|
|
| נשלח ב-12/8/2005 01:18 |
|
| |
למען העמד הדון על סרחונו, ובמיוחד בשבילך "חרדים אלעד",
הקפצה.
* הסרחון של הדון *
בגליון "מפתח העיר" של סופ"ש זה, מראיין הכתב י.יניב את מנהל מח' שפ"ע "דון שמעון", תוך כדי שהוא מעלה בפניו שאלות נוקבות.
השאלות, בחלקן, מתבססות על חומרים שהוצגו על-ידי בפורום, במהלך החודשים האחרונים.
לשאלתו של יניב:
"במו עיני ראיתי תמונות שצולמו כשבאזור הבכירים הפחים מצוחצחים ונקיים וברחובות אחרים לא".
משיב "הדון":
כנראה שהתמונות צולמו באותו היום. הרי בשלב א' היכן שמתגוררים בכירי המועצה (אלו המתגוררים בעיר ולא בירושלים, מ.ו.) אוספים את האשפה בימים א' ג'ו-ה' ובשלב ב' של העיר בימים ב' ד' ו-ו' ברור שבמקום אחד תהיה אשפה ובשני לא". (ס"צ).
להלן תגובתי:
ראשית, ההגינות מחייבת לציין, כי התמונות ברובן, צולמו טרם כניסתו של "הדון" לתפקיד.
לגופו של עניין, הרי שבבחירה בין שקרן לקשקשן, אני מעדיף להאמין כי האופציה השניה היא המדוייקת יותר. (והס מלהזכיר את האופציה של "גם וגם"...)
התמונות שהצגתי בפניכם באשכול זה, צולמו כולן, בו-זמנית, זמן קצר טרם כניסת השבת, או תכף עם צאתה.
אף לא תמונה אחת(!) צולמה במהלך ימי השבוע, או בימי שישי לפנה"צ.
אם נכונים דברי "הדון" (והם לא!) הרי שתמונת המצב המזובלת, אמורה היתה להיות הפוכה בתכלית.
רובע D בו מפונה האשפה בימי שישי, סמוך לשבת, אמור היה להיות, בעת הצילום, נקי ומצוחצח, יותר מ"איזור הבכירים" בו מפונה האשפה בימי חמישי.
והנה, עיניכם (ועיני הכתב) הרואות.
בעוד הבכירים, מתוגמלי הקופה הציבורית, שבתו ברחובותיהם, שבת אחר שבת, באווירה נקיה ו"סטרילית", נאלצו פשוטי העם-"העמך", משלמי הארנונה, לסבול, מידי שבת בשבתו, מסרחון וצחנת האשפה והזבל שהתגוללו ברחובות.
תמונת המצב שהצגתי, א"כ, סותרת לחלוטין את התזה המופרכת של "הדון הירושלמי" והיא מעידה כאלף עדים על מידת ניתוקו של הלז, מהנעשה בשטח.
ולסיום, "דון שמעון הירושלמי", אם בענייני נקיונה של אלעד עסקינן, מן הראוי שתשיב בכנות לשאלה הכה מתבקשת:
מתי לאחרונה שהית בעיר ב"שישי/שבת"???
מירושלים, אתה יודע, קצת קשה להבחין בהררי הפסולת...
ועל כך כבר אמר המשורר (בשינוי קל...)
"אוי דון שמעון, אל תהיה כל כך תמים"!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 02:13 |
|
| |
מה קרה מה הדוגמא מירושלים אין הררי זבל כי הירושלים יש ראש עיר ממוצא....... די לגזענות ולרדיפה .
ולעינינו באלו המקרים אינך צודק בוקר אחד עמדתי עם אחד מתושבי אלעד שהוא שכנו של בכיר המועצה והוא קבל בפני על הררי הזבל שנמצא במתחם השכונה מכאן אתה למד כי לאחר הבעת צער ויגון הבעיה היתה ברחבי העיר כולה ולא היתה איפה ואיפה .
ועוד דבר לסיום אמר מי שאמר דברים שרואים מכאן.....
מן הראוי שציבור כמו שלנו יפסיק לראות את החצי הריק כי זה נחלתם ותרבותם של סיעת "יחד ומר"צ" והתרחקו מן בכיעור ומן הדומה לו
נ.ב. אני עוקב אחר מאמרך המיוחדים כולל מאמר "אתר האשפה" שהיתה נכונה לשעת כתיבת המאמר ולא ראיתי שום פגיעה בך מלשונו המתוק של דון שמעון ושום "nok auot" לא משתמע משם אלא הצגת דברים שכמובן רואים משם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 09:25 |
|
| |
"חרדים_אלעד" אם הוא לא תוקף את הרמה הנמוכה של הראיון והכתבה זה אומר שהוא עובד במפתח העיר? אגב, מה נמוך בכתבה? יש שם רק שאלות ותשובות.
'דון שמעון' כלשונך ידוע כזבלן גדול אבל גם עיתון שנותן לו מקום להתגדר בו נדבק בו מהסירחון הזה ! - העיתון שאל את שמעון מועלם שאלות מה הקשר להתגדר? או התכוונת להתגנדר? להתגודד? לחצצרץ? כשלא שואלים - עושים להם הנחות. כששואלים - גם לא טוב? איזה רעיון אחר יש לך?
אולי נפתח עיתון אינטרנטי ע"י שפשוט נדפיס את כל הנכתב והמצולם ומובא פה ? - אני בעד! מי מרים את הכפפה?
ולגבי הקרדיט - טחנו את זה עד דק. חזור אחורה ותחכים. זה אמנם בלי ניקוד אבל לא כזה קשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 09:31 |
|
| |
בזיון.
זו המילה היחידה שיכולה לתאר את הכתבה של י.יניב במפתח העיר.
בזיון לעיתון.
בזיון לדון שמעון.
ומעל לכל בזיון לכתב.
נראה שי.יניב התאמץ מאוד כדי להפוך נושאים רציניים שנכתבו בפורום ובקוראים אלעד ללעג וקלס.
כל הראיון מלא ב"גזור-עוות-הדבק".
אין בו כמעט שום שאלה שלא נלקחה מהפורום או מקוראים אלעד (שרק לפני כמה שבועות עשה כתבה רצינית ומקיפה בנושא האשפה. "העתק-הדבק" מקוראים אלעד...), אבל משום מה כל השאלות עוותו והפכו על ידי הכתב לשאלות מגוחכות.
שואל הכתב-הליצן (מצטער אבל אין לי הגדרה אחרת) את דון שמעון:
גונבה לאוזנינו שמועה כי המנקים את חלקה התחתון של העיר "מושאלים" מידי פעם גם לנקיון למעלה".
שימו לב. מדובר במשפט ציני שנכתב בקוראים אלעד לפני כמה שבועות ("העתק-הדבק").
כל מי שקרא את המשפט הבין שלא מדובר בטענה רצינית אלא במשפט ציני שמתאר יותר מהכל איך מרגישים תושבי העיר.
והנה מה עשה הכתב-הליצן?
הפך את זה "כאילו" לטענה עניינית (יעני לא מצא שאלות אחרות, הליצן...) וכך דון שמעון בתשובתו יכל להפוך את העניין לחוכא ואיטלולא.
הלאה....
דון שמעון בחוצפה שלא תתואר מאשים שוב ושוב את התושבים...
כן כן, החצוף שבכלל לא גר כאן חושב שאנחנו אידיוטים.
הרי בכל צעד ושעל רואים את השינוי האבסורדי שחל בעיר מיום כניסתו של צביקה כהן לתפקיד.
מעיר נקיה הפכה העיר לעיר הזבל.
ואת מי מאשים דון שמעון???
כן, את הילדים...
והכתב-הליצן במקום לתת לו בשיניים בחזרה, שואל אותו אחר כך ותקראו היטב
"האם אתם בודקים מעבר לאחריות התושב מה ניתן לשפר".....
שמעתם את השאלה?
לא רק שהליצן לא תוקף את דון שמעון על דברי ההבל והקשקשת אלא שהוא הופך את דבריו לתורה מסיני.
"האם אתם בודקים מעבר לאחריות התושב".
הלאה....
דון שמעון טוען שהאשפה נאספת בעיר שלוש פעמי בשבוע...
מעניין... כל מי שגר בעיר הזאת (הכתב-הליצן גר כאן או שגם הוא מירושלים?) רואה בדיוק כמה פעמים אוספים כאן את הזבל. בשנה האחרונה היו תקופות ארוכות מאוד שהזבל נאסף לא יותר מיומיים בשבוע וכשהתקשרתי להתלונן במועצה הודו לי שזה נכון.
אבל הכתב-הליצן מקבל את הטענה ו...שותק....
והדבר האחרון והמקומם ביותר....
הפורום.
