רבנו האר"י זצ"ל כתב בשער רוח הקדש שמי כותב קמיעים ואינו ראוי ייענש על כך וכמ"ש רז"ל "ודאשתמש בתגא חלף". והזהיר לא להשתמש בשמות-הקדש. וכן בהקדמת שערי-אורה לר' יוסף ג'יקטליא זצ"ל הזהיר משימוש בקבלה מעשית ושמות-הקדש.
בס"ד
הקדמת שערי-אורה הביא 'בני אם יפתוך חטאים אל תאבה'
ללמוד שמות הקדש ולהשתמש בהם הזכיר שר' חנניה בן תרדיון
היה הוגה את השם באותיותיו דרך כבוד ולימוד ונענש שנשרף עם הספר תורה 'ודאשתמש בתגא חלף' ,ושיש לעסוק בידיעת ה'
ולא בקבלה מעשית.
נשלח ב-8/4/2005 12:29
בס"ד
יש קמיע ידוע מרבנו אליעזר מגרמיזא זצ"ל בספר 'סודי רזייא' וכן בספר רזיאל המלאך המיוחס לאדה"ר.
הביאו את הנוסח שאליהו הנביא פגש בלילית ושאל אותה לאן היא הולכת אמרה לו להרוג תינוק שנולד ואליהו הנביא השביע אותה בשמות הקדש שלא תזיק לאותו תינוק ושיתלו את אותם השמות על הדלת לשמירה על היולדת והתינוק ,והסכימה אותה פלונית שאם תראה את אותם שמות קדש לא תזיק להן.
וזה קמיע בדוק ומנוסה.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1337098
נשלח ב-11/4/2005 01:53
בס"ד לענ"ד אם בזמן רבנו האר"י זלה"ה הזהיר על כתיבת קמיעים,אז ק"ו בן בנו של ק"ו שאין לכתוב קמיעים בזמננו,
כי הוא מצריך שיהיה בעל רוח הקדש,וידע בשמות הקדש ,כי יש שמות קדושים משובשים וזה עלול להזיק,וכבר הזהירו נגד ההשבעות בשמות הקדש .ועי' בס' הברית שהביא על עניין שמות הקדש שבס' ברית מנוחה הם משובשים ואין להשתמש בהם.
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-14/4/2005 12:40
דברי הרמח"ל
בספר "דרך ה''", חלק שלישי, פרק ב'', על שמוש בשמות קדושים:
"אכן הדבר ברור, שאינו ראוי והגון להדיוט (=אדם פשוט) שישתמש בשרביטו של מלך... ואין התר בדבר, אלא לקדושים הקרובים לו יתברך ודבקים בו, שישתמשו בזה למה שיולד ממנו קידוש שמו יתברך..., וזולת זה... ענוש יענש על זדונו..."
פורסם בקישור הבא:
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=148
נשלח ב-16/4/2005 22:01
לרב בוארון שלום וברכה,
קראתי את מה שכתבת בכדורי.נט:
בס"ד כתיבת קמיעות ע"י מי שאינו ראוי
רבנו האר"י זצ"ל כתב בשער רוח הקדש שמי כותב קמיעים ואינו ראוי ייענש על כך וכמ"ש רז"ל "ודאשתמש בתגא חלף".
והזהיר לא להשתמש בשמות-הקדש.
וכן בהקדמת שערי-אורה לר' יוסף ג'יקטליא זצ"ל הזהיר משימוש בקבלה מעשית ושמות-הקדש.
הקדמת שערי-אורה הביא 'בני אם יפתוך חטאים אל תאבה'
ללמוד שמות הקדש ולהשתמש בהם הזכיר שר' חנניה בן תרדיון
היה הוגה את השם באותיותיו דרך כבוד ולימוד ונענש שנשרף עם הספר תורה 'ודאשתמש בתגא חלף',ושיש לעסוק בידיעת ה''
ולא בקבלה מעשית.
וזה מאד מצא חן בעיני ונראה לי נושא חשוב.חמי זצ"ל שזכה ללמוד בישיבות החשובות בבגדאד ובחלב ידע את סודות כתיבת הקמעין וסרב להשתמש בידיעותיו -לא לעצמו ולא לזולת. ולמרות שהיו לו נסיונות קשים בחייו (בנו הקטן היה כמעט 5 שנים בשבי המצרי)
מימיו לא התפתה להשתמש בידיעותיו.לעומת זאת הוא היה בעל
מופתים ותפילותיו היו משהו בלתי רגיל.
אבקש את רשותך להביא את דבריך אלו בפורום שהקמתי:
http://communa.tapuz.co.il/bareket57 בעניין ההצעה שלך לשלוח לי קלטות:
כמה עולה כל קלטת? אשאל בלי נדר גם בספרייה אם הם מעוניינים
לרכוש את הקלטות.
שבת שלום,
אלישבע ע. לוי
ההודעה נשלחה אליי למייל.
נשלח ב-17/4/2005 01:07
כתוספת לדבריו של שי, רציתי להביא את הדעות החולקות:
זה לשון הרמב"ם (מו"נ ח"א פרק סא', ע"פ תרגום רי"ק):
"... ואל יעלו על ליבך הזיות כותבי הקמעות, ומה שתשמע מהם או תמצא בספריהם הטפשיים, שמות שהם מצרפים אותם שאינם מורים על שום ענין כלל, וקוראים אותם שמות, ומדמים שהם צריכים קדושה וטהרה, ושהם עושים נפלאות. כל הדברים הללו סיפורים שאין ראוי לאדם שלם לשמעם, כל שכן לסבור אותם...".
ו"אלו ואלו דברי אלקים חיים"
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-17/4/2005 01:11
תגובת לב32
שי,
האם כת"ר מבין באזהרות האר"י יותר ממה שמבין מהרח"ו שעשה קמיעים! ויותר מהרב כדורי? וכל המקובלים שעשו קמיעים? כפי שציינתי בהודעתי לעיל.על כרחך,יש פשט אחר בדברים.ויגעת ויגעת, תמצא!
גם מה שהבאת מספר הברית אינו עניין לכאן.ודו"ק.
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-17/4/2005 01:30
בס"ד
תשובתי ללב הפשט בדברי מוהרח"ו זצ"ל הוא שרק מי שראוי
לכתוב קמיעות והוא בעל רוח הקדש ובקיא בשמות-הקדש רק הוא
יכול וראוי לכתוב קמיעות.ואין שום פשט אחר בדברי מוהרח"ו,ודבר שהזכרתי מדברי ס' הברית הוא על שמות-הקדש המשובשים בס' 'ברית-מנוחה' ששם יש השבעת מלאכים.ואסר להשתמש בזה רבי פנחס אליהו מוילנא זצ"ל מפני השיבוש בטעות-דפוס,אם בארזים נפלה שלהבת מה יאמרו אזובי הקיר בימינו אנו,בנוסף כתבה אליי גב' אלישבע ע.לוי על דבריי שכתבתי בעניין זה בכדורי נט שחמיה זצ"ל שזכה ללמוד בישיבות החשובות בבגדאד ובחלב ידע את סודות כתיבת הקמעין וסרב להשתמש בידיעותיו -לא לעצמו ולא לזולת. ולמרות שהיו לו נסיונות קשים בחייו (בנו הקטן היה כמעט 5 שנים בשבי המצרי) מימיו לא התפתה להשתמש בידיעותיו.לעומת זאת הוא היה בעל מופתים ותפילותיו היו משהו בלתי רגיל.עכ"ד
אז אם הוא בעל מופת לא כתב קמיעות אז על אחת כמה וכמה בדורנו זה.
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-17/4/2005 15:57
בס"ד תגובת חמודה_מאוד :בקשר שלעניין שהרבי חי וקיים
"שישמרו לעצמם" התכוונתי לנושא שהרבי חי בגוף גשמי(זה גורם לחילול ה' עצום).ובכלל לא התכוונתי שהרבי שהוא המשיח כי זה נושא בכלל אחר! את אומרת לפרסם שהרבי חי וקיים? סבבה..כל צדיק נשמתו נצחית..ועוד הרבי שהוא נשיא הדור ברור שהוא חי בתוכנו..הרי איך חב"ד עדיין קיימת ומצליחה יפה? אבל זה שאומרים לי שהרבי חי "בגוף גשמי"..נגיד שאני אאמין לזה..אוקיי??ומה עם האנשים שלא מבינים כולם מהחיים שלהם לא ביהדות לא בכלום..אנשים שאין להם אלוקים..את יודעת איך הם מקבלים את זה???הם עושים מחב"ד צחוק אחד גדול..והם עוד יותר לא מאמינים ולא רוצים לשמוע!!! ובלי קשר שזה גורם חילול שם חב"ד..
ועכשיו בטח תאמרי..ומה עם להאמין "במשיח" הרי גם את זה הם עושים לצחוק...ותשובתי כזאת.. האמין שמשיח צריך לבוא זה אחד מעיקרי יסודות האמונה..ולהאמין שהרבי חי וקיים בגוף גשמי זה ממש ממש ממש לא!זה לא יועיל ולא יזיק לאף אחד לא להאמין בבולשיט הזה!
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1337253
נשלח ב-17/4/2005 15:59
בס"ד תגובת אלישבע ע.לוי הי"ו לר' "כוכב" מאת:bareket57
מאד מצא חן בעיני מה שכתבת כאן ונראה לי נושא חשוב. חמי זצ"ל שזכה ללמוד בישיבות החשובות בבגדאד ובחלב ידע את סודות כתיבת הקמעין וסרב להשתמש בידיעותיו - לא לעצמו ולא לזולת. ולמרות שהיו לו נסיונות קשים בחייו (בנו הקטן היה כמעט 5 שנים בשבי המצרי).
מימיו לא התפתה להשתמש בידיעותיו.לעומת זאת הוא היה בעל
מופתים ותפילותיו היו משהו בלתי רגיל.
ועוד בעניין זה:הקמעין הכשרים ביותר היום הם אבני החן שיש בהם ניצוץ של קדושה שקשור לאבני החושן שנשא הכהן הגדול על לבו. מספר פעמים מצאתי אבן ובה חרותים אותיות באופן "טבעי" וללא מגע יד אנוש. אבן אחת, אבן ירוקה שנקראת בלועזית אוונטורין אשר קיבלתי מאחד המעסיקים שעבדתי אצלו לפני שנים רבות, חרות בו (באופן "טבעי" וללא מגע יד) באותיות דפוס הצרוף משמות ע"ב שנרמז בראשי תבות "לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ" (תהלים קח', ז').רציתי לשאול מה משמעות הצרוף הזה לגביי- הוא מופיע לי הרבה פעמים בכל מיני מצבים...וזה לא סתם יש כאן השגחה פרטית ורמז לגבי התיקון שלי כאן בעולם.
שפע ברכות מפי עליון!
אלישבע עליזה לוי
בשבילכם ולמענכם עם הרבה אהבה ואור,
אלישבע לוי.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?FolderName=bareket57
נשלח ב-17/4/2005 16:33
בס"ד לגבי השם 'למען יחלצון ידידיך' מאת:star781
הוא ר"ת יל"י והא שם קדוש לשמירה כידוע .מאחר ושם משפחתך הוא לוי זה רומז על מדת-הדין גבורה הכלול במדת -החסד ולכן הלוים היו משוררים בשיר להמתיק את הדין בשורשו,כמ"ש בשיר-השירים 'עת הזמיר הגיע' וכתוב בהקדמת ס' הזוהר הגיע עידן לקצץ חייבא מעלמא,דהיינו לקצץ את הרשעים מהעולם.
בברכת התורה
הצ'סטאר78
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=
נשלח ב-17/4/2005 17:41
בס"ד: יישר כוחך מאת:bareket57
קלעת בול! קיבלתי את האבן הירוקה עם אותיות יל"י עליו מיד אחרי שבעלי ואני החלטנו להתחתן...אז משמים נשלח לי קמע לקראת נישואיי.
עוד שאלה: האם השם "עליזה" מלשון לעלוז קשור למדת הגבורה/דין.ידוע לי רק שיש עשר לשונות של שמחה כנגד עשר הספירות...אך אינני יודעת איזה לשון שמחה שייכת לאיזה ספירה.
שפע ברכות מפי עליון!
אלישבע עליזה לוי
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=
נשלח ב-17/4/2005 18:32
בס"ד צבע האבן ירוק כנגד הבינה מאת:star781
למרות שצבע ספירת התפארת הוא ירוק ומהבינה נמשכת ספירת התפארת .
