בית פורומים עצור כאן חושבים

על חרדים ואינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2010 16:45 לינק ישיר 

חס וחלילה
כי פגם בדעות חמור יותר מפגם המעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2010 18:40 לינק ישיר 

מה יש לדון בעניין לאחר שכל גדולי הדור שליט"א אסרו את האינטרנט באיסור חמור?!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2010 19:35 לינק ישיר 

אני לא מכיר את הסינון של רימון,יש שם כמה רמות בסינון,הרמה הטובה ביותר נקראת "אתרוג",האם גם שם זה רק מסונן לא מלא?
אני רוצה להבהיר,שלא התכוונתי בהצהרתי לומר,שבגלל שזה לא הולך ביחד,זה אומר שזה לא טוב,זה עוד נושא,רק תארתי את המציאות,שמי שמעוניין בהמשכו של החינוך החרדי,לא יכול ביחד עם זה להסכים לתופעה של אינטרנט פרוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2010 11:56 לינק ישיר 

בעב כתב

חס וחלילה
כי פגם בדעות חמור יותר מפגם המעשה

וטעה. צ"ל כי עצם היות דעות חמור יותר מפגם המעשה

סג סג – לתשומת לבך – זו הבעיה האמיתית הכואבת באינטרנט למימסד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 14:50 לינק ישיר 

השאלה מי זה הממסד?
העסקנים?
הרבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 07:57 לינק ישיר 

הרשו נא לי לשתף אותכם בהרהור קטן, אולי מן הראוי היה לפתוח על זה אשכול נפרד ואולי יש כבר אחד כזה מכל מקום אחרי שעברתי על האשכול הזה יש לי תחושה שזה המקום.
היה אתמול בידיעות אחרונות כתבה גדולה על פריחת "קווי הנייעס" החרדים ומשלוח אסמסים לקבוצות "עדכוני נייעס", כמו"כ ראיתי בכותרות בבחדרי חרדים הקלטה של נתן זהבי לועג לאותם קווים ול"דרמות" שהם מייצרים כמו ל"חשיפות בלעדיות" שהם מביאים. תופעה נוספת שאינני יודע כמה הם מודעים לה היא פריחת אתרי חדשות חרדים או כל מיני קומונות סגורות חרדיות המספקות לחבריהן שלל "ידיעות בלעדיות ומעניינות".
אין ספק שהנושא נטחן עד דק מכל הזוויות האפשריות ובכל זאת כמדומני שיש לי להוסיף.
תוך כדי הדברים אני נזכר בקבוצה מכובדת של בחורים מהישיבה בעלי מעמד חברתי שהגיע להם בצדק, בחורים יראי שמים שעמלו בתורה ונחשבו לבעלי רמה גבוהה בתורה, שרובם הקימו בתים של תורה אח"כ , אברכים שתורתם אומנותם, שבהיותם בחורים בישיבה התעניינו בצורה שבעיניי גבלה באובססיביות של ממש בפוליטיקה, ראיונות, נאומים, סקרים, או סתם פרשנויות באויר, אני זוכר את התמיהה שאחזה בי למראה ההתעניינות הזו, ומה שמוזר הוא שלא מדובר היה בבחורים שלא השתייכו מספיק כדי לדעת מה מתאים לעשות ומה לא, הם היו בעלי חושים מחודדים שידעו מה כדאי להם לעשות ומה לא.