"הכתב-הליצן" מעתיק חומר מהפורום.... הליצן טוען שהוא הכניס קרדיט אבל העורך צינזר. אשרי המאמין (אני לא!) אבל השאלה הפשוטה היא מדוע לא פנה הכתב-הליצן אל מי שצילם את התמונות ושאל אותו בתיבה האישית או בפורום מתי הם צולמו...
הרי זה הדבר המינימלי שהוא היה צריך לעשות....
וגם אם לא הרי לפחות הוא יכל לבדוק את תאריך פירסום התמונות ולראות בדיוק, כמו שאמר מרנן שכולם צולמו והועלו לפורום לפני או במוצאי שבת....
אבל הכתב-הליצן לא עשה זאת.
מה שהוא כן עשה זה ראיון לקקני ודוחה.
תת-רמה של שאלות ובדיחה של תשובות.
הצדק עם "חרדים-אלעד".
זה לא עיתון, זה בזיון!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 11:14 |
|
| |
פוילישער.. אם הביקורת שלך הייתה עניינית - מילא. אבל זה נראה רק שאתה לא מסמפט את "דון שמעון" (כהגדרתך). זה הכל...
אתה יכול לבחור ולא להאמין, רוצה הזמנה לראות את השאלות המקוריות? כתוב בפרטי ואתה מוזמן לכוס קפה וכיבוד קל. אני גר באלעד, זה לא רחוק למשל כמו ירושלים. אולי לא באזור שלך (למעלה) אבל עדיין באלעד.
מה זאת אומרת "מקבל את התשובה"? זוהי המטרה.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 12/08/2005 11:14:30
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 16:37 |
|
| |
הדגשתי שמדובר בחוות דעתי הלא מקצועית.
קראתי את הראיון בלי שום דעה מוקדמת ומה לעשות, הראיון היה נראה קצת רפה.
אין לי שום דבר אישי עם דון שמעון, אן לי היכרות עם האיש ואני מפרגן לו מכל הלב שיצליח בתפקידו.
אבל לראות איך שהוא מתחמק מתשובות, מטייח ועוד מעז להטיל את האשמה על "ילדי העיר"... נו באמת...
במקומך, בקטע הזה לא הייתי מוותר.
במקומך, היית מנסה להביא את תגובת הצלם (כמו שהסברתי בתגובותי הקודמות).
אם עשית עבודת שטח היית צריך לדעת שהדיבורים על פינוי אשפה שלוש פעמים בשבוע רחוקים מהאמת.
סיכומם של דברים, קראתי את הראיון כולו והוא היה נראה לי כמו הגשה להנחתה...
יתכן שאני טועה, אך זו התרשמותי ואת דעתי אני נוהג להביע ללא כחל וסרק.
וכמו שאמרתי, אני יהיה כאן בעתיד בשביל לפרגן.
מבטיח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 16:40 |
|
| |
ודרך אגב ובלי קשר לנושא שאנו דנים בו,
אם לא ציינתי עד היום, זה המקום לשבח את נכונותך להיחשף בפורום ולהגיב לדברי הכותבים. 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 17:10 |
|
| |
אינני מליץ יושר של שמעון מועלם (או אף אחד אחר) אבל אם כבר ציטטת מתשובותיו של שמעון אז הנה: אמנם רוב התושבים הם בעלי מודעות גבוהה לניקיון אבל גם המעט שנוהגים אחרת מכבידים מאוד על העבודה".
הוא לא האשים אף אחד. אולי יכולה לבוא אליי טענה הפוכה שלא הדגשתי את זה מספיק? הוא חזר על זה אגב, יותר מפעם אחת. ראיתי צורך להוריד את מה שהיה נראה לי כפול. לו היית אתה שמעון מועלם אזי היית חושב שאני דווקא נודניק... (דווקא התעקשתי למרות התשובות שהעיר לא נקייה) או מנסה להפיל אותו בפח "תגדיר לי מהי תברואה" ועוד... כל אחד והפרספקטיבה שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2005 01:27 |
|
| |
"עתונאי גדול שלי" כל הכבוד על הראיון ותעזוב את הנודנקים שלא יתנו מנוחה והנחה לעיר הזאת.
ראה לאורך כל הדרך הם ביקורתיים וחס מלהזכיר אין להם אף דבר לא נגד שמעון ובל זאת מכנים אותו למכביר "דון"
ולא נגד צביקה כהן אבל כן יכנו לו שם "הדייג" וכו' וכו'
אבל לא תנוח נפשם עד כי הם ישיגו את "מטרותהם" ותו לא.
היא רגוע שעשית עבדה מצויינת
|
|
|
|
|