|
|
| נשלח ב-29/9/2009 19:22 |
|
| |
מרכא
תמיד הדת היתה מרכיב עיקרי במרכיבי המוסר האנושי לדורותיו, כאמור מרכיב בלבד.
אבל אם נחזור לנושא האשכול האם הדתי הוא יותר מוסרי מהחילוני,? טענתי כי בפרוש לא, הדתי הוא פשוט יותר דתי- אבל לא יותר מוסרי.
לדבריך יש בעיה מוסרית בשריפת כפרים ושבויים, ואני מסכים איתך- אבל איך תתמודד אם כן במעשי אבותנו, בעת ובהמשך כיבוש הארץ?
ומענין איך תגיב למשל להריגתן של 70 מכשפות באשקלון- על ידי נשיא בית הדין -שמעון בן שטח, ללא משפט וללא תהליך משפטי?
הכל כמובן מבחינה מוסרית, שמקובל עלינו היום, האם אפשר בכלל להתיחס אל הדת - בנשימה אחת עם מוסר?
האם תחושותנו המוסריות לא היו תחושות גם של אבותנו בימי התנ"ך? אבל זה היה נגד הדת!
יומא דף כב :
שמואל א' טו+ וירב בנחל, אמר רבי מני: על עסקי נחל. בשעה שאמר לו הקדוש ברוך הוא לשאול +שמואל א' טו+ לך והכית את עמלק, אמר: ומה נפש אחת אמרה תורה הבא עגלה ערופה, כל הנפשות הללו על אחת כמה וכמה! ואם אדם חטא - בהמה מה חטאה? ואם גדולים חטאו - קטנים מה חטאו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 13:27 |
|
| |
ירוחם כתבת" ברכות דף לג עמוד ב
משנה:-האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך-- משתיקים אותו
, על קן צפור יגיעו רחמיך מאי טעמא? - פליגי בה תרי אמוראי במערבא, רבי יוסי בר אבין ורבי יוסי
בר זבידא; חד אמר: מפני שמטיל קנאה במעשה בראשית, וחד אמר: מפני שעושה מדותיו של הקדוש
ברוך הוא רחמים, ואינן אלא גזרות.
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 15:16 |
|
| |
המנקש
אולי מרוב ניקוש אתה גם מנקש עשבים טובים. הציטוט - להוכיח כי כל מעשי החסד שהאדם הדתי עושה,
לא מתוך רגשות ומחשבה מוסרית הוא עושה, כי אם מתוך גזירת התורה
- גזירה כאמור הוא דבר שאינו הגיוני , ואין צורך-ואי אפשר להרהר אחריה,
אבל המשך לנקש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 16:31 |
|
| |
ירוחם
תארתי לעצמי שזו כוונתך ולכן אני הסברתי לך (נסיתי) שאם כן אתה א.סותר את נחרצות דבריך לעיל
לגבי אי מוסריותו של הרמבם שהרי הוא פוסק שהגמרא הנ"ל אינה להלכה וסיבת שילוח הקן היא דווקא
כן משום רחמים.
ב. אין קשר לתפיסתנו את סיבת גזירות הקל לבין שאלת המןסריות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 16:48 |
|
| |
לפי אמות המוסר המקובלים היום,- הרמב"ם לא מוסרי בעליל- בלי קשר למה שהוא פסק להלכה, בענין קן ציפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 21:01 |
|
| |
ל
תוקן על ידי - המנקש - 01/10/2009 21:16:27
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 08:25 |
|
| |
מוסר אלוקי....
"הזיופים בבית שמש: כך עבדה השיטה
עשרות מסרו את תעודות הזהות שלהם לאנשים שטענו שאינם מכירים "כדי שישמרו עליה" והצביעו כשהם מזדהים עם דרכון, "פחדתי שיזהו אותי אז לבשתי חליפה שהאיש הרכב הלבן נתן לי ושכחתי את תעודה הזהות שלי בכיס החליפה" תירץ חשוד אחר. נמצאו מאות תעודות זהות ותחפושות בדירת תושבת העיר
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/534/616.html?hp=54&cat=869
תוקן על ידי אפריםבן ב- 12/01/2014 08:26:10
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 00:50 |
|
| |
תחילה עלי להעיר שכותרת הנושא מטעה, ״חילוני״ אינו היפוכו של ״דתי״ ומה לזה וענייננו?
דתי הינו הגדרה חיובית (פוזיטיבית) מה יש באדם זה?
והתשובה היא ערכים דתיים.
חילוני אינו הגדרה חיובית, כי אין מושג מגובש, ברור ומחייב של ערכים חילוניים אלא מושג זה בא להגיד שהאדם המתגדר בו, אינו מחוייב לדת.
ומשכך, השאלה צריכה להיות האם אדם המחוייב לערכי הדת הוא יותר או פחות מוסרי מאדם שאינו מחוייב לערכי הדת, וגם אינו מחוייב בצורה ברורה ומובהקת לערכים מוגדרים אחרים.
לא אחת שאלתי את עצמי היפוטטית, אם נניח אני נקלע למצב בו אני צריך להפקיד את התיק שלי בידי אדם לא מוכר, האם אעדיף להפקידו אצל אדם בעל חזות דתית, חרדית, או חילונית?
והתשובה שעניתי לעצמי היא שאפקיד אצל אדם דתי או חרדי ולא אצל חילוני.
ולמה?
מהסיבה שעניתי קודם. כי חילוני אינו מעיד על מחוייבות לערכים ידועים ומוגדרים, וכך איני יודע בעצם במה בכלל מאמין אותו אדם בעל החזות החילונית (סליחה, הלא דתית)
ואשאל גם אתכם שאלה זו.
אז אדם דתי הוא אדם שערכיו ידועים ולפיכך אני יכול לשער ולצפות מראש את מוסריותו, ואילו אדם חילוני הוא אדם שערכיו אינם ידועים ולפיכך איני יכול לדעת או לצפות את מוסריותו, אלא אם מדובר באדם חילוני שאני מכיר אישית.
במקרה כזה ההגדרה תהיה חסרת משמעות, כי מה שקובע זה ההיכרות האישית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2016 22:57 |
|
| |
http://bit.ly/2gTIdIJ
" ילדי חיידר פגעו בערבי - ובהוראת הרב ייאלצו לפייס אותו
בעקבות קטטה בין ילדי תלמוד תורה נודע בבני ברק לעובד ערבי במכולת, פנתה הנהלת ה'חיידר' לגאון רבי חיים פיינשטיין, שהורה לפצות את הערבי ולקנות לו את "הבונבוניירה הכי גדולה שיש" • הסיבה: חשש שמא יכלה זעמו בעתיד "
מוסר תועלתני הוא מוסר בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 08:52 |
|
| |
למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 12:55 |
|
| |
ת"ט צריך בכלל להסביר?.
כי פירושו של דבר שאנחנו לא נסייע לנפגעים ברעידת אדמה באפריקה למשל מפני ששום תועלת לא תצמח לנו מכך,(מפני שאין סיכוי שמדינה עניה באפריקה תעזור לנו כשאצלנו תהיה רעידת אדמה ) שילד בכיתה לא יעזור לילד עם תסמונת דאון מפני ששום תועלת לא תצמח לו מכך ,שלא תתן צדקה לעני כי שום תועלת לא תצמח לך מזה ועוד ועוד כשלים מוסריים.
חסד של אמת לעומת חסד של שקר:
.
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=5490
.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 13:48 |
|
| |
האם ההכרזה הזו, שמא יכלה זעמו, היתה נבונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 13:58 |
|
| |
הוא היה חייב להסביר למה מסייעים לערבי לפי המוסר היהודי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 15:02 |
|
| |
בעל שמא יכלה זעמו- פרושו ההלכתי - מפני דרכי שלום.
אדם דתי הוא לא מוסרי! הוא דתי ומחויב רק להלכה הדתית. אדם מוסרי מחויב למוסכמות החברתיות של החברה באותו זמן ובאתו מקום גיאוגרפי.. הנקרא מוסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 15:04 |
|
| |
ירוחם ואפרים לא שאלתי אם אתם צודקים, שאלתי אם זה נכון להכריז על כך.
|
|
|
|
|