|
|
| נשלח ב-4/5/2005 08:33 |
|
| |
רוח סערה
אכן קלעת בול.
כאן כופרים. בקבלה. במנהגים. מתימרים לבדוק כל דבר, אבל המטרה האמיתית של מייסדי הפורום (אולי לא של אלו שהגיעו אחר כך), היא להילחם בתורת הקבלה ובכל מיני מנהגים. רק פה ושם יש כמה תלמידי חכמים ונאמנים, שתוכל לזהות לפי כתיבתם, שכן מנסים לעצור את הנזק. כמה חבל שהפורום הזה זוכה לפופולריות מזיקה של כביכול חושבים.
ועוד משהו שיש כאן. כאן הופכים את השכל לעבודה זרה.
הדבר היחיד שאני יכולה לומר לזכותם של הכותבים כאן שהם מאפשרים לכתוב ביקורת כזו בלי למחוק אותה. (אני מקווה). אמנם, מן הסתם תכף יתחילו להפריח כאן בדיחות על חשבון אלו שמאמינים בריבת אתרוגים...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 08:55 |
|
| |
מסתברא, ממש נעלבתי ממך ( ). האם דבריי לא היו התייחסות? מדוע הם אינם עונים לשאלה?
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 09:31 |
|
| |
אני חושב שלהתחיל ולחפש ולנבור ולמצוא מימצאים אודות הכפירה הנודפת מכאן זה לא ענייני, באתי להבהיר נקודה פשוטה ללא כל ראיות הוכחות ומענות כדרך הפורום הזה 'כפירה נודפת מכאן אתם מבינים' נ ק ו ד ה, לא ביאור לא הוכחה עובדה קיימת ומוצקה , אני כמובן מסכים עם עקרון הפלפול וההוכחה אולם עקרון זה שמש גם את המשכילים בברלין והכפירה הייתה לאורח חיים מעוות על פי הדת כביכול שיצרו מחדש, זוכרני בימי חורפי בעת הסתופפתי בבית עקד ספרים בישיבה, ראיתי ספר ישן נושן ובעל הספר חרט בעט כתוב רשימת ספרי קודש שעליו לקנות (הכתב היה דהוי) משך חכמה, חובת הלבבות, וכו' וכו' בסוף הרשימה היה כתוב ספרי נה"ו, ואני השתוממתי? האיך האיך נתן האיש הנ"ל לליבו ספר זה? ועוד ספר זה?
הכפירה הייתה אז וגם היום, יש את המשך חכמה ויש את החובות הלבבות לפני כן וכו' וכו' אבל את נה"ו זה הגמירא לכל, זה ההוכחה שאני חכם משכיל וחקרן, עוד רעיון עוד נושא להעשיר את הדעתוהקשר בין תורה ויראת שמיים זה שולי ולא מעניין.
יכול ויש כאן נושאים טובים, אבל זה עדיין לא מכשיר את השאר, למבינים בדעת שיש להם מסננת וחוש רוחני לראות להבין ולדעת אזי יש את היכולת לסנן לשאר לא, ולכן אני טוען נקודה אחת שאין לה הופכין ואין לה עוררין.
.כפירה נודפת מכאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 09:40 |
|
| |
.
רוח גדולה באה, ותגע בפינות הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 09:44 |
|
| |
אולי הגיע הזמן לדון ברצינות בנושא הזה, האם יש כאן כפירה, והאם היא מותרת?
השאלה כרגיל נחלקת לשניים?
א. האם אמונות מסויימות הם אכן כפירה, כמו אי האמונה בקבלה. או ב"דעת תורה"
ב. וזוהי השאלה החשובה יותר, עצם העלאת שאלה ברצינות, משמעה שיתכן שהאמת אינה בתורה משמים. מצב זה של הסתפקות, האם הוא נחשב כפירה ? האם מותר להסתפק, או שמא ההסתפקות הופכת אותך ל"חלות של ספק אפיקורס" ?
נקודה נוספת, יש הטוענים שלא שייך לצוות על האמונה, מכיון שאמונה זה שאלה של היגיון, ואם אתה לא מאמין, לא שייך לצוות אותך להאמין. ועל כגון דא אמרו "אשרי המאמין.."
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 10:00 |
|
| |
איפה המנהלים כאן?
חברים תירגעו, קחו אוויר, ותתחילו לדון ברצינות.
והנה עוד אפיקורסות נוסח האי פורומא: עדיף להיות כופר ואפיקורס שמתייחס עניינית, מאשר מתלהם ומגדף שאינו מתייחס ברצינות לטענות רציניות.
אני מסב את תשומת הלב לנקודה שהעליתי, בנוסף לשתי אלו שהעלה ריהטא (נדמה לי). גם אם יש בדברים אפיקורסות עדיף להתייחס אליהם ולא להדחיק ולהשתיק. אפילו כטקטיקה זו טקטיקה מועילה טובה ויעילה יתר (אני אישית חושב שהיא גם נכונה מהותית, שכן עדיף להיות מאמין חלקי מאשר כופר מודחק).
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 10:45 |
|
| |
בס"ד
מי שחושב שבשכלו הדל הוא מבין את כל התורה הוא מגיע לידי כפירה כי יש דברים שאין שכל אנוש יכולה להשיג.
ולכפור בחכמת-הקבלה מכח קושיות ומחקרים על קדמות הזהר
והוא חושב ומתיימר להגיד שהוא מבין גדול מה קדמון ומה לא? הוא טועה ומטעה את הרבים ומוליד דעות כוזביות לעולם
בגלל התאוות שלו,ההתנגדות לחכמת-הקבלה נובעת מזה שאדם לא מוכן לוותר על התאוות שלו והרצון לקבל הנאה ותענוג.
ומי שחושב שהשיג דעת-קונו ע"י חקירות שכליות מטעה ומשלה את עצמו כמ"ש "ולגדולתו אין חקר" ו"החקר אלו-ה תמצא"
וזוהי הסכנה בחקירות שכליות בלי האמונה שהיא למעלה מהשכל האנושי.כדי להבין את דברי-תורה לעומקם צריכים להארה וסיוע מן שמיא.וחז"ל אמרו "יגעת ומצאת תאמין לא יגעת ומצאת אל תאמין" הרי שגם אחרי היגיעה זה בא בתור מציאה וזכיה כמ"ש רבנו האר"י אשלג זצ"ל בהקדמתו לתלמוד עשר-ספירות.וידוע שהיה בקיא וחריף ושנון בחכמות רבות ועשה נסיון מדעי.אשר מוזכר בספרו "מתן-תורה".עש"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 10:50 |
|
| |
חוזר בי מהכינוי חרדי טיפש.
ומבקש סליחה.
(נסיתי לתקן ופספסתי בשתי דקות)
הקריאה החדשה-
די לפחדנות!! זו מדינה דמוקרטית בה אפשר לתקוף אך גם לקבל.
ושמע האמת ממי שאמרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 10:52 |
|
| |
איני רואה לנכון להגיב, אם כך למה הגבתי?
כדי לא לתת פתחון פה, אז מה אם סבך הדפיס את נה"ו?
וכי זה מעלה וכבוד?
שוב התקיפות נגד דברי הזוהר שפשוט הוא שחיברו רבי שמעון בר יוחאי, ואין על כך עוררין, וכל העוררין הרי הם המועררין בנפשן, ומי לנו גדול כבעל 'מגלה העמוקות' שכתוב בהקדמה לספרו בשם בנו שר"ת מחבר הספר רמוזין בתחילה וכדבריו הנוראים שם חוצבי להבות אש ואותיות בריש רשב"י וכו', והתמיהה היא האיך זה נעשה שע"פ רמז ירמוז שמו אלא התשובה פשוטה ומבריקה מאד, כי רק אלו אשר אור ה' שוכן בליבם ראו והבינו כי הוא רשבי וכל שאר המעוררין בחושך הלכו ובחושך שמם יכוסה כי אור ה' לא זרח עליהם, אלא אורו של גיהנום הכה בליבם, וכי תאמרו ומה לנו באור ה' וכי אנו נבאים ואנשי מעלה?, וכבר כתבו על כך גדולי אחרוני בעלי המוסר ומובא בשם הר"א דסלר בשם הזה"ק עניין זה "שהראיה הרוחנית לא כל אחד זוכה בה" והיא הארה עליונה וסע"ד מלעילא ואכמ"ל, והרמז רומז ודרכו לרמוז ודי לחכימא ברמיזא.
וכל דברי הזוהר אינם כפשוטם אלא משלים ורמזים דקים כידוע, ואלו שפערו פיהם על הזוהר הכל הגיע להם מההבנה הלקויה והשיטחית בדברים גבוהים ונוראים.
עד כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 11:04 |
|
| |
רוח סערה
אני חוזר על דבריך כדי להבין מה אתה טוען.
רשב"י כתב את הזוהר. והראיה הגדולה לזה היא שראשי התיבות של שמו מופיעים בראש או בסוף הספר?
לא זכיתי להבין את דבריך.
אני חושש מאד שקשה לראות בראשי תיבות ראיה. למשל, האם לא יתכן שזייפן חלילה וחס יוסיף ראשי תיבות של צדיק טהור וקדוש לאיזה זיוף כדי לעשות רושם טוב?
אולי יש לך ראיות אחרות, אבל זו שהבאת נראית תמוהה.
שי
כתבת שהשאלות על הזוהר נובעות מתאוות רעות. אמנם, עד כמה שידוע לי, השאלות על קדמות הזוהר נובעות מן העובדה שיש שם דברים תמוהים, ראה באשכול שם. והרי גם רבנים מכובדים בעיניך, כמו היעב"ץ ואחרים, תמהו על דברים אלו.
ובכלל, חשוב להבדיל בין שאלה לבין הסיבה לשאלה. שאלות מצריכות תשובה גם אם המניעים של השואל מפוקפקים בעינינו.
וזו דרך הפורום שלנו
מיכי
איקון ירוק של הסכמה. בעצם, שלושה איקונים.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 11:12 |
|
| |
רוח סערה, אם הצלחתי לרדת לסוף דעתך, הרי שבין השיטין אתה מוצא קשר בין נושא האשכול הזה לבין שאלת קדמות ספר הזוהר. מהי עמדתך בנושא - האם אתה מאמין שאכן נכתב על ידי רשב"י?
===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2005 11:13 |
|
| |
דברים נאים, מאירים ומזהירים על הדיאלקטיקה בין המחקר והאמונה:
יסוד האמונה השלמה שבלב נובע הוא מתוך מעמק סגולת הנפש שבישראל. לעומתו מכוון קרבן העומר של
השעורים, מאכל בהמה, הנוטה רק לרגש הטבעי.
אחריו ועל גביו בא יסוד העילוי השכלי והלימודי.
אמנם חולשת האדם גורמת שבהיותו מוכשר למחקר שכלי יוחלש בו יסוד הנטיה האמונית, ובהיותו שלם באמונה
הוא עלול למעט בהשכלה וחכמת לב. אבל תכלית דרך הישרה היא, שכל כח לא ימעט את חבירו, ולא יתמעט
על ידו, כ"א יתגלה בכל מלא עזו, כאילו היה הוא השולט לבדו.
כח האמונה צריך שיהיה שלם כ"כ כאילו אין
לו שום אפשריות של מחקר, ולעומת זה צריך שיהיה כח החכמה כ"כ מעולה ומזורז כמו לא היה כלל כח של
אמונה בנפש.
'אדם ובהמה - ערומים בדעת ומשימים עצמם כבהמה'.
אכן זאת היא מורשת מיוחדת לישראל,
שהאמונה הקיימה היא אצלם טבעית, מצד המורשה הגלויה של גילוי שכינה, 'רק עם חכם ונבון הגוי הגדול
הזה - הניסה אלקים לבא לקחת לו גוי מקרב גוי'. ולהפך, הכפירה היא אצלם בלתי טבעית, ואפשרית רק ע"י
העזה של שכרון, שמתוך עקשות או תאוות. מה שאין כן באומות העולם, שמציאות האמונה אצלם היא דווקא
ע"י שכרון, כי לא נגלו להם עניינים מוחשיים גדולים על יסודי אמונותיהם, על כן אין טבעם האנושי גוזר
להאמין כי אם ההסכמה המשכרת וההתגברות על הטבעיות.
ועל כן טובה מאד לישראל תמימות האמונה
בפשטותה, שהיא ג"כ מבוררת כיום בהיר, 'ברה כחמה'.
ולפיכך, מחובר הוא פסח לעצרת ע"י ספירת העומר שבבית המקדש, שהיא מחברת את מנחת השעורים, מאכל
בהמה, נטית הרגש הטבעית, אל החיטים, מאכל אדם, העלוי השכלי והרוחני, 'עץ הדעת חטה היה'.
ושני הכחות היסודיים האלה מגלים את כל מלא ערכם ופעולתם, במעמקי הנפש ובמרחבי החיים, בהופיעם כל אחד בצורתו העצמית השלמה, באין שום דבר מעיק לו כלל, ובהתכנסם והתקשרם יחד למערכה אחדותית עליונה"
(ראי"ה קוק, אורות, עמ' קס"ז)
 |
|
|
|
|
|