|
|
| נשלח ב-10/5/2005 15:10 |
|
| |
ענבל, את טועה.
בעידן הקיצוצים בו אנו שרויים, גם מועצות שאחוז הציבור החילוני והדת"ל בהן גדול מבאלעד ושאצבן הכלכלי טוב בהרבה משל מועצת הזבל שלנו - ביטלו את חגיגות יום העצמאות. המועצה לא חייבת לערוך חגיגה ולא חייבת לממן כלום. התושבים החוגגים יוכלו לבלות את החג בנעימים גם בלי החגיגה הרשמית, בפארקים העירוניים ובמסיבות פרטיות.
רק מה, במסגרת תפקידה של המועצה לארגן ארועי תרבות לתושבים זכותה של המועצה לקיים ארוע לרגל יום העצמאות. בכלל, המועצה יכולה לבחור, ובוחרת, מתי לערוך ארוע ומתי לא, איזה מאורע ייחגג ואיזה לא, הכל לפי סדר העדיפויות הערכי שלה.
אם היה למועצה כסף גם לזה וגם לזה, ניחא. אבל כאשר המוני בית ישראל חגגו את סיום הש"ס ועיריית בני ברק מסכים בכיכרות והקרינה תמונות מהמעמד עבור אלו שלא יכלו להשתתף בו, באלעד זה לא נעשה. (לנו הלא הובטח "סיום" פרטי משלנו...) ופתאום עכשיו יש כסף...
בקיצור, אולי בעינייך אין פסול בכך שהמועצה מעדיפה להשתמש במעט הכסף שיש לה כדי לממן אירוע לאומי ולא אירוע תורני. אבל מסתבר שבעיני רובם הגדול של התושבים באלעד (ומה לעשות, 85% מהתושבים כאן הם חרדים) - זה עוול שזועק לשמים.
לפי דעתי לפרשה הזו יהיו השלכות קשות על תדמיתם הציבורית של המועצה ושל "ראשיה, שריה ויועציה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 16:56 |
|
| |
ומי בחר במועצה הזו וב"שריה, ראשיה ויועציה"?
נכון, אותם 85% חרדים עיוורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 18:34 |
|
| |
חצי טון (מה זה?)
הטיעון שלך הגיוני, אך לא אמיתי.
המועצה שלנו קיצצה לכלל הציבור ולציבור הדל"י בפרט המון! חסר לו לראש המועצה לו הוא לא היה מקיים את החגיגות הציבור הדל"י היה נותן לו גט כריתות.
ובזה שהוא המשיך את המסורת הוא קנה שקט והמתיק לציבור הדל"י את הגלולה המרה של הקיצוצים.
ובזה כולם יודו לי אפ' בו תיירה שלולי לא היו מפריכים באויר את השמועה ואת ההתכוננות לאותו מעמד סיום הש"ס אלא היו מתכננים הכל בשקט ולבסוף היו מגלים שאין ספונסרים והיו מבטלים אף אחד לא היה מתקומם.
זה הכל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 18:48 |
|
| |
ענבל
עד היום מחוה"מ הראשון מאז נוסדה העיר לא עבר שום חוה"מ שלא היה בו ארוע ולכן זה לא נכון להציג את זה כאילו רק הפירסום גרם לאנשים לחכות לסיום הש"ס בחוה"מ.
לא יתכן שביד האחת יסטרו לציבור החרדי וביד השניה ילטפו את הציבור הדתי לאומי.
ותאמיני לי, אני לא קנאי גדול אבל גם אותי זה מקומם!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2005 09:22 |
|
| |
ענבל,
עם כל הכבוד, הציבור הדתי לאומי לא יכול לתת גט כריתות לראש המועצה מכיון שהם מעולם לא התחתנו.
מי שבחר בצביקה כהן לראש המועצה הם דוקא ה-85% החרדים. ניתן אמנם לטעון שהבחירה לא היתה ברצון אלא בהוראה "מלמעלה", אבל זה רק הופך את צביקה כהן לנציג של הרבנים החרדיים עוד יותר מאשר נציג הציבור החרדי.
על כל פאשלה אפשר לטעון שאילולא היו מדברים עליה אף אחד לא היה מתקומם. זה לא מקטין את העוול.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2005 00:01 |
|
| |
מבירור שערכתי התברר שחלק נכבד מאלו שהשתתפו בחגיגת יום העצמעות לא היו דווקא חובשי כיפה סרוגה...
אלא כיפה שחורה... טוב נו, נלמד זכות הם ודאי חשבו שסיום הש"ס נדחה להיום...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2005 15:38 |
|
| |
זה נכון, אז מה?
אל תעצבן אותנו.
|
|
|