| נשלח ב-8/5/2005 16:05 |
|
| |
אידך.
איקון ירוק מחייך מהנאה.
( לעצבן את יבוסי..)
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 13:25 |
|
| |
קיבלתי בדואל מקרוב-משפחה: "כפי שפורסם, מתכננת הממשלה החל משנת 2007 לבטל את הצפירה
ביום השואה וביום הזיכרון. נטען כי מכיוון שאין שום מדינה אחרת אשר מקיימת צפירה מספר פעמים
בשנה, אין צורך במימון המנגנונים לקיום הצפירות (מעבר למימון המוזרם גם כך לכוננות שעת-חירום).
נכון שאין לדבר אח ורע במקומות אחרים. תושבי חוץ שהזדמנו בארץ במועדים הללו עמדו נפעמים נוכח
הסולידריות הלאומית. מדובר בשני מועדים בלבד: יום השואה ויום הזיכרון. ביטול הצפירה יהיה הרבה
יותר מאשר חוצפה או ציניות. באותן 4 דקות דומיה בשנה יוצרת הצפירה יותר סולידריות לאומית מאשר
הדגל או ההמנון. האם יש לממשלה מחולל-סולידריות בסדר גודל כזה "חסכוני" יותר? כך, לאט לאט,
פרור אחר פרור, הורסים כל מה שנבנה כאן. "
לפי זה, אין כאן "חוקות הגויים" אלא להיפך, מנהג ישראלי מקורי. וייתכן שמקורו במצוות תקיעת השופר.
בנוסף לכך, למרות שאף אחד לא אומר לאנשים על מה לחשוב בזמן הצפירה, מסתבר שרוב האנשים שמכירים
בערכה של התפילה, מנצלים את הזמן לתפילה; כנראה הם מתפללים לעילוי נשמתם של הנספים, ולהתגשמות
הפסוק "בילע המוות לנצח" (לא דווקא במילים אלה). יש כאן הזדמנות נדירה לקיים תפילה המונית של
כל היהודים בארץ ישראל, בכל מקום שהם. וכידוע, לתפילת רבים יש כוח יותר מאשר לתפילת יחיד.
לכן נראה לי שזה מנהג ראוי, ואני מקווה שלא יבטלו אותו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 13:40 |
|
| |
אין שום כוונה לבטל את הצפירה, וההודעות שמסתובבות בדואל בענין זה הן הבל ורעות רוח (וכל המעונין לפרסם בהייד פארק או להעביר הלאה לחבריו הודעה מסוג זה ייטיב לעשות אם יטרח ויבדוק קודם באתר של חנן כהן "לא רלבנטי", www.info.org.il).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 14:23 |
|
| |
גם וגם
אייקון ירוק.
וכן ראוי לעשות לכל דואר שרשרת שאתם מקבלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 21:59 |
|
| |
איד"ג - 
[מזל שהוקפץ האשכול, כי פספסתי את זה בשנה שעברה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 22:14 |
|
| |
אידך גיסא
מצטרף לאמשלום וגם לאיקון שלה (לי אין).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 11:48 |
|
| |
אם הבנתי נכון, לא מדובר בעבירה כ"כ חמורה כאן בפורום אם אגיב לדברים שנאמרו כאן לפני שנה.
יתכן ובאמת העובדה שהמדינה תקנה את תקנת הצפירה מונעת אותנו מלקיים אותה. ולמה?
לא, לא מחמת המצווה "ועצבנת! "
כל עוד מדובר בתקנת מדינה הבאה ממניעי דרך ארץ נורמליים (כגון חוקי תנועה וכדו') אין כל בעיה לקיימם ולהכריז עליהם כחובה או רשות לקיום, מעשי דרך ארץ. אך כשמדובר בתקנה בעלת משמעות ערכית, כאן כבר ישנה בעיה (ובפרט כשמדובר בהמצאה חדשה שלא היתה קיימת קודם, דקת דומיה.) את אלו היהודי אמור לקבל דוקא מהתורה, דוקא מתוך שיקול הלוקח בחשבון את הרצון האלוקי.
הסכמה לתקנה כזאת ובפרט כשברור לכל הציבור שבמקורה והמצאתה לא נלקח בחשבון הרצון האלוקי עלולה ליצור פגם מסויים במעשים הערכיים שלנו ולערב בהם מעשים שבעצם אינם ערכיים ביחס להם.
אז מדוע לא לתקן (ע"י אנשי תורה) שמבחינתנו הטעם לעמידה הוא כדי לא לפגוע בשאר האנשים?
תקנה כזאת אם היתה מתקבלת היתה מתבצעת אצלנו כמו אצל כולם כשהטעם הולך ומקבל פחות משמעות. לכן, נראה לי שבמצב שנוצר,הדין לעמוד דוקא במקום ציבורי הוא הכי מסתבר. מונע פגיעה מצד אחד ומונע השתרשות הדין כחלק ממעשיו הערכיים של יהודי ירא שמים.
אמנם לא למדתי את הסוגיא לעומק אך יש הטוענים לחוקות הגויים. שבעצם גם אם מדובר בספק, הרי שזה ספק דאורייתא. מדוע דעתם נדחתה? http://moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=45348
בקשר להתקפת התבהרות על פרסום הדברים בפורום רחב: אין בעיה לפרסם את הדברים בפורום רחב כשהם מתפרסמים יחד עם הסבר. הבעיה היא כשאתה נמצא ברחוב ולא ניתנת לך האפשרות להסביר את השקפתך ואתה עלול להראות "מבזה" בעיני קלי הדעת (ויש רבים). אז כבר עדיף שתעמוד. אך במקום שנתנת לך הבמה להסביר את עמדתך, מה הבעיה שתעשה זאת?!
תוקן על ידי - פעיל_מדא - 27/04/2006 11:52:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:30 |
|
| |
תפסיקו להשלות את עצמכם ולהתפלפל פילפולי הבל. "חוקת הגוים" או כל מרין בישין אחרים. שערי תרוצים לא ננעלו. אם לחילופין לו יצויר כי הממשלה (הרשע ימ"ש טפו טפו) היתה מחליטה על אמירת פרק תהילים לכל האזרחים במקום העמידה. החרדים לא היו מקבלים. כי הרי גמרא מפורשת היא "אמר רב כהנא חציף עלי מען דמצלי בביקתא" איך אפשר להגיד תהילים כך. או לחילופין אם היו צריכים להגיד פרק משניות במקום העמידה. "מה זה אומרים משניות מבלי להבין" בלי ברטנורא בלי תיו"ט. הישמע??כזאת בישראל.מה עושים צחוק??? בשבת קראנו בתורה "וידום אהרון" בשעת אבל דוממים.
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:38 |
|
| |
יתכן והיה עניין להתרחק מלהשריש בציבור התורה את תקנת המדינה כמו שכתבתי קודם ולא כדי לעשות "דוקא" למדינה. יתכן ומדובר באמת בחשש מהליכה בחוקות הגויים. (שלא באמת דחית)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:38 |
|
| |
.
אמא שלום:
איך פספסת את הדיון בשנה שעברה, אם השתפת בו?
(אני מצהיר בזאת שלא אני כתבתי את הודעותייך אשתקד)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:44 |
|
| |
מואדיב,
אני מזמינה אותך להשתתף בקורס של מיכי להבנת הנקרא (אם לא אכפת לך לשבת אתי באותה הכיתה... ). לא את הדיון פספסתי, רק את דבריו של איד"ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:45 |
|
| |
.
פעיל מדא:
בדקתי, והתחתונים שאנו לובשים מתחת המכנסיים, הם מנהג הגויים. מנהג חדש בא למדינה, לא שערוהו אבותינו.
יש להשריש מנהג זה בטרם נתחיל לנהוג כגויים, שרח"ל, עוד יהיה מי שירצה לגלוש באינטרנט, שגם הוא ממנהגי גויי הים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2006 12:48 |
|
| |
מואדיב,
"להשריש" או "לשרש"? 
|
|
|