|
|
| נשלח ב-28/4/2005 16:38 |
|
| |
במילים אחרות: חסרים רבנים אמיצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2005 01:23 |
|
| |
לפום, עד שאתה מדבר על מפלגה ועל כנסת, למה לא תתחיל בקטן, פתח 'חיידר' חרדי, שחצי מהיום ילמדו בו לימודי חול ברמה ראויה. אני משוכנע שרבים ישלחו לשם את ילדיהם.
קרוב שלי שה' ישמור עליו מספר, שבילדותו בת"ת 'סיני' בפולין , למדו לימודי קודש עד שעה 11:00 בלבד, שאר היום למדו מקצועות חול. אנגלית וגרמנית ביניהם. בנערותו למד בישיבת חכמי לובלין!
ועוד עובדה קטנטונת, השליטה בשפות עזרה לו לשרוד בשואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2005 11:24 |
|
| |
לפום,
במקום לשאול על המפד"ל (ותזכור שאפשר להציג את מימ"ד וכדומה, אם עניין א"י לא חשוב לך) בוא נציג את השאלה בצורה פוזיטיבית: באיזה מובן המפלגה החדשה שאתה מציע תהיה "חרדית" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2005 13:59 |
|
| |
נראה שבוגי מעמיד בשלשות את המיליציה של המפלגה החדשה (או הקומסומול, חרדו-יוגנד וכדו' שלה).
אז היא כנראה כן חרדית...
מיכי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2005 02:02 |
|
| |
מה יחסה למפעל הציוני?
ושמע האמת ממי שאמרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2005 10:54 |
|
| |
ההגדרה המדוייקת של אוכלוסיית היעד היא: "חרדים ליבראלים", חרדים על שום זה שהם מקיימים תריג מצוות, ליבראלים על שם הפתיחות לדעות, על התנגדות לשלטון הגדולים, על האמונה ש"דייך במה שאסרה תורה", ועל הסובלנות - הכרה בכך שלא כולם צריכים להיות זהים ומושלמים. ולא כולם זקוקים להיות שכפול גנטי האחד של השני.
ואם זה לא חרדי, אז לא, בכל מקרה אוכלוסיית היעד זה הציבור שנמצא כרגע במגזר החרדי, ומעוניין בדרך אחרת. ובאין אופציה, נשארים כברירת מחדל בציבור החרדי.
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2005 11:35 |
|
| |
זו נראית כמו מפלגה סקטורילית בלי הצעה כללית לחברה.
במדינת ישראל כמעט כל המפלגות מציעות איזו הצעה כללית לחברה ולא מייצגות סקטור. היחידים שמייצגים סקטור הן המפלגות הערביות שגם להן עם השנים נוצר קו משל עצמו.
זו הסיבה לכישלון של כל המפלגות העדתיות לדורותיהן (כולל ישראל בעליה), הן לא ביטאו איזו הצעה כללית לחברה הישראלית.
אפילו אוגדת ישראל מציעה הצעה כללית לחברה הישראלית. אמנם לא פרקטית בעליל אבל הצעה.
ולכן נראה לי שכל עוד אתה לא תציע משהו כללי שיציע שינוי חברתי באוכלוסיה לא יקרה כלום.
בדרך אגב המפד"ל מקפידים על תרי"ג מצוות וגם פתוחים לחברה הכללית.
אם אתה רוצה להבדיל בינך ובין המפד"ל תצטרך להראות הבדלים קונקרטיים כמו אי אמונה בגאולה בדרך הטבע, יחס ניטרלי לציונות ועוד.
ושמע האמת ממי שאמרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 09:53 |
|
| |
ההתיחסות שלי לציונות מפורטת בראש האשכול, ומבוססת על כך שאין כאן גאולה, אבל יש כאן מדינה ליהודים שזוהי ברכה גדולה.
ולגבי שאלת הגבולות, אני נוקט בגישה הפרקטית שרואה חשיבות עיקרית בעצם קיומינו כאן בביטחון, וביציבות, ומוכן לשלם את המחיר היקר של שטחים תמורת תועלת אמיתית.
אינני חושב שהחרדים הליבראלים יכולים להשתייך מנטלית למפד"ל,(עובדה שהם לא עושים זאת) ולכן יש צורך לפתוח מפלגה חרדית ליבראלית.
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 13:28 |
|
| |
מי שרוצה לדעת את תמצית החזון, מתוך הכתבה שם:
"לקראת סיום האירוע ישבו על מדרגות ההיכל אברך מזוקן עם פאות מקופלות מאחורי האוזן ואשה בעקבים גבוהים ובחצאית, שבעת הישיבה נראתה כחצאית מיני, ושוחחו. בניסיון להבין קצת יותר את הרוח החדשה־ישנה הנושבת במגזר החרדי, טען האברך כי זאת אשתו, אולם נוכח החיוכים של שתי הצעירות הנוספות שהצטרפו לשיחה, אפשר היה להבין שקשרי נישואין אין ביניהם".
אכן, זכינו למפלגה משלנו! עם הרגלים משלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 19:21 |
|
| |
ואמאי, מדובר במפלגה שגם אלו יכולים להיות חלק ממנה. לא בהכרח במועצת גדולי התורה שלה (אם כי, גם לא בהכרח שלא). אכן זו המפלגה שבה מדובר כאן. הוא בסה"כ דיבר עם שלוש נשים, האם יש בזה משהו פסול (מחוץ למפלגות הקיימות)?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 22:16 |
|
| |
כמובן שהוא לא עשה שום דבר רע. רק שהכתבה מציינת זאת כאיזה הישג של החרדים החדשים, נראה כאילו זה בעצם השיא. בדומה למחבר האשכול שלא הסתפק בביטול חסרונות הקיימים בציבור החרדי אלא מכריז על אימוץ המודרנה, כאילו מדובר במצוה.
|
|
|
|
|