בית פורומים עצור כאן חושבים

מילון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2012 10:31 לינק ישיר 

.

פירכות רבות מאד בדברי ווטו כאן, ומחלוקתנו ידועה, אך שמחתי על שאני רואה אותו כאן גוברת, עד כי אדיד שינה מעיני, אעיר ישני עפר ואשחק עד כי שיני יחשפו - שיננא חזר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 17:51 לינק ישיר 

מזג

http://musaf-shabbat.com/2012/04/01/%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99%d7%99-%d7%9e%d7%96%d7%92-%d7%94%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8-%d7%99%d7%a2%d7%a7%d7%91-%d7%a2%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%9f/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 14:44 לינק ישיר 

מחב"ש = מחב"ת שמבחבש.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2975905&whichpage=4&forum_id=1364#R_13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2015 10:06 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2015 16:24 לינק ישיר 

ספרן

איקון ירוק

סבורני שהמילון הזה לא רק מצחיק. כיון שהוא כנראה משקף שיח בן הזמן, הוא מראה כיצד ביטויים צומחים.

חולה עליך=מאושפזת עליך. באזנים הרגישות שלי יש בזה גסות, אבל יש בזה גם ביטוי חי מאד של רגש עמוק כלפי מאן דהוא.

ומה זה גרע ממה שנאמר "חולת אהבה אנכי".

לעתים נראה שביטויים במקרא היו נחשבים לגסים אילו נאמרו בעברית מודרנית, אבל הילת הקדושה שעליהם מגינה עליהם.

כמו למשל: יצא לכם מהאף.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2015 19:46 לינק ישיר 

מענין מאיפה הצדיק הזה קלט את כל הדיבור הלא הגון הזה .
בנות ישראל הצנועות מטבע ברייתן בוודאי לא שמעו מעולם דיבורים לא הגונים כאלה ולכן בעצם הן תקראנה את המילון הפוך. קודם את הפירוש ואח"כ את המילה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2015 21:32 לינק ישיר 

כמילון עכשוי בתורה. נאמר כי יעקב אהב את רחל. אבל  רחל גם אהבה את יעקב- גם כתוב: ואני בבואי מפדם ארם- מתה על רחל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2015 15:26 לינק ישיר 

שתי ציפורים במכה אחת

כשם שאני סבור שאין שלילה בהמצאת מילים - כך אני סבור שאין שלילה בכתיבת מילים מומצאות שנכתבו בתנ"ך 
וכשם שאני סבור שהתנ"ך הרשה לעצמו לחרוג מכללי הדקדוק* - כך אני סבור שגם אנו יכולים להרשות לעצמנו

*האם כותב/עורך המקרא הכיר/התייחס לכללי הדקדוק? - קישור
כך גם נמצא בתנ"ך הך/ויך = היכה/ויכה, נס=נַסֵּה(בדניאל), ויהס =היסה (ויהס כלב את העם אל משה)
ואלו דוגמאות פשוטות, אבל כל מי שלמד תנ"ך יודע שיש חריגו ׁת בצורת הכתיבה, מאלו - וכאן הציפור השלישית - שאברם העברי אוהב "לתקן", ולדידי הם פשוט חריגות שנועדו להעביר מסרים ורעיונות סמויים - שעוברים בהרגשת המילים, וכמו שנעשה גם בקריאת שם חיבה או שאר שגיעוט וחצאי מילים שנעשים פעמים רבות, למשל ע"י אם לבנה.

והכלל הוא שכללי הדקדוק לא נועדו למנוע מאיתנו לדבר בצורה אחרת, אלא ליצור מערכת נוחה וברורה, וכ"הוראת שעה" אפשר לחרוג ממנה, ודיבור חופשי וספונטני הוא דווקא רצוי, כל עוד הוא נקלט אצל השומע ומשבר את אזנו כראוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2016 15:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2016 11:09 לינק ישיר 

ספרן

איקון ירוק.

אתה תמיד מדהים עם התגליות שלך. כלומר, לפעמים מרקיע שחקים, לפעמים סוחט דמעות.

וכאן זה מדהים עד כמה השפה הופכת לעניה יותר... אבל האם זה מלמד על הכלל של דוברי השפה?  אולי זה רק ביטוי אופנתי?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2016 13:36 לינק ישיר 

במקרה נכנסתי היום לפורום.
זה באמת מאוד מרשים, איך אשכול יכול להתפתח במשך הרבה שנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2020 09:52 לינק ישיר 
'חלט'

המלה ׳החלט׳ הינה כללית לכל החלטה השוללת כל צד-אפשרות נגדי שהיה נלקח בחשבון.

׳אבסולוטיזציה׳ הינה החלט מסויים השולל פתיחות המחשבה לאי-שניות, דהיינו 'החלט תחילה וסוף', כלומר; סגירת המחשבה בתיחום ׳מכאן ועד כאן חושבים׳.

גם המלצת (או ציווי ׳לא תתורו׳) ׳במופלא ממך אל תדרוש׳ אין פירושה ׳את המופלא ממך תסגור׳, אלא אל תתעסק בו טרם תהיה מוכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 10:00 לינק ישיר 

ווטו1 כתב:
המלה ׳החלט׳ הינה כללית לכל החלטה השוללת כל צד-אפשרות נגדי שהיה נלקח בחשבון. ׳אבסולוטיזציה׳ הינה החלט מסויים השולל פתיחות המחשבה לאי-שניות, דהיינו 'החלט תחילה וסוף', כלומר; סגירת המחשבה בתיחום ׳מכאן ועד כאן חושבים׳. גם המלצת (או ציווי ׳לא תתורו׳) ׳במופלא ממך אל תדרוש׳ אין פירושה ׳את המופלא ממך תסגור׳, אלא אל תתעסק בו טרם תהיה מוכן.

שהחיינו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מילון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 סך הכל 35 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.