|
|
| נשלח ב-18/5/2005 03:57 |
|
| |
והפעם.
דילוגים בעצכ"ח.
סטיסטית, כל אשכול שני, מיימוני מופיע בו לפחות פעמיים.
הלא דבר הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 08:10 |
|
| |
לא יודע כלום
ועכשיו לאור מה שהבאת,
הנ"ך ניתן מפי הגבורה ? כן או לא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 08:40 |
|
| |
הבאבא_תור
הנ"ך נכתב ע"י נביאים שונים ואנשי כנסת הגדולה. הנביאים שכתבו את סיפריהם כתבו אותם בסוף ימיהם כיחידה אחת ולא בעת ההתגלות הנבואית וההתרחשיות ההסטוריות שסביב הנבואות.
ספרי הנ"ך מכילים תערובת של דברי רקע. הקשרים הסטוריים ודברי נבואה.
על אף נביא לא נאמר כי ה' הכתיב לו את סיפרו. הנביאים כתבו את ספריהם או כותבים אחרים כתבו את דברי הנביא שתיאר את מה שראה במראה הנבואה.
עכ"פ קיים הבדל מהותי בין התורה שכולה נכתבה ע"י משה מפי ה' לבין ספרי הנ"ך שנכתבו ע"י אנשים בהשראה נבואית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 10:34 |
|
| |
ללאיודעכלום השלום והברכה,
חוששני שהצל על טענתך שאינך מתווכח סתם כך, הולך וכבד.
כתבת:
אף אחת מהאפשרויות שהעלית בניסיונך להסביר את דברי אינן נכונות...
ומיד אחר כך:
הרי אתה יכול לומר כי המילה " לטוטפות" נכתבה אך ורק כדי להתאים את האותיות בדילוג מסויים שנועד לתת מסר או מצווה אחרת לגמרי . ולא להורות על תפילין
זו בדיוק האפשרות הראשונה (עם דוגמת ברכת יום ההולדת) שהצעתי בהודעה עליה אתה משיב. הנה בקשה צנועה, אם תאבה להמשיך לכבד אותי בדיון איתך: אנא קרא את מה שאני כותב.
לגבי שאר התשובה: התחלת בהצהרה דעתנית שאם יתגלו ידיעות כמוסות בתוך התורה, הדבר "משמיט את הקרקע מהפרשנות שלפיה אנחנו מקיימים מצוות". עכשיו אתה מבאר שתכלית התורה ידועה ולכן... מה, בעצם? כלומר, על פניו לא פירשת את הקביעה שעליה חלקתי, אלא שינית את נוסח, ממבנה שלילה למבנה חיוב. הנני לשטוח לפניך איפוא בקשה שניה: אמץ את ההנחה שאני ושאר הקוראים כאן, מסוגלים לייצר צורות נרדפות (הן לוגיות והן לשוניות) של הטענות שלך. חסוך מעצמך את המאמץ הזה וכך תוכל לזכות אותנו בנפח גדול יותר של הגותך.
===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 11:14 |
|
| |
לאיודעכלום
אתה גדול..
אבל, חוששני שהצל על טענתי הולך וכבד
כולה שינית נוסח! אתה סתם וכחן בלתי נלאה.
חבל"ז
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 11:29 |
|
| |
יבוסי היקר.
אני קורא את דבריך היטב ואפילו מצטט לך אותם :
"אפשרות אחת היא שאתה רואה בהצפנה משהו שדומה לאקרוסתיכון בברכת יום הולדת. מאחר שהבורא התאמץ להטמין מסר משמעותי, הטקסט הפשוט שהתקבל הוא גיבוב מילים - קריא, אבל לא מעבר לכך."
לא זה מה שאני אומר. – ודאי שהבורא יכול גם להצפין מסרים וגם לכתוב טקסט משמעותי. – גם אדם יכול לעשות זאת אם יעמדו לו כלים מתאימים, ( מחשבי על ) או שיהיה כל כך מוכשר וגאוני.
מה שאני טוען הוא כי אם התורה מכילה מסרים נוספים שלא נמסרו למשה מסיני, מהיכן אנו יודעים כי מה שנמסר ע"י משה הוא המסר הנכון והיחיד לעשות רצונו ולעבדו ?.
ולגבי המילה לטוטפות, על סמך מה דרשו חז"ל "טט" "פת" אולי המסר הנכון טמון בצורת הוראה מוצפנת שהצירוף הזה רוצה לומר. או מה הסמך לדרוש יתרות וחסרות או סמוכים וכל דרשות חז"ל אם הטקסט נכתב בצורה זו למטרות לא ידועות לנו?
ומה שכתבת : "לגבי שאר התשובה: התחלת בהצהרה דעתנית שאם יתגלו ידיעות כמוסות בתוך התורה, הדבר "משמיט את הקרקע מהפרשנות שלפיה אנחנו מקיימים מצוות".
אולי תראה היכן כתבתי מילים אלו ? או נתתי הצהרה כזו?
ולבסוף, הערה קצרה על הניסוח שאתה משתמש . עיין ברשימת 10 העצות למתווכח שהביא מואדיב באשכול על " קיום מצוות ממניע דתי או חברתי " ותוכל אולי להשתפר .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 12:07 |
|
| |
עמוד רביעי של הדיון:
לאיודעכלום 16:51 נשלח ב 17/5/2005 - 16:51
...
כל נסיון להניח כי בתורה מוצפנים הוראות או ידיעות שלא נמסרו למשה בסיני . משמיט את הקרקע מהפרשנות שלפיה אנו מקיימים מצוות .
אולי מישהו מבני ביתך השתמש בניק שלך שלא בידיעתך?
לגבי עצתך: קודם כל, תודה. אשמח מאד להשתפר, למרות שיש כמה אנשים הסבורים שאין יותר לאן לעלות.
שנית, אין ספק שכל סרקזם שהוא אד-הומינם, פסול בויכוח רציני. דא עקא, שלא כל סרקזם שייך לקטגוריה הזו. אם אתה כותב דברים לא מבוססים, סותר את עצמך, משתמש בטענות מעגליות, מציג רחשי לב כאמת צרופה ו/או משנה טיעונים תוך כדי תנועה (במקרה שלך, all of the above), הביקורת יכולה ללבוש כל מיני צורות. מיימוני, האחד והיחיד, יעיר בזהירות שחלק מהדברים מעלים תמיהה וטעונים בירור נוסף. אני אלגלג, אם אצליח למצוא זוית טובה, אבל רק בגלל פירכת הדברים ולא מתוך מצוקה.
כדי לחתוך את הפארסה הזו, בוא נעמיד דברים על דיוקם: לא נראה לך שהקב"ה היה מטמין מסרים כמוסים בתורה. זו תחושת בטן לגיטימית ואתה בוודאי לא היחיד שמחזיק בה. אם היית רב והיה בא תלמיד חכם שמתלבט אם לחפש במקרא מסרים חבויים, היית מייעץ לו להקדיש את זמנו לעניינים אחרים. יחד עם זאת, אם הוא היה שואל האם מן הנמנע שיהיו מסרים כאלה, יכול להיות שהיית מגרש אותו, בגלל עצם העלאת הרעיון שיש מגבלות על יכולותיו של ריבון העולמים.
את העמדה הזו, יכולת לסכם במשפט פשוט וישיר - "אינני יכול לחשוב על סיבה שהקב"ה יטמין מידע בתורה". במקום זאת, הלכת על ניסוח פסקני ולכאורