בית פורומים עצור כאן חושבים

למה אני לא חרדי (מכתב לכולם)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2005 18:01 לינק ישיר 

טוב תלמיד=אתה מכניס לפה שלי דברים שלא אמרתי.איך אתה מצפה שאגיב?ככה יותר נח לך? לסלף אותי,להציג אותי כסוטה ושקרן,ואז להמשיך בשלך? מברוק-כמו שאמרתי קודם-תבלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:22 לינק ישיר 

מסיונרים נוהגים לנפנף בעובדה שגם כופרים גמורים פונים, בעיתות מצוקה, בתפילה לבורא עולם. זו הוכחה, בעיניהם, שכולנו מאמינים אבל חלק מהאנשים מדחיקים את האמונה בגלל חולשות ותאוות.

בלי להתווכח על ההגיון שבטענה הזו, חוששני שהדיון הזה הביא אותי אל אותו מקום שבו לא הייתי מעולם. קראתי את ההודעות ומצאתי עצמי מתפלל לריבון העולמים והעולמות, כשבפי בקשה אחת: "עשה/י בבקשה מה שדרוש, כדי שמיימוני לא יכתוב באשכול 'למה אני לא חרדי'". יש די בזיון בשיתוף הפעולה שכבר קיבלה הפרובוקציה השקופה הזו, אבל הלב נחמץ מהמחשבה על התשובה הארוכה, המעמיקה, מסבירת הפנים, גדושת האמפתיה והמיותרת לחלוטין שיכתוב כאן, אם יכתוב, הרב מיימוני. רבותי, לא די ביכולת עילאית של חשיבה מופשטת, צריך גם מידה של חיבור לעולם הזה, על שלל נוכליו, ליצניו וגונבי הדעת שבו. "זהירות, טרול" וממשיכים הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:26 לינק ישיר 

נשבר היקר

ליבי ליבי לך.

סיפורך כואב מאד, וטוב שאתה עדיין איכפתי, שאתה עדיין מבקש את האמת. ודע לך, גם אם שכחת, שה' אוהב אותך, וחפץ שתתקרב אליו, ותשתדל ללמוד את תורתו ולקיימנה. וכל אחד כפי כוחו וליבו.

(עלי גם להתנצל בפניך. כשקראתי את סיפורך, רציתי לענות, ואז עלה בי חשד נורא. הסיפור עשה רושם כל כך מזעזע, עד שהתחלתי לחשוש שמא חלילה -עמך הסליחה - מדובר במעשה זיוף של מי שמבקש להקניט. אלא שראיתי את תגובותיך, וניכרים דברי אמת, ואני מתנצל בפניך על שחשדתיך. מה אעשה וקשה מאד להבדיל בין תכלת לקלא אילן).

מה אומר ומה אדבר. האם לא כולנו נתקלים בתופעות שמצערות אותנו? צא וראה כמה מהן ממלאות את דפי הפורום הזה.

אני חושש מאד שלא נוכל לשנות את החרדים. לא כל כך מהר. לא רק אתה ואני. אבל - נוכל לשנות את עצמנו, ולהשתדל לתרום למערכת, בכל מקום בו אנו נמצאים.

תמיד ניתן ללמוד תורה. ובכל מקום לומדים דף היומי.
אם היית טוב בלימוד, בוודאי תוכל ללמוד הלכות, ללמוד על מנת לדעת, ללמוד על מנת ללמד. כן, ללמד. כפי שאתה מרגיש שנפלת, כך תוכל לעלות.

תמיד אפשר לשמור מצוות. בדורנו זה לא כל כך קשה. במיוחד אם יש לך פרנסה שאינה מפריעה לזה.

ואם החרדים אינם מוצאים חן בעיניך, אזי, כפי שכבר כתבו כאן, מה לך ולהם. אתה רוצה בתורה ולא בציבור שמשתדל לשמור אותה בצורה שאינה מוצלחת מספיק עבורך. אתה רוצה בנותן התורה ולא באלו שמדברים בשמו.

חזור אל התורה, חזור אל האמת. ותראה שזה הרבה יותר קל ממה שהפחד והייאוש גורמים לך לחשוב.

טוב שבאת הלום. יהא זה הצעד הראשון בדרך לתשובה ולעליה חדשה, שאינה תלויה בשום דבר, אלא בך. ולמענך.

