| נשלח ב-28/4/2005 20:24 |
|
| |
בס"ד
כתבה ב-YNET :
"אני מרגיש כמו תורם זרע,לא אבא".
התלונות הכוזבות על אלימות,ההוצאה לפועל, הכלא בגלל איחור בתשלום מזונות,ויותר מכל-הניתוק מהילד בחסות החוק. עשרות גברים פרודים וגרושים שרוצים לקחת חלק פעיל בגידול ילדיהם הגיעו אמש לכנס מיוחד במינו של מטה המאבק למען האב הגרוש.וגם ילדים היו שם:"אני רוצה לגור עם אבא. אמרתי את זה לכל העולם ואשתו.לשופטת,לעובדת הסוציאלית ולמורות.לא מאמינים לי"
מירי חסון
"אם הייתי אומר פעם אחת שאני רוצה להיות עם אמא אז כולם היו מאמינים לי,אבל כשאני אומר שאני רוצה להיות עם אבא, אז השופטת אומרת שהיא לא מאמינה לי.שאבא אמר לי מה להגידאבל למה לי להגיד את זה סתם? אני באמת רוצה להיות עם אבא.כולם אומרים לי שאמא אוהבת אותי.מה זה קשור? אוהבת אותי אבל מרביצה וצועקת.זה לא קשור לאהבה".
כך סיפר גל (שם בדוי)בן ה-12 ל-ynet במהלך כנס "ילדים לא מתגרשים מאבא" שבו נכחו פעילים של מטה המאבק למען האב הגרוש, שנערך אמש (יום ד') ברחוב המלך ג'ורג' בתל-אביב.
עשרות גברים,שש נשים ושני ילדים-דתיים וחילונים,צעירים ומבוגרים,בני עדות שונות. כולם הגיעו לכנס ולכולם רצון משותף אחד-להמשיך לקחת חלק פעיל בגידול הילדים. חלק, שלטענתם נמנע מהם.
גל בן ה-12 מפחד מאמא.ממשפחתה.פעם בשבועיים רואה גל את אביו בסוף השבוע.במהלך השבוע הם מתראים פעמיים למשך ארבע שעות.
במבט מפוכח להפליא ביחס לגילו,מספר גל: "פעם אמא הייתה מרביצה לי.עכשיו כבר לא.היא יודעת שזה מסוכן, כי סיפרתי את זה לכולם.אבל היא צורחת עלי.אני אומר לה שאני אוהב את אבא ואז היא צועקת.אבא שלי בקושי צועק,כמעט בכלל לא. הוא אף פעם לא הרביץ לי.איתו אני עושה כיף.רע לי אצל אמא. אני מפחד ממנה".
גל זוכר איך אחרי שסיפר שהוא רוצה להיות עם אבא,הפסיקו בני המשפחה של אמו לרכוש מתנות."כל המשפחה של אמא לא קנו לי מתנות ליום-הולדת.לא משנה לי המתנות,אבל זה מעליב.הם מתייחסים אלי כמו אל אוויר.יש גם דברים שאני לא רוצה לספר כי זה יגרום לאבא להיות עצוב.כשהוא שומע דברים כאלו הוא מרגיש עצב.
"אני רוצה לגור עם אבא.אמרתי את זה לכל העולם ואשתו. לשופטת,לעובדת הסוציאלית ששיקרה, לבוסית שלה-נראה לי שהתפקיד שלה זה ראש מחלקת ילדים במועצה.אמרתי גם למורות בבית הספר,הפסיכולוגית והיועצת".
"אני מגדיר את עצמי תורם זרע,לא אבא"
ניסים,גבר דתי,התגורר עם אשתו בירושלים.לבני הזוג יש תאומים בני שנתיים וילד נוסף בן שמונה חודשים.לאחר שחווה פירוד מילדיו,החל להיות פעיל במטה המאבק.
"שלושה חודשים לקח לי עד שראיתי שוב את ילדיי.אני מגדיר את עצמי כתורם זרע ולא כאבא.זה עצוב.אני רוצה לגדל את ילדיי, בשביל זה התחתנתי ולא בשביל משהו אחר.אלא מה - במדינת ישראל כדי לראות את ילדי אני צריך להוכיח שאני אבא ראוי.למה?כי אשתי החליטה בחודש השמיני להריונה שהיא לא רוצה לחיות איתי יותר.
