בשבת האחרונה נתגלה בפניי מחזה שלדעתי יש לנו האשכנזים מה ללמוד מהקהילות הספרדיות בעיר.
מדובר בדרשת שבת הגדול שנתן הרב מלכה בשבת אחה"צ, כאברך הנמנה על הציבור הליטאי לא חשבתי להשקיע יותר מהצצה לתוך בית הכנסת שם התחיל הרב מלכה את דרשתו, אלא שהצצה הפכה אותי להבין את גודל ההתאחדות וההתלכדות שהם יודעים להפגין.
הרב מלכה ישב בשורה אחת עם רבני קהילות נוספים בעיר ודרש את דרשתו, כאשר מאות אנשים יושבים סביב ומאזינים לדרשתו, מפאת חוסר מקום זרקו החוצה את הנשים מעזרת הנשים שגם שם התמלא חיש מהר באנשים, וגם זה לא הספיק ומחוץ לכתלי בית הכנסת התגודדו עשרות אנשים נוספים שלא נותר להם מקום בבית כנסת.
גם צביקה כהן לא איכזב והזכיר למי שלא זוכר שהוא מייצג את הציבור הספרדי בעיר וישב כל העת ליד הרב מלכה והאזין לדרשתו.
אגב, אני כמובן סקרתי מתוך התפעמות ויצאתי להתפלל בבית כנסת הליטאי הקרוב למקום מגוריי, בחזור לאחר תפילת מעריב הופתעתי לראות שוב כי הציבור עדיין יושב ומאזין לדרשתו של הרב מלכה.כלומר למעלה משעה וחצי לפחות.
מה שנותר לי להסיק הוא דבר אחד והוא, שעם כל המלחמות והיריות שאנחנו מנהלים נגד הציבור הספרדי בעיר, ומנסים לפלג אותם ובכל דרך אפשרית, אם זה בתקופת הבחירות ואם באופן כללי זהו שכח התורה מסתבר הוא יותר גדול ולא ניתן לפלג אותם, הלוואי ואנחנו הליטאים היינו ציבור שיודע להתלכד, הלוואי וגם לנו היה רב שלפחות בשבת הגדול היינו מתלכדים סביבו.
יש מה ללמוד!
נשלח ב-19/4/2005 01:22
כנמנה על הציבור הספרדי בעיר השתתפתי אכן בדרשתו של הרב, במוצ"ש נמשך הדרשה והיה ניכר מספר אנשים שתיעדו במצלמה את הקהל, אז אולי אחד מהם יואיל להביא כאן תיעוד.
אגב, בקהל נראו גם ציבור אשכנזי, אולי באמת הגיע הזמן שהם יבואו לשמוע דברי תורה אצלנו....
הבעיה בכל הסבתים הקרציות שנדבקים אלינו בכוח ומרגישים נחיתיים בזה שהם נולדו ספרדים.
נשלח ב-21/4/2005 01:12
אולי תסתום כבר את הפה שלך? אתה לא מרגיש איך אתה פוסל ומגדף ציבור ירא-שמים שלא מתעסק בשטויות כמוך, אלא יושב ולומד ומקפיד על קלה כבחמורה. אתה פשוט נהפך להיות "מסית"!
"הנה ימים באים נאום ה''"
תוקן על ידי - צפלין10 - 21/04/2005 1:13:33
נשלח ב-21/4/2005 13:02
למה מסית?
אני אומר את מה שכולם חושבים.
הם נטפלים כל הזמן לציבור שלא רוצה אותם.
שהסבתים יחיו את החיים שלהם לפי המנהגים שלהם ויעזבו אותנו בשקט.
הם מה שאני אומר זה הסתה אז הם המסיתים הראשיים נגד האחים שלהם הספרדים האותנטיים.
נשלח ב-22/4/2005 13:33
להזכירכם, גדולי העולם שרשמיהם נמשכים עד לימינו אלו וספריהם מנחים את חיינו היו ספרדים.
האנטישמיות של האשכנזים לספרדים נובעת מהחשש המקנן בליבותיהם שהם פחות טובים מהספרדים ואי לכך לא נותר להם אלא להתנתק מהם ולעשות הבדלה, וכך להבדיל עשו הגויים ליהודים בכל שנות גלותינו.
ולא נותר לנו אלא להתפלל למבדיל בין קודש לחול שחטאינו ימחול
הברדקיסט
נשלח ב-22/4/2005 14:28
המענה שלנו צריך להיות אך ורק במעשים ולא בויכוחים ו/או בתשובות שלא מן הענין.
היום בבוקר חולק בבית כנסת חוברת של המרא דאתרא הרב מלכה שליט"א ובו מובאים הלכות ברכת האילנות, הלכות חג הפסח ובפרט הלכות שנוגעות לשנה זו ערב פסח שחל בשבת, הדבר הביא לי אור בבית, ההלכות כתובים בצורה ברורה ורהוטה.
זו תשובה אמיתית, עצם התעסקותינו אך ורק בדברים שבקדושה מעלה אותנו מעלה מעלה בכל התחומים.
נשלח ב-22/4/2005 15:11
אם כל הסבתים הנחיתיים בעיר היו לומדים מהרב מלכה המצב שלהם היה טוב.
נשלח ב-26/4/2005 15:11
בגלל הגזענות הגדולה של חברינו בפורום הזה
בסוף נעבור באלעד עוד שואה....... רח"ל!!!
לא מספיק מה שאבא וסבא שלי עברו