טרררם במינוי הדיינים
ידיעה במעריב
הרב עמאר: ''מסכים לדחיית ישיבת הוועדה למינוי דיינים''
בעקבות הודעתה של השרה ציפי לבני על דחיית ישיבת הוועדה למינוי דיינים מסר יועץ התקשורת של הרב הראשי לישראל שלמה עמאר, רוני רימון:
"למרות שאין שום צורך ואין שום סיבה לדחיה, החלט הרב לכבד את בקשת השרה ולהסכים לדחיה לפרק זמן קצר".
וידיעה בערוץ שבע
ח"כ אריאל: החלטת רמון שפלה
21:46, 11 מאי 2005 / ב' באייר תשס"ה
ח"כ אורי אריאל מ"האיחוד הלאומי" אומר בתגובה לפרסומים לפיהם החלטת השר רמון שלא למנות לדיינים מהציונות הדתית רק משום שמתנגדים לתכנית ההתנתקות: "החלטת רמון שפלה ונלוזה. דווקא ביום זה אנו מבקשים להתייחד עם זכרם של כל חיילי צה"ל השותפים להקמת המדינה ולשמירה על ביטחונה, ובהם רבים מחובשי הכיפות הסרוגות והציונות הדתית".
קצת נייעס
בשיחה שיצא לי לדבר עם אחד מגדולי הדיינים, סיפר לי הלה שכבר בתחילת מינויה של ציפי לבני לשרת המשפטים, נפגש עמה הרב עמר. בסיום הפגישה אמר הרב לאותו דיין שלבני הרבה הרבה יותר גרועה מלפיד.
ניבא ולא ידע מה ניבא.
התברר שלבני תעשה הכל כדי להלחם במה שמנהיג הראשל"צ. עכשיו המלחמה היא במינוי הדיינים:
השרה לבני בפעם הראשונה עשתה הכל כדי שיבחרו נציגי המפד"ל בלא שום פשרה עד כדי נעילת הישיבה בתיקו ובעצם המתנה לעצבים שיפעלו את פעולתם.
ופתאום מבריז לה חברה לסיעה ח"כ רמון ומודיע שלא יתמוך בכיפות סרוגות. אבל השרה לא אומרת נואש ומבקשת שידחו את הישיבה. [אולי הזמן ייטיב עמה].
נראה לי שיש לאשה הזו רגש של כעס כלפי עולם הדיינות שמפלה נשים בדיינות ובעדות וזה חלק מפריקת תסכוליה של השרה.
 |
|
|