בית פורומים עצור כאן חושבים

מפלגת החרדים המודרנים - "תורת חיים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/3/2010 09:20 לינק ישיר 

מה שיכול לאפשר את ההישגים המהותיים הוא רק פריצת הכלא של המסגרת והמוסכמות החרדיות. את זה הוא בא לתאר בסיטואציה הזו. אני לא חושב שהוא התכוין שהמטרה של התנועה הזו היא שכל אחד ידבר עם שלוש נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 13:50 לינק ישיר 

אולי זה הסוד של ההסכמה שבשתיקה וברמז הבלתי מוסברת לאורך האשכול הזה. כיון שהמצע הוא של המפד"ל, מדוע יש צורך לקרוא לרעיון הזה חרדי? כנראה שבאיזה שהוא מקום יש הרגשה של הערצה כלפי הזהירות המופלגת מלעבור גבולות הלכתיים או הנהגתיים שמסמלים קדושה רצינות וכדו', גם כשיודעים שהחומרות מיותרות וכו' רוצים להיות בצד של החזקים, המדקדקים, הלוקחים את הענינים ברצינות. ברוב המוסכמות אין צורך, אבל בגבולות של הרצינות בהלכה (מי ששכח הרמב"ם והש"ע כותבים שאין לשוח שיחה בטלה ולא לקרוץ וכו' עם העריות מה שלא תואם לתיאור שם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 21:42 לינק ישיר 
"קהילת ישורון" בדרכו של הרש"ר הירש

נדמה לי שטועים החברים שטוענים שחרדי אינטלגט נחשב למפדלניק,ואם הוא תומך בפשרה טריטוריאלית אז הוא שייך למימד. כדאי לדעת שהחרדיות העכשווית היא המצאה חדשה שהתאפשרה אודות למדינה שהם כה שונאים (שליטה בהמון שנאלץ לשבת בכולל מאימת הצבא ,ועוד, ואכמ"ל) הראיה, החרדים החוצניקים ששונים מהותית מהחרדים הישראלים.
אשאל, האם יש מד טיפשות שאליו צריך להגיע כדי להחשב חרדי? לא ולא. האמינו לי שאם כך היה כולנו היינו מזמן חדלים מלהיות חרדים. אלא מאי? רובינו מסכימים עם יסודות החרדיות כמו ,חשיבות לימוד התורה, הפרדה סבירה (לא קווי מהדרין)
בין המינים, דיקדוק במצוות, ו...כן גם מנטליות האם לא המנטליות מהווה רכיב חשוב בהבדלים בין העמים? 
ולכן טוב עשה פותח האשכול שהכריז על הקמת מפלגה לחרדים שפוים. רק להזכירך את התנופה הראשונית מקבלים דווקא
מהבחירות המוניציפליות (ע"ע ש"ס). אמנם, כיוון שקהלינו אוהב להתרפק על העבר, בין שהיה ובין שלא. ע"כ ראוי לקרוא לתנועה החדשה שתקום (ואין לי ספק שהיא תקום השאלה היא רק כמה נסבול עד אז): "קהילת ישורון" ע"ש קהילתו של הרש"ר הירש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 21:43 לינק ישיר 

טוב, אבל בקהילתו של רש"ר הירש לא היתה הפרדה סבירה.. ואעפ"כ הוא נקרא חרדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2010 09:01 לינק ישיר 

הרב מיכי כתב

הערות לכך  באותיות אדומות
אני העליתי כבר כמה פעמים את הכותרת (שהתברר לי שהיא לקוחה מלייבוביץ) 'יהודי דתי וציוני חילוני', או 'הדרך השלישית'. אתה בגדול מנסה להציג משהו דומה (בלי כניסה לפרטים קונפליקטואליים).
השאלה הגדולה היא במה קבוצה זו תהיה חרדית. התשובה: במאומה. פרט, אולי, למאפיינים סוציולוגיים כמו לבוש והגייה. את מי מעניין הכנוי? שיקראו לקבוצה צ'וקומוקו. אז מה?  מתברר לי יותר ויותר שזה עיקר החרדיות, ועל העיקר הזה מבוססת חרדיותם של כמה וכמה ממשתפי הפורום הזה. ממש לא נכון. יש התבססות על יחס להלכה, הליכה אחרי גדולי הלכה (אולי בעוורון, אבל לא זה הנושא, ואולי חלק מדרג ב' אינו כזה גדול), הקרבה מודעת של עוה"ז לטובת ערכי ת"ת וכדו' עד כדי התנתקות מודעת מ"החיים", ועניין "טכני" שנתחפש למהותי – התנגדות למדינה. פותח האשכול אכן אינו מקבל חלק מהנקודות. ראוי גם לציין כי הסיפור לגבי זק"א, שלשת הנשים ולבוש הנשים, מביא להרהר בקשר בין שמירה קפדנית על ההלכה להתנתקות המודעת מהחיים, פעמים רבות ככל שהאחרונה קטנה גם הראשונה כך, אף שזה אינו אמור להיות הכרח המציאות. כאן אולי נעוץ כשלון אדיר של הזרם החרדי
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 14:38 לינק ישיר 

"חרדים חדשים" בבית שמש (יתד נאמן)

http://www.ifat.com/PersonalMail/images/Clips/ORG_5435866.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מפלגת החרדים המודרנים - "תורת חיים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.