בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים בעקבות יום השואה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2005 19:06 לינק ישיר 

מפיסטו,
אתה בא בטענת "זה הוא התחיל", אך לענ"ד אין זה מסביר עדיין על איזה בסיס האשמת אותו בכך שדם יהודי הוא כשמן בעצמותיו.

הערותיך לגבי סטאלין הן, איך לומר, תמוהות מעט, שכן אין קשר (פרט לקשר היסטורי) בין מה שמכונה כאן היום "שמאל" לבין אלה שהעריצו אותו לפני חמשים שנה, כשם שאין קשר בין אנשי "ברית הבריונים" ודומיהם מהרביזיוניסטים הקיצונים שהעריצו את מוסוליני לפני שהבינו את טיבו האמתי לבין הימין הישראלי דהיום.

לגבי תמיכה בפושעים, האם אני צריך לספר לך על אותו תלמיד חכם ידוע שקיים אזכרה בישיבתו לרוצח גולדשטיין, ועל אחר שערך ספר לכבודו? שניהם דמויות צבוריות בעלות מעמד באגף הימני של הצבור הדתי. אפילו כאן בפורום הובעה, יותר מפעם אחת, תמיכה ברוצח עמיר. ודאי זכור לך שנכתב כאן "מי שענה ליגאל בקומו מתוך העדה הוא יעננו".

הערה כללית לגבי הדיון על התקינות הפוליטית: הדיון הזה חוזר על עצמו פעם בחודש-חדשיים. המשתתפים הם, פחות או יותר, קבועים, וכן גם טעוניהם. התוצאה היא הסטה של הדיונים באשכולות הרלבנטיים. אני שוקל לפתוח אשכול שיעסוק בלעדית בנושא זה, ולהעתיק אליו את הדברים שנכתבו בנושא (אודה למשתתפים אם ישלחו לי קישורים לדיונים). באשכול זה יוכלו המתדיינים לפתח את הדיון כאוות נפשם (אמנם, אם השיח יגיע לרמת העלבונות האישיים המקובלת, הוא עלול להיגזם מעט). לאחר מכן, בכל פעם שיועלה הנושא באשכול אחר, לא יהיה צורך לחזור על הדיון כולו אלא רק להוסיף קישורית, כאותם אסירים בבדיחה הידועה המסתפקים בציון מספרי הבדיחות במקום לחזור עליהן.

תוקן ע"י גו"ג.

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 23/07/2005 21:57:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 22:43 לינק ישיר 

גו"ג

"אתה התחלת" נראית לי בהחלט טענה רלוונטית כאן (כמו שהיא רלוונטית כמעט בכל סכסוך בין אנשים).

הצגתי את שאלת "הפושעים מהצד השני" למציץ מפני ש(לדעתי) יש הבדל בולט בין הצדדים. היו לנאציזם ולפשיזם מעריצים רבים בשנות השלושים (אבא אחימאיר פרסם סדרת כתבות בשם "מיומנו של פשיסטן") אבל הם הפכו למיעוט מבוטל ומבויש בקיץ 1945. כל פוליטיקאי, איש ציבור או סתם בן תרבות שיזהה עצמו כנאצי יוקע לאלתר כמוקצה מחמת מיאוס (גם אם יסביר שהוא בעד ורסיה חדשנית ולא אלימה של נאציזם). שלי יחימוביץ', לעומתם, יכולה להציג עצמה כ"קומוניסטית גאה", כמוה כרבים ורעים בארץ ובחו"ל. קריסת הגוש הקומוניסטי, וחשיפת פשעי השמדת המליונים על ידי סטאלין ומאו לא גרמו להם למצמץ.

לכן ההשואה שלך עם מעשי טרור ספורדיים של יחידים או התנקשות במנהיג כזה או אחר אינה במקומה. בכל ציבור אנושי תמצא יוצאי דופן, גיבורים או משוגעים, ולכל מי שיעשה מעשה קיצוני ימצאו מעריצים ומגנים. רק לפני שנה שנתיים נרצח בהולנד פוליטיקאי מוביל על ידי פעיל זכויות חיות. כאן מדובר על הערצה והזדהות עם שיטה חברתית מסודרת שהובילה לרציחתם של מליוני חפים מפשע, וזה לא אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 00:25 לינק ישיר 

"אתה התחלת" יכולה להיות טענה רלוונטית כאשר הוא באמת התחיל. אין שום דמיון בין מה שאתה כתבת לבין מה שגראוויצער כתב. הוא לא גלגל על אף אחד עלילת דם , אלא הביע את רגשותיו ביחס למשהו נתון. אתה יכול לומר שאין זה מוצדק מצדו להרגיש שיש חילול קודש נורא בטקסים . אבל תחושות כאלה הם תמיד עניין יחסי . הרי מבחינה אובייקטיבית , אם מישהו יעלה על הר הבית ויאכל שם חזיר ביוה"כ שחל להיות בשבת , אין בכך כלום. שהרי הר הבית הוא מקום ככל המקומות , יום הכיפורים הוא יום ככל הימים וחזיר הוא מאכל ככל המאכלים. עם זאת , משום מה יש אנשים שמרגישים שיש בכך חילול קודש נורא.

בעצם אין לי כוח להיכנס לדיונים נוקדניים על הדומה והשונה בין מה שהוא אמר למה שאתה אמרת. אני אמרתי את מה שהיה לי לומר בנידון וגם אם זה לא מקובל עליך , ברוך תהיה. אוכל לישון טוב בלילה גם אם אתה תחשוב שדברי נאמרו מתוך נטייתי הפוליטית.

בעניין הקומוניזם. אצל אנשי השמאל הקיצוני אתה נתפס לGuilt by association , שהרי אין הם תומכים בפשעים שבוצעו בשם הקומוניזם , אלא בפרוגרמה חברתית/כלכלית מסוימת , הזויה ככל שתהיה. למרות הטענה המקובלת על היסטוריונים מסוימים שמשטר הדיכוי מובנה בפרוגרמה הנ"ל, הרי שאפשר גם לחלוק על זה ולכל היותר ניתן לטעון נגדם שהם טועים בזה שהם חושבים שניתן להפריד בין הדברים.

מצד שני, זה נכון שעקב האסון שקרה לעם היהודי, לא יכלו אלה שרוממות הלאומיות היהודית בגרונם להמשיך ולזהות עצמם עם הסמלים והשמות של משמידי העם היהודי . אבל ידוע לך ולי שקיימים גורמים רבים ורעים בימין הקיצוני שאצלם , לבד משינוי השם, הרי שמבחינת התוכן והמהות אין ביניהם לבין מקביליהם באירופה ובארה"ב ולא כלום. הרעיונות שהם תומכים בהם הם לא כאלה שיש לשער שתוצאת מימושם תביא לאסון , אלא הרעיונות עצמם רעים.

מה גרוע יותר ? שיתוף השם או שיתוף המהות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים בעקבות יום השואה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext