בית פורומים עצור כאן חושבים

מה רע בחברות בין בנים ובנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2005 19:22 לינק ישיר 

אמשלום

שמעתי שבסעודיה זה עדיין מקובל היום.

בכ"א אני מסכים איתך שזה פשע מוסרי, ו"נבלות ברשות? התורה"

הגמ' הזאת לא מובנת לי, והייתי מעדיף לפרש אותה בדרך אחרת אם היה ניתן,

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2005 08:35 לינק ישיר 

אמשלום,

כוונתי היתה להראות, שעצם הרעיון של חברות בין בנים ובנות הוא ראוי על פי ההלכה, ורק קיימת בירוקרטיה הלכתית, שמצריכה קידושין וכו', והראיה, שכך עשו אמוראים כשרצו לעקוף את הבירוקרטיה.

מה שצריך, זה לסדר איזה שטר קידושין - גירושין אוטומטי, משהו בשיטת מכירת חמץ, כך שתתאפשר חברות בין בנים ובנות, בהתחשב בעובדה שמדובר בצורך נפשי עמוק.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 12:54 לינק ישיר 

לפום ריהטא,

ברשותך, אחזור על שאלתי דלעיל:
האם אין כאן זילות של מושג הקידושין, ופיחות חמור במצוות "ואהבת לרעך כמוך"???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 13:04 לינק ישיר 

לגבי מוסד הקידושין, יתכן, אם כי איני רואה חשיבות לשמרו.

לא הבנתי מדוע זה פוגם בואהבת לרעך, אם זה נעשה בהסכמת שני הצדדים, במקרה ומדובר ברווקים כמובן.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 13:07 לינק ישיר 

ובהמשך הדיון שם בגמרא (יבמות ל"ז ע"ב):
תנא רבי אליעזר בן יעקב אומר לא ישא אדם אשתו ודעתו לגרשה משום שנאמר (משלי ג) אל תחרש על רעך רעה והוא יושב לבטח אתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 13:12 לינק ישיר 

אם אינך רואה חשיבות לשמרו, למה להשתמש בו?

"ואהבת לרעך כמוך" הוא רלבנטי כאן, גם משום יצירת הציפיות שנוצרות ע"י במעשה קידושין, וגם משום שאין מעמד הצדדים שוה. נמלכה הנערה והחליטה להיפרד, יכול הבחור לכבול אותה אליו; וגם אם נתרצה ונתן לה גט, אינה יכולה להינשא לכהן. גם מצב של "נפרדו וחזרו לאחר זמן", השכיח במערכות יחסים מהזן הבלתי מחייב, יהיה בלתי קביל כאן (אם היו אחרים בין לבין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 15:25 לינק ישיר 

מהודעותיי האחרונות ברשת האינטרנט,

אני הקטן,לא זקוק להסברים מדוע להימנע מחברות בין המינים.מנסיוני הדל,אני מבין את ההלכה מאד מאד(דייקא!!!).

אגב,זו אחת הסיבות שאני פורש מהאינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 16:10 לינק ישיר 

לפום,

לא דיברתי על "מוסד" הקידושין, אלא על "מושג" הקידושין. וההבדל מהותי וברור (לפחות לי).

גו"ג -

אני מסכימה לכל מילה.

לב,

דרך צלחה.
פרוש וקבל שכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 16:18 לינק ישיר 

לב.

שמחתני . הבעיה היא שקשה להתמיד בזה ואני מאחל לך הצלחה וכח להתמיד . וכשם שודאי תקבל שכר על הדרישה (דרישת השם באמצעות הנט) כך ודאי תקבל שכר על הפרישה.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 16:24 לינק ישיר 

לב,
היה נעים להכירך. כהוקרה על הזמן שהנעמת לי בפורום, אני רוצה לצייד אותך באזהרה לדרכך החדשה: קיבלתי ממקור אמין, שכמה נשים פרצו את גדרות האינטרנט ומסתובבות בערי ישראל. הישמר לך.

===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 20:25 לינק ישיר 

לב,

התיזה של ההתחברות שלך לאינטרנט היתה עצמתית מאוד (וסליחה על המעקב שערכתי אחריך בשעתו, מטעמי מחקר אנתרופולוגי). דומה לה עכשיו האנטיתיזה בעצמתה. אנו ממתינים לראות כיצד תתבצע הסינתיזה, בסופו של תהליך (הגלאי).

בתקווה שמותר לערוך מחקרים על גופם של ניקים וירטואליים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 22:39 לינק ישיר 

מעשה שהיה בק"ק נאנאש שבהונגריה יע"א,

וגופא דעובדא הכי הוי,

באיש יהודי פשוט וירא שמים,

שנולד לו בן, והיו כולם מאחלים לו מזל טוב, מזל טוב,

וזיו תוארו של הבן, מילא את כל הבית אורה,

וכל הבית נתברך בגללו, עם פיתו בידו,

ופתאום ויקרהו חלום, ואמר לו המלאך,

אם רק את זה תעשה ותשמור,

לבל יראה צורת אשה כל ימי נעוריו,

כשהגיע הילד לגיל שתים,

ויקר...והנה הסבתא בהבית,

והילד חייך לה על אחת אפיים,

אמר האב,

אם לא עכשיו אימתי,

ושכר להילד מלמד הגון,

עם חדר מיוחד, סגור ומסוגרת,

אולי יחוס ה' וירחם, ויגדילו להיות משיח צדקינו,

והנה הגיע עת דודים,

ללכת לבית הכנסת לקשור תפיליו,

ויהי בדרך,

אין ויהי אלא לשון צער,

ויראה בתולה בחצר,

וישאל לאביו מה זה הבריאה המופלאה הזאת,

ויאמר לו אביו, לזאת ייקרא תרנגולת,

ויען ויאמר,

אבי אבי,

אולי תשיג לי שתים כאלה,

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2005 08:51 לינק ישיר 

לגם וגם
לגבי הטענה של ואהבת לא הבנתי, אין כאן שום ציפיות, מכיון שברור שמדובר במשהו זמני, לגבי הטענה שהאשה לא יכולה להפרד, זו בעיה שקיימת בכל קידושין, אז כל קידושין סותרים את "ואהבת", וחוצמיזה, יתכן שאפשר יהיה לבנות איזשוהי התחייבות הלכתית למקרה שהאשה רוצה להתגרש, והבעל לא,כמדומני שאירגון "קולך" או משהו דומה כבר דאג להכין איזשהו טופס קדם קידושין שנועד ליצור שוויון.

לגופו של רעיון, לא נראה שבקונסטלציה הנוכחית, מישהו יישם אותו. וכל מה שרציתי, זה להראות את הצד השני של המטבע, שקיימת גישה התומכת בחברות זמנית, רק אם תיעשה על פי ההלכה.

כל מה שרציתי זה שתדמיינו את ר' דוד כהן מכריז מאן הוי ליומא, כדי להבין את העובדה שהמנטליות הבין מינית הנוכחית שונה לאין ערוך מתקופת הגמ'. וכמדומה שגם אז היו כמה וכמה אסכולות בענין,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2005 10:24 לינק ישיר 

לפום,

למרות שהייתי רוצה מאוד לסתור את טענתך, כי מוסד הקידושין מעיקרו נוגד ל"ואהבת", יהיה לי קשה מדי לעשות זאת.
ואפילו עם ההו"א הזו, עדיין מצאו חכמים לאורך הדורות (אני שמחה ש"קולך" מקבלות קרדיט גדול. זה אכן מגיע להן. אבל עם כל הכבוד, הן לא המציאו שום גלגל), דרכים למעט ולצמצם את חוסר ההדדיות בנישואין. חלק מן העניין טמון בקושי לגרש ולהתגרש, שאמור להעביר מסר של "רצינות" ביחס לזוגיות שהתקדשה.

הפתרון שציטטת מהגמרא, הופך את העניין הזה על פיו, וסותר מכל וכל את כוונת חז"ל או את "רוח החוק", אם תרצה (ע"ע כתובה, למשל), גם אם לא את הפרקטיקה ההלכתית שהנחילו לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2005 15:38 לינק ישיר 

לפום ריהטא,
אני מכה על חטא: עשיתי שגיאה קלאסית. מתוך התיחסות להודעות שלך ושל אמשלום, התוכחתי על הפרטים במקום להקשות על העיקר.

אתה מנסה להביא כאן "פתרון" לצורך בקשר בין בנים לבנות, שיעמוד בדרישות ההלכה. אין המדובר בפתרון לצורך, או לרצון, בחברות ושותפות, בקשר אנושי עמוק, באהבה וחיבה; מדובר על פתרון לדחף המיני בלבד (לפלא בעיני מדוע לא הוזכר באשכול על טבילת הרווקות). נניח שהוא עומד בדרישות ההלכה ושאינו יוצר בעיות חמורות יותר (מה שאיני בטוח בו כלל). ואני שואל: האם החברה שתיווצר בעקבות פתרונות כאלה היא החברה הרצויה לנו? האם התורה מכוונת אותנו לבנות חברה כזו? כאשר אנו מצווים על "והתקדשתם והייתם קדושים, כי קדוש אני ה' " - האם לזה כוונת הדברים? לחברה בה מחליפים בני/בנות זוג כמו גרביים, עם חותמת גומי של בית-דין לייצור המוני של כתובות וגיטין? ואולי דוקא למצב כזה כוונה אזהרת "נבל ברשות התורה"?

הדחף המיני הוא חזק, אין להתכחש לכך. המצב בימינו קשה יותר מבעבר, גם משום הרווקות המאוחרת וגם בשל השינוי הכללי ביחסים בין המינים - הן מבחינת הריחוק, הן מבחינת יחסי הכוחות. למרות זאת, פתרון הבעיה בדרך שנזקה חמור בהרבה מתועלתה הוא, בעיני, רעיון עיוועים.

מומלץ לעיין בדבריו הנכוחים של הרב דני טרופר בגליון "דעות" החדש, בעקבות פרסום הכתבה על טבילת הרווקות בגליון הקודם:
"יש לי הרגשה מטרידה שהציבור שלנו, האורתודוכסי המודרני, מרוקן את העולם התורני מתוכנו האמתי ונשאר בדת שהיא חוק בלבד, ההלכה. לא במקרה המלה "הלכה" מופיעה כעשרים פעם במאמר, ואילו המלה "אלוקים" אינה מופיעה אף לא פעם אחת. כל זה משקף "התקפלות" מסוימת לעומת העולם המערבי מבחינה ערכית ורוחנית ושמירה מלאכותית על המסגרת ההתנהגותית-חברתית".
המאמר המלא כאן:
http://www.toravoda.org.il/deot21/beyno-lebeyna.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה רע בחברות בין בנים ובנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.