בית פורומים בחדרי חרדים

מלון "עדן אין" זכרון יעקב הפך לגלאט כשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2005 13:09 לינק ישיר 

שאלה!

מדירה בת 2 חדרים איך הוא התקדם לוילה?

מי עשה את הקנייטש לג'יפ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2005 13:17 לינק ישיר 

שור שנגח קשה לך לפרגן לאדם שבקושי בגיל 30 והגיע לאן שהוא הגיע?

רפי ידידי שיהיה לך בהצלחה
בשם כל צוות...

תוקן על ידי - בוהה - 09/05/2005 13:18:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2005 13:18 לינק ישיר 

אני מפרגן

ומותר לי לשאול וזה לא בא מחוסר פרגון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 12:43 לינק ישיר 

בני ברקית-רפי הוא בן של הרב ידידיה מנת מח"ס "זמני הלכה למעשה" אחיין של הרב בן מנת.

רפי קבל את ברכותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 13:10 לינק ישיר 

משהזוכמיר הוא אדם שעוד תשמע עליו רבות, שאלתך הופנתה בנימה מזללת, ע"כ גם אתה חזור ואמור לו 'יחייו הקנאים ויסבלו'.

אגב אם אתה מודע שהוא השתדרג לג'יפ ווילה, אז א. אתה בטח יודע מאיפה הג'יפ, ב. אתה יודע שהוילה לא עולה מעל 200.000 דולר (בהשוואה לדירת 2.5 חדרים במרכז). ג.ברור לך כמה הבחורצ'יק הזה לא משחק ומוסר את עצמו למחויבותיו יומם ולילה, לכן מגיע לו הרבה יותר ממה שיש לו, ועד כמה שהספקתי להכיר אותו, יהיה לו!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 15:43 לינק ישיר 

מצורף קובץ

תמונות בלעדיות של "הסטאר".

במטבח מלון "עדן אין"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 15:45 לינק ישיר 

מצורף קובץ

זר ברכות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 15:47 לינק ישיר 

מצורף קובץ

בכירי פיקוד הצפון של המשטרה סוקרים את ג'יפו החדש:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 16:04 לינק ישיר 

רפי ידידי היקר

כל הכבוד והעיקר הרבה הצלחה

אולי עוד נקפוץ לבקר פעם במלון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 18:50 לינק ישיר 

רקנייעס, בכיר פיקוד צפון ...

מפקד מחוז צפון ניצב דן רונן, ורב מחוז צפון הרב אנשל פרידמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2005 21:38 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 13:57 לינק ישיר 

בתגובה למסר שכתבתי בפורום זה קבלתי פניה בתיבה אישית מניק בשם "זקא_101" שלדבריו כביכול בשם הרב מנת הוא בקש לשוחח עימי, כיון שבאופן אישי אני מאריך את פועלו של הרב מנת, ותהיותי היו עניניות בעניין המלון הנ"ל וטענותי לאי כשירותו לכשרות "מהדרין" אינם נובעות משיקולים זרים, ורק מאחר ששהיתי לצערי במקום והבחנתי ליקויים שקשה לגשר עליהם, המתנתי שבועיים למענה לשאלותי שהופנו אף הם בתיבה אישית ונקראו ע"י הניק ששלח אלי את המכתב, אני מצרף את המכתב שנשלח אלי ואת תגובתי מאחר ולא זכיתי למענה הולם על תהיותי במשך שבועיים ירא הציבור וישפוט ויזהר ממכשולות.

אין ביכולתי למנוע את הציבור מהמידע מאחר והמלון יצא בעיתונות של סוף השבוע בפירסומים שכבר הוא קבל את הכשר, ופסקה הטענה שנכתבה בפורום זה שכביכול דיבורים מעין אלו מכשלילים את המו"מ שבין ההכשר להנהלת המלון.

להלן הציטוטים ללא כל שינוי מהמקור:

מכתב זה נשלח אלי:

זקא_101
~~~~~~~~~~~
לרב מנת אין אינטרנט, ונתבקשתי על ידו לבקש לשוחח איתך, כי אתה בגדר מוציא שם רע.

א. המלון בשטח העירוב של זכרון יעקב.

ב. יש למלון עירוב מיחד שנעשה למלון לפני הפיכתו למהדרין.

ג. הבריכה מוסתרת לחלוטין, הנך מוזמן ...

ד. המקרה שנודע לך על בשרים וכבדים שהגיעו ממלון סמוך הינו שקר מוחלט ואם הנך מעוניין בפרטים הוא ישמח לעדכן אותך.

052-2737708 כל עוד לא בררת דבריך באשכול הינם בגדר מזיק ומוציא שם רע.
וכידוע מצוות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חבירו.

כאמור לעיין להלן תגובתי שלא זכתה למענה:

לזקא-101

כיוון שבעיני ראיתי את הפרצות הרבות שקיימות במלון,
והתיקונים הנעשים בדר"כ במלונות קלושים בדיעבד של דיעבד ולא מספיקים ראיתי לנכון להתריע ברבים על הפרצות ואם אכן הם יוסדרו ודאי שאשמח על כך ואודה בשער בת רבים שאכן תוקנו העיוותים והמקום ראוי לשהות של חרדים.

לעצם הדברים, לא כתבתי באמירה ברורה שהמלון מחוץ העירוב של זכרון יעקב, הדבר היה נראה לי כשסיירתי במקום וכששהיתי שם לפני שנתיים, למרות שכמלון עם כשרות מהדרין, אין לכך כל השפעה, ((ומלבד שבעירוב הכללי מלבד הכשלים הרגילים בעירובים עירוניים היה נראה לי בראייה מן הצד שקיימות בעיות של שטחים זרועים תוך העירוב של זכרון יעקב שלכאורה פוסלים אותו, ואיני מעוניין להרחיב בזה משום שלא מדדתי ולא בדקתי את הנושא בפירוט ואכן איני מודע לאופן ציור העירוב בזכרון יעקב)).

על עירוב מקומי להיבדק כל שבוע ולא ברור לי שהדבר נעשה.
(הכוונה לעירוב המקיף את המלון!!)

על הבעיות שהזכרתי בעניין עירובי חצרות, נשלחתי ע"י הרב זריצקי לפני שנתיים לשוחח עם הרב מנת, ולצערי התשובות לא היו מספקות אף לא בדיעבד, ותלמיד חכם שאני עומד עימו בקשר בעניני עירובין הורה לי שאין אפשרות לטלטל דבר ששבת בחדרים במצב זה.

את הבעיות בעניין הדירות נופש והשוכנים בהם כלל לא נאמר לי שפתרו!.

את הבעיות בעניין הבשרים שמעתי ממקור שמהימן עלי שמצוי בנושא שנים, אך ציינתי שהדבר בגדר שמועה ללא חיזוק ומתן אמינות לשמועה.
גם אם נתפס המלון בקלקלתו לפני שהספיקו האורחים להתבשם ממאכלים שאינם בהכשר מהדרין, אין בכך כל הקלה ולמלון כזה הכשר שמכבד את עצמו לא נותן הכשר מהדרין.

מלבד, שהכשר שמכבד את עצמו לא סומך על מטבח שבנוי על צוות ערבי!, ובניסים המשגיח מפקח על כל הנעשה שם כולל קומת המחסן!!!.

הבריכה נמצאת במפלס תחתון ולא ניתן לסגור אותה מצפיה מהאגף של שירת הים, וברזנט גבוה (הרבה מהקיים) ימנע את הבעיה מקומה א' בלבד.
אין מקום להיתממות, וברור לי שנותני ההכשר לא יתירו לנשותיהם לרחוץ במקום זה עם קדושתן חשובה להם.
קיימים בתי מלון בהן הבריכות בקומות עליונות דבר שמונע את הבעיה שנזכרה. (( אין "נירוונה" ראיה לכשרות והתר הלכתי כלשהו))

במקום שקיימת פירצה מצווה להתריע, ואין בזה משום הוצאת שם רע, ואדרבה יועיל מר להתווכח ענינית ולהשיב לי כיצד ההכשר המהולל פתר את הבעיות הנזכרות במכתבי.

אין לי כל קשר כלשהו לאירגון או הכשר, ואיני מונע מכל סיבה בכתיבתי בנושא, מטרתי הייתה אך ורק למנוע נזק לרבים מהודעה סתמית שהמלון קבל כשרות מהדרין מאחר שחזיתי בעיני שהמקום לא ראוי לכשרות מעיין זו, אגב בגלל שהרב זריצקי לא פסל את המלון למרות הכשלים הנ"ל ולמרות שהוא היה ער להם, לא הלכנו יותר השנה למלונות בהם הוא מכשיר.

אני שומר את המכתב ואיני רואה מדוע שלא לפרסמו בפורום הרגיל לתועלת הציבור.

כאמור מאחר ולא נעניתי המכתבים במלואם לשיפוט הציבור!.
ngn_______________

אשמח לתגובתך הענינית!.
זקא_101
~~~~~~~~~~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 14:54 לינק ישיר 