בהצלחה. ולעולם אל תשכח שה' אוהב אותך וקורא לך לשוב אליו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:30 לינק ישיר 

יבוסי

הכנסת את הודעתך בשעה שעמלתי על שלי...

כנראה משמים רצו שבכל זאת אענה לאותו אחד שחשוד בעיניך בטרוליות.

אבל גם טרול יכול לחזור בתשובה.

(הלוואי על כולנו).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:31 לינק ישיר 

יש שלוש אפשרויות:

1]מימוני ויבוסי שני ניקים לאדם אחד.
2] הם מתואמים.
3] הסביר, והמטריד יותר, יבוסי פיתח כוחות נבואיים.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

תוקן על ידי - קעלעמר - 13/04/2005 18:35:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:32 לינק ישיר 

יבוסי,

תודה לך על דבריך ההגיוניים וההוגנים.
כל מה שאני הצלחתי לחשוב עליו בקוראי את האשכול הוא: הנה שוב יתחילו בדברי הבלע על החינוך החילוני הרדוד, המסית, המדיח, הבלתי מוסרי, שכל תוצריו מסוממים, רוצחים ונואפים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 18:56 לינק ישיר 

חשבתי שאולי דווקא זה שחושדים בי שאני טרול (אין לי מושג מה זה אבל זה בטוח לא ברכה כנראה)יבהיר לכם עד כמה נקודת השבר שלי חזקה.כנראה נחשפתי ליותר מדאי,ידעתי יותר מדאי.אולי רק בשבילי זה יותר מדאי,לאחרים זה קל ומובן.לי לא.

אין לי כוונה להציג כאן את החרדים אלא כחטיבה אחת שמחפה ושותקת.השתיקה היא הכי כואבת לי.כולם שומעים השכם והערב כל מה שנעשה.תשאלו את חוגגי פורים האחרון,(סתם במקרה מה שכתבו בעיתונות..אז זה לא רק אני כנראה הא?)

בטוח שלא באתי לתמוך בחילונים.ההפך.רק שלחיות איתם הרבה יותר קל לי.אני לא מצפה מהם לכלום.והם גם לא מתיימרים לומר שהם מתנהגים בשם השם.

למימוני תודה על ההבנה והרגש,אבל אני מסופק אם הבנת הכל,אני לא חי כאדם בודד,יש ילדים ומשפחה,לעזוב הכל כפי שאני מתכנן,אינו כה פשוט בטח לא בגילי,וכיון שברור לי שאני זה שאכלתי אותה,לא ארצה לגרור אחריי את הילדים.גם מחכה לי בפתח משבר שאחרי גירושים..אני מתכונן.להיות צדירק כבר לא אהיה,ללמוד תורה-אולי מידי פעם.להקשיב לרבנים בדור הזה? לא נראה לי בכלל.למען האמת,אני לא יודע בכלל איה יצור אני הולך להיות,חרדי בסתר? חילוני עם דת? פשוט לא יודע..דבר אחד אני יודע-עם ה"קהילה" ועם ה"חברה" החרדית,אני גמרתי.מרגיש תלוש בין החילונים לדתיים.חבל לי מאד שלא ידעתי את המציאות לאשורה כשהתחזקתי וכשנכנסתי למעגל החרדי.אני ללא עבודה כי כל הזמן למדתי,ולימדו אותי רק תורה רק תורה לא צריך לעבוד זה מינוס...מוכן להכנס לכל העתיד הלא ברור הזה,והעיקר לא לחיות יותר ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 19:46 לינק ישיר 

קעלעמר,

מיימוני יש רק אחד!

יודע צדיק נפש בהמתו, שיש כאלה שאינם מגלים רגשות חמלה, (ויודעים שאחרים כן, ומיימוני במיוחד) גם כשהם יודעים שישנם תמימים שנופלים קורבנות לרשת המאוד צפופה של שיטת מכבש החזרה בתשובה נוסח אמנון יצחק, השיטה הזו עליה עוד יאמר בריש גלי- ששגגת תלמודם עלתה להם זדון.

נשבר - תחזיק מעמד - "ואל תהי רשע בפני עצמך" (אבות) כשעדיין אין האדם רואה את עצמו רשע, יתכן שיאבק ברשעות שבקרבו, אבל משחרץ על עצמו את הדין אין לו תקווה לתקן את עצמו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 20:04 לינק ישיר 

רמב"ם הל' תשובה פ"ד

(א) ארבעה ועשרים דברים מעכבין את התשובה ארבעה מהן עון גדול והעושה אחד מהן אין הקב"ה מספיק בידו לעשות תשובה לפי גודל חטאו ואלו הן:
(א) המחטיא את הרבים ובכלל עון זה המעכב את הרבים מלעשות מצוה
(ב) והמטה את חבירו מדרך טובה לרעה כגון מסית ומדיח
(ג) הרואה בנו יוצא לתרבות רעה ואינו ממחה בידו הואיל ובנו ברשותו אילו מיחה בו היה פורש ונמצא כמחטיאו ובכלל עון זה כל שאפשר בידו למחות באחרים בין יחיד בין רבים ולא מיחה אלא יניחם בכשלונם
(ד) והאומר אחטא ואשוב ובכלל זה האומר אחטא ויום הכפורים מכפר:

(ב) ומהן חמשה דברים הנועלים דרכי התשובה בפני עושיהן ואלו הן:
(א) הפורש מן הצבור לפי שבזמן שיעשו תשובה לא יהיה עמהן ואינו זוכה עמהן בזכות שעושין
(ב) והחולק על דברי חכמים לפי שמחלוקתו גורמת לו לפרוש מהן ואינו יודע דרכי התשובה
(ג) והמלעיג על המצות שכיון שנתבזו בעיניו אינו רודף אחריהן ולא עושן ואם לא יעשה במה יזכה
(ד) והמבזה רבותיו שדבר זה גורם לו לדחפו ולטרדו כגחזי ובזמן שנטרד לא ימצא מלמד ומורה לו דרך האמת
(ה) והשונא את התוכחות שהרי לא הניח לו דרך תשובה שהתוכחה גורמת לתשובה שבזמן שמודיעין לו לאדם חטאיו ומכלימין אותו חוזר בתשובה כמו שכתוב בתורה זכור ואל תשכח ממרים הייתם ולא נתן ה' לכם לב עם נבל ולא חכם וכן ישעיהו הוכיח את ישראל ואמר הוי גוי חוטא ידע שור קונהו מדעתי כי קשה אתה וכן צוהו האל להוכיח לחטאים שנאמר קרא בגרון אל תחשוך וכן כל הנביאים הוכיחו לישראל עד שחזרו בתשובה....וזה ששונא את התוכחות אינו בא למוכיח ולא שומע דבריו לפיכך יעמוד בחטאתיו שהם בעיניו טובים:

(ג) ומהם חמשה דברים העושה אותן אי אפשר לו שישוב בתשובה גמורה לפי שהם עונות שבין אדם לחבירו ואינו יודע חבירו שחטא לו כדי שיחזיר לו או ישאל ממנו למחול לו ואלו הן:
(א) המקלל את הרבים ולא קלל אדם ידוע כדי שישאל ממנו כפרה.....

רמב"ם תשובה פ"ז

(ח) בעלי תשובה דרכן להיות שפלים וענוים ביותר.....

והנה מגיע אדם שעל אף הרחמים העולים למקרא סיפורו הטרגי, עולה כעס גדול כיצד ומאיפה לוקח אדם שבגד באישתו (ע"פ עדותו יותר מכמה פעמים...) את העוז להאשים את כל הסובב אותו, מאות ואלפי אנשים כשרים ויראי ה' אשר חלק נכבד מהם לא הסתכלו במזיד על צורת אישה חוץ מבני משפחתם- בהשאמות מעיין אלו. מהיכן לוקח את העוז והאומץ לכך??? הרי פשוט לכל בר דעת שמשבר ככל שיהיה גדול וטראומטי אינו מצדיק מעשים שפלים מעיין אלו, ופשוט וברור שמי שכבר רח"ל נפל בהם, אינו יכול לבוא ולרחוץ בנקיון כפיו ולומר "אשמתם בגדתם...", ואין לו אלא לשבת בקרן זוית בלב שבור ולדמוע על הרס משפחתו, על הרס נפשו, על הרס ילדיו, על הרס כל צלם האדם שבו, ואולי מתוך כך לבוא ולנסות להרים עצמו מהריסות חייו (במקום לשקוע בהם בבהמיות גוברת והולכת), ולא להוציא שם רע ושקרי על ציבור שדווקא בעניינים אלו הוא המוסרי ביותר הקיים היום...