צבע הבינה הוא אדום וע"ז נרמז בשיר 'בר יוחאי' של מו"ר המקובל האלקי ר'שמעון לביא זצ"ל מטריפולי לוב שהיה לו ניצוץ רשב"י זת"ל וחיבר ספר 'כתם פז' על הזהר הק' מפרשת 'בראשית' עד פרשת 'ויחי','קו ירוק מחדש חודשים' אלישבע אל זה רומז על החסד ושבע על ז' תחתונות
שהם שבע הספירות חג"ת נהי"מ כולל המלכות שהיא ה"א תתאה.עליזה על מצאתי בס' הערכים בקבלה למהר"ם פאפירס זצ"ל על ה' בינה אימא שהיא על ז"א הנקראת ה"א וכ"ש עתיקא שהוא עלז"א הנקרא שמים על כל מים בינה שהיא למעלה מחסד מיםזכים וגבורה מים עכורים:עכ"ל.ובערך זה כתב וז"ל:"זה נקרא היסוד וסימן'זה ינחמנו',כי היסוד הוא המנחם בשפעו לעולם:זה נקרא הת"ת כי יש בו י"ב צירופי שמות הוי"ה גימטריא ז"ה 'וקרא זה אל זה ואמר' השפעת ת"ת ליסוד:"עכ"ל ר"ל עליזה שילוב בין הבינה וז"ת חג"ת נהי"מ וי"ב צירופי שמות הוי"ה,ומכאן מובן לי מדוע את מתעסקת באבני חן שכן ח"ן ר"ת חכמת-נסתר ויהלום בגימטריא צ"א הוי"ה אדנ"י אמ"ן.
בברכת הגאולה השלמה במהרה בימינו אמן.
הצ'סטאר78
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?FolderName=bareket57
נשלח ב-18/4/2005 10:31
בס"ד תגובת אלישבע ע.לוי:
יישר כוחך מאת:bareket57
אתה גם מוזמן להעתיק ממה שכתבתי(כצ"ל)באתר שלי.בלי נדר אנסה למצוא זמן להשתתף בפורום החרדים (למרות שאינני חרדית-בעלי חלבי חובש כיפה סרוגה ואני מזדהה עם שיטת הספרדים המקורית בסגנון של הרב "החלבן" שליט"א).
שפע ברכות מפי עליון!
אלישבע עליזה לוי
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3265640&CommunaId=8525
נשלח ב-18/4/2005 10:48
בס"ד
מה שכתבת כאן שופך אור ... מאת:bareket57
על כמה תהיות שלי.מאז מתמיד הצבע האהוב עלי הוא ירוק.אך בתת-מודע אני נמשכת גם לאדום מבלי לדעת למה כי באופן מודע הוא לו מוצא חן בעיני במיוחד. גם כאשר הייתי ילדה קטנה בגן והיינו צובעים, אם הצבע הירוק היה אצל ילדה אחרת, אז הייתי בוחרת את הצבע האדום מבלי לדעת למה כי לא אהבתי את הצבע ובכל זאת בחרתי בו. יש גם אבן חן שהוא מורכב משני הצבעים, ירוק ואדום, והוא נקרא בלעז טורמלין אבטיח. גם כאשר הייתי בגן בגיל 5-6 הייתי כל הזמן מציירת פרפרים וליצנים כי זה מצא חן בעיני אבל יש בתת-מודע שלי משהו שגרם לי לצייר את שתי התמונות הללו. כאשר הייתי בת 12,בת מצווה,הייתי מציירת כל הזמן את מה שנראה כמו עוף החול עם צבעים בהירים-ירוק, סגול,תכלת וארגמן.אני זוכרת שתמיד עשיתי אותן הצורות כמו עלים, חצי-לב,גם המקור (כמו של תוכי),וגם הכנפיים.היום אני אוהבת לשרבט צורות של עלים ובכלל פרחים ועצים.
אף פסיכולוג לא יודע להסביר את זה,אבל אני יודעת שזה קשור לתיקון שלי כאן בעולם.בכלל אני מרגישה שציורים זה סוג של תפילה-הרי אפשר להתפלל גם בכתב.
שפע ברכות מפי עליון!
אלישבע עליזה לוי
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3265640&CommunaId=8525