ngn,

א. עירוב מקומי הנקבע בתחום המלון אמור להיות מפוקח מדי
שבוע ביום שישי ע"י משגיח המלון בתאום עם צוות האחזקה,
אין שום סיבה שהדבר הפעוט הזה לא יעשה.

ב. בעית הדירות נופש והשוכנים בהם לא אמורה להיות בעית
השגחת המלון, בכל בתי-מלונות המהדרין בירושלים מתארחים
מדי שבוע אלפי נוצרים ועושים את שחפץ ליבם בחדרם, מה גם
שהם בתור אורחי המלון זכאים לטול חלק בארוחות, משא"כ
ב'שירת הים' מדובר בדיירי קבע/זמניים שחוץ מחדרם שגם הוא
נמצא בריחוק רב מלב המלון אין להם זכויות. דבר נוסף,
במצב סטנדרט לא תקבל חדר בשירת הים אלא אם כל חדרי המלון
מלאים עד אפס מקום.

ג. כשכותבים לך 'הבריכה מוסתרת לחלוטין' אז עדיף שתאמץ
את המילים 'אתה מוזמן לבוא' מאשר תפסוק בעצמך האם זה
אפשרי או לא, כשעושים הכל בכדי לחצוץ אין סיבה לקבוע
עובדות שטרם הבחנת בהם.

ד. כנ"ל בבעית הבשרים שהיטבת להגדיר במובן ה'שמועה',
עתה תוכל להמשיך ולאמר 'שמועה שהתבדתה'.

ה. המטבח בנוי על צוות יהודי השוהה בו בקביעות נוסף על
הצוות הערבי, כל-זאת מתוקף דרישת הרבנות בכדי שיהיה כח
יהודי בטיגונים ובישולים, במקום נמצא המשגיח מסביב לשעון
אך ורק כדי לראות שהכל מתנהל כשורה.

מדבריך אני מבין שהמקום היחיד בו נפשת זהו המלון הנ"ל,
צא וראה מה סובב מלונות רבים ברחבי הארץ המתיימרים לתת
מענה לציבור החרדי, ואחר כך אולי תמחא כף לעושים לילות
כימים בכדי שהמלון שהוזכר יהיה לדוגמא ולמופת.

<בתגובתך, אנא שים דגש על עיקרי הדברים ואל תטפל לדברים
שוליים, כך אולי נוכל להיות עניניים>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 15:36 לינק ישיר 

לרכילונט
למרות שתגובתך לצערי אינה מספקת בלשון המעטה, אין לי יכולת להתפנות ולהגיב עתה ובע"ה בערב אגיב על דבריך.

ngn

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 20:33 לינק ישיר 

לרכילונט
להלן התייחסות ל"טענותיך" אחת לאחת: (ציינתי את דבריך בגופן שונה)

א. עירוב מקומי הנקבע בתחום המלון אמור להיות מפוקח מדי שבוע ביום שישי ע"י משגיח המלון בתאום עם צוות האחזקה, אין שום סיבה שהדבר הפעוט הזה לא יעשה.

