בס"ד תגובת בורג_קטן:
לידידי משכבר הימים תלמיד חכם עצום תזכה למצוות רבות וגם לרבות תורת הנסתר שמי כמוך יודע שרק זה יוציא אותנו מהקליפות הארורות וכמו שמורי תמיד אומר לך שאתה ראוי(כצ"ל)להיות המשיח(כצ"ל) ורק על ידך ייגאל כלל ישראל אבל לא כתבת איפה הטעויות.
ואצרף דברי חיזוק
לדבריו:נראה לי שלא הבנת אותי כוונתי היא אחת לא אמרתי חלילה לוותר על ערכי המסורת ולא בגלל זה(כצ"ל)יהיה מלחמת אחים(כצ"ל),אלא שבודאי שארץ ישראל חשובה מאד,אבל כרגע אין רצון ה' שיגורו בגוש קטיף ,אני לא אומר שלא נחזור לשם אלא עוד נחזור לשם ,אבל הלכה ברורה היא שאין סומכין על הנס ולא גרים במקום סכנה(כצ"ל)ואם ההשגחה שמה את רה"מ אריאל שרון שינהיג את עם ישראל,אז דינא דמלכותא דינא ולא לצריך לאיים על רה"מ ולא לרצוח חס ושלום את רה"מ
היה לא תהיה,יעיין נא כב' בס' 'אדיר במרום' על האדרא רבה
לרבנו הרמח"ל (עמ' כ"ב)בענין:"שבריחת רשב"י עשתה ענין התיבה,שבסודה נעשה הזהר אשר בו נכללו כל הס"ר נשמתין,כמוזכר בתיקונים.
ואז נחשב זה לבריחה כללית לכל ישראל,עד שבסוף הימים לא יצטרך אלא יציאה,וז"ש :(ישעיה נ"ב,י"ב)'כי לא בחפזון תצאו ובמנוסה לא תלכון כי הולך לפניכם ה',שהוא הז"א,ומאסיפכם אל-הי ישראל ',שהיא הנוקבא .'כי לא ' בסוד עיר מקלט,אלא לפי סדר המדרגות כראוי,והאמת כי ספר הזהר נשאר אחריו לברכה ,שכל מי שיתדבק בו נקרא שבורח מן הס"א,עד שלא יצטרך לו אלא יציאה.
ואודיעך מה תועלת נמצא בזה.והאמת כי תועלת גדול הוא ,כי הוא הצלה מחבלי-משיח.והענין,כי חבלי-משיח לא היו צריכים ,אלא כמו חיבוט הקבר הצריך להפריד מן האדם הזוהמא שנדבק בו,כן היו צריכים החבלים כדי להפריד מישראל זוהמת הגלות,כדי שיוכלו לברוח כנ"ל,ואח"כ יחזרו לצאת .וזה סוד הקב"ה מעמיד עליהם מלך שגזירותיו קשות כהמן ומחזירם לומוטב (סנהדרין צ"ז ע"ב),כי זהו כלל גדול :בעוד שהאדם תוך תגברות .
האשכול נמחק ע"י מנהלי_משנה בפורום עצור כאן חושבים.
תוקן על ידי - shay98 - 04/05/2005 5:52:46
 |
|
|