בית פורומים החרדים והאינטרנט

קיום המצוות ממניע אלוקי ולא ממניע חברתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2005 12:12 לינק ישיר 
קיום המצוות ממניע אלוקי ולא ממניע חברתי

בס"ד
התלמוד הבבלי הוא דבר השוה לכל נפש ומאחר שכן הכרעת
התלמוד היא מתווה דרך לפסיקת-ההלכה.
וקיום המצוות כאשר יראת שמים הינה דבר חיצוני ומצוות
אנשים מלומדה אינה משפיעה כלל זה נקרא חובות האיברים
,וזה בעצם קיום המצוות ממניע חברתי ולא ממניע אלקי,ולא ע"ז התכוון המאמר של חז"ל שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה,הכוונה של המאמר שאם האדם מקיים את המצוות מפני ציווי אלקי ויש לו פניות אז נאמר הכלל שמתוךשלא לשמה כי בסופו של דבר יגיע לקיים את מצוות ה' בלי שום פניות ויעשם לשמה.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=17&topic_id=1332161

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:17 לינק ישיר 

בס"ד יש לפעול לשנות את החשיבה הלא נכונה בחברה החרדית
שהתורה והמצוות נעשו כעבודה חיצונית ומצוות אנשים מלומדה
ללא כוונת-הלב הרי ידוע שחובות הלבבות קודמות לחובות האיברים כמ"ש רבנו יוסף אבן פקודה הדיין הספרדי בספרו
'חובות-הלבבות'.וכ"כ הרמח"ל במסילת-ישרים שתנועת האיברים אינה כלום ללא כוונת-הלב.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=12&topic_id=1332161

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2005 12:34 לינק ישיר 

בס"ד
צורת-החשיבה להסתגר בד' אמות של הלכה היא מתאימה לגלות
כאן בארץ ישראל יש להסתכל על כלל ישראל ולא כל אחד לעצמו.
יש ללמוד מס' הברית להגאון החכם רבי פנחס אליהו מוילנא זצ"ל שכלל בספרו המון חכמות פילוסופיה מחשבת ישראל חכמת התכונה ולהבדיל בין קדש לחול חכמת הזהר והקבלה שהיא העליונה וכוללת את כולם.וכאשר קיום המצוות היא נעשית רק בצורה חיצונית בלי חשיבה למה אני מקיים את המצוה?אלא רק מפני החברה החליטה לעשות כך,זה עבודה בלי שום תועלת,ואם החברה תחליט מחר לבטל מצוה מסוימת אז אותם שמקיימים את המצוות ממניע חברתי יבטלו את קיום המצוה הזאת.ולכן לענ"ד זו טעות בצורת-החשיבה וקיום המצוות חייב להגיע מפני מניע אלקי ,וכאן אני נזכר במאמר של ס' העקרים לרבנו יוסף אלבו זצ"ל בח"א מאמר ב' ההבדל בין הדת האלקית לבין הדת הנימוסית ונראה לי שהחברה החרדית הושפעה מהגלות ונשארה בדת הנימוסית שהיא קיום המצוות מפני שהחברה החליטה ולא מפני הדת האלקית שהיא מפני ציווי ה'.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=17&topic_id=1332161

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2005 13:38 לינק ישיר 

בס"ד
הויכוח עם ידען היה מיותר לחלוטין מכיון שהוא מהתחלה
לא חיפש את האמת אלא רק לנגח את הצד השני מבלי לענות עניינית על הטענות שהצגתי בתגובות.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=18&topic_id=1332161

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2005 00:17 לינק ישיר 

כמה שאתה צודק!!! בדברים אלו קניתי את האימון שלי בלימוד התורה שלך! אני גדלתי בחברה חרדית בחו"ל וכל התורה שלימדו אותי היא "יראת השכן קודם ליראת שמים" והייתי צריכה לעמול קשות כדי לתקן את הפגם הזה בחינוך שלי. גדולי ישראל בעדות המזרח ידעו איך להישמר מהעניין הזה בגלל זה לא קרה כזה קילקול כמו "תנעות החילוניות" בקרב עדות המזרח כמו באשכנז. כמובן תמיד היו בודדים שיצאו לתרבות רעה אבל אלו היו יחידים ולא תנועה ממוסדת. הכל התחיל כאשר יראת השכן תפס את המקום של יראת שמים.
סיפור חיי יעידו כאלף עדים על העניין הזה.

שפע ברכות מפי עליון!
אלישבע ע. לוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2005 10:05 לינק ישיר 

בס"ד
יישר כח לאלישבע ע.לוי ה' ימלא כל משאלות לבך לעבודתו ית'
ממני הצ' שי בוארון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2005 02:15 לינק ישיר 

בס"ד
ראיתי לנכון להביא כאן את המאמר של רבנו האר"י אשלג
זצ"ל בענין אידיאל חילוני לאידאל דתי
מאמר זה מס' 'פרי חכם' ח"א(עמ' צ"ו-צ"ז)כתב שם וז"ל:
'הבחן בין אידיאל חילוני לאידאל דתי'.
אידיאל חילוני מקורו יוצא מהאנושיות,על כן אינו יכול
לרומם עצמו ממעל לאנושיות.מה שאין כן אידאה דתית שמקורה
בהשי"ת ,יכולה לרומם עצמו ממעל לכל האנושיות.
כי הבסיס של אידיאל חילוני הוא השוויה -והמחיר של תפארת מן האדם ומעשהו כדי להתפאר בעיני הבריות,ואע"פ שלפעמים
מתבזה בעיני דורו,מ"מ נסמך על דורות אחרים,ועכ"פ דבר
יקר הוא לו,כמו אבן טובה ,המזינה את בעליה הרבה,אע"פ ששום בן אדם אינו יודע ממנה,ואינו מוקירה.
מה שאין כן אידאה דתית הרי הבסיס שלה הוא התפארת
בעיני ה',וע"כ בעל אידאה דתית יכול לרומם עצמו ממעל
לאנושיות.
וכן בין העמים בתוך גלותינו כל עוד שהלכנו בדרכי התורה,
היינו נשמרים ,כי דבר זה ידוע לכל האומות,אשר אנו עם מפותח ביותר,וחפצים בשיתופינו עמהם ,אלא שמנצלים אותנו
,כל אחד לפי התאוה האנכיית .אולם כח רב היה לנו בכל האומות אשר אחר כל הניצול-נשאר לנו עדיין מנה יפה ,גדולה מלאזרחי הארץ.
אולם בסיבת פורקי עול התורה,ובשאיפתם לתת חופש לזממם האנכיי ,הרי אבדו את המטרה של החיים ,דהיינו ,עבודת
השי"ת.ומתוך שהמטרה הנשגבה,החליפו על מטרות אנוכיות
של יופי החיים ,ממילא כל מי שזכה להון ,הרי מעלה את המטרות שלו בכל הידור ויופי.ובמקום שהאיש הדתי ,פיזר את העודף הכלכלי שלו,על צדקה ומעשים טובים ,והעמדת ישיבות וכדו',על צרכים כלכליים ,הלכו להם האנוכיים,ופיזרו את העודף שלהם,על יופי החיים:על אכילה ושתיה ,הלבשה ותכשיטים והשתוו לרמי המעלה שבאותה האומה.
וכוונתי בדברים אלו,אינה אלא להראות ,אשר התורה ,וחוק ההתפתחות הטבעי,אפילו גם עם הגורל העיור -הולכים יד ביד באחדות נפלאה.באופן אשר המקרים הרעים ,במצב הגלותי,שיש לנו לספר הרבה מימי גלותינו-כולם היו מסיבות המעל שמעלנו בתורה.ואם היינו נשמרים במצוות התורה,לא היה קורה אותנו כל רע חס ושלום',עכ"ל רבנו האר"י אשלג הלוי זת"ל .
פורסם בקישור הבא:http://www.yesha.org.il/article-361493.html
מכאן רואים אנו שלאידאל דתי יש עדיפות על אידאל חילוני
ושורש הבעיות והצרות הוא ההיתנתקות ממסורת-ישראל הנאמנה.
ומכאן תשובה מוצאת לדברי מר ירון שבא ורוצה להמציא דרך חדשה ליהדות בדברים שלא שיערום אבותינו.
בברכה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=20&topic_id=1332161

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2005 02:26 לינק ישיר 

בס"ד
צריך להיות חרד לדבר ה' לא ללבוש ולא לעבוד רבנים ולהפוך
אותם לעבודה זרה שזה איסור מוחלט לפי היהדות הנאמנה
רב שממציא דברים בלי שום ראיות לדבריו אסור בכלל לשמוע
גם לי יש ביקורת חריפה ביותר על הצורה שמתנהגת החברה
ה"חרדית",שכל עבודת ה' הפכה לסממן חיצוני בלבד בלי שום לחלוחית של פנימיות עבודת ה' אמיתית ויראת-שמים טהורה,
ולבי במסתרים בוכה האם כזאת היא היהדות?עכ"פ זכורני
שעל צווח רבות בתיקונים תיקון ל' ואמר שאפילו אלו שמשתדלים בתורה כל מה שעושים לעצמם עושים .ועל זאת
בוכיה נפשי לאן התדררה החברה ולאיזה שפל מוסרי ירדנו
פלאים,אני מבין מאד לליבך,גם לי יש את אותם לבטים,אבל אין זה מונע ממני מלהמשיך ולפעול להגיע ליעד הרוחני.
ממני הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=5&topic_id=1342061

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2005 04:11 לינק ישיר 

בע"ה
קיום המצוות מניע חברתי אין זה קיום מצוות ה' אלא יש לקיים את המצוות מתוך מניע אלקי שכך ציוה ה' ואל יאמר אדם אי אפשי בחזיר אלא אפשי ואיפשי אלא שכך ציווני בוראי.
כמ"ש הרמב"ם כידוע.
בברכה לב ארי

תוקן על ידי - shay98 - 06/05/2005 5:49:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 06:22 לינק ישיר 

בס"ד
מצוות אנשים מלומדה לא נותן שום דבר את המצוות צריך לעשות שלא על מנת לקבל פרס אלא מפני ציווי ה' ממניע אלוהי ולא חברתי.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1373803

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 22:20 לינק ישיר 

בס"ד

וכמו שאמרו חז"ל משלא לשמה יבוא לשמה רק בתנאי שנכנס בשיעור אמונה עד שאת כל רכושו מוכן לוותר לחבירו ומאחר ואין אדם נמצא במדרגה הזאת על כורחך שהעבודה חוזרת לדרכה של פת במלח ואף סילוק הנאה מהמינימום ההכרחי כדרכו של בעל הסולם ז"ל ועל כן צדקו דברי חז"ל משלא לשמה לעולם לא יבוא לשמה ובדרך הזאת ללא כל ניצוץ אמונה ואמונת עצמו כל היום כנגדו מוטב לא שלא בא לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > קיום המצוות ממניע אלוקי ולא ממניע חברתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext