|
|
| נשלח ב-4/5/2005 13:59 |
|
| |
בס"ד
שאלה טובה הקב"ה זן ומפרנס מקרני-ראמים ועד ביצי כינים הוא אשר זן אותי.
בברכת-התורה הצ' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 14:05 |
|
| |
מימה אתה מתפרנס?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 14:09 |
|
| |
לא חידשתה לי כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 22:26 |
|
| |
בס"ד:
הרב משה צוריאל מרחיב על הנושא בספריו 'אוצרות הראי"ה' ואם זכור לי טוב כל מטרת הספר היא להביא קטעים שהושמטו ולהשוות בין הצנזורה לבין המקור.
אולי גם בספר 'אוהב ישראל' של בארי יש רשימה כזו.לא זכור לי במדויק.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1364828
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 23:17 |
|
| |
בס"ד תגובת דין_ודיין:
ככל הידוע לי,ר' בן ציון שפירא אינו נוהג לצנזר את דברי הרב קוק בספרים שהוא עורך.
האם ידוע למישהו על צינזורים במאורות הראי"ה או בפנקס יג?אלו הספרים שר' בן ציון ערך.
גם 'עין איה' יצא בהוצאת מכון הרצי"ה,בעריכת הרב פילבר, ולא ידוע לי על צינזורים שנעשו בו.
הספר היחיד של מכון הרצי"ה שכן צונזר מעט,הוא "ערפילי טוהר" (שהוא שווה לקובץ ב' מהשמונה קבצים). הספר הזה נערך כמדומני,על ידי הרב יצחק שיל"ת.
פורסם בקישור הבא:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1364828
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 23:20 |
|
| |
מחכה לתשובה:ממה אתה מתפרנס?

|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 23:30 |
|
| |
בס"ד מלימוד-שיעורים .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2005 02:08 |
|
| |
בס"ד
הצינזורה הוא מפחד לגלות את-האמת שהראי"ה קוק זצ"ל
היה חרד לדבר ה' וקנאי לדבר ה' וכל מטרתו היתה לקרב ולא
לרחק,וקרא ללימוד פנימיות-התורה וחכמת-הזהר לקירוב קץ הגאולה ולא נעלם ממנו ענין הערב רב שעלה מרוסיא
שהרב שלמה אבינר מתעלם וטוען שהרב קוק לא דיבר על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2005 15:14 |
|
| |
בס"ד
הראי"ה קוק לא הסמיך אף אחד לצזנר את-כתביו פשוט לא רוצים שידעו את האמת שהראי"ה קוק ראה שציונות ללא תורה ומצוות תהפוך לשנאת-ישראל ולאהבת-ישמעאל,ועצם הנסיון להסתיר דברים אלו ע"י המזרחי הוא חמור מאד בעיניי
ויש בזה משום לפני עיור לא תיתן מכשול,כי אז נכשלים
בהבנת דברי הרב ומגיעים לגילוי פנים בתורה שלא כהלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 22:32 |
|
| |
בס"ד
הרבי ר' יואל מסאטמר זצ"ל לא היה נגד יישוב הארץ אלא
בצורה של קבוצות ולא עם הציוניים שחשש מפני שיקלקלו
ויעבירו על דת מי שיעלה איתם.
לענ"ד כוונת הראי"ה קוק זצ"ל היתה לקרב רחוקים ולהשפיע מבפנים של"ציונות" יהיה תוכן של קדש ובגלל זה רצה להקים את תנועת "דגל ירושלים",לכן תמך ביישוב הארץ ובקרן קיימת לישראל.ידידו הטוב היה רבנו יוסף חיים זונפלד זצ"ל
שהיה מגאוני ירושלים של העדה החרדית.והלך איתו לקיבוצים
לערוך חופה וקידושין,למרות התנגדותו העזה להקמת הרבנות הראשית לארץ ישראל ע"י הראי"ה קוק תמך בעלייה לארץ ישראל
והביא בשמו הרה"ק ר'ישכר טייכטל הי"ד זצ"ל שמי שמדבר נגד יישוב הארץ הוא מכת המרגלים אפילו שיהיה צדיק.עכ"ד.
תוקן על ידי - shay98 - 15/07/2005 1:03:32
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 22:37 |
|
| |
בס"ד:
לפני כ-15 שנה פורסמה בכתב העת של מועצת יש"ע 'נקודה' כתבה ארוכה בנושא (עוד בטרם יצאו עין אי"ה, שמונה קבצים ועוד).
לפי מה שזכור לי,הכתבים עברו בירושה לנכדי הראי"ה (ילדי ביתו)והם הפקידו אותם בידי דודם הר"א שפירא שהפקיד אותם בידי בנו ומכון הרצי"ה.מנגד הוצג שם פרופ' בני איש-שלום (כיום רקטור(?)בית מורשה) חוקר משנת הראי"ה שטען שנמנעה ממנו גישה לכתבי היד,ובין היתר ציטט שם את אחד המקורבים שהתבטא כנגד שיטתה החינוכית של הישיבה בה למד איש שלום (הר-עציון).