וה' הטוב אפשר שיקבל בתשובה גם חוטאים הנמצאים בדיוטא זו...

אל תאמין
אם לא בחנת

תוקן על ידי - הבוחן - 13/04/2005 20:07:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2005 20:23 לינק ישיר 

נשבר הזית

אם אתה רציני, הרמב"ם אמר ילך למדברות, עצה קצת יותר פראקטית, תרד מהארץ בחו"ל לא תשחה בתוך הסחי.

תוקן על ידי - הרשבא - 13/04/2005 21:21:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2005 20:33 לינק ישיר 

נשבר הזית

כפי שכתבת הינך נמצא בנקודת זמן קשה ביותר, כשאתה מלא כעס מרמור ותסכול על העולם כולו בכלל ועל החברה החרדית בפרט, לכן אני מניח שקשה יהיה לפתח איתך דיון מסודר ונטול אמוציות אישיות. אני מנסה לחשוב על הסיטואציה בה אתה נמצא כעת עפ"י תיאורך [אב למשפחה, בתהליכי גירושין, ללא מקצוע, משבר אמונה וזהות] ואין לי אלא להשתתף איתך בכאבך ולהזכר בזמנים קשים אותם חוויתי, אם כי נדמה לי שהם אינם מתקרבים כלל למצבך. יה"ר שתצליח להתגבר על תקופה קשה זו ולהגיע לזמנים טובים יותר.

לגופם של דברים, בספורך האישי כרוכים ביחד עליות ונפילות אישיות [חזרה בתשובה, התדרדרות לאורח חיים מתירני], יחד עם טענות ומענות כרימון על החברה החרדית. אנסה להתייחס בנפרד לשני הנושאים

בנוגע לסיפור חייך האישי, בפרט בנוגע לנפילותיך נדמה לי שהפסוק המתאים ביותר הוא.
אִוֶּלֶת אָדָם, תְּסַלֵּף דַּרְכּוֹ; וְעַל-ה', יִזְעַף לִבּוֹ.
[משלי יט,ג]
בהקשר שלנו הכוונה היא כמובן, שהדרך הטובה לחפות על כשלונות אישיים היא להאשים את החברה כולה.

בנוגע לטענות הקשות על החברה החרדית, אנסה לפרט אותן בתחילה ולהגיב עליהן לפי הסדר
א. התנשאות - הציבור החרדי מואשם על ידך ביחס מתנשא ומשפיל כלפי בעלי תשובה וספרדים.
ב. צביעות - לדבריך הציבור החרדי מדבר גבוהה גבוהה בנוגע להסתפקות במועט, צניעות, יושר, שמירת תורה ומצוות ועוד, כשבפועל אורח חייו רחוק מאוד מכך.
ג. טיוח והשתקה - אתה מאשים את כל החברה החרדית בהסתרת המצב לאשורו ובחיפוי על המתרחש בבית פנימה.

לצערי הרב אני מזדהה במידה רבה עם טענות אלו, אם כי נדמה לי שהפרזת על המידה.
א. ההתנשאות הרווחת בחברה החרדית כלפי בעלי תשובה וספרדים היא אמנם בעיה כאובה וכשל מוסרי גדול מאוד, יחס זה קיים גם בקרב אברכי הכוללים כלפי האנשים העמלים לפרנסתם ובודאי כלפי קבוצות אוכלוסיה אחרות בתוך החברה החרדית, כדוגמת יחס הציבור הליטאי לציבור החסידי. יחס זה בולט עוד יותר כלפי הציבור הדתי לאומי והחילוני, הזוכים ליחס של זלזול ובוז. זוהי התנהגות אליטיסטית הנובעת מתחושה שרק אנו החכמים הנבונים והצדיקים בעולם כולו והאחרים הינם שוטים ומושחתים.
נדמה לי שבמקומות רבים ישנו שיפור בנקודה זו ואני רק מקווה שהשינוי ייעשה בהקדם האפשרי. בנוגע לנישואין, לא מדובר רק על התנשאות אלא על קשיי התאמה, ספרדים רבים אינם מעונינים באשכנזים ובעלי תשובה אינם מעונינים תמיד בחרדים מלידה.
ב. אמנם ישנו פער גדול בין הדיבורים למעשים בחברה החרדית, אולם הסיבה לדעתי איננה צביעות אלא דיבור מרובה על האוטופיה ועל השאיפות לאורח חיים מושלם.
ג. החברה החרדית אמנם מחפה על עוולות גדולות הנעשות בקרבה, הן בתחום הממוני בפרט אצל נבחרי ציבור ומנהלי מוסדות והן בתחום שמירת המצוות. הסיבה העיקרית היא חשש מהצגת הצדדים האפלים בפני גורמים מחוץ לחברה החרדית, כשדבר זה איננו אמור לחהביא תועלת כי אם נזק. האנשים מן השורה אינם מודעים בדרך כלל להיקף הדברים [כפי שתיאוריך על רמת הצניעות הירודה נראים לי מוגזמים ומופרכים] וגם אין להם שום דרך להשמיע את הבקורת באופן בונה. אני עצמי מתקשה למצוא את הדרך להתריע על ליקויים בחברה החרדית בדרך שתביא לתיקונם ולא להטחת בוץ ורפש ללא תכלית.

ברצוני לחזור ולאחל לך שתצליח למצוא את הדרך המתאימה לך, לחזק את קרבתך לבורא העולם ומנהיגו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2005 20:51 לינק ישיר 

נשבר

הצלחה בדרכך.

ב' נקודות,
א' טוב שאתה עושה אבחנה בין הדת לחברה שנפגשת בה כמיישמה.

ב' חבל [וגם מעניין] שבאת לכאן אחרי התהליך ולא בעת היווצרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:26 לינק ישיר 

פותח האשכול העלה את הטענה שמאיכות נושאי דגל התורה ניתן להסיק גם על התיאוריה שעומדת מאחוריהם.
אחת הטענות הבסיסיות שועלו נגדו היא שיש לחלק בין התורה לבין דובריה-יחצ"ניה שאינם תמיד ברמה הראויה של נאה דורש ונאה מקיים.
לצערי, אני מבין ללבו של הפותח, הואיל ואנו טוענים שהתורה אינה רק מדע, אלא אמורה להעלות את לומדיה ומקיימיה, ואם אנו רואים שאינם עומדים בקריטריונים שהם דורשים, אזי עומדות בפנינו שתי אפשרויות, או שהנחת היסוד שלנו אינה נכונה או שאנו מוקפים באנשים שמעשיהם אינם ברמה של חכמתם. בפורום מנסים לטעון כל היום שנכונות התורה היא מכך שאנו רואים שמים בתורה, שהתורה מעלה את שומריה (הנחה שלא פעם מחיתי נגדה) וא"כ טענתו של הזית היא טענה קשה ונוקבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:37 לינק ישיר 

אריק,

"אנו רואים שמיים בתורה,שהתורה מעלה את שומריה"

את השמיים רואים בתורה,גם כשהינה מונחת בקרן זוית

ומי [שרוצהלזכות בכתרה,בא ונוטל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:45 לינק ישיר 

אריק

אין מה להתגאות בעקשות נגד 'שמים בתורה', כי זה רק מוכיח שהטוען לא מכיר את הענף עליו הוא יושב. עייפתי כבר מלהתוכח על זה ורק באתי להעיר שגם 'לשיטתך' הרי אמרו חכמים: 'לא זכה נעשה לו סם מוות' ומאמר זה טוב לא רק לדברי פותח האשכול אלא גם לכל מי שחושב שאין שמים בתורה ושמקבל אותה אך ורק בגלל הנוחות הסביבתית שלו.

(חוצמזה, מכתיבה וירטואלית כזו של פותח האשכול שבאה אך ורק לנפח זווית מסוימת כדי שתיראה כטענה קשה ונוקבת, לא הייתי נבהל לראות בכך 'טענה קשה ונוקבת' באמת!

ספרן

תוקן על ידי - בוגיעלון - 14/04/2005 10:45:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה אני לא חרדי (מכתב לכולם)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.