|
|
| נשלח ב-10/5/2005 17:22 |
|
| |
איש ציפור.
שאלה, גם לשאלותיו של אברהם ואיוב אתה קורא חוצפה וצביעות? אגב, מילא חוצפה אבל מה צביעות מצאת בשאלה?
בכלל אם הבנתי נכון, נאך לא שואל בכלל על אלוהים,(אני ספק אם הוא מאמין בו.) הוא שואל על האמונה הדתית .
לא נראה לי שעם האמונה שלך תהיה לו בעיה.
(באשר לשאלה הקודמת. נכון אין זה המקום לכך. אולי עוד תהיה הזדמנות באשכול אחר.)
אגב, אם אפשר לבקש משניכם, לנסות להפחית את האד הומינום ,אני מודע לקושי לכן ביקשתי רק להפחית...
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 10/05/2005 17:35:33
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 17:51 |
|
| |
לשאלתו של אברהם בהחלט לא, כי היא באה מתוך התבטלות וקבלה של ה' דרכו ודברו.
לשאלתו של איוב במובן מה כן.
וכבר כתבתי למעלה שאם כיוון את דבריו לאמונה מסוג מסוים , טענתי מסולק. (מלבד זאת שלא ציין והגביל את דבריו מראש לאותן השקפות בלבד)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 11:43 |
|
| |
להקפצתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 07:45 |
|
| |
.
[ אייקון ירוק זוקף בהן לאמא שלום ]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 09:33 |
|
| |
ראיתי את המכתב של תמר דובדבני ולא הבנתי כמה דברים: בקטעים שלא הבנתי בכחול ותמיהותי באדום "עַוֶּרֶת אוֹ שָׁבוּר אוֹ-חָרוּץ אוֹ-יַבֶּלֶת אוֹ גָרָב אוֹ יַלֶּפֶת לֹא-תַקְרִיבוּ אֵלֶּה לַיהוָֹה וְאִשֶּׁה לֹא-תִתְּנוּ מֵהֶם עַל-הַמִּזְבֵּחַ לַיהוָֹה". [ויק' כב - 22]. אתה נבדל ושלם, ולכן אתה לא רוצה "להתערבב" בפגועים, בחולים ובחלשים. אם אתה רוצה שנהיה דומים לך. אולי אתה מתכוון שגם אנחנו צריכים להבדיל את עצמנו מן החולים, הנכים, המוגבלים. גם אנחנו לא צריכים, אולי, בחברתנו הקדושה - הנבדלת - אנשים פגומים. אז אולי כדאי שנהרוג אותם (את האנשים האלו- ת.ט.) , או לפחות נרחיק אותם מאיתנו. זו אינה דמגוגיה? כך אנחנו צריכים לנהוג, אולי, גם באלה שפגומים באופן עמוק יותר, נפשי ורוחני. אלה שממש לא מסוגלים להשתלב בקהילה שלנו, מפני שאינם מקבלים עליהם את החוקים הבסיסיים ביותר. למשל - "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת-זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה" [ויק' יט - 23]. אותך הם מגעילים נכון? אתה בעצמך אומר: "תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" [ויק' כ - 23], אכן, כך כתוב, אם לא עמדוו בנסיון הקשה שהושת עליהם , מסכנים (באמת). מה לעשות. אז אולי גם אנחנו צריכים להיגעל מהם, ראי 8 פרקים לרמב"ם בעניין המעולה והמושל ברוחו, לא כל דבר אסור אמור להגעיל ומתוקף קדושתנו ונבדלותנו, נרדוף, נשלוף ונאסוף אותם מן המחבואים, ואח"כ גם נמית אותם. אם נרצה להיות דומים לך, באופן עמוק יותר, אז נצטרך לא רק להיות "נבדלים", אלא גם "יחידים", ואז - אלה שמסרבים להאמין באמת האחת והיחידה מהי האמת הזו? - "מוֹת יוּמָתוּ"! אלה שלא דומים לנו - "מוֹת יוּמָתוּ"!... כל אלה שאינם מתאימים להגדרות ה"קדושה" שלנו- "מוֹת יוּמָתוּ"! חלק יומתו (עע"ז למשל) וחלק לא, אין להסיק נכך שחלק לא יומתו שאף אחד לא ושכולם אהובים.
והערה של אמשלום לשם
אני מסכימה איתך שיש שם בלבול מסוים, אבל אולי אפשר להבין אותו כסוג של מורכבות אמונית מובנית הקיימת אצל א/נשים מסויימים/ות: א-להים הוא גם נשגב וגדול וכל יכול, ובו בזמן, גם תלוי ב"חסדי" בני האדם המפרשים אותו ומאמינים בו, ואשר בלעדיהם (אולי) אין לקדושתו משמעות..למשפט זה יש משמעות?
מבעד לניסוחים הבעיתיים, אני ראיתי התייחסות מורכבת ומסובכת של אדם אל א-להים: רצון ושאיפה להאמין בנשגב, בטוב ובקדוש מחד, וחוסר סיפוק מן האופן בו אלה מתגלים ומתפרשים בעולמנו, מאידך. במילים אחרות – המציאות אינה הולמת את הפנטזיה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 02:55 |
|
| |
לשאלת השואה יש גם תשובה קצת יותר פשוטה, שאנו אנושיים ושכלנו לא יכול להבין את אלוקים, כיון שאנחנו והוא לא ממש באותו לבל. ממילא הרצון להבין את אלוקים ומעשיו וכוונותיו יומרני. גם בשאלה על ילד קטן וטהור שנפטר ללא סיבה ובטח בשאלת השואה. תשובה זו נראית בעיני יותר מכל התירוצים הרבניים הדחוקים על העונש של התחלנות העם.
ואני מזדהה עם השאלה איפה היה האדם באותה תקופה, ממש כמו שאפשר לשאול כיום את האירופאים והשמאלנים הצבועים איפה האדם שבהם לנוכח איומי אחמדינג'אד, מגורשי גוש קטיף, וקרבנות הטרור הישראלים. האדם נמצא בדיוק באותו מקום: אנטישמיות. אז זה חופה בתיאוריה מדעית חילונית, וכיום זה פוסט מודרניזם ורחמים מעושים על אומות ערב האומללות הנרמסות בידי המערב היהיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 09:34 |
|
| |
יעקבקב אז אם כן מהו להדבק בדרכיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 18:45 |
|
| |
בעל
מה הוא בקדושיו לא יאמין! אף אתה- אל תאמין בקדושיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 09:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 13:02 |
|
| |
אתמהה, מדוע דעתו של בורג היא נושא לדיון בפורום הזה? לא מצד שזה אסור, אלא מצד שיש הרבה כלבים נובחים, אם כן מה מיוחד בו?וכי גדלות רוח יש פה? טענה חדשה שלא שמענו יש פה? ומה דעתו של מחמוד מדוכן הפלאפל בנושא? זה גם חשוב?
תוקן על ידי בזוי ב- 07/01/2011 13:05:02
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 13:13 |
|
| |
בזוי לא אתה הוא ואנחנו שמדברים ומזכירים אותו.- הוא בחזקת- שקץ תשקצנו ותעב תתעיבנו כי שקץ הוא.
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 13:24 |
|
| |
לי נראה שהנושא שהועלה כאן הוא מאוד מתאים לפורום הזה (מעבר לעיסוק באיש אברום בורג עצמו). האם התפיסה הרווחת שאיש יהודי בעל אישיות וערכים מושחתים עדיף על נכרי בעל אשיות וערכים אנושיים גבוהים, היא נכונה?. הרמב"ם מרבה לדבר על נעלותם של חסידי האומות ועל רום דרגתם. האם פושעי ישראל עדיפים עליהם?
אולי שכל אחת תעשה מבחן לעצמה. באם היא תהיה חייבת להתחתן עם אחד משתי גברים. יהודי אנס ורוצח או גוי בעל מידות תרומיות. במי תבחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 13:41 |
|
| |
שגעת אתה מוזמנת לפתוח אשכול בנושא- אבל למה לנהל דיון תחת כותרת מאוסה?
לשאלתך- באם היא תהיה חייבת להתחתן עם אחד משתי גברים. יהודי אנס ורוצח או גוי בעל מידות תרומיות. במי תבחר?
מי אמר שהיא חייבת להתחתן? האם אם היא לא תתחתן יהרגו אותה?- והתשובה בכל זאת- עם גוי- כי יש לו מידות ואלי יתגייר
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 13:46 |
|
| |
יותר קל/מעשי להתחיל את הדיון מחילוני מוסרי לעומת דתי מושחת ובשלב שני לעבור לאומות העולם, אם אפשר בכלל לעשות מעבר שכזה ...
|
|
|
|
|