|
|
| נשלח ב-22/4/2005 01:39 |
|
| |
בס"ד:
מתוך "אור שלמה",היחסים בין הראי"ה קוק לגרש"ז אויערבך. מסופר כמו כן גם על הרצי"ה:
[עמ' 33]:"סיפר הרב יעקב רקובסקי... בהיות הגרצ"י זצ"ל בנו של מרן מאושפז כמה חודשים בהדסה עין כרם הגיע הגרש"ז אויערבך לעיתים קרובות לבוקרו, כמעט בכל שבועיים... פעם הגיע למשרדי, ובקשני לעלות עימו..מיד קמתי והלכתי עימו. בדרך אני שואל אותו:ילמדנו רבנו,מהי הסיבה שכ"כ אתה מבקרו,מעריכו וכו'?
ענה לי בזה הלשון: מהי השאלה בכלל?
א. הוא בנו של מרן זצוק"ל, והוסיך ואמר לי: ר' יעקב, אם אני אומר לך באידיש (דער רב), דע לך שהנני מתכוון לרב קוק זצוק"ל. אין אני מכנה בשם דער רב,מרן,כי אם לרב קוק.
ב.רצ"י אדם גדול כשלעצמו,בעל מחשבה,מלא וגדוש,מרביץ תורה,ראש ישיבה, צדיק ובעל יסורים....
[עמ' 34]:"מספר הרב יהושע מגנס שליט"א, ר"מ ישיבת מרכז הרב, ששמע שיחה אחת ביניהם:
בפידיון בהן אצל הרב יהושע בן מאיר שליט"א הוזמנו הרצי"ה (שהיה הכהן שקיבל את הפידיון), והגרש"ז זצ"ל. הגרש"ז שמע מאחד הצעירים שם שהרצי"ה זצ"ל מצריך לקיים מצות פידיון הבן בכסף דוקא,ולהעדיפו על "שוה כסף", ותמה מאד, מתוך שחשב שיש כאן הדרכה מתוך הלכה,והרי לא נמצא בפוסקים מקום לחומרא בזה.כשבא הרצי"ה דברו ביניהם,ובתוך הדברים תמה על דבר זה. הרצי"ה ניסה להתחמק מלענות, ולבסוף ענהו:"יש מדריגות בקדושה.בגלל שכתוב בתורה כסף (במדבר י"ח,ט"ז),יש לו עדיפות על שוה כסף, שהוא רק ככסף". חייך הגרש"ז ואמר: טוב, אם כב' מדבר על "מדרגות", על זה אין לי מה לענות.אמנם אלו לא מכתבים,אך מעידים על עצמם...
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumList.asp?fid=29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 01:41 |
|
| |
בס"ד תגובת שי בוארון יום ו',י"ג ניסן תשס"ה
חלילה וחס מלבזות את רבנו הרצבי"ה קוק זצ"ל ויש למחות מחאה נמרצת על-כך .
במיוחד אחרי פטירת תלמיד חכם .בברכת התורה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
תוקן על ידי - shay98 - 22/04/2005 3:45:53
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 03:48 |
|
| |
בס"ד על הראי"ה קוק זצ"ל מהפורום הישיבות:
כמה דברים שהוצאתי מהאתר על הרב קוק, חלקם ידועים אבל בכל אופן כדי ליזכור ולהזכיר...:
הערצת גדולי הדור לראי"ה קוק זצ"ל
לא רק חסידיו אמרו זאת אלא גם גדולי הדור.ידידו הרב איסר זלמן מלצר אמר לגאון המפורסם רבי חיים עוזר גרודז'ינסקי מווילנא:אנחנו נחשבים גדולים עד שאנו מגיעים לידית דלת חדרו. שם הוא הגדול לבדו. כשהשתתף במסעות רבנים,ברחבי הארץ ובאמריקה,השתתפו עימו עוד רבנים גדולים -הרב אפשטיין ראש ישיבת סלבודקה,הרב מקובנא בעל ה'דבר אברהם',אבל היה ברור כי הוא הבכיר בהם.