ת.למרות שאכן כדבריך אין כל סיבה שלא תערך בדיקה כזו, (ודאי שאין להסתמך על אנשי האחזקה במלון, מה גם שבמקרה הנ"ל העירוב מותקן באופן פרטי על עמודי התאורה ובקל עלולים מי שאינם אמונים על תורת ישראל לטעות בכשרות במצב של פגם), מכיון הדבר מוזנח בהרבה מקומות תהיתי אם במלון "עדן אין" שמתיימר להחשב כמהדרין נעשית בדיקה זו, שכן אף שהוא נושק ל"זכרון יעקב" ברור לי שבחלק הפונה למורדות הכרמל העירוב שלו הוא פרטי ועליו להיות מתוחזק ע"י גוף הכשרות במלון.
אקווה שלא טענת שאין הדבר מענינו של ההכשר שאחריותו מסתיימת בבדיקת כשרות המזון במטבח, ואין מתפקידו לטפל בהיתר של הטלטול במלון ובסביבתו, לטעמי הכשר שאינו מטפל בנושא עיקרי זה, ומכשיל את הרבים שמתארחים במקום ללא הכרה של הנושא לעומקו וסומכים על ההכשר מצווה לפרסם את הדבר וידע הציבור להבדיל ולהזהר.

ב. בעית הדירות נופש והשוכנים בהם לא אמורה להיות בעית השגחת המלון, בכל בתי-מלונות המהדרין בירושלים מתארחים מדי שבוע אלפי נוצרים ועושים את שחפץ ליבם בחדרם, מה גם שהם בתור אורחי המלון זכאים לטול חלק בארוחות, משא"כ ב'שירת הים' מדובר בדיירי קבע/זמניים שחוץ מחדרם שגם הוא נמצא בריחוק רב מלב המלון אין להם זכויות. דבר נוסף, במצב סטנדרט לא תקבל חדר בשירת הים אלא אם כל חדרי המלון מלאים עד אפס מקום.

ת. אודה שקראתי מספר פעמים את "טענותיך" ותהיתי האם העתקת את הטענות נגד הכשרות כתשובה, שכן כל הדברים שכתבת מלבד שאינם מהווים תשובה כלשהי הם אף מחמירים את התמונה, ואפרט: ראשית בעיית העירוב חצרות במלון צריכה גם צריכה להיות בעיית הכשרות במלון, וללא עירוב חצרות כל חדר מהווה רשות לעצמו ואין להוציא ממנו לחדרים אחרים ואף לא למסדרון!!, ואיני מצייר שהות של ציבור דתי במלון ללא אפשרות הולכה של חפצים מהחדרים!.
שנית, היות האורחים בשירת הים מנועים מלאכול במלון רק מחמירה את המצב שכן במצב שכולם אוכלים מפת המלון ייתכן שבנסיבות מסויימות ניתן לעשות את העירוב עם הנהלת המלון והיות שהם אוכלים על שולחנם הרי שהם כרשויות נפרדות שאוסרות את הטלטול בכל שטח המוקף של המלון, וודאי שאין מקום להתייחס לפליטת הקולמוס שכתבת שקיים מרחק בין אגף שירת הים למלון המרכזי שכן כל הבנינים הם בתוך היקף המחיצות!.
וכמו"כ אין מקום לדון באמירות ששוברם בצידם ולפיהם משמש אגף שירת הים כאגף לשעות עומס, שכן השוהים בחבילות נופש שוהים רק בו, וכן אין במצב זה פתרון מלא לבעיה.

ג. כשכותבים לך 'הבריכה מוסתרת לחלוטין' אז עדיף שתאמץ את המילים 'אתה מוזמן לבוא' מאשר תפסוק בעצמך האם זה אפשרי או לא, כשעושים הכל בכדי לחצוץ אין סיבה לקבוע עובדות שטרם הבחנת בהם.

ת. אין בהזמנה לבוא משום מתן תשובה ענינית לקביעה לפיה לא ניתן לחסום את הבריכה מהקומות העליונות של אגף שירת הים ללא כיסוי עליון בברזנט, ואף בהגבהת הברזנט הקיים במטרים נוספים נשארת הבריכה חשופה לאגף שירת הים, אם כוסתה הבריכה, (דבר שלא נראה לי) אכן תוקנו הליקויים אך ניתן ללמוד מזה שלא הזכרת דבר זה בתגובתך שכנראה לא כך המצב.

ד. כנ"ל בבעית הבשרים שהיטבת להגדיר במובן ה'שמועה', עתה תוכל להמשיך ולאמר 'שמועה שהתבדתה'.

ת. כיון שלטעמי גם לך ידועה העובדה שהיא מקור ה"שמועה", ובלא פרוט יתר של הזמן והקבוצה ששהתה, האם אכן לא "נתפס" המלון בטעותו, אף אם לדבריכם לא הוכשלו האורחים ולא הזיד המלון, ובעקבות תהיה זו יש לשאול, האם הוסקו המסקנות או שהורעה חזקת המלון.

ה. המטבח בנוי על צוות יהודי השוהה בו בקביעות נוסף על הצוות הערבי, כל-זאת מתוקף דרישת הרבנות בכדי שיהיה כח יהודי בטיגונים ובישולים, במקום נמצא המשגיח מסביב לשעון אך ורק כדי לראות שהכל מתנהל כשורה.

ת. כיון שהצוות עיקרו בנוי מטבח ראשי ועוזרים ערבים, אף שנמצא בשטח עובד יהודי אין באמירתך זו מאום למנוע את החשש שמצב זה עלול לגרום לכשלים וקשיים בשמירת הכשרות דבר שנמנע במצב שבו יש יהודים במטבח.

מדבריך אני מבין שהמקום היחיד בו נפשת זהו המלון הנ"ל, צא וראה מה סובב מלונות רבים ברחבי הארץ המתיימרים לתת מענה לציבור החרדי, ואחר כך אולי תמחא כף לעושים לילות כימים בכדי שהמלון שהוזכר יהיה לדוגמא ולמופת.

ת. לצערי, נאלצתי לשהות במלונות נוספים ואני מכיר את הנעשה גם בהם, ואכן יש מקומות שהיו בהם כשלונות אך יש מקומות שכל הדברים שהזכרתי ואחרים תוקנו ויושמו לקחים באופן יוצא מגדר הרגיל.
אין לי מאום נגד ההכשר של הרב מנת ואשמח למחוא לו כף כבקשתך אם אשמע שהליקויים הנזכרים תוקנו, הדגשתי פעמים רבות שמטרתי הייתה לעורר ולמנוע את הקלות שכל מקום "נעשה" מהדרין בין לילה ללא שיעמוד מאחורי הדברים גוף כשרותי שביכולתו להפעיל משקל כנגד מכשולות וכשלים שקיימים בארגון נרחב ליצירת כשרות מהדרין.

<בתגובתך, אנא שים דגש על עיקרי הדברים ואל תטפל לדברים שוליים, כך אולי נוכל להיות עניניים>

ת. אני מקווה שהצלחתי להבהיר מדוע הענינים שנזכרו אינם שוליים לדעתי, ולא כל מלון ראוי לכשרות מהדרין, ואף אם המטבח בו מוכשר עלינו לוודא שכל הנתונים האחרים גם יתאימו לשהות האנשים הצורכים את הכשרות למהדרין ואז נאכל לבשר לציבור שיאכלו ענווים וישבעו.

ngn

תוקן על ידי - ngn - 22/05/2005 20:36:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מלון "עדן אין" זכרון יעקב הפך לגלאט כשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.