בית פורומים החרדים והאינטרנט

שיעור בנושא פנימיות התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2005 10:04 לינק ישיר 
שיעור בנושא פנימיות התורה

בס"ד
לתושבי נתניה והשרון
שיעור בנושא פנימיות-התורה ע"פ דרכו של רבנו בעל הסולם
מפי הרב ר' צורי ג'רבי שליט"א
השיעור של הרב ר' צורי ג'רבי שליט"א מתקיים בעז"ה בימי שלישי בשעה 21:00 בביהכ"נ 'יד הגיבורים', ברח' החלוצים (ליד התחנה המרכזית ), נתניה.הכניסה חופשית.
פורסם בקישור הבא:
http://www.bareket57.com/?page=111387903

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:12 לינק ישיר 

בס"ד:
השיעור של ר' צורי ג'רבי שליט"א
לר' שי בוארון,
תודה רבה על המידע, אני כבר הכנסתי את הפרטים לאתר שלי:
http://www.bareket57.com/?page=111387903
כהמשך לשאלות שלי בכדורי.נט:
מה שמעסיק אותי הוא המספר 12 -שהוא 3 כפול 4;ואני נולדתי
ביום ג' לסדר "כי תשא";והוא גם מחצית המספר 24.אני משחר
ילדותי מחוברת לחכמת התכונה (יב' מזלות כנגד יב' שבטים) ולאבני החן (יב' אבני החושן כנגד יב' שבטים). אני יודעת שהקשר העמוק שלי לכוכבים ולאבנים נרמז בתאריך לידתי.
אני מבינה שהרב צורי ג'רבי שליט"א נושא עמו את תורתם של חכמי לוב שגם להם יש סודות שאין בעדות אחרות ... כל עדה וחכמיה יש להם חלק מסודות התורה שאין לשום עדה אחרת ובשיבת ציון יצורפו כל החלקים ביחד כדי לקבל את התמונה השלמה. מה שמעניין אצל העדה הלובית:
(1) חכמיה היו ממוצא בלקני-טורקי (העות'מאנים הביאו
מיד אחרי שכבשו את לוב חכמים מהממלכה העות'מאנית כדי לשמש
כראשי הקהילה היהודית בלוב
(2) המסורת של יהדות לוב היא בעצם המסורת של יהדות איטליה (הכתב של סופרי הסת"ם הלובים הוא כתב איטלקי...ולא ידוע לי היום עוד מקום שבו כותבים סופרי הסת"ם בכתב איטלקי).מכל עדות צפון-אפריקה, יהודי לוב היו ציונים עוד לפני קום המדינה והיו בקשר מאד הדוק עם הראי"ה קוק זצ"ל לפני קום המדינה. כמו-כן זו העדה הצפון-אפריקאית היחידה שבה למדו בנות ישראל באופן מסודר קרוא וכתוב בלשון הקודש וידעו לקרוא את התפילות מתוך הסידור.
שבת שלום ומבורך!
ברקת 57 -"להאיר את המזל באבני חן"
שירותי משרד,מכירה ושיווק אבני חן, עבודות יד וספרים
אלישבע ע. לוי
ד"נ לב השומרון
איתמר 44834
http://www.bareket57.com
ההודעה נשלחה אליי במייל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:15 לינק ישיר 

בס"ד לגב' אלישבע שלום רב!
מאת:star781
בעניין שאלתך על עניין יהדות לוב ידוע שהם נוהגים כמנהג האיטלקאיים.
ורבנו האר"י בשער הכוונות מדבר על זה ,שכל עדה צריכה לשמור על מנהגיה.
ונוסח התפילה של הספרדים עולה בי"ב שערים .
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=8525&msgid=3218754

