בית פורומים בחדרי חרדים

המערכת הכפולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2005 19:58 לינק ישיר 

עין_הקורא:

אני דוקא מאמין שמקורך מחוץ למחנינו, וניכר מתוך דבריך את המבט הארוך של "אורח" (אצלינו אומרים "א גאסט אויף א ווייל זעט אויף א מייל", ומסתמא יש משהו דומה לזה גם בעיברית, כמו שלקחו מאידיש המון פתגמים טובים).

אמת שנסתפקתי אם כדאי להמשיך בדיון כזו בפורום שמסתכלים בו עיניים המצפות לויכוחים כאלו, וששים עלי קרב כמוצא שלל רב.

אך מ"מ יש בדבריך חומר הרבה ומגוון מאוד.

לדעתי, הזנחת את העיקר, וזהו המחלוקת (רובם לשם שמים כמובן...).

בכל מגזר ובכל קהילה יש אנשים שונים ומשונים, וכדבריך "יודע-כל".
אך כמובן שום ברנש לא ילך ויכריז על עצמו ועל קהילתו את כל הלכלוך והרפש שנדמה לו שיש "מתחת".

אך מהיום שבו מתחיל המחלוקת, מיד מתחילים אנשים כאלו להרים ראש, ולצפצף כל מה שעולה במוחם זה כמה שנים.

והעיקר, שיש מי שמוכן להאזין להם - להכפיש בזה את הצד השני, כמובן.

ולאט לאט זה התחיל להתדרדר, כל א' חושב שאם רב פלוני עושה את משהו בשביל משהו למה לי אסור ???.

לדוגמא:
מה שסיפרת אודות הזקן מסאטמאר.
לעצמי, כאחד שגדל בסאטמאר - בחו"ל, ידוע ומוכר מבפנים, שאין כל א' שבא לפה "הרביצו לי, תנו לי מעות", רק לפעמים יקרה שבא לומר שצריך מעות לשלם להוצאות בית המשפט, וברוב מקרים זה אמת.
וכל א' שבא לכאן, אף אם לא הרביצו לו, מ"מ יקבלו אותו בסבר פנים יפות, וכל א' ישתדל ליתן לו כפי יכולתו.

ואותו ראש הכולל, שאמר מה שאמר, זה ברור שהי' רק בשביל שהוא שייך למגזר שונה, שמסתכלים על כל מה שעושין בסאטמאר בחשדנות - לכה"פ, מטעמים מובנים וידועים לכל.

ואז הוא אמר מה שאמר, והוא חושב לעצמו כן כל כך זמן, עד שנדמה לו שזהו אמת.
ואז בא ה"למה הוא כן ואני לא ?".

כזה יש דוגמאות אין ספור, ומהלך זה אין לו קופירייט לחרדים. אלא שייך גם לחילונים, גם לצרפתים, גם לאמריקאים, ולכל מי שנולד לאב ואם ממין האנושי.

ככל שיוגדל המחלוקת, יוגדל הרפש, והבלתי נמנע - הרגשת הציניות.

רק אצלינו החרדים הוא גרוע יותר מכמה סיבות.
אנחנו, שסוכ"ס נתגדלנו על ברכי האמונה והדת האמיתית, היו צריכין להיות יותר טוב בענינים אלו, לא רק בשביל חילול ה', אלא גם בשביל המצפון ורגש המוסרי שהתורה נותנת לבן אדם.

ועוד, שיש לנו הרבה מדאי שונאים שמסתכלים עלינו כחיות טרף וממתינים למצבים כזו, ומתנפלים על כגון זה בשמחה עצומה, ודואגים לחזור ולהקיא את אותן הדברים כל כמה שאפשר.

ועוד ועוד ועוד.

הנחמה העיקרית שלי, ושלך, ושל כל הכלל, הוא שחז"ל ניבאו והבטיחו שכן עתיד להיות בזמנים כאלו ! בדיוק כך ! (עי' במשנה סוף סוטה אודות עיקבתא דמשיחא).

וככל שהבזיון מתגברת והולכת, כך גובר בליבנו התחושה ש"הנה הנה ימים באים", ובעוד זמן קצר יהי' כל הכלל, חרדים, חילונים, ספרדים, אשכנזים, תימנים, מרוקאים (השאר תוסיף בעצמך), תחת גג אחד באהבה אמיתית ובלב שלם לעשות נחת רוח להבורא ית"ש.

אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבא

תוקן על ידי - זאליweaky - 13/05/2005 20:09:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2005 20:08 לינק ישיר 

עין_הקורא

חן חן על הדברים שלך היוצאים מן הלב,

מיימוני

אנא! אל תוציא אותנו מהשיחה.... גם אנחנו רוצים ליהנות.

בהוקרה,
דזשיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 20:47 לינק ישיר 

ובכן,

לאור הוויכוח-זוטא שהתנהל פה בין *פרי הדר* ל*עין הקורא*, הריני לאשר שכל מילה של *עין הקורא* אמת היא.

ו*פרי הדר* הוכיח לנו שהירושלמים לא יודעים הכל...

אוח אוח

תוקן על ידי - דוד10 - 14/05/2005 20:55:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 20:53 לינק ישיר 

אני לדוגמא מסרב להאמין שמי שפירסם את 2 הפאשקווילים שקראתי השבת על הרב אמנון יצחק והמירס כתבו רבנים.
גם אם נכתב עליהם בסוף "יו"ל מטעם מטה ההסברה שע"י וועד הרנבים לענייני תקשורת" או "יו"ל ע"י וועד מחנכים אל תגעו במשיחי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 20:57 לינק ישיר 

כמובן שאתה צודק שאסור לנו לחשוב שכזה רפש כתבו רבנים, אבל אם זה חתום ע"י הוועד, למה הם לא מוחים ולא מתנערים ??
חוץ מזה לך תדע מה עוד הם פירסמו בשמם וזה לא הם....

תוקן על ידי - צולניק - 14/05/2005 20:59:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 21:38 לינק ישיר 

כותב עין הקורא:

וכך זה ממשיך. בנושא המפלגות, ההכשרים, הפיאות, המחלוקות בישיבות ובחסידויות, הישיבות והסמינרים, הפלאפונים -
בכל הנושאים שדנים בהם (בעיקר) כאן בפורום
בכל הנושאים שלא דנים בהם בעיתונים החרדיים.

דור שלם של צעירים חרדים גדל על מציאות שבה על כל שיחה של משגיח בישיבה, על כל מאמר בעיתון, על כל מודעה חתומה על ידי רבנים, צריך לשאול מיד (לפי הענין):
מי משלם להם?
מה האינטרס שלהם?
מה הם מתכוונים באמת?
איפה הם עובדים עלי?
מי יגלה לי מה באמת עומד מאחרי הענין?

ובכן, לא אומר שאני מכיר את כל המערכות ואת כל משגיחי הישיבות שיחם ושיגם לפני ולפנים,אבל אבל אני בהחלט בענינים בכמה תחומים.

ואני מוכרח למחות את מתאתי (הצפויה לדברי עין הקורא):

אינני יודע מה הרקע שלך ובמה נתקלת בחייך שהשפיע עליך כל כך למרה שחורה ולרעה,

אולי באמת אינך מכיר, אך דע לך ידידי, שיש *הרבה* יהודים יקרים בעולם, שהליכות התורה ודברי נושאיה הם נשמת אפם,
ויש הרבה משגיחים שכל מילה שלהם נאמרת מאהבה אין קץ לתלמידיהם והם מהווים דוגמה אישית לנדרש מתלמידיהם,
ויש הרבה יהודים שגדלו על אדני ההלכה הצרופה ללא כל פשרות ושמהדרים באהבה על כל חומרה דקה בהלכה ובחסידות אמיתית
ויש נערים צעירים הממיתים עצמם באהלה של תורה שעות רבות אחרי גמר סדר הלימוד בישיבות בזמן שיכלו ללכת לישון או לשמוע מוסיקה
ולא אאריך להלאות הקוראים.

ובאמת ולא ע"מ לפגוע בך ח"ו, רק כדי שתנסה לברר הענין, מאפה באה תחושה סוחפת זו, כדאי שתסתכל טוב טוב פנימה בעצמך, ובדוק את המצע ואת התשתית ואת הרקע האישי שלך, עליו נפל ובו צמח האילן הכוזב של דברי ההבל שאמר לך מי שאמר לך, ומן הסתם גם אצלו רקע ומצע שכזה.

כמובן אינני מתכוון שהכל טלית שכולה תכלת, ושלא קיימים בכלל דברים כאלו,

אך מכאן ועד כדי לומר שכל שיחה בישיבה וכל פסק הלכה וכל מאמר בעיתון הוא מושחת ונוגע בדבר - זה פשוט שקר ברוב
המקרים.

ואם יש שתי מערכות - אז הן כאלו:
מערכת אחת של היהודים היקרים שהזכרתי לעיל
ומערכת שנייה של יהודים שהושפעו מדברי הבל ושחושבים שכל הנעשה ביהדות החרדית - הכל נגוע והכל בלוף ושקר.
אני מרחם עליהם.

תוקן על ידי - יושב_סתר - 14/05/2005 21:40:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 21:51 לינק ישיר 

אני בא להגן על דברי פותח האשכול, הוא לא ח"ו התכוון לומר שכל שיחה של משגיח יש מאחוריה חשבונות ח"ו, ולא פיקפק לרגע שיש יהודים כשרים , והוא ודאי מודה שרוב רובם באמת יהודים כשרים מאוד וכמו שתיארת בחן ובדעת וכו', הוא דיבר על המערכה המתנהלת מע"ג העיתונים והפשקווילים, הוא דיבר מה שרואים בתמונות ומה שמתפרסם, ושם הוא ודאי צודק לדאבוננו.
וזה מוביל אנשים להיות ציניים ולומר את מה שאמר לו אותו ראש כולל (יש מקום לאשכול נפרד עד כמה הוא לא צודק) וזה גורם לכך שכשאנשים שומעים שיחה מוסרית לפעמים זה יכול לקרות שגם שם זה פוגע באמינות וד"ל.

חות מזה עם תעקוב אחרי התגובות תראה שפותח האשכול ממש לא לבד בדעתו, לצערינו.

א גוטע ווך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 21:54 לינק ישיר 

אני מקווה שהוא אכן התכוון כדבריך, בכל אופן מילולית זה לא משתמע כך
וממש לא משנה לי כמה מסכימים איתו, אלו פשוט שייכים למערכת השנייה כפי שאני הגדרתי אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 22:49 לינק ישיר 

עין הקורא,

יישר כוחך על העלאת הדברים.

ברשותך, אני רוצה להתמקד בפן מסויים מ"המערכת הכפולה". אינני יודע אם לכך התכוונת, אך זהו נושא כאוב בפני עצמו.

התופעה הבעייתית שאותה ברצוני להעלות לדיון היא, שבכל ענין הנוגע לרוחניות, תמיד נשתמש במילים גבוהות ובהגזמות תוך כדי תיאור קיצוני ביותר של העובדות, ולא בתיאור הפרופורציות הנכונות. וזאת משום שאנו יוצאים מתוך נקודת הנחה, כי אם נגזים ונתאר את הדברים בצורה איומה ביותר, יקלטו הדברים טוב יותר, לפחות בצורה חלקית.

לדוגמה: סיפר לי בחור מבוגר ששמע שמוע'ס של המשגיח בישיבתו. אדם דגול וידוע. שדיבר נגד אלו שתרים אחר ה"יופי" בשידוכים. הוא האריך וביאר כי אין ל"יופי" שום משמעות וכו' וכו', ובקיצור, אין ה"יופי" מהוה כל שיקול בשידוכים, לדבריו.

הבחור הזה הינו "תמים" ו"רציני" ולכן לקח את הדברים ברצינות הראויה וזה נראה היה לו מאד מוזר: איך אפשר לומר לבן אדם שצריך למצוא התאמה מושלמת עם בת זוגתו לא לרצות דבר כ"כ משמעותי. וכי אין לאנשים "יצר" בזמננו. ובמיוחד לאחר שבכל תורתינו הקדושה, שבכתב ושבע"פ, נלקחה עובדה זו כמובנת מאליה.

לאחר ה"שמוע'ס", הוא ניגש אל המשגיח ושאל אותו "היתכן?". "לא הבנת" ענה לו המשגיח, "בודאי שצריך להסתכל על היופי שלה, הרי אנו בסך הכל בני אדם. אני רציתי רק לשלול את ההתעסקות המוגזמת בפן זה בשידוכים, ולהזכיר לבחורים כי בכדי להגיע לחיים מאושרים עם אשתך, חייבים עוד כמה נתונים בסיסיים באישיותה".

כלומר, המשגיח ההוא יוצא מנקודת הנחה, שאם הוא היה מציג את העניין במימדיו האמיתיים, לא היה זה נקלט בציבור. לכן חייב היה להקצין את הדברים ולהציג את הנושא כשלילי לחלוטין ואז, לדעתו, יופנמו הדברים בצורה חלקית, לפחות, וכך יווצר האיזון הנכון.

דהיינו, לכולם צריך להיות ברור שאת השמוע'ס יש לקחת בעירבון מוגבל. כי בין מה שאנו מרגישים ויודעים לבין מה שמדברים בצורה "רשמית" ישנו פער גדול מאד.

וכך זה ממשיך הלאה. למשל, בהקצנת כל מצוה וכל איסור שבתורה והצגתו בצורה חסרת הסבר, מתוך הבנה שאם לא נדבר עליו גבוהה גבוהה, נזלזל בו. בנטיה להסביר כל דבר במושגים "קבליים" שאף אחד לא מבין. בהצגת כל מקרה כ"חילול ה' נורא ואיום" ו"עקירת יסודות הדת" או "ערעור האמונה הטהורה" כשלכולם ברור כי מדובר ב"תקנה חשובה" ותו לא. וכו' וכו'.

יש באמתחתי עוד דוגמאות רבות וכן זויות נוספות באותה בעיה, אולי בהמשך. אשמח לראות את תגובתכם לתופעה זו.

תוקן על ידי - מוישהיענקל - 14/05/2005 22:59:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 22:56 לינק ישיר 

צודק, רק מה שקורה שברגע שאומרים לבחור על השיחה "קבל את הדברים בפרופורציות", הוא כבר לא יודע מה הפרופורציה , 1/2 או 1/100 ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 23:04 לינק ישיר 

נושא מעניין וחשוב מאוד, אני רק מקווה שזה לא ישמש חומר להרבה עיתונאים חילוניים ,

חכמים הזהרו בדבריכם ! ! !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 23:05 לינק ישיר 

צולניק,

נכון.

והבעיה הגדולה מתחילה כאשר הבן אדם מנסה לסדר לעצמו את ההשקפה ולדעת מהו העיקר ומה הטפל. על מה כדאי להילחם ועל מה כדאי לוותר. או אז הוא בבעיה גדולה. כי בכל נושא יימצא מישהו שהענין קרוב לליבו והוא יציגו כאחד מיסודות הדת.

אז מה עושים? איך מבערים את הנגע הזה מאיתנו?

אברהם דוד,

אני מקוה מאד שכל מי שגולש כאן, מבין שמדובר בבעיה עדינה מאד של אנשים שלא אמורים להיות להם בעיות בענין זה. "צרות של עשירים".

הלוואי, הלוואי, ואלו היו בעיותיה של הציבוריות הישראלית.

תוקן על ידי - מוישהיענקל - 14/05/2005 23:11:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2005 23:07 לינק ישיר 

עין הקורא
---------

גם אנחנו החרדים נתעורר בוקר אחד ונראה איך זה " מתפוצץ" לנו בפרצוף זה רק עניין של זמן .

אני לפחות מתנחם ומשער מתי זה יקרה לנו אוטוטו.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 00:02 לינק ישיר 

עין הקורא

עלית נושא כאוב, כאוב מאוד,

אני יחדד את הכאב לפי ראות עיני,

אשתמש ברשותך אם הדוגמא שהבאת,
האם אותו ראש כולל שציינת הוא "האמיתי" שכונתיו היה
לגלות לך את האמת על המערכת "הרשמית",
או להפך, שהוא "שקרן" וכונתיו היה להשמיץ את המגזר
השונה ממנו, והמערכת "הרשמית" היא "האמיתי".

כלומר האם המערכת "הרשמית" הוא "האמיתי" והצודק הנכון
והישר, והמערכת "התכלסית" הוא "השקרן" כלומר שכל אלו
המתימרים לספר לך על מה שקורה באמת, כגון בעלי המקווה נייעס,והרכלנים בחדרי חדרים וכו' הם לא יותר מרכלנים זולים, קטני שכל, וממצאי סקופים, שכונתם הוא פשוט למלא
את תאוותם,וכו' וכו' ...

או להפך שהמערכת "התכלסית" הוא "האמיתי" והצודק הנכון
והישר, והמערכת "הרשמית" הוא "השקרן" כלומר שהעתנות
הרבנים וכו'וכו' הם פשוט בעלי אינטרסים והכל בלוף אחד גדול, שום זעזוע ושום גיוואלד, הכל זה אינטרס של כסף או מעמד, וכו' וכו'

ועל זה נאמר והאמת נעדרת ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 00:04 לינק ישיר 

המערכת השניה, קרי יושבי הקרנות הנ"ל,

אלה התחנכו לחשוב שהם יצורי אנוש הנעלים ביותר בעולם.

כלנו התחנכנו שאנחנו עם סגולה

אבל "הם" בטוחים שמתוך כל העם סגולה הנלוז הזה, הם הכי הכי סגולה !

כולה גאוה ושחצנות וליקוי חמור בעבודת המידות.
דבר שגורר לצביעות ושקר עצמי- שהוא עושה בנפשו וכללי- לציבור ולמשפחתו. ומכאן לפשקווילים שכאלה.
וכו' וכו'
עבירה
גוררת עבירה
גוררת עוד ועוד ןעוד עבירות מכל הסוגים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המערכת הכפולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.