|
|
| נשלח ב-2/5/2006 14:16 |
|
| |
שלוימלה. עוד בענין הדום . המילה הרי שורשה בא מן המילה דממה להלן הפסוקים. צֵא וְעָמַדְתָּ בָהָר לִפְנֵי יְהוָה, וְהִנֵּה יְהוָה עֹבֵר וְרוּחַ גְּדוֹלָה וְחָזָק מְפָרֵק הָרִים וּמְשַׁבֵּר סְלָעִים לִפְנֵי יְהוָה, לֹא בָרוּחַ יְהוָה; וְאַחַר הָרוּחַ רַעַשׁ, לֹא בָרַעַשׁ יְהוָה. יב וְאַחַר הָרַעַשׁ אֵשׁ, לֹא בָאֵשׁ יְהוָה; וְאַחַר הָאֵשׁ, קוֹל דְּמָמָה דַקָּה. יג וַיְהִי כִּשְׁמֹעַ אֵלִיָּהוּ, וַיָּלֶט פָּנָיו בְּאַדַּרְתּוֹ, וַיֵּצֵא, וַיַּעֲמֹד פֶּתַח הַמְּעָרָה השאלה המתבקשת היא איך אפשר לשמוע דממה?? רש"י הטוב עונה על האתר." שמעתי כי יש קול היוצא מן הדממה" צריך להיות מישהו בכדי לשמוע
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 17:06 |
|
| |
בספרם של סיון וידידיה מאיר 'ימים כתומים' מובא ראיון עם עורך הארץ דיויד לנדאו. לנדאו, למד בצעירותו בישיבות חברון וסלבודקה, וידוע בביקורתו התקיפה (בלשון המעטה) נגד הציונות-הדתית בגילומה העכשווי.
המראיינים שואלים אותו מדוע למרות כל הביקורת שלו הוא לא מתייג עצמו כחרדי. השיב לנדאו בסיפור:
בהיותו תלמיד בישיבת סלבודקה, בעקבות מבצע צבאי נקלע כוח צה"ל למצוקה וחיי חיילים רבים היו נתונים בסכנה. מדינה שלימה עמדה על הרגליים והייתה דבוקה לרדיו בחרדה.
לאחר תפילת ערבית בישיבה באותו יום, ניגש אחד הרבנים וקרא פרקי תהילים בבכייה ותחנונים. לנדאו לתומו סבר שמדובר בפרקי תהילים לשלום חיילינו. לא, השיבו לו, אחת השכנות ברחוב נפלה למשכב.
אז עמדתי על הניתוק של החרדים מהעם והבנתי שמקומי אינו איתם, סיים לנדאו.
ואני מוסיף:
מילא לא לעמוד בצפירה, פרק תהילים או איזו משנה כן מקדישים שם לחיילי צה"ל? (או שגם פה עומדת ההלצה על 'אנחנו מתפללים כמו בן גוריון')?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 15:28 |
|
| |
הכרתי מספר רבנים חרדיים שכן הנהיגו במקומם להקדיש תפילה ולימוד תורה לע"נ חיילים.
בקשר לתשובת החזו"א. מישהו יכול לתמצת אותה? (תודה מראש)
שאלת תם - למה יש צפירה? http://news.walla.co.il/?w=//899657
" "במקביל לצפירה חוזר מדי שנה ריטואל אחר", אומר פרופ' עזריהו. "עיתון זה או אחר שולח כתב למאה שערים או לבני ברק, והוא מתעד את החרדים הממשיכים ללכת במהלך הצפירה. הם טוענים שהם לא מכבדים את הצפירה כי זהו מנהג של גויים, והם צודקים בעקרון, אבל עולה השאלה - איך ייתכן שהדתיים הלאומים עומדים בצפירה?" שואל פרופ' עזריהו. "
תוקן על ידי - פעיל_מדא - 03/05/2006 15:30:07
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 17:02 |
|
| |
פעיל מדא,
האם אתה מכיר ישיבה חרדית אחת שאומרים בה תפילה (כלשהי) או לימוד (כלשהו) לחיילי/חללי צה"ל?
החריגים שאני מכיר הם:
א. רבני ערים שהתפקיד הממלכתי ו/או הקהילה הלא חרדית שהם מופקדים עליה מאלצים אותם להתיישר לפי כללי הרבנות הראשית.
ב. בתי כנסת/בתי מדרש חרדיים-ספרדיים שכפופים לבית הגרע"י (לאפוקי מהמתקראים 'בני תורה') שנוהגים לומר תפילה לשלום חיילי צה"ל, והיא מופיעה בסידורים שיוצאים על-ידם ו/או בהסכמתם [בכל מקרה ,לטענתי תת-הזרם הזה יותר קרוב, אולי לדאבונו, לציבור הדתי מאשר לחרדי - כך שלא הווי ראיה).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 06:43 |
|
| |
הנה עוד יום זיכרון בפתח. עופרת יצוקה גבתה עוד נשמות של חיילים מצויינים .מלח הארץ אנשי ברזל עופרת ונשמה . שוב לא היתה דעת תורה בראש מענייני מתכנני הלוחמה. שוב הכל נעשה בדעת אנוש יחידה ללא שום הסכמה תורנית ובשיתוף לה. ושוב חיילים אימהות אבות אחים בנות ובנים שלמו מחיר נשמתי יקר במות יקירם. הפעם גם הבן שלי בפנים . חובש קרבי משרת בצבא . אם אהיה ברחוב אעמוד דום כהיזדהות עם חברותי אימהות ואבות החיילים בפנים לא אומרת לי הצפירה מאומה . ממש מאומה. חבל רציתי להיזדהות . חשבתי שלאט לאט תיכנס דעת התורה לצבא אבל לא. והבן השני שלי בדרך לצבא ..את החובה שלי לצבא אני משלמת את החובה התורנית לנצח ישראלהם לא מבינים ..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 07:15 |
|
| |
התבהרות ואם דעת תורה היתה משתלטת על הצבא, מה היה נראה אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 07:42 |
|
| |
[התבהרות,
עד כמה שהבנתי מן העיתונות והעדויות, לרבנים היתה דוקא השתתפות פעילה מאוד מבחינה רוחנית בלחימה האחרונה. אולי אלה לא הרבנים שלך, ובכ"ז, אפילו לא קצת "דעת תורה"?]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 09:40 |
|
| |
לזאת התבהרות יקרא???
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 10:17 |
|
| |
חוששני שאני במצב של מבוכה מתמשכת
| התבהרות כתב: |  |
... כי עמידה בת שתי דקות בדומיה מבזה את המתים על קידוש השם .
... כי אני מעדיפה לזכור את כל מתי וקדושי האומה לאורך כל השנים ללא אפליה בין קדושי השואה לבין נירצחי מרד בר כוכבא....
... כי מאות אלפי תלמידי בית הספר שיקראו לעמוד דקה דומיה יגחכו כמו בכל שנה ולא יצליחו לכבוש את הצחוק שמשתחרר דוקא שצריך לעמוד דום. ... כי כשיהודי זוכר עוולות גויים הוא זועק מרה ,בוכה ,מתפלל ,לומד ,מקים מצבות ,משפץ בתי כנסת ,מקים אירגוני חסד ,ומלווה קשישים ניצולים לקופת החולים ללא תשלום אלא רק בשביל החסד. והדומיה -שמורה לאלו החושבים שדקה של קיפאון חושים תוביל לשינוי פני ההסטוריה הבוגדנית .
...
... שוב לא היתה דעת תורה בראש מענייני מתכנני הלוחמה.
שוב הכל נעשה בדעת אנוש יחידה ללא שום הסכמה תורנית ובשיתוף לה.
... חשבתי שלאט לאט תיכנס דעת התורה לצבא
אבל לא.
...
|
|
אני מודה שמבוכתי, אותה הבעתי בפתיחת הדיון, לפני ארבע שנים, עומדת ומתגברת עוד יותר למקרא הדברים האחרונים.
תמהתי אז, מה התועלת בפתיחת דיון, בשני פורומים, שכל תוצאתו הצפויה מראש היתה ניאוץ וחירוף.
אבל הנימוקים אז היו ברורים לי: לשיטתה של התבהרות, עמידת דום בכל רחבי המדינה אינה דרך ההנצחה הראויה בעיניה. השיטה היא אחרת, ועל כך מחתה המחברת.
לא זו הדרך, אמרה לנו אז התבהרות. אני - מעדיפה בביתי לנקוט בדרך אחרת. לאו דוקא בזמן מסויים בשנה, לאו דוקא בעמידת דום. לא זו דרך היהודים לזכור ולהזכיר.
חלקו מי שחלקו, דנו מי שדנו, וגו'.
חלפה שנה. חלפו שנתיים. חלפו ארבע שנים.
כעת, זה כבר משהו חדש. הואיל והצבא אינו מתנהל לפי דעת תורה, מתנגדת התבהרות לעמידה בצפירה. להזדהות עם הטקס.
ואני, אני נבוך.
גם במלחמת השחרור, מתוך סערת הקרב בו השתתפו מנער ועד זקן, עוטי זקן ומגולחי תער - שכולם קמו לחרף נפשם על הגנת עמם וערי אלקיהם;
גם במלחמת השחרור לא היתה דעת תורה בראש מעייני מתכנני הלוחמה.
אבל מה לנו כי נלין עליהם? וכי בר כוכבא יצא להלחם כשדעת תורה בראש מעייניו? האם יהודה המקבי נלחם לפי דעת תורה? דוד שלח את אוריה החתי אל מול המלחמה לפי דעת תורה? אל שאול ואל בית הדמים?
חוששני שלא דעת תורה היא המטרידה את מנוחתך. יש מספיק פוסקים שאינם סוברים שיש בעיה הלכתית בהתנהלות הצבא כיום. ובינינו, לו היו מפקדי הצבא ראשי ישיבה מסויימת, היו תלמידי הישיבה האחרת אומרים שמשום שאין דעת תורה - הם לא עומדים. אם היה הרמטכ"ל חסיד, הליטוואקעס לא היו שומעים לפקודותיו, ואם היה מחסידות מסויימת, שומעי לקחו של גיסו של האדמו"ר - זה שפיצל ממנו את החצר לאחר מות האדמו"ר הקודם -היו מסרבים להתגייס.
צר לי. בפרוס יום כאוב זה, גם הודעתך השניה אינה מסיבה לי נחת או שלוה. רק צער עולה בי למקרא הדעה. ובנוסף לצער, לבי - לבי להם לבנייך, שזה המסר המחזק והמחבק שהם מקבלים בבית בטרם צאתם למלא את חובת ההשתתפות במלחמת המצוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:42 |
|
| |
מואדיב ניכבד חיכיתי לגאולה .חשבתי שכשהזמן יעבור תתחזק המדינה יותר .תתאפס על דרך התורה והמדינה תשלב הכל יחד לא לגמרי אבל כיוון דרך שמראה שאנחנו בכיוון הנכון .שנכון הכל עדיין ירוק כאן בצבא במדינה בקבלת ההחלטות המדינה תינוקת עדיין אבל אלוקים אדירים איזו גננת איומה?לאן היא הולכת
אינני יודעת מה דעת יושבי המקום המכובדים ומוזר לי שאתה כותב ומלין על הרוח של בני ומההם מקבלים בבית אני דוקא סבורה שבנים בוגרים שמחליטים גם לחבוש כיפה וגם לשאת נשק בידם ממצים את הכל בהכי טוב שאפשר .הרבה מעבר לאלה שרק חובשים כיפה אם יורשה לי ובעצם לא מבינה בזה יותר מדי...לא יודעת מי נלחם יותר טוב .באמת לא ניכנס למקום הזה אבל ההלנה שלך בדבר החינוך אותו אני מקנה לילדי ב לוקה בחסר שכן בבית הם קיבלו גם וגם מאם החליטו בכל זאת לתרום חלקם וגם למדינה חולה הרי שהם לוקחים על עצמם הרבה מעבר למה שלוקח מישהו שתורם רק בחלק אחד.כניראה שהאוירה בבית מאוד רוצה שלמות מדינית תורנית כוללת שבה המדינה היא על פי ההלכה והצבא הוא חלק ממנה . לא רואה את זה . זה לא באופק. אבל אני לא מתייאשת אני רק לא מיזדהה .העלבון בן שתי הדקות שבו אני זוכרת את מיטב בנינו משפיל אותי כאמא לחייל וכמזוהה חברתית נשמתית עם חברותי השכולות .אותן אימהות ששלחו גם הן את בניהן אלי קרב מתוך אמונה בצדקת הדרך. הדרך לא צודקת.היא לוקה בחסר.למרות הצידוק של הרב הראשי הצבאי אין הוא אחראי בלעדי על נשמתו של בני ,כל עוד כל מהלך צבאי אינו נימדד ונערך קודם כל על פי שיקול דעת תורני אלא רק אסטרטגי מדיני אנחנו ממשיכים לדשדש. כדי להשקיט לנו את המצפון אנחנו עורכים משנה לשנה צרמונית אבל יותר עמוסת רגשות .זה אומר שאנחנו מבינים מה אנחנו עושים ולמה כל נשמה נותנת את דמה לאומה . אני במהלך הדברים הנוכחי לא הבנתי זאת ואני חרדה לגורל בני וחבריו כמי ששולחת את בניה לצבא ללא מנהיג אמיתי .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 16:00 |
|
| |
הנה עוד יום זכרון בפתח, ושוב התבהרות מקפיצה את האשכול שלה. שוב אנו חוזים בשאלות שנשאלה בשנים הקודמות ולא טרחה להשיב עליהן. זה כבר הפך לאחת ממסורות היום: העומדים עומדים, המזדהים מזדהים, והמקפיצים מקפיצים. השנה יש חידוש - היא ממש רוצה להזדהות עם יום הזכרון אבל נעבעך, לא מצליחה, לא יכולה. ושוב חברי הפורום נופלים למלכודת וטורחים להתייחס, ואני אומר - עייפתי. היו שנים שטרחתי, ניסיתי להגיב ולדון עד שהבנתי שאין טעם בכך. התבהרות, את אל תזדהי איתנו, ואל דאגה - גם מאיתנו לא תקבלי הזדהות איתך; את מנת התשומי השנתית קיבלת - את יכולה לחזור בשקט לבח"ח עד ד' באייר תש"ע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 16:54 |
|
| |
מילא אם הייתי מקפיצה את האשכול ניחא.
אבל מי שהקפיץ אותו חשב שיש לו מה להגיד ואכן אמר אם תביט בתאריכים תבין שהוא הוקפץ לא על ידי ולא בתאריך הזה .
אם תקרא יותר טוב תבין בדיוק מה השתנה משנים קודמות .אם לא תקרא בכלל תהיה רשאי להגיב תגובה משטחת כפי שהגבת.
ואם תתעלם בכלל מהנאמר יכנסו הבנים שלי לצבא ויצאו ממנו בעזרת השם ואתה בכלל לא חשת מאומה .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 16:59 |
|
| |
מענין איך אשה שמזדהה כצבעונית- היא נרקיסטית- הרואה רק את השחור,
|
|
|