בית פורומים א חרדים ספרדים

הצהרתו של הרב עמר לכלי התקשורת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2005 14:58 לינק ישיר 
הצהרתו של הרב עמר לכלי התקשורת

אני מרגיש צער אמיתי על הנער שנפגע"

"הראשון לציון" הרב שלמה עמאר נשא דברים בעקבות פרשת החטיפה וההתעללות במחזר של בתו. לאחר מכן יחקרו אותו השוטרים בלשכתו. מעצרו של בנו, מאיר, הוארך ב-7 ימים

"אני ומשפחתי נקלענו לסערה לא קלה. מאז שנודע לי על המעשה של בני מאיר אני מלא צער וכאב. מאיר לא הלך בתלם שלנו והוא לא מתגורר איתנו מגיל צעיר" - כך אמר הרב הראשי הספרדי, "הראשון לציון" שלמה עמאר, בהצהרה לכלי התקשורת ולאחריה ייחקר באזהרה בלשכתו בפרשת החטיפה וההתעללות בנער החרדי שחיזר אחר בתו. הרב לא השיב לשאלה האם ידע על ההתעעלות שהתרחשה בביתו.

"אני עדיין מתפלל שבעזרת השם נמצא את הדרך הנכונה. חשוב לי לציין שאני מרגיש צער אמיתי על הנער שנפגע וכבר הודעתי שאני מוכן להשיב על שאלות וכך אני עושה. אני רוצה להודות לכל אלה שמתקשרים לחזק ולעודד. אני מתפלל לשם שייתן לנו את הכוחות והתבונה לעבור את הימים בעזרת השם", הוסיף הרב עמאר.

הרב עמאר שב הבוקר מביקורו בתאילנד ומיד עשה את דרכו לבית הדין הרבני הגדול בירושלים, שם הוא ניהל דיון שנקבע מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 15:01 לינק ישיר 

ואילו בידיעות נמסר כך:
הרב עמאר: מצטער על הנער שנפגע, מלא בכאב

שלושה חוקרי משטרה הגיעו אחר הצהריים לבית הרב הראשי ובודקים האם ידע על חטיפת המחזר של בתו, והאם ראה את הבחור כשהובא לדירת הרב והוכה שם. מפקד משטרת מחוז ת"א: "מדובר בחקירה פשוטה אך רגישה. הרב ימסור את גרסתו לאירועים, אם נצטרך לחקור אותו תחת אזהרה, נעשה זאת"
אבי כהן ואילן מרסיאנו

"משפחתי ואני נקלענו לסערה לא קלה. מאז נודע לי על המעשה אני נמלא צער וכאב עמוק", כך אמר היום (ג') הרב הראשי הספרדי, שלמה עמאר, אמר בהצהרה ראשונה לתקשורת שהעניק בצאתו מבית הדין הרבני בירושלים. אחר הצהריים החלה חקירת הרב הראשי באזהרה כאשר שלושה שוטרים הגיעו ללשכתו. הרב נחקר על מעורבותו בפרשת חטיפת המחזר של בתו, כאשר שלושה

לפני החקירה אמר הרב: "אני מצטער על הנער שנפגע ומוכן להשיב לכל השאלות להן אדרש. מאיר לא הלך בתלם שלנו, ואני עדיין מתפלל שבעזרת השם ימצא את הדרך הנכונה".

רק הבוקר הגיע הרב עמאר מתאילנד לישראל ועזב את שדה התעופה בן גוריון בלי לדבר עם הכתבים הרבים שחיכו במקום. משדה התעופה נסע הרב לדיון בבית הדין הרבני שם קיים דיון שנקבע מראש.

מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב דוד צור, אמר בצהריים כי "הרב שלמה עמאר משתף פעולה עם המשטרה וחקירתו תסתיים במהרה". לדברי ניצב צור, "מדובר בחקירה פשוטה אך רגישה. הרב ימסור את גרסתו לאירועים, והדבר תואם עם עורכי דינו. אם נצטרך לחקור אותו תחת אזהרה, נעשה זאת".

הדיון במעצר הבן מאיר

בתוך כך, האריך היום בית משפט השלום בתל אביב בשבעה ימים את מעצרו של מאיר עמאר, בנו של הרב הראשי, החשוד בחטיפת מחזרה של אחותו. מעצרם של האחים אחמד ועבדאללה סוואלמה, החשודים כי סייעו לו, הוארך גם בשבעה ימים. לדיון בבית המשפט הגיע בנו של הרב, אליהו עמאר, שאמר "באנו לתמוך באחינו, שהלך בדרך הפוכה מאיתנו. אנחנו כאחים נחזיק לו אצבעות ונקווה לשקם אותו – מה שלא הצלחנו לעשות עד עתה".

עורך הדין ששי גז, המייצג את מאיר עמאר, אמר במהלך הדיון כי על-פי מה שידוע לו, המתלונן עצמו טען כי עלה מרצונו לרכב ובו הבת איילה והאח מאיר,
מאחר וחשב שהם הולכים לבלות. לדבריו, "אין לי שום ספק שאלמלא השם של אותה אישיות ציבורית, לא היינו מגיעים להארכת מעצר שנייה. בעוד שעה יתברר כי כבוד הרב לא קשור בכלל מבחינת עובדות עצמן. מדובר כאן בתיק אחר, אין פה את עבירת השוד וחבל שתיק מסוג זה יתלווה בכותרות לא נכונות. לא הייתה פה עבירת חטיפה, המקסימום, אולי – כליאת שווא".

עורכת דינם של האחים סוואלמה, עו"ד יעל כפיר, אמרה בדיון כי "שני האחים לא ידעו על תוכניותיו ומעשיו של מאיר. הם לא מכחישים את העובדה שמדובר בחברים טובים, ואין להם דבר או חצי-דבר בסעיפים אותם מייחסת להם המשטרה. לא מדובר בחטיפה ובוודאי לא בשוד".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הצהרתו של הרב עמר לכלי התקשורת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext