תשובות מדוע משפילים ומבזים את הנצרכים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 16:13 |
|
| |
הנשיא אתה צודק לגמרי. סיפר לי אחד שהיה נותן לההוא מסאטמר 5,000 $ כל שנה וביקש ממנו כמה פעמים שהוא מוכן להוסיף לו כסף רק שלא יבזה את אנשי ירושלים וישלח לכל אחד בביתו , והוא לא הסכים ואמר לו שהוא צריך את הבלאגן כדי שיוכל לצלם, והוא מוכן לוותר על ה-5000 $ שלו. וכן עשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 16:39 |
|
| |
ואסה [לתגובתך בעמ' 2]
שמא נתעלם ממך אגב חורפך, כי המעלה הראשונה בצדקה אינה "לתת בלי שאף אחד ידע", אלא: לתת או להלוות כסף לעני, בכדי שיקים בו עסק כלשהו.
כלומר, גם להלוות לצורך עסק שיש בו 'תכלית' וששוב לא יצטרך לבריות - עדיף מלתת מתן בסתר! כך קבעו חז"ל ונפסק ברמב"ם הל' מתנות עניים ובטור הל' צדקה.
כנראה שבמקום בו השתרש המנהג זה כמה דורות, שאנשים (לא כולם כמובן) רוצים להמשיך כל חייהם להצטרך לבריות, וגם אם יעזרו להם במציאת פרנסה, הרי אינם מעוניינים לעבוד - במקום כזה מגיעים עד מהרה לדרגה הנחותה ביותר בצדקה: לתת בפנים זועפות לאחר שהעני מבקש ומתחנן ומשפיל עצמו.
השמונה מעלות בצדקה - נעוץ סופן בתחילתן...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 17:24 |
|
| |
לב אהרן
אולי ברור לך כאחותך אבל לא ברור לך כשמש.כנראה נתעלמה ממך העובדה שבישות הציונית אסור לעבוד
מבלי ללכת לצבא. או ההלכה שהצבא הוא בייהרג ועל יעבור.
בכלל, לפי סדרי העדיפויות ההילכתיות, נראה לי שמצרכים חיוניים לעני אחד קודם לעזרה בהקמת עסק
לטווח ארוך לעני אחר. והתאב תאב קודם. ובאותו עני, ברור שצריך לדאוג לצרכיו המידיים לפני
שדואגים לטווח הארוך. אם אתה רוצה להדר בצדקה ויש לך מספיק כסף, תעקוב אחרי המקבלים ותמשיך
לעזור להם אחרי פסח.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 21:54 |
|
| |
אהרן07,
זו השמצה זולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 11:24 |
|
| |
הודעה של *עין_כרם*
עונג שבת ויום למי? כל מי שעמד אתמול בפקק בגאולה אתמול מעל שעה התפלא איך אפשר לעשות חסד עם אנשים ולגרום עוול נורא לאנשים אחרים, מי נתן להם למנהלי עונג שבת ויום טוב הרשות וההיתר לחסום את מרכז ירושלים החרדית, ולגרום גזל זמן צער ועגמת לכל כך הרבה אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 21:22 |
|
| |
הודעתו של *חזי26*
ישישים מתבוססים בתוך ביצים שבורות...
זו רק פנינה אחת מתוך מודעת רחוב שפורסמה נגד ארגון "עונג שבת ויו"ט". מדובר במאות מודעות על לוחות המודעות בירושלים.
שאר הטענות הן: מדוע מטרטרים כל כך את הנזקקים בדרך חתחתים של ריצות הלוך ושוב לקבלת אישורים וניירת. מדוע מצלמים את הנזקקים? מדוע התור כל כך ארוך ומייגע, ועוד ועוד.
אני אישית סבור שכל הטענות נכונות, ויותר מכך - השחיתות של סגירת רחוב שלם בימים העמוסים של ערב פסח בשכונת גאולה היא איומה ונוראה. בזכות החלוקה הזו נוצרים פקקי ענק בכל האיזור.
אולם מאידך גיסא, זוהי חוצפה לבוא בטענות על חלוקת מוצרים חינם. קשה לך עם הטרטורים? אל תקח! באיזו זכות מתלונן אדם על חסד?!
מאוד מעניין אותי מי הוא זה שהשקיע ממון במודעות הכפשה? ומדוע?
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 10:27 |
|
| |
אנשים אמנם איבדו את הבושה, בעיקר בגלל שכולם באותה הסירה, בכל אופן מרגישים מושפלים בשמצלמים אותם. זה דבר אחד להסכים לקבל ודבר שני להסכים להחשף בצורה כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 11:02 |
|
| |
אין ספק שזה נושא כאוב. אוי לאותה בושה וכלימה.
האנשים נבוכים ופשוט מחוסר ברירה מגיעים להיעזר, ועוד מונצחים בעדשת המצלמה.
ישנו עוד מכשול מכל החלוקות, שאנשים מפעילים שוק שחור, הולכים לקחת מכל החלוקות ואחר כך מתחילם לסחור ולמכור לאנשים את הסחורה במחיר יותר זול מהחנות.
לא הוגן ולא מכובד.
ייאמר לשבחו של הרב חיים יצחק כהן, שהוא שולח המחאות בנקאיות רגילות לכל האלמנות + תלושי קניה ב"שפע שוק".
זוהי בהחלט דרך מכובדת שלא פוגעת ברגשות המקבלים, הלוואי וממנו יראו ויעשו.
ולסיום קצת הומור......
מדוע ירושלמי בוכה כשהוא אוכל בערב תשעה באב את הביצה?
היות וזוהי הביצה האחרונה שנשארה לו מהחלוקה של פסח...........
בברכת "ונא אל תצרכינו ה' אלוקינו לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם, כי אם לידך המלאה הפתוחה הקדושה (וכפי נוסח סידור הבעש"ט: הגדושה) והרחבה, שלא נבוש ולא נכלם לעולם ועד.
|
|
|
|
|