|
|
| נשלח ב-16/5/2005 17:35 |
|
| |
צ'אוט
התיאור שלך פשטני מאד. נראה לי שכולם מסכימים שניתן למצוא אותו דבר בכל טקסט על ידי ניצול החופש בבחירת שמות נרדפים וכדומה. השאלה היא אם נקבעו מראש (דהיינו לפני שנערך הניסוי) קריטריונים אובייקטיביים לבחירת מלים שיצמצמו את החופש הזה , או שקודם ניסו למצוא את אוסף המלים שעבורם ייצאו תוצאות משמעותיות ולאחר מכן נוסחו כללים שיצדיקו בדיעבד את הבחירה באותם מלים דווקא (המבקרים טוענים שהם יכולים להוכיח שזה מה שנעשה).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 17:36 |
|
| |
chouteng
אתה באמת כל כך תמים ?
הנושא הינו הרצאת המחץ בכל הסימנרים לחזרה בתשובה !!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 17:57 |
|
| |
מיציץ.
מהתרשמות אישית שלי , הם מסתירים דברים שמתנגשים לערכי היהדות (ואיכמ"ל. )
(מענין לענין באותו ענין. פרו' רש"ז הבלין טוען במכתבו (שם שם)
ש"הרמב"ם" ר"ת הרב ר משה בן מימון. ולא הא הידיעה והוא תמוה.)
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 18:40 |
|
| |
יבוסי
איני רוצה לסטות מהנושא אולם אולי יואיל כב' להבהיר כמה נקודות מדבריו
אתה כותב :
" עצם הרעיון שיש בספר התנ"ך מסרים חבויים (לא "מוצפנים" במובן המקובל של המילה לענין זה) אינו הבלותי כמו שניסו לטעון כאן. אפשר לנסות להבין מדוע הקב"ה צריך להטמין מסרים בדילוגים,
אולי תסביר לשם מה צריך הקב"ה להטמין מסרים בדילוגים ?
אתה ממשיך וכותב :
"אבל הקביעה שזה "לא סביר" או שזה "משולל הגיון" היא יומרנית משהו, בהתחשב בפערי האינטליגנציה וההשכלה בין שני הצדדים.
אולי תבהיר מי הם שני הצדדים ?
ואתה ממשיך :
בהנחה שהתנ"ך הוא טקסט שחובר על ידי הישות העליונה של היקום, מדוע שלא יהיו מקוננות בתוכו נבואות?
ודאי , התנ"ך מלא נבואות . ואם ברצונו יתברך למסור לנו נבואות - מדוע אינו שולח את עבדיו הנביאים? מדוע עליו להצפינם? אם רצונו למסור לנו אותם ? האם הוא משחק עמנו במחבואים ?
ואתה ממשיך וכותב :
"מדוע שבורא העולם לא יעשה זאת כדי להדגים לנו, למשל, את "הכל צפוי והרשות נתונה"?,
איני מבין איך הצפנת הנבואות בתורה מדגימה לנו שהרשות נתונה ?
וזה שהכל צפוי - לפניו יתברך- הרי זהו אחד מעיקרי האמונה . ( ואם יתברר לך כי אחת ה"נבואות" שפוענחו ע"י המחשב - לא מתגשמת . האם תפסיק להאמין, או שתאמר כי המחשב לא קלע לנבואה האמיתית ? ומה הועילו מצפינים בהצפנתם? )
וכאן טענת המחץ :
באופן כללי יותר, למה שהספר לא יכיל "סימן מים", חותמת שמוכיחה שבן אנוש לא היה יכול לחבר אותו? למה היה סביר שהקב"ה יעשה מופתים לעם ישראל הקדום, אבל מופת "עומד" בכל דור ודור אינו מתקבל על הדעת? ואפילו אם נודף מהדבר ריח של קסם זול, האם זו אינה דרך לגיטימית לקרב את מוכי הגורל, שלא ניחנו בשכל החריף של באי עצכח?
אין לי תשובה לשאלה למה הקב"ה לא מופיע כל בוקר עם רשימת הוראות, עונשים, ומתנות . מי שיודע תשובה מוזמן בזה לכתוב, - אולם לומר כי הקודים המוצפנים בתורה הם האישור שבו חתם הקב"ה את שמו על התורה - זה אפילו לא מצריך תגובה.ובוודאי לא עוזר לאותם " מוכי הגורל" שלא מתמצאים בנבכי ההסתברות והסטטיסטיקה. - עבורם היה הרבה יותר משכנע - קבלת צ'ק עבור כל קיום מצווה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 20:16 |
|
| |
מציץ_ונפגע:
אתה עומד בפיגור של כמה שנים.
לאיודעכלום:
מזמן אמרתי שאני לא אחראי למחזירים בתשובה. אני מדבר פה על החוקרים שמקדישים רוב זמנם לנושא זה.
(למען ההגינות, אני חייב לציין ששמי מופיע כאחד האנשים שעזרו בהצבת קריטריונים אובייקטיבים למציאת דילוגים, אמנם בתפקיד זעיר ושולי ביותר. אז כל אלו שרוצים לטעון שאני נוגע בדבר, הנה האפשרות.)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 20:43 |
|
| |
קעלעמער
תמיהני על תמיהתך , וכי לא שמעת על דברי חסידים הראשונים שהאומר "ר' מיילעך" ולא "הרבי ר' מיילעך" צריך בדיקה אחריו?
צ'אוט
אשמח לשמוע מה הם אותם חידושים מרעישים שנתחדשו בעניין מאז הזמן שבו אני נמצא בפיגור.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 20:49 |
|
| |
.
יש ברשותי את הקוראן בערבית, בקובץ טקסט. אם מישהו אינו חושש, אני מוכן לקבל עותק של תוכנה לבדיקת דילוגים, ומעניין האם אמצא דברים מעניינים בקוראן.
אגב, מאחר ואינני חושב כי נחה על ריבלין רוח קודשו של המלאך ג'בריל, אינני מציע להריץ את העיבודים על תרגום הקוראן, אלא על הנוסח המקורי בלבד.
צ'אוט: מישהו מוכן להרים את הכפפה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 22:23 |
|
| |
מציץ_ונפגע:
עיקר המאמצים של החוקרים כיום הוא בהצבת קריטריונים ידועים מראש שתקפים לכל טקסט שהוא. (רק לאחר הצבת הקריטריונים מריצים את החיפוש ואז בודקים את התוצאות.) יש התקדמות בנושא, אבל היא עדיין לא משכנעת.
מואדיב:
כולם מסכימים שתמצא דילוגים עם תוצאות שיש להם משמעות בכל טקסט שהוא. השאלה היא מה היא מידת ההסתברות של אותם מילים. לשם כך, נהוג לקחת עוד טקסטים (לפעמים מאות טקסטים) ולהריץ חיפוש מקביל. שיטת המחקר הם הרבה יותר מורכבות מסתם חיפוש של דילוגים שמניבות מילים.
תוקן על ידי - chouteng - 16/05/2005 22:28:19
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 22:31 |
|
| |
שמעתי מתלמיד חכם חשוב,
מהעילויים שבהם, שידיו רב לו גם במתמטיקה וגם במדעים, שאחרי שבדק בעצמו בדיקה מקצועית עניינית של ההוכחות וההשגות,
הוא נוטה לומר "שקרוב לודאי שאין בהם ממש".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 22:38 |
|
| |
.
ואני שמעתי כי הירחון בו התפרסם המאמר המקורי של ריפס וחבריו, אינו מקבל ומדפיס מאמרים שאין בהם ממש - וידיו של ה- Statistical Science , רב לו ועורכיו ידועים בכך שאמנם אינם גדולים בתורה, אך גדולים הם בסטטיסטיקה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 23:21 |
|
| |
לא יודע (?)
יודע יודע
נהנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2005 23:25 |
|
| |
Chouteng כתב:
מציץ_ונפגע, אתה עומד בפיגור של כמה שנים
וזה ימשיך להיות המצב, בהתאם לדינמיקה הקלאסית בין מאחזי עיניים לבין פוקחי עיניים. לא מן הנמנע שלסיבוב הבא של "מחקרי" ויצטום וריפס כבר לא יהיו הפרכות, שכן לא יימצא חוקר רציני שיקצה משאבים להתמודדות הזו. עצם הויכוח ברמה האקדמית הוא הישג עבורם.
עכשיו לעמיתי המכובד המכונה, לצורך הסוואה בלבד, "לאיודעכלום". צבעתי בכחול אצילי כמה מהשגותיך והוספתי בשחור כנוע את הבהרותי.
אולי תסביר לשם מה צריך הקב"ה להטמין מסרים בדילוגים
אנא קרא שוב את הודעתי ונסה להתעמק באבחנה בין העקרון לבין המימוש.