"אנחנו עדיין לא גרושים אבל היא לקחה עורכת דין שאמרה לה מה לומר.היא אמרה את מילות הקסם אלימות וחולה נפש. ומאז, ללא שום הוכחות,אני מורחק מהבית.את ילדיי אני רואה רק במרכז קשר.
"עד אז הייתי אבא טוב ומאז שהיא הלכה לעו"ד אני צריך לראות אותם במרכז קשר.בסוף הוכחתי את הטענות השקריות האלו,אבל אני עדיין לא רואה את ילדי הקטנים. אין לך מושג כמה זה קשה.אני בסך הכל רוצה לגדל את ילדי, אני לא אמנע מאשתי לראות אותם כי אני לא אעשה כזה תרגיל מלוכלך, במיוחד כשאני יודע שטובת הילד זה לראות גם את אבא וגם את אמא.אני אגיד לך את האמת,אני לא מאמין לאף אחד מהמערכת. אני מקליט את כולם כי כולם נגדי בגלל היותי גבר".
80% מהמתאבדים-גברים.זה אומר משהו,לא?
רז משגב,ממקימי מטה המאבק,אמר: "בגלל האשמות שווא של נשים מסויימות האבות היום מופלים על ידי החוק,המשטרה, הפרקליטות,בתי המשפט,מערכת הרווחה ופקידי הסעד".
משגב מספר כי לכל הנוכחים סיפור שבבסיסו זהה:התלונות הכוזבות על אלימות ("היום כל אחת שמתגרשת מנופפת באלימות"),ההוצאה לפועל ("מכניסה לכלא אבות בגלל סכומי המזונות הגבוהים והלא הגיוניים"),הניתוק של האב מילדיו בחסות החוק("תוך התעלמות מוחלטת מרצון האב והילדים")."במקרים רבים זה מגיע לרמה של טרור",אמרו בכנס.
לדבריו "מטרת הכינוס היא לעבור לפעילות אקטיבית - הקמת תאי פעילים בכל רחבי הארץ.רוב האנשים שעוברים את התהליך נגרסים על-ידי המערכות,עוברים השפלות,מאבק על ראיית הילדים,בעיות כספיות.אין להם כוח לכלום.מי שלא עבר את הסרט הזה לא מסוגל להבין.למרות שלא כל הנשים הן עם בעיה אישיותית".
ומה באשר למקרים שבהם אכן מופעלת אלימות כלפי נשים? מסביר גיל רונן, מקים ארגון "הקול הגברי", את גישתו לנושא:"אם נסתכל על השמות נראה שמדובר במגזרים ספציפיים. בנוסף,הרצח הוא לרוב על רקע של מצוקה כלכלית או שכרות. זה לא הוגן להכליל זאת על כל הגברים.גם נשים רוצחות. שומעים גם על כאלו שלוקחות רוצח שכיר או שמרעילות את הבעל".
"הכי גרוע זה שהן הורגות את הבעלים באיטיות-לוקחות את הילדים,תובעות מזונות מוגזמים ושוברות את הגבר נפשית. מעבר לכל אלה שהגיעו היום,יש עוד הרבה שלא מסוגלים להגיע כי הם גמורים.שמו אותם בבית סוהר הרחיקו אותם.יש בארץ 400התאבדויות בשנה.80% הם גברים.כשמפלחים את הנתון הזה רואים שרובם הם גרושים בגילאי 25-45.כך בכל העולם.זה אומר משהו,לא?".
"לא ראיתי את הבן שלי שבעה חודשים בלי סיבה".
ד"ר מיכאל קרונגאוז,אחד מהפעילים במטה,הפך מד"ר לפיזיקה למומחה בתחום המדובר.לאחר חמש שנים שבהם נלחם קרונגאוז על מנת לראות את בנו,הוא כבר מכיר את כל המחקרים המקצועיים ומייעץ לכל מי ששואל.לטענתו אחת הבעיות המרכזיות היא הזילות וההסתה כלפי האב."זה מתחיל בכל מיני תאוריות לגבי זה שהאב פחות טוב בגידול הילדים.שהוא נחות ונכה רגשית ולא מסוגל לגדל ילד.מורידים את הצורך בו.
"את האבא לא חייבים כמו את האמא.דבר נוסף זה שהיום יש עליהום נגד גברים וכולם נחשבים אלימים בפוטנציה בעוד שרוב הגברים הם לא אלימים.היום כל אישה מספרת על אלימות,כחלק ממאבק הגירושין".
קרונגאוז סיפק עצות מעשיות לקהל המרותק:"אני יכול לעזור לכם עם כמה דברים שימושיים.בעזרת נחישות,אפשר במדינת ישראל לזכות במשמורת שוויונית ואף במשמורת אב.אם אתם מכריזים על כך בצורה נכונה.95% מעו"ד יגידו לכם שזה חסר סיכוי על אף הכסף שאתם משלמים.תהיו נחושים בבקשתכם.דבר שני זה לעזור אחד לשני.
"אני לא ראיתי את הבן שלי שבעה חודשים בלי שום סיבה. יותר חמור זה שהוא לא ראה אותי. היו לי קשיים באכילה, בנשימה. אז תבינו כמה זה קשה לי בלעדיו. אנחנו נפגעים פיזית מהניתוק. תעזרו לחברים בצרה וכך גם תקבלו כוח לעצמכם. אנחנו מקימים קבוצות תמיכה בהן אפשר לצעוק, לקלל את השופטים,פקידי הסעד.את כולם".
נואם נוסף טען שהמטרה העיקרית של מטה מאבק היא שינוי התדמית,הקמת לובי בכנסת וארגון הפגנות. "הפעולות צריכות להיות בכמה מישורים.ברגע שאישה מגישה תלונת שווא על אלימות צריך להגיב ישר בתלונת נגד. להתלונן על פקיד סעד או שוטר שלא נוהג על-פי החוק.לבקש להחליף שופט לא הוגן. צריך להגיע לתודעת הציבור ולצבור כוח".
אחד הנוכחים היה בדעת מיעוט והציע דרך אחרת. לדעתו, הפגנות,מחאה ולובי בכנסת לא יעזרו."בשביל לעשות את השינוי צריך לגייס אלינו את שדולות הנשים. הרי גם נשים סובלות מהתהליך ואולי ביחד אפשר לפתור זאת. דבר שני זה שאסור לשכוח את אלו שכן רצחו ואלו שלא היו בסדר.צריך לומר חד-משמעית שאנחנו לא חלק מהם".
פורסם בקישור הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3078275,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 20:47 |
|
| |
בס"ד:
תגובת מור-רעננה:נמאס מזה כבר!
אני לא מבינה מה הבעיה של בית המשפט או מי שזה לא יהיה לתת לילדים להיות עם האבות? מה שונה? מאיפה הם יודעים שהאמהות של הילדים יגדלו אותם יותר טוב מאשר האבות...
אני בת להורים גרושים, אני גרה עם אבא שלי משהייתי בת חצי שנה! הוא מגדל אותי ואת אח שלי וטוב לי איתו פי עשר מאשר עם אמא שלי, וזה לא שהיא מתייחסת אלי רע ומכה אותי וכל זה,לא...פשוט מאוד טוב לי איתו!הגיע הזמן שיפנימו פה שגם אבות יודעים לגדל את הילדים!
אם כל כף אכפת להם, שיבדקו כל אחד ואחד, ויתאימו את זה לפי צרכי ההורים והילדים במיוחד!
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 20:52 |
|
| |
בס"ד
תגובת אבא ירושלים:הנה מקרה (אחד מיני רבים...)שלא יאומן כי יסופר.