לימים פרסם איש שלום את ספרו 'הרב קוק-בין רציונליזם למיסטיקה' וציין את הפרשה
כמו כן הובא סיפורה של חוקרת החסידות רבקה שץ-אופנהיימר שגילתה עניין במשנת הרב קוק וסיפרה אף על שמחתו של הרצי"ה כשגילה שהיא כאשת(כצ"ל) אקדמיה מגלה בכך עניין.היא עמדה להוציא את 'ערפלי טוהר' במהדורה חדשה ואז לדבריה יצאה המהדורה של מכון הרצי"ה וכבר לא השתלם לה להוציא את שלה (זה היה כבר לאחר פטירת הרצי"ה).
דובר שם על אלפי דפים בכתב יד שעומדים בפני כליה.מאידך אף אני שמעתי שלאחר הוצאת 'שמונה קבצים' אין כיום עוד דפים שלא ראו אור.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1364828
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2005 17:51 |
|
| |
בס"ד
ההבדל בין הגישות הוא האם מותר לעלות לארץ ישראל גם
בקבוצות כולל ה"ציוניים" לדעת הרבי מסטאמר זצ"ל מותר לעלות רק יחידים ולא בקבוצה ולדעת הראי"ה קוק זצ"ל
מותר גם בקבוצות והרה"ק ר' ישכר טייטכל הי"ד זצ"ל
כתב כן בס' "אם הבנים שמחה" שמותר לעלות אחרי שראה מה שקרה בשואה,יש לציין שעברתי על כל הספר ונראה שהוא חזר מסברתו שהיתה לפני כן נגד העליה לארץ ישראל.
רבנו הראי"ה קוק זצ"ל התכוון לקרב רחוקים ולעלות ניצוצות לקדש הנקרא בלשון הקבלה העלאת מ"ן,יש לומר שגם לדעת הרב קוק זצ"ל לא התעלם מקיום הערב רב ורצה ליצוק תכן של קדש ל"ציונות",וכתב מפורש ש"ציונות" ללא תכן של קדש תהפוך לשנאת-ישראל.
הרבי מסטאמר זצ"ל לעומתו חשש מהעברה על דת ושמד רוחני ע"י ה"ציוניים" וראה ברעיון זה סכנה ליהדות מלכתחילה.ו"ככל הגוים בית ישראל" היה לא תהיה.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1467175
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2005 18:09 |
|
| |
נישטאיך,
בטרם אשיב לך בבקשה, אני מצטרפת לבקשתו של מלמד לאדם, ובבקשה לא להיגרר לסוגיא האהובה על בני חב"ד, בהסתמכם על הרמב"ם בהלכות מלחמה בכל הקשור ליציאת מלחמת הקודש/ג'יהד והכתרתו של המשיח
כתבת:
"והיה להם מלך גדול ודימו כל ישראל וגדולי החכמים שהוא המלך המשיח".
האם כולם טעו?
אם בלשון הרמב"ם "דימו" = "טעו" או חשבו, ראו ב"ר"ע ובר כוכבא-תשובה ליעקב-תמיכת ר"ע במרד".
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1041259
לא לא כולם טעו, היה לפחות צדיק אחד שאמר לר' עקיבה 'שיעלו עשבים בלחייו ואין משיח בן דוד בא'-
"דימו' = מחשבה דמיונית, כך הם חשבו, והתבררה מחשבתם כטעות. מכל מקום לא יתכן שאדם בעל פחיתויות בסדר גודל של בר כוכבא, שבסופו של דבר מת בעוונותיו יחשב למשיח,ולפי הרמב"ם משיח בהכרח יגיע לנבואה לפני שיוודע כמשיח -
במחשבה שניה,ההתעלמות מן המשמעות העמוקה של 'המבדיל בין קודש לחול לחשוף קדושה המתגלמת במציאות-להט אמוני ב'תורת הקבלה' אשר ממנה ינק את הגותו יחס האלוהים לאדם היא שהיתה בעוכריו של הרב קוק לדעתי.
אם הרצל הוכרז ע"י הרב קוק כמשיח בן יוסף,מה נלין על ר' עקיבה שהכריז על בר כוכבא כמשיח בן דוד?
מה היו סימניו של הרצל, כך היו סימניו של בר כוכבא.
(וכל זה נכתב על דרך הדמיון ולא על דרך השיויון חס וחסה )
טעות?! אף אדם אינו חסין בפני טעויות,ואל תאמן בעצמך עד יום מותך.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1467175
 |
|
|
|
|
|