| נשלח ב-1/5/2005 02:55 |
|
| |
קידוש ה'
שאלה לקראת יום השואה.
נהוג לומר שנרצחי השואה (ושאר נרצחי הפוגרומים לדורותיהם) מתו על קידוש השם. באיזה מובן מותם הוא קידוש השם? איך שם שמיים התקדש בזה שהם מתו? נראה לי שבהסתכלות פשוטה מותם דוקא מחלל את שם ה', ולא מקדש אותו.
ועוד שאלה, למה נרצחי השואה נקראים קדושים? חלק מנרצחי השואה בודאי לא בדיוק שמרו על התרי"ג בחייהם, ולא חיו חיי קודש, ואעפ"כ זכו במותם למעמד של "קדושים". למה? האם זה לא אותו דבר כמו ה"קדושים" של הנוצרים ושאהידים המוסלמים (להבדיל)?
כל טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2005 04:05 |
|
| |
אכן שמעתי שהיה כבר ויכוח בנושא הזה לגבי חיילים שנפלו במלחמות ישראל.
נראה באופן כללי,כי כל הנרצח אך ורק מפני שהוא יהודי,הרי הוא נכלל בכלל "קדוש".ייתכן שזה מפני שהיתה לו אפשרות להציל את חייו על ידי המרת דת,ובחר למות.(כפי הדין-לפחות אליבא דהתוספות אי נניח שהנצרות אינה עבודה זרה)ובעניין זה אין חילוק בין אם שמר מצוות אם לאו.לגבי מעשה זה נקרא הוא קדוש.שהרי קידש שם שמים כפי דיני "קידוש השם".(וכפי שמציינת הגמרא את מעלתם)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2005 09:25 |
|
| |
פה המרת דת לא היתה עוזרת להם עד כמה שידוע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2005 10:48 |
|
| |
אור הליל
מקובל לומר, שיהודי שנרצח רק בגלל היותו יהודי הרי זה מת על קידוש השם.
האם זה נכון? איני יודע. מה המקור? גם לא ידוע לי. אני זוכר שהיה דיון על זה, וכמדומני דווקא בפורום הסמוך שמותר להזכיר את שמו.
כידוע, אמנון יצחק עשה פירסום רב בטענה שאין זה נכון, ולא כל מי שמת בצורה זו, כגון חיילי צה"ל, הריהו מת על קידוש השם.
אולי מי שיודע יציין את המקור. לי לא ידוע.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2005 11:04 |
|
| |
ישנו ספר בו מודפסים מכתבים[מקוריים?]של ר' מנחם זמבא מזמן גטו וורשא בהם הוא טוען שאין זה קידוש ה'.
ספרן?
|
|
|
|
|