בעת שאישתי לשעבר ואני נפרדנו,הגעתי באחד הימים למעון לקחת את ביתי אחרי שבוע שלא ראיתיה.הגננות הזדרזו לעדכן אותי שהילדה התלוננה שאמה הכתה אותה (והיו סימנים כחולים על גבה)וכי במהלך היום הילדה חזרה להרטיב, היתה מבוהלת וביקשה לקרוא לאבא...רופאת ילדים אישרה בכתב הממצאים והפנתה אותי למוקד חרום של עובדת סוציאלית ברח' נצר סירני בי-ם.משהגעתי לשם,פקידת הסעד שמעה את דבריי,סרבה לראות את אישור הבדיקה הרפואית וסרבה בתוקף להתקשר לשתי הגננות שהסכימו לחזור על טענותיהן באזניה.במקום זה,היא החלה לצרוח עליי שאני ככל-הנראה תקפתי מינית את הילדה (אגב,האמא של ביתי טענה אח"כ שאין סיכוי שקרה דבר כזה וכי אני אבא מצויין!)וכי היא תפעל על-מנת שלא אזכה יותר לראות את הילדה וכי תיפעל כדי שהמשטרה תעצור אותי לאור דבריה של הילדה כי תקפתי אותה...זאת כאשר היא לא ראתה ולא דיברה עם הילדה שהמתינה מחוץ למשרד! אלמלא היתה לי היוזמה להתקשר בהמשך הערב לאחראית על פקידות הסעד בי-ם הביתה ולגולל בפניה הסיפור,איני יודע היכן הייתי היום. לשמחתי,דבריי נפלו על אזניים קשובות יותר ומונתה פקידת סעד אחרת שתיבדוק הנושא לעומקו והסתבר בסופו של דבר כי צדקתי.אגב,בביהמ"ש שדן במשמורת על הילדה,השופטת ניסתה בניגוד מוחלט לחוו"ד פקידת הסעד (שלא הפסיקה לשבח אותי)לחזור לטענה הראשונית שאיני כשר להיות אבא עקב התנהגותי ולפיכך הילדה הושארה במשמורת האם!אבא ירושלים.
פורסם בקישור הבא:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 20:56 |
|
| |
בס"ד
תגובת אלונה צפון:"ע"פ חוק זוג לפני פירוק חייב ללכת למוסד."
כי מכל הסוגים.יש בעלים-אבות שנטשו והתנערו מכל התחייבות כלפי הילדים.
האם יום יום רואה סבלם של הילדים כי אבא לא איתם יותר.
הרבה אבות מזניחים את ילדיהם.להם קל יותר לפתוח דף חדש.
האם יום יום(כצ"ל)עם יד על הדופק.תלוייה במזונות של אב שלא תמיד משלם.תלוייה בביוקרטיה נוראית של הוצל"פ.
אולי במקום כל הפעילות האנטי שלכם-חפשו דרך להקים מוסד שיעזור לא לפרק משפחות? כי זו הטרגיה בה הידיעה.
משהו רציני ביותר שתכליתו לא לפרק. שתכליתו לפתור בכל מחיר בעיות בין בני הזוג.פירוק המשפחה היא הטרגיה של הילדים ושל הדור כולו.מוסד לא יקר כך שזוגות רבים יוכלו ללכת לשם עם תקווה גדולה.אולי אפילו על פי חוק זוג לפני שמפרק-יחוייב לללכת לשם.
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 20:59 |
|
| |
בס"ד:תגובת אלון מרכז אלונה היקרה.
את טועה בכך שאת מתייחסת לפעילות כ-אנטי.
כל כוונתם של האבות היא לממש את אבהותם גם בגידול הילדים ולא רק ככספומט.הם לא נגד האם אלא רוצים לחלוק יחד עימה -למרות המצב המשפחתי,את גידול הילדים.
קשר אמיץ עם האב הוא גם טובת הילדים.
לא לגיטימי?
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 21:02 |
|
| |
בס"ד
תגובת:אלון מרכז אלונה יקרה
את טועה בכך שאת מתייחסת לפעילות כ-אנטי.
כל כוונתם של האבות היא לממש את אבהותם גם בגידול הילדים ולא רק ככספומט.
הם לא נגד האם אלא רוצים לחלוק יחד עימה - למרות המצב המשפחתי,את גידול הילדים. קשר אמיץ עם האב הוא גם טובת הילדים.לא לגיטימי??
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2005 21:07 |
|
| |
בס"ד
תגובת מטה המאבק לצדק חברתי:
הגיע הזמן לתת משמורת משותפת גם לבעל!
המאבק על שאבות יראו את ילדיהם תופס תאוצה הגיע הזמן שגם אבות יוכלו להיות עם ילדיהם ,ואבא שמסוגל לגדל את ילדיו יוכל לקבל עליהם משמורת משותפת עם האמא ולא יתכן שיופלה לרעה רק בגלל היותו גבר.
בברכה מטה המאבק לצדק חברתי
[email protected]
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2005 15:45 |
|
| |
בס"ד תגובת אלונה לאלון:
אלון היקר
הלוואי שכל האבות הפרודים/גרושים היו מתעקשים לקשר "אמיץ" עם ילדיהם.
בפועל-מנסים ומצליחים (יש להם תנאים) לבנות חיים אחרים ולא תמיד זמינים לילדים. הילדים לא תמיד בעדיפות.
לא קורה אצל האם-היא נוכחת לידם ביום יום רואה את תסכולם וכאבם מכך שאבא יותר לא בבית
וכל רחמיה נתונים לילדיה.
האב מטבע הדברים לא בבית חופשי לעשות ככל העולה על רוחו.
אם הילדים כה חשובים לכם - יש לנסות בכל הכוח לא לפרק.
לכן דעתי-להקים מוסד חובה לזוגות לפני פירוד שיעברו תהליך נסיון חזק לפתרון בעיות. כי את המחיר משלמים הילדים.גדל דור ילדים עצוב.מה דעתך ?
אלונה,צפון
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2005 15:48 |
|
| |
בס"ד תגובת אלון:
אולי צריך לחוקק חוק גזל רכוש וילדים מהאבא!
מכוון שכל מחאות הגברים אינם עוזרות,וכדי להקטין את הלחץ על בתי המשפט והשופטים בביהמ"ש למשפחה החביב והצדיקים ,אני מציע לחוקק חוק (כפי שאמרתי לשופט הצדיק גרשון גרמן),שבו יש להעביר את כל הרכוש של הגברים לידי האישה וגם את הילדים ,וכל אבא מחוייב לחתום על כתב ויתור על הילדים,כמו כן יש להכניס את כל הגברים המתגרשים למאסר עולם.וככה תפתר בעיית הנשים המסכנות שרוצות להתגרש מכוון שמאסה בבעלה או מצאה מאהב אחר.
פורסם בקישור הבא:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3078275,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2005 15:51 |
|
| |
בס"ד:תגובת שמיל חן,גבעתיים אל תהיו תמימים!
הייתי איתכם בכנס שארגנתם ושמעתי את כל שנאמר,הכל נכון ואכן כולם סובלים כמו כן אפשר לקרא כאן את עשרות התגובות ולהבין שיש על מה לדבר,אבל לא זו הדרך,צדק הבחור שטען שצריכה לקום עמותה או מבנה כלשהו שגובה דמי חבר (דמי חבר מעידים גם על רצינות להמשך הדרך)כי מי ששילם ירגיש שותף.עם הכסף שייאסף צריך לממן יועץ חיצוני שלאו דווקא מעורב ריגשית בנעשה אבל הוא בעל מקצוע ביצירת קשרים בעל כושר אירגון שהתמודד במאבקים בעברו (נציג וועד עובדים לשעבר) אל תיהיו נאיבים ותסלחו לי המארגנים אבל נראיתם כמו וועד כתה בביה"ס שמנסים לשכנע את המנהלת להעיף את המורה של כתה ב'1 תתעוררו לא ככה פועלים היום זה לא עובד יותר ככה,צריך לרתום טלויזיה ועיתונות וגם אם עושים הפגנה צריך לדעת איך ואיפה נ.ב עם כל המובטלים שיש היום אפשר לגייס סטטיסטים להפגנה (ראה איסוף כספים) .
לתשומת לבכם,אקבל תגובתכם ברצון כתובתי אצלכם.
פורסם בקישור הבא:
|
|
|
|
|