המעניין ביותר מבחינתי בכל הטררם התקשורתי סביב קווי הנייעס הוא הנושאים סביבם מתמקד הטררם הזה לפחות מבחינת משת"פ החרדים שלו, שימו לב, כדרכה של תקשורת צהובה הנושא של הכתבה התמקד סביב כל מיני פרטים מסביב כגון מי יסד את הקו הראשון, איך הוא חשב על זה, מי המתחרים שלו וכו אף אחד לא רואה צורך להסביר איך הציבור החרדי באמת כזה רדוד לעומת ציבורים אחרים וזה בעיניי מפליא לכשעצמו.
האשכול הזה עוסק בהתמודדות החרדית עם התקשורת, מה שמעניין הוא, שנושא האשכול מתחילתו ועד סופו הוא רמת החשיפה של הציבור לתקשורת, כמה שייך להתנתק מהכלים שהעולם מחדש ללא הרף על שלל השפעותיהם החיוביות והשליליות, ויותר מזה, השפעת הבומרנג שיש לנסיון לחמוק מהשפעת העולם בכך שהשפעת העולם תמצא את דרכה לחזור אלינו ובצורתה הקשה יותר, מה שמעניין בזה הוא שנושא האשכול לאורך השנים נשאר סביב רמת החשיפה דהיינו כמה טכנית הציבור החרדי יצליח או לא יצליח להתחמק מחדירה של השפעת המדיה החילונית כללית. אף אחד לא חשב שהנושא העיקרי הוא לא רק טכנית כמה נצליח להתחמק מהשפעת המדיה אלא גם כמה נהיה בנויים מבחינה נפשית ושכלית להתמודד עם השפעת המדיה אם היחס יתמצה בנסיון התחמקות ממנה בלבד, וההוכחה הגדולה ביותר לזה היא האובססיה הזו לצריכת נייעס וזה גם לדעתי ההסבר של התופעה, הצורך לדעת כל דבר, להיות מעודכן, ראשוני, בלעדי, היי מה קרה, לאן אתה רץ, מה הלחץ, אז לא תדע כל רגע כל שטות מה יקרה, זה בטח לא התמודדות בריאה עם השפעת המדיה, וההסבר לזה הוא פשוט לדעתי, כמו החברים שלי מהישיבה, הם מעולם לא למדו כמה הפוליטיקה היא בעצם עיסוק בזוי ולא מעניין, בעיניהם היא היתה ונשארה מקום של נפילים, הם מעולם לא קבלו צאנס לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה שלהם אז ממילא הם לעולם לא הצליחו לשים איזשהוא גבול להתעניינות שלהם בפוליטיקה. אותו דבר העיסוק האובססיבי בנייעס, הציבור החרדי מעולם לא קבל הסתכלות בריאה על האפשרויות שהאינטרנט מגלם בתוכו להיות מחובר לעולם און ליין, אז ממילא מי שכבר פורץ את הגדר ומשתמש באינטרנט עושה את זה בכל הכח כיון שאין לו את הכלים להתמודד עם האפשרויות האלה. כנ"ל עצם העיסוק בחדשות גם למי שלא צורך אינטרנט עצם זה שאדם קם בוקר בהיר ומחליט שהוא צורך חדשות כבר גורם לו לצרוך אותם בצורה אובססיבית כיון שהוא מעולם לא קבל אפשרות להבין גם כמה הם לא מעניינים בשונה מאדם שגדל עם חשיפה בריאה לעולם שיודע להתמודד עמה. דוגמה נוספת לדברים אפשר למצוא בהתעניינות של צעירי המגזר בשטויות כמו ספורט וכד (למי שחי באיזור על קו התפר בין חילונים לחרדים עם קיוסקים עם טלוויזיה אין צורך להסביר את כוונתי . . . ) הם מעולם לא קבלו שכל להבין שגם עם כדורגל זה מעניין עדיין לא אומר שזה כזה מעניין, כיון שברגע שנחשפו לבד בצורה לא בריאה שוב אין להם דרך ללמוד את ההגבלות שבדבר.
והמעניין ביותר מבחינתי הוא שגם אתמול בתקשורת וגם כאן באשכול אף אחד לא ראה צורך להתייחס לפן הזה של הדברים דהיינו מעבר לשאלת החשיפה הטכנית.

תוקן על ידי לאטלאט ב- 19/08/2010 08:08:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 07:57 לינק ישיר 

תוקן על ידי לאטלאט ב- 19/08/2010 08:00:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 13:11 לינק ישיר 

לאטלאט

בדיוק על נושא זה פתחתי אשכול די מזמן כך שהתופעה לא ממש חדשה.

מה שברור שבגלל שאנשי התקשורת (נייעס ואפילו ראיתי רכילונייעס....)גילו את הפוטנציאל הכלכלי שבעניין הם נהיים "צהובים" לפעמים יותר מעמיתיהם החילוניים מבחינת חדירה לפרטיות .

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2472007&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 13:26 לינק ישיר 

צענע
וכבר ישבו רבני ישראל על המדוכה- להתיר רכילות בש"ק  בשבתות הארוכות של הקייץ, מה שמעקב את ההכרזה להתר,
 המחלוקת לסיבת ההתר- החסידים סוברים כי יש להתיר רכילות מכלל עונג שבת.
הליטאים לעומתם סבורים כי ההתר צריך להיות מכלל פיקוח נפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 09:26 לינק ישיר 

לא חתמו, אבל...

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=737078

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 15:35 לינק ישיר 

מרתק מאוד,
מה שמצחיק אייך שהם לא מבינים כלום בחרדים, ועוד בשנות  האלפיים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 17:00 לינק ישיר 

לאט לאט,התופעה שאתה מעלה בקשר להתענינות של הציבור החרדי בפוליטיקה,לדעתי היא לא קשורה לזה שהם לא מבינים שזה בזוי וכו',לדעתי,יש לזה קשר עם זה שהעיסוק העיקרי שלהם זה ללמוד כל היום,נפש האדם מרגישה צורך להתאוור קצת,לבלות קצת,וכל אחד מוצא את זה במשהו אחר,אצל החילונים או הדתל"ים שעובדים,בפרט העובדים בעבודות שזה מענין אותם,או עבודות של ניהול,מסחר,וכו' אז בזה הם מספקים את נפשם,הראש שלהם איך להריח הרבה כסף,איך להתקדם בעבודה וכו',ולכן הם מרגישים פחות צורך להתעניין בשאר דברים.
לדעתי,גם חלק גדול מהמאבקים החרדים,על דברים מוגזמים,עיסוק מוגזם בצניעות וכו',מגיע מזה שיש קבוצה גדולה של אנשים המחפשת משהו מעניין משהו עם אתגר.
ולכן חושבני גם,שבמדה מסוימת המבואר בגמ',שתבלין ליצר הרע זה תורה,יש הרבה שהקשר שלהם עם התורה הוא ברמה כזו,שבשביל להנצל מהיצר הרע הם צריכים גם לעיסוק בכסף,או בדבר אחר שיעניין אותם,שיאתגר אותם.
בקיצור,זה עוד אחד מהתופעות שמגיעות מזה שלא לוקחים את הענין של לימוד התורה כל היום בצורה בריאה,לימוד התורה כל היום,זה דבר שמתאים לאנשים גדולים,ובדרך כלל ציבור באופן כללי,הוא לא גדול,הוא ממוצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 03:46 לינק ישיר 

תוקן על ידי עמוקים ב- 22/08/2010 03:49:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 03:51 לינק ישיר 

סגסג
א)מצטער, לא הבנתי את כוונתך. האם הצורך במשהו להתאוורר יכול לגרום לאדם לעשות דבר שלא תואם את הרמה האישית שלו? אני נזכר בכך שמשנות הישיבה קטנה היצר הרע שהמשגיח נלחם בו היה הרדיו וכך לאורך כל שנות הישיבה. אתה מכיר היום אדם שפוי אחד שרוצה להקשיב לרדיו ? יש לי חבר שבאוטו אוהב לשמוע תכניות מסוימות, אבל אובססיה לחדשות ? נשמע הזוי
הצורך בהתאווררות הוא לגטימי לחלוטין המגיע ממקום בריא ביותר בנפש אבל אם הוא לוקח למקומות לא בריאים כנראה שהתערבבו גורמים נוספים בדרך.
הלזה תקרא התאווררות?
ב ) לא הבנתי את השטיקעל של תורה תבלין, כוונתך למשמעות מסויימת, או שלתפארת המליצה לבד ?

תוקן על ידי לאטלאט ב- 22/08/2010 03:56:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 13:54 לינק ישיר 

ואם כבר מדברים על חרדים ואינטרנט, נראה לי שזהו שפל חדש:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=rehilunayes

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על חרדים ואינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.