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:18 לינק ישיר 

תודה פיצחתי לי מספר חידות בבת אחת! bareket57
ברוך ה' זכיתי להינשא לבן העדה הספרדית ובאמת נישואיי
אלו היו עבורי בבחינת עליית מדרגה ברוחניות. בשבילי ליל הסדר עם אורז ולפי מנהג יהודי חלב יש בו תוספת קדושה לעומת לילות הסדר של יהדות גרמניה (אבי ע"ה היה מיהדות גרמניה). גם ליבי נמשך לתורתו של הבן-איש-חי ולא מצאתי ספרים שכתבו רבני אשכנז שכל כך נגעו בלבי כמו ספריו של הבן-איש-חי. גם כאשר הייתי עדיין רווקה הייתי מרבה לחלום על סידורי תפילה בנוסח הספרדים. ובאמת אני לא מסוגלת להתפלל לפי נוסח האשכנזים ובתקופת הילדות ממש התייסרתי מזה ... ורק כאשר הזדמן לי סידור עם תפילות בנוסח הספרדים נפתח לבי להתפלל. מצד אמי אני ממוצא אוקראיני ויהודי אוקראינה,יחד עם משפחת אימי,היו ממגורשי ספרד (="תורת אימך").
יישר כוחך על התשובה!
שפע ברכות מפי עליון,
אלישבע ע. לוי
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:20 לינק ישיר 

בענין הארי ז"ל יהודיה1
בס"ד,
רציתי להוסיף, סבי אבי אמי, יליד הארץ, יוצא רומניה, היה נין של אדם צדיק בשם רבי אברום איזיק הכהן, אשר למד בישיבה של הארי ז"ל בצפת, וקרוב לידו סמוך לארי ישנם מס' קברים ללא שם, אחד מהם של הסב רבי אברום איזיק הכהן.
ואכן אני מרגישה, כזה קשר אל הארי ז"ל, את הספר עליו קראתי במיוחד למעלה מ-9 פעמים וכל פעם התרגשתי מחדש, איזה קשר נשמתי.
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:21 לינק ישיר 

בס"ד
אני רוצה לגלות לך סוד זכיתי שהתעברה בי נשמת רבנו האר"י ז"ל וגם חבר שלי שמלמד סודות-התורה זכה להתעברות נשמה של הקדוש רבנו האר"י זלה"ה.
אני מרגיש שייכות גדולה לכתבי האר"י זלה"ה ולפנימיות-התורה אני עוסק בהפצתה לרבים גם דרך האינטרנט.
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 10:23 לינק ישיר 

גם לי יש קשר חזק עם האר"י bareket57
גם אני מאד מושפעת מהסיפורים עליו.וכאשר מגיע ה' במנחם אב (יום החמישי לחודש החמישי ) אני בלי נדר מרגישה תמיד שאני צריכה להגיע לצפת. הקשר עם האר"י ז"ל מעורר בי געגועים לחכמי ספרד בכלל.
בשורות טובות,
אלישבע ע. לוי
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:10 לינק ישיר 

בס"ד
מי שלא לומד פנימיות התורה הוא לא מקים את השכינה
מהעפר .וכל תורתו היא משפה ולחוץ כמו דואג האדומי.
מי שמתנגד ללימוד פנימיות התורה הוא מתנגד לאורו של משיח
בן דוד.
בברכת הגאולה השלימה במהרה בימינו אמן.
הצ' שי בוארון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:51 לינק ישיר 

בס"ד בזהר בפרשת בהעלותך אמר רשב"י שכל האומר(כצ"ל)שהתורה סיפורים תיפח רוחו משום שאם רצה הקב"ה לאסוף את דברי אברהם יצחק ויעקב ועשו ולבן והאתון של בלעם ,אז נלך אחרי מאספי החדשות ונעשה מהם תורה ,כי על אמר דוד המלך 'גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך ',מה שתחת לבוש ,ומי שחושב שהלבוש עצמו הוא תורה תיפח רוחו ,ומסביר שהערב רב לא רצו את סודות-התורה ,אלא כל דבר היוצא מן הכלל לא לללמד על עצמו יצא אלא על הכלל כולו יצא ומביא לדוגמה את הפסוק 'ותנח התיבה בהרי אררט בחודש השביעי' ,וכי מה איכפת לנו אם התיבה נחה על הרי ארטט,אלא רומז כאן על יוהכ"פ שהוא תיבת נח.עכ"ד וכאן רומז הזהר על אלו העוסקים בפנימיות התורה ולא בקליפה החיצונית של התורה.
תיבה בגימטריא קטנה י"ב ,גוש ג"כ י"ב בסוד שנים עשר האבנים שבנה אליהו הנביא מזבח שרומז
על שנים עשר השבטים.כפי ששמעתי ממו"ר
הרב צורי ג'רבי שליט"א שכאן רמז על תכנית ה'היתנתקות' שהפינוי נקבע לי"ז בתמוז פרשת
'בהעלותך את הנרות אל מול פני המנורה יאירו שבעת-הנרות'
בברכה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=148&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:53 לינק ישיר 

תודה על המידע
הרחבת את דעתי.האם הרב שלך הוא חכם תימני? לחכמי תימן יש הרבה סודות הקבלה שלא ידועים לחכמי אשכנז. אני נולדתי ביום ג' בשבוע, ביום י"ב בחודש י"ב (שנה לא מעוברת) ובשנת כ"ד ... תוכל להסביר את המשמעות הפנימית של המספרים האלו?
תודה ושפע ברכות,
אלישבע ע. לוי
פורסם בקישור הבא:
www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=148&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:54 לינק ישיר 

בס"ד את מוזמנת לפורום החרדים והאינטרנט
בהייד פארק שם אני כותב מאמרים בנושא פנימיות התורה,לשאלתך הרב שלי הוא יהודי ממוצא טריפולטאי לוב יש לי המון מידע בנושא פנימיות-התורה ואספתי המון חומר .המשמעות של השנה
שלך היא מראה על רוחניות גבוהה אגב גם השם שלך אלישבע הוא מראה על נשמה אצילית.
בברכה הצ' שי בוארון
פורסם בפורום מתחילים מבראשית בקישור הבא:
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=148&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 18:44 לינק ישיר 

בס"ד מדוע נקרא ביאור רבנו האר"י אשלג זצ"ל
פירוש הסולם כתב בהקדמה לספר הזהר (אות נ"ח)וז"ל :
"וקראתי הביאור בשם "הסולם" להורות שתפקיד ביאורי
הוא בתפקיד של כל סולם שאם יש לך עליה מלאה כל טוב,אינך חסר אלא "סולם"לעלות בו ואז כל טוב העולם בידך.אמנם אין "הסולם"מטרה כלפי עצמו:כי אם תנוח במדרגות-הסולם ולא תיכנס אל העליה אז לא תושלם כוונתך. כן הדבר בביאור שלי, כי לבאר עומק דבריהם,העמוקים מכל עמוק,עד סופם. עוד לא נברא הביטוי לזה,אלא עשיתי עכ"פ בביאורי זה,דרך ומבוא לכל אדם שיוכל על ידו לעלות ולהעמיק ולהסתכל בספר הזוהר גופו,כי רק אז תושלם כוונתי בביאורי זה".עכ"ל
ר"ל שאין כוונתו יעסקו רק בפירוש הסולם אלא יגיעו ללימוד ספר הזוהר עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 19:48 לינק ישיר 

רציתי לשאול אם אפשר -אם תוכל להרחיב בבקשה ביחס לנשמתו של הארי ז"ל,איך אתה יכול להסביר או להרחיב בנושא.
זה פשוט מאד מענין אותי, אני אוהבת לשמוע בייחס לצדיק זה עד ועד ואף פעם אינני שבעה לדעת עליו.
ואיך אתה מפיץ את התורה של האר"י? אודה לך אם תרחיב.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3228297&CommunaId=8525

תוקן על ידי - star78 - 14/04/2005 20:15:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 20:11 לינק ישיר 

בס"ד נשמת רבנו האר"י זלה"הו star781 ו 20:09 | 14/04

לשאלתך על נשמת רבנו האר"י זלה"ה הוא חיבר ע"י תלמידו הנאמן הרה"ק
מוהרח"ו זצ"ל את כתבי האר"י ז"ל שמונה שערים וביאר את דברי ספר הזהר הק'
המיוחס לרשב"י קדוש ישראל ,היה בו ניצוץ משה כמובא בשם הגדולים להרב המופלא חיד"א זצ"ל וכתב השל"ה שגדול יום בו ניתנה תורת האר"י ז"ל כיום מתן תורת משה.ורבנו האר"י היה מזמין כל יום את נשמת מוהרח"ו ללמדו קבלה והיה מסרב כי חשב שהוא מקובל גדול יום אחד נתקל בקושיא במאמר בספר הזהר וניסה לפרשו ולא הצליח ,עד שהוצרך לחפש מי שיבאר לו את המאמר ושמע על רבנו האר"י לוריא שהוא חכם ומקובל גדול והלך עליו קבלו רבנו האר"י והכיר בו שהוא מוהרח"ו ושאלו על המאמר בזהר ופירש לו כמה וכמה פירושים,ואמר לו עד כאןתחום שבת והוציאו מביתו,ואז רבנו חיים יצא כשועל לפני האר"י ובכה ולבש שק וביקש מה' שרבנו האר"י ילמדו את חכמת-הקבלה .ואח"כ חזר אל רבנו האר"י וענה לו דע לא הייתי צריך לקבל אותך אך מכיון שעשית תשובה לא אמנע מלגלות לך שום סוד ובכל לילה הייתי מזמין את נשמתך ולא באת.
כל הסיפור מובא בשלמותו בס' שבחי האר"י הנדמ"ח .ואני מפרסם את דברי רבנו האר"י וחכמתו בפורום 'החרדים והאינטרנט' בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=13043
את מוזמנת להצטרף לשם וכן לשיעורים בנושא פנימיות-התורה
שמתקיימים בימי שלישי אי"ה בביהכ"נ 'יד הגיבורים' ברח' החלוצים נתניה ליד התחנה מרכזית ע"י ר' צורי ג'רבי שליט"א.ואשמח אם תצטרפי.בברכה סטאר.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 20:14 לינק ישיר 

ביקור בציון האר"י ז"ל|יהודיה1
בס"ד,
לאלישבע,יקרה,
ביחס לביקור בציון האר"י ז"ל, גם אנו , כלומר משפחתי, בעלי והילדים, כל שנה בבין הזמנים, נוסעים לצפון, ומבקרים בקברי צדיקים, ותמיד אני מדברת ביני לבין קוני (קונך) ואומרת : "ריבונו של עולם סייע לי לבקר בקיברי הצדיקים שרוצים לאבוא עם משפחתי לבקרם" ובאופן קבוע זה האר"י ז"ל, הרשבי, רבי יהודה בן ... נו שכחתי, עמוקה מרון טבריה, ועוד.
אבל אצל האר"י היו תקופות שהיינו בטוחים שלא יצא לנו, וברגע האחרון, איך שההשגחה הביאה אותנו לאליו.
ותמיד,בית הכנסת פתוח,ליד הציון משהו מתפלל, או משהו מיוחד.
וההרגשה מיוחדת , קדושה אילאית ועד הרבה מן הדברים האלה, שלא לדבר על כך שתמיד בתקופה זו, לפתע אנו מחפשים את הספר המספר עליו וקוראים וקוראים ולא שובעים.
משהו....
ובכן, כך הדבר.
בברכה ויישר כח
ותבורכי מפי עליון
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 20:28 לינק ישיר 

בס"ד:ברכות מן השמים יחולו על ראשך
בשמים מאד אוהבים אותך ורצה הגורל שדרכך יתפרסמו מסרים לגאולת ישראל הקרובה,ואני עומד לקבל את המסרים האלו בקרוב בע"ה ית' ואני אפרסם אותם כאן .
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3228297&CommunaId=8525

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > שיעור בנושא פנימיות התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext