בית פורומים עצור כאן חושבים

מה רע בחברות בין בנים ובנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2005 13:34 לינק ישיר 

לפום,

אני התכוונתי להיפוך הדברים:
להנחה שיש בכלל צורך ברומנטיקה כדי להגיע אל הארוטיקה.
יחסים מיניים התקיימו (ועודם מתקיימים) גם ללא רומנטיקה, אהבה ו/או חברות. הקשר בין השתיים הוא הוא התלוי בתרבות ובחינוך.
השרדות אינה זוקקת רומנטיקה. האב יישאר לגדל את ילדיו ולפרנסם, גם בגלל הכבוד או השאיפה לעושר כלכלי ולכוח פוליטי, אין כורח ביולוגי או פיזי מובנה, לאהבה בין איש ואשתו.
אני לא יודעת מהי אפשרות קיומה של רומנטיקה כעניין רוחני גרידא, אבל יחסי מין והולדה יכולים להתבצע ללא כל רומנטיקה.

לענ"ד, המקור שהבאת אתה ("מאן הויא ליומא") מלמד זאת באופן פשוט למדי.

מקווה שהפעם הובנתי יותר.

תוקן על ידי - אמשלום - 26/05/2005 13:38:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 15:50 לינק ישיר 

אמשלום,
עולם הפוך אני רואה ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 11:56 לינק ישיר 

אמשלום, אני לא תכננתי את העולם. אבל עובדה היא, שישנו רגש רומנטי, עוצמתי. וכאן הבן שואל: "בשביל מה הוא נוצר"?

ולכן אני מניח שהוא נוצר כדי להבטיח את הקשר בין בני הזוג לאורך זמן, לצורך הגנה על הילדים, ולכן מסתבר שהוא אמור להופיע ביחד עם ארוטיקה.

לגבי האפשרות של מין ללא רומנטיקה, ודאי שהיא קיימת. צא ולמד משוק של זונות, אם כי, אני מאד מסופק אם אכן מין ללא רומנטיקה קיים באופן שכיח אצל נקבות. וגם זה צא ולמד משוק של זונות, מי משלם למי (מופיע בגמרא אנשהו, בהקשר של מי רוצה יותר)

אם אני צודק, הרי שבחברה שבה נוטרלה המערכת הרומנטית, הסובלות העיקריות הן הבנות שבחבורה, מכיון שלגבר יש לפחות ארוטיקה, והאשה נשארת בלי כלום, ובנוסף לכל הצרות עוד צריכה לקיים יחסי מין בלי חשק.

אמשלום, התעוררי...

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 15:17 לינק ישיר 

יש לשער שרוב הכותבים אולי לא ראו ואולי לא יודעים מהספרים שאביא לקמן:
1) "קדושים תהיו" הלכות והליכות בחברה ובתנועות נוער.
ובהסבר מתחת לכותרת "בדבר הליכות צניעות בחברה בת זמננו, היופי והלבוש ביהדות, ריקודים ורחצה מעורבים, התנהגות בחתונה-מסיבה וטיול, מלבושים ומנהגי צניעות לדברים ונשים.
מאת שמואל כץ.

2) גן נעול - פרקי צניעות של הרב שלמה אבינר.

3) תשובה של הרב משה פיינשטיין זצ"ל אהן האעזר חלק ד' סימן ס' "בחור שהסיתו ליבו לבוא בקשרי רעות עם נערה שלא לצורך נישואין".

מה יש עוד לדבר אחרי הספרים הנ"ל? (אפילו לשיטת בני עקיבא)

תוקן על ידי - טוב5 - 09/06/2005 15:17:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 16:03 לינק ישיר 

לפום,

דומני שהובנתי שלא כשורה.
איני מדברת על הרצוי, מבחינת עולמי הערכי והדתי. אני מדברת על המצוי בעולם ועל האפשרי בו.

אני חוזרת ואומרת: ארוטיקה, או יחסי אישות אינם זוקקים רומנטיקה. בימינו, בהם הולדה אינה בהכרח זוקקת יחסי מין, אין צורך לומר שפו"ר אינו זוקק רומנטיקה.
האם זה טוב? איני יודעת. אני מניחה שהייתי מעדיפה עולם חברתי שונה.
האם נשים הן המפסידות מכך? ממש לא רק. גברים מפסידים מחוסר ברומנטיקה לא פחות מנשים - כל פיתוח ואימון של רגשות הוא בריא ומחזק ומצמיח, וגבר שלא חש מעודו אוהב ונאהב יפסיד לא פחות מאשה שלא חוותה זאת. איני רואה כל הבדל בעניין זה.
לגבי מידת היצר של נשים וגברים, ומי מהם זקוק יותר לסיפוק מיני - יש לי ספק רב ביותר בדברי הגמרא אליה כיוונת, בנוסף לרחמים גדולים על הגברים שאמרו אמירות כאלה ועל אלה שלמדו זאת במהלך השנים והסכימו. חבל שלא זכו לחיות עם בנות זוג אחרות. וברשותך, לא ארחיב בזאת.

תוקן על ידי - אמשלום - 09/06/2005 16:05:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 16:40 לינק ישיר 

לפום
לא יודעת איך זה אצל הבנים, אבל נדמה לי שבנות סובלות יותר מרומנטיקה, מאשר העדר רומנטיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 16:41 לינק ישיר 

לפום ריהטא,
דומני ששאלת אפשרותה של אישות ללא רומנטיקה מסיטה את הדיון כאן שלא לצורך.

קיימים רגשות חזקים רבים. גם שנאה, גם תאוות נקם - וגם, להבדיל, אהבה רומנטית. אין זאת אומרת שכל אחד מהם משרת בהכרח מטרה מוגדרת. ודאי שאין זה אומר שכל אדם צריך לחוות כל אחד מהם.

אמור לי: אתה שואף לאפשר לבחור ישיבה בן עשרים, נגיד, או עשרים וחמש לפתח קשר (גם פיסי) עם בנות גילו, לאו דוקא למטרת נישואין. האם יש יסוד (הלכתי או עקרוני) לחלק בענין זה בין בחור בן 25 לבין בחור בן 14? אם לא, האם היית תומך בקשרים כאלה גם בין בנים ובנות בגיל האמור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 16:46 לינק ישיר 

לפום

לדעתי
אף אחד לא "צריך" לקיים יחסים ללא חשק
ואם יש חברה שלא מכירה בזה, אכן אסון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 16:58 לינק ישיר 

עוד פעם
אני לא יכולה להעיד על הבנים משום שאף פעם לא הייתי ולא אהיה בן
אבל לגבי הרומנטיקה לבנות,
אבל חשבתי, אולי אם נדאג להם שיהיו להם חיים מלאים, ודרכים מגוונות לממש את עצמם ולפתח ביטחון עצמי, שלדעתי מאד חסר בחברה חרדית, (ולא רק שם). אז הרומנטיקה תהיה חסרה להם פחות.

עדיף שלא יסתבכו ברומנטיקה עד כמה שאפשר בגיל צעיר, זה פשוט סוחט את כל הכחות מבן אדם כשנמשך, ולאחר שנגמר זה יכול להשאיר אותה בדיכאון שבועות עד חדשים. (וגם נדמה לי ילדה שמרגישה שלמה עם עצמה מלחכתחילה, אולי תסבול פחות. ואם תפתח קשר רומנתי בכל זאת, יהיה קשר הרבה יותר תקין)

תוקן על ידי - kisarita - 09/06/2005 17:03:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 10:20 לינק ישיר 

אמשלום

בגלל הגלישה לנושאים רגישים, הגבתי לך בפרטי

גו"ג
אכן, כל רגש נוצר לתועלת כלשהי, השנאה והכעס, הם מנגוננים שנועדו לספק הגנה לאדם מפגיעה, אבל הם רגשות שלילים, ולכן עדיף להמנע מהם. כמו הכאב, שהוא חשוב, כדי לא להנזק, אבל הוא נועד כדי שלא נחוש אותו.
רגשות חיוביים, נועדו כדי להוביל את האדם לשם. לכן אוכל טעים, ולכן יש רומנטיקה, כדי להוביל את האדם לחוות אותו. דילוג על הרגש הזה פירושו צפצוף על התוכנית המקורית של האדם. וגרימת סבל.
לגבי הגילאים, אכן, מומלץ להתחיל עם הרומנטיקה בגיל צעיר ככל הניתן, כי זה המנגנון הטבעי, וכדי שהוא לא יהרס, יש צורך לזרום איתו.

כי שרית
יתכן שאת מדברת מנסיונך, כל חוויה מענגת שנלקחת גורמת סבל. וחוויה מענגת מאד, גורמת המון סבל. אבל ישנם רבים, שחווים רומנטיקה זמן רב, ומסתדרים בצורה מתקבלת על הדעת עם איבוד הרומנטיקה. נכון, צריך ללמוד להסתדר, אבל זה לא מצדיק להרים ידים.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה רע בחברות בין בנים ובנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.