הרבי מגור העיד כי הרב קוק זוכר את כתבי אביו בעל ה'שפת אמת' יותר טוב ממנו עצמו.גאון הקבלה,בעל ה'לשם שבו ואחלמה' העיד עליו,ששום סוד לא נעלם ממנו.אחד הרבנים שעסקו בקבלה התקשה במציאת מקורות לכתבים שבידו.הוא פנה למקובלים מובהקים שבירושלים,ולא יכלו לעזור לו.יעצוהו לפנות לרב קוק,והוא הופתע לגלות כי הרב, שהיה עסוק מבוקר עד ערב בתפקידו כרב ראשי בתשובות הלכתיות ובעסקי ציבור,זכר מקורות לכל קטעי המשפטים שהזכיר. סיפר בחור שלמד ב'ישיבה לצעירים' של מרכז הרב,שפעם התלבט בדרכו. הוא פנה אל הרב שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל ושאלו,שמא כיוון שרוב ה'גדולים' אינם הולכים בדרכו של הרב קוק,גם הוא צריך ללכת בדרכם של הרוב. ענה לו הרב אוירבאך,"מה אתה מדבר?בזמן הרב,רובם של גדולי ישראל כולם היו בטלים אצלו.
מרן הרב קוק זצ"ל ערך את חתונתו של הרב אוירבאך זצ"ל, וגם את חתונתו של יבדל"א הרב אלישיב שליט"א (על זה מה יגידו המנאצים, לך תדע עוד יטענו שהוא כפה עליו...). הוא היה רבם. כן פנה אליו ה'חזון איש' בתואר "הוד כבוד מרן שליט"א".
כיצד נחשבו הרב קוק והרב זוננפלד בעיני גדולי ישראל
ביקשתי לראות כיצד התייחסו גדולי ישראל לרב חיים יוסף זוננפלד, רבה של העדה החרדית בירושלים: האם הכתירוהו כרבה של ירושלים או רק כאב"ד בירושלים, היינו אב"ד של העדה החרדית שפרשה מכלל קהילת ירושלים,שרבה היה כידוע מרן הרב קוק זצ"ל.
התעוררתי לכך,מפני שלפני כחודשיים הזדמן לידי עיתון ´בקהילה´ ובו מאמר על הרב אשלג (בעל הסולם) מאת כתב אחד שמשפחתו קוק, ובו הכתיר את הרב חיים יוסף זוננפלד זצ"ל לרבה של ירושלים. חשבתי לעצמי,מן הסתם אותו כתב הוא מבני משפחתו של מרן הרב זצ"ל,ואיך לא נזהר בכבודו של קדוש ישראל מרן הרב קוק זצ"ל,והכתיר את מתנגדו לרבה של ירושלים,למרות שרבנותו לא היתה מקובלת על רוב גדולי ירושלים,רבניה ומוסדותיה.
ואכן מצאתי כי באף מכתב לא הוזכר הרב זוננפלד כרבה של ירושלים,אלא רק אב"ד בירושלים.כך כתב אליו הרב ברוך בער מקאמניץ בסביבת שנת תרפ"ו (כרך א´ ע´ רפח), ורבי שמעון שקאפ (כרך ב´ ע´ רמו).והרב ליב חסמן כותב אליו בתארי כבוד,אבל אפילו אינו מזכיר שהוא אב"ד בירושלים.גם אל הרב ראובן בנגיס שירש את מקומו כותב הרב איסר זלמן מלצר "ראב"ד לעדת אגודת ישראל פה עיר הקודש ירושלים".
לעומת זאת ישנו מכתב אחד מאת החפץ חיים, שמופנה אל הרב קוק ועוד שני רבנים גאונים, ובו הוא כותב במפורש "אב"ד דעיה"ק ירושלים ת"ו" (כרך א´ עמוד רנח).
כמובן יש עוד מכתבים רבים מאוד,חלקם הובאו בספר ´אגרות לראי"ה´,מהם עולה בבירור כי בעיני גדולי הדור היה הרב קוק רבה של ירושלים ואח"כ של ירושלים וארץ ישראל.
אגב,את ההסכמה הראשונה לפירוש הסולם קיבל הרב אשלג מאת הרב קוק.
כל טוב, שנזכה להתאבק בעפר רגליהם של גדולי עולם.
חג שמח!
פורסם בקישור הבא:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 03:54 |
|
| |
בס"ד יום ב',ט"ז ניסן ה'תשס"ה תגובתי שי בוארון:
רבנו יוסף חיים זונפלד זצ"ל זכה להיות רבה של ירושלים לאחר רבנו הראי"ה קוק זצ"ל ונקרא בספר "אם הבנים שמחה" להרה"ק מרא דארעא דישראל רבנו יוסף חיים זונפלד זצ"ל.
ולמרות שחלק איתו על הקמת הרנות הראשית לארץ ישראל היו בקשרי ידידות והלך עמיו לקיבוצים לערוך שם חופה וקידושין.
בברכת התורה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 04:35 |
|
| |
בס"ד:להלן איגרת הרב קוק לבנו הרב צבי יהודה על כתבי רבי נחמן:
"הנני מלא תודה על ספר שיחות הר"ן ששלחת לי. כבר עברתי עליו. התכונה הפנימית של זה האיש הגדול צריכה לימוד הרבה, אבל צריך על זה לב בריא ונפש בריאה והנהגה הגיינית יפה במובן פסיכיח ובמובן הפיזיולוגי וחיבור הגון מיושר עם שארי עיונים שהם בעד ונגד השקפות כאלה - ואז יאירו הדברים כראוי". (הרב שלמה אבינר שו"ת שאילת שלמה כרך ז' עמוד 202, בציון המקור כתב: "מתוך פנקס אגרות כ"י עמוד 104. עיין לקוטי ראיה ב' עמוד 262 לרמ"צ נריה").
ושמעתי מתלמיד חכם אחד (על פי הזכרון והבנתי את הדברים)
ש"בגלל הסגנון של רבי נחמן שמדבר הרבה בסגנון "קצוניות רגשית" (נראה לי שהכוונה לרעיונות שמדגישים צד מסוים בחיים באופן מאוד בולט, בדיבור חזק ועמוק מאוד לנפש ולעולמות פנימיים) יש חשש שדברים לא ילקחו בפרופורציה הראויה,לכן צריך לראות את זה מתוך מכלול של הרבה דברים אחרים", והוסיף אותו ת"ח ש"אכן רוח זו מנשבת לפעמים גם בכתבי הרב קוק עצמו".
ובאגרות הרב קוק איגרת צ"א ששאל מישהו האם דיברו בספרי הקבלה על דבר ארץ ישראל והגאולה כתב הרב ש"בספרות החסידית הרבה לדבר על דבר ארץ ישראל מוהר"ן מברסלב בספריו הרבים ובשיחותיו".
פורסם בפורום הישיבות בקישור הבא:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 15:55 |
|
| |
בס"ד:גם מרן הרב קוק...
כתב על השבר הצפוי במידה ולא תוכנס רוח התורה לחיי החלוצים. זוהי תקופת הצימאון מצד אחד והשבר הגדול מצד שני. ברור לעין כל שבשנים הקרובות ההנהגה תהפוך מהנהגה חילונית (שפושטת את הרגל) להנהגה אמונית של עם ישראל, בדרך להתגשמות חזון הנביאים.
פורסם בקישור הבא:
http://www.a7.org/news.php3?id=103207
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 22:03 |
|
| |
בס"ד:אור ליום ג'י"ז ניסן התשס"ה
תגובת אוהב ישראל
שי גם אתה במחטיאי הרבים? מספיק הבאישו את ריחו של המשיח החסידים השוטים הידועים מדוע גם אתה טוען טענות סרק חסרות מקור ברור כשמש ?
חוץ מזה אתה מרגיז את חסידי ראשית צמיחת עצמעותנו שבטוחים שהרצל כבר התגלה אין מה לחכות למשיח
אפשר כבר לחגוג את הגאולה ב-ה' באייר כל שנה
תפסיק להשמע מגוחך בוארון ....
באהבת ישראל
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=29&id=52690&tid=17883
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2005 22:06 |
|
| |
בס"ד שי בוארון אור ליום ג',י"ז ניסן ה'תשס"ה
חס ושלום אני לא במחטיאי הרבים ואני לא נשמע מגוחך מישהו מהפורום החליט לחמוד לצון ולמנות אותי למשיח ע"פ חלומות שווא ידברו, ובנימין זאב הרצל שר"י לא היה המשיח רצה לנצר את ישראל כ"כל הגוים בית ישראל",היה לא תהיה בעהי"ת ,אני לא חושש מפני איש ואומר את האמת לאמיתה של תורה וללא משוא פנים ,המשיח הוא לא מניו יורק ובטח שלא הרבי מלובביץ זצ"ל
אני לא טוען טענות סרק הבאתי לכל דבר אסמכתא .אתה חושב שכל מה שכתוב בספר "דת-הציונות" אמת ואני יוכיח לך בראיות שלא כן הדבר.
ויש דברים שהמחבר ר' יואל אלחנן הי"ו אינו מדייק בהם.
אתן לך דוגמא אחת במצוות "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" הוא כותב שאפילו יאמר לך על ימין שהוא שמאל ושמאל שהוא ימין.כדברי רש"י,ואילו בספרי הגירסא היא :"ואפילו מראין בעיניך" והרמב"ן העיר שם על דברי רש"י וכל זה מדובר כאשר יש תורת אחת וסנהדרין מוסכם מכל חכמי-ישראל ולא כפי שנכתב בספר "דת הציונות".
דבר שני רבנו הראי"ה קוק היה בעל רוח הקדש והשגה אלקית והעיד עליו רבנו בעל הסולם האר"י אשלג זצ"ל שהוא יודע בעולמות העליונים ,וזה שסילפו את דבריו וגילו פנים בתורה שלא כהלכה ,זה עניין אחר ואינו נוגע לראי"ה קוק עצמו.אלא לתלמידים דלא מעלי שלא ירדו לסוף דעת רבם ,כי כדי להבין את דבריו חייבים לדעת את חכמת-האמת ופנימיות-התורה ,כי הרב שילב המון ספרים עמוקים וביניהם כתבי הרמב"ם הרמב"ן רבנו יוסף אלבו ס' העיקרים חובות הלבבות הריב"ש רבנו בחיי מהר"ל מפראג הרמ"ק רבנו האר"י זלה"ה הרמח"ל רבנו הגר"א הבעש"ט התניא ליקוטי מוהר"ן אור החיים הלשם שבו ואחלמה השפת-אמת וכתבי האר"י אשלג זצ"ל ועוד ספרים יקרי ערך.
בברכת התורה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=29&id=52690&tid=17883
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2005 12:36 |
|
| |
בס"ד:תגובת אוהב ישראל נאחז בקש
ידידי יודע דעת עליון ...
במקום להגיד לנו היכן המשיח..דבר שאינך יודע ...
המשך לעודד יהודים ללמוד את פנימיות התורה שהיא הזרז היחיד להקדמת הגאולה ולשריפת המחלקה הדתית של הערב רב ....
אשריך שאתה מעודד יהודים ללמוד פנימיות התורה "שכרך הרבה מאד" ,ובקשר ל"הוכחה"(כצ"ל)על אי אמיתות דברי ספר דת הציונות המחבר מצתת את רשי שמדבר על תקופת הגלות שבה "נהרה נהרה ופשטיה" וכי רש"י לא ידע שבגלות יש פוסקי הלכה ולא סנהדרין שמחייבת את כל ישראל?
עוד "הוכחות"(כצ"ל)כאלה ו...
בכל אופן ישר כוחך על עידוד לימוד פנימיות התורה
הרב קוק אכן עודד בעצמו את לימוד הזוהר כזרז הגאולה
יש בידי צילום של מודעה שניתלתה ברחובות ירושליים דאז
ובה הרב קוק חתום עם עוד רבנים בני תקופתו
על כרוז ללימוד זוהר לזירוז הגאולה
העניין הוא שהרב קוק פנים רבות לו
הרב קוק של בני עקיבא הרב קוק של המפד"ל שר"י הרב קוק של מרכז הרב ועוד ועוד ובעיקר הרב קוק של הרב שפירא שמסתיר אלפי כן אלפי כתבי יד
של הרב קוק כבר עשרות שנים וברור גם למה ....
מהרב קוק עשו ביזנס שלם במסגרת דת הציונות על כל פשעים יכסה הרב קוק.
כל מחטיא הרבים יש לו בפיו כמה פסוקים של הרב קוק ש"מצדיקים" אותו ואידך זיל גמור וכללית הרוצה לשקר ירחיק עדותו לרב קוק שנפטר(כצ"ל)כ-10 שנים לפני פרוץ מדינת הערב רב החושך יכסה ארץ וערפל לאומיים ..
סור לך מסמא דמותא דת הציונות כל באיה לא ישובון
באהבת ישראל
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=29&id=52746&tid=17883
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2005 12:43 |
|
| |
בס"ד:יום ג',י"ז ניסן ה'תשס"ה תגובתי שי בוארון
דבריך בעניין לימוד פנימיות-התורה כתובים במפורש בדברי רבנו הראי"ה קוק בספר "אורות" וכוונתו על לימוד הזהר הק' כפשוטו ולא הפירושים שפירשו להם אותם תלמידי דלא מעלי , בקשר לעניין המשיח לא אוכל לפרט יותר ,אבל יש לי מקורות רבים לעניין זה שמלך המשיח נמצא כבר בישראל .
בברכת מועדים לשמחה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=29&id=52746&tid=17883
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 12:18 |
|
| |
לכל אלו שהתבלבלו שלא באשמתם,ע"י מוציאי דיבה על הרב קוק
הנה הפתרון:
זה פשוט מאד!
כתוב מכתב לרב שפירא
ראש ישיבת מרכז האיזה רב
בקש ממנו עותקים של אלפ י כתבי יד של רבו הרב קוק,
עותקים "חסוים" שכבר עשרות שנים הוא,הרב שפירא,מחזיק בכספת,והוא(כצ"ל)יודע בדיוק מדוע ...
הכתבים הללו יעידו כאלפי עדים על מהותו של הרב קוק אמיתי
לא הרב קוק "MADE IN MAMAD "
ולא הרב קוק בגרסת בני עקיבא,ישיבות ההסדר,ולא גירסת
שלמה אבינר ושאר מחטיאי הרבים .
לתוספת באור בסוגיית "מי אתה הרב קוק" נא עיין בספר הקדוש "דת הציונות" ניתן להורדה בחינם מאתר
WWW.YOEL-AB.COM
רק עשו זאת מהר...
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2005 03:13 |
|
| |
בס"ד תגובת :דין ודיין מהפורום הישיבות:
מי אמר "לימדונו רבותינו" זו,לדעתי,לא טענה מספקת. בפרט שאיננו יודעים אם "דורנו" הוא אותו "דור" של רבותינו. אני גם לא יודע כל כך כך מי זה רבותינו,כי אני לא מכיר דברים מפורשים שכאלו,לא בכתבי הרב קוק,ולא בדברי הרצי"ה (אם אתה מכיר,אשמח עם תאיר עיני).
עד כמה שאני רואה בעני הבלתי מזויינת, המאבק על ארץ ישראל איננו הבסיס,אלא הוא רק סמפטום לריחוק של עם ישראל מתורה. עד כמה שאני מבין את הרב קוק,זה גם מה שהוא חשב,או היה חושב.
פורסם בקישור הבא:
http://www.yeshiva.org.il/forum/forumList.asp?fid=29
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 13:36 |
|
| |
בס"ד רב_סיינפלד
פעמים מספר שמעתי על מגמת צינזור כתבי הרב קוק ע"י בנו הרצי"ה עד ימינו ע"י מכון הרצי"ה (בנו של הרב א. שפירא ראש ישיבת מרכז הרב).
אודה למעכ"ת חברי הפורום באם ישכילוני אודות הפרטים הבאים:
1)המניע לצנזור
2)אופי החומר המצונזר
3)הראיות שאכן כתבי הראי"ה צונזרו
המקור היחיד שאני מודע אליו הוא הרב נריה שמזכיר בספרו את התנגדותו לצינזור כתבי הרב קוק.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1364828
|
|
|
|
|