אולי תבהיר מי הם שני הצדדים
מצד אחד, עם ותק אינסופי ורשימת הישגים הכוללת את בניית הטבלה המחזורית, הבדלה בין אור לחושך, תכנון ה DNA וקביעת מסלולי מאורות השמיים – קבלו את ההוא, טמיר ונעלם. מן הצד השני, עם ותק של 5765 שנים ורשימת הישגים הכוללת מעבורות חלל שרופות, 400 שנות עמל להוכחת המשפט האחרון של פרמה ותיאוריות עם שורש של מינוס אחד, הוא מגיע אלינו היישר ממתיחת חוט העירוב ברחובות – קבלו את המין האנושי.
ואם ברצונו יתברך למסור לנו נבואות - מדוע אינו שולח את עבדיו הנביאים?
רגע לפני שהשתכנעתי מטענת המחץ הזו, החלטתי לבדוק כמה נוסחים נוספים שלה:
ואם ברצונו יתברך למסור לנו נבואות, מדוע שלא יטמין אותן בספר שכבר נתן לנו במקום לשלוח שליחים?
ואם ברצונו יתברך למסור לנו נבואות, מדוע שלא יתגלה לפנינו במקום להשתמש בבני אדם שמהימנותם מפוקפקת?
ואם ברצונו יתברך למסור לנו נבואות, מדוע שלא יופיע בחלומותינו?
וראה זה פלא, כל אחד מהמשפטים האלה נשמע לי סביר באותה מידה. האם יש קוד נבואה מסויים שריבון העולמים צריך לציית לו? האם סביר יותר, אמין יותר, מכובד יותר או זול יותר להשתמש בנביא (שלעין בלתי מזויינת נראה כמו תמהוני על פטריות), במקום להצפין את הנבואה במסמך היחיד שעל מקורו הטרנסצנדנטלי יש הסכמה נרחבת?
מדוע עליו להצפינם אם רצונו למסור לנו אותם ? האם הוא משחק עמנו במחבואים?
לנקודה הזו בדיוק התייחסתי קודם. אדם יכול להתפעל מגדולת מעשי הבורא ולעיתים אף לחוש שהבין את תכליתם, אבל אין לנו היכולת ההפוכה. שכלנו לא מסוגל לפסוק מה מידת הסבירות של מעשיו – אין לנו קונטקסט, קנה המידה שלנו אפסי ואנחנו דור אחד מתוך מי יודע כמה דורות של בני אדם; מה ש"מחבואים" עבורנו עשוי להיות כרוז של אותיות אש לבני בנינו.
אולם לומר כי הקודים המוצפנים בתורה הם האישור שבו חתם הקב"ה את שמו על התורה - זה אפילו לא מצריך תגובה
לא זו בלבד שהטענה הזו אינה מצריכה תגובה – היא אפילו לא נאמרה. לא התייחסתי לקודים ספציפיים (אתה מוזמן שוב לנסות להבין את האבחנה בין העיקרון לבין המימוש), אלא לרעיון שהספר כתוב בצורה שמעידה עליו שאינו יצירה אנושית. אני משוכנע שהיית קצת פחות מלגלג, אם היית שומע למשל שכל הגנום האנושי ממופה, בסיס אחר בסיס, בשירשור של הגימטריה של אותיות ספר בראשית והצגת המחרוזת בבסיס 4.
עבורם היה הרבה יותר משכנע - קבלת צ'ק עבור כל קיום מצווה
אשמח לצטט בתגובה הוגה דעות גדול (וצנוע!) – "זה אפילו לא מצריך תגובה".
===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2005 00:06 |
|
| |
אני רואה שהנושא סבוך מכדי שאוכל לדון בו כאן בפורום. אנא קבלו את פרישתי (מהנושא לא מהפורום.... אני מתחייב להמשיך להציק)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2005 00:11 |
|
| |
פעם כשהתפעלתי מדברי חוכמה של כותב מסוים שלא הרבה לכתוב, כתבתי לו לתיבה האישית, תכתוב יותר! והוא ענה לי: באשר ל"תכתוב יותר", זו לא אופציה שכן רוב האשכולות הם בנושאים דתיים גרידא ושם אני בור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2005 00:36 |
|
| |
riv:
פעם כשהתפעלתי מדברי חוכמה של כותב מסוים שלא הרבה לכתוב, כתבתי לו לתיבה האישית, תכתוב יותר! והוא ענה לי: באשר ל"תכתוב יותר", זו לא אופציה שכן רוב האשכולות הם בנושאים דתיים גרידא ושם אני בור
זו כנות נדירה. בדרך כלל ככל שאדם יודע פחות הוא בטוח בעצמו יותר.
|
|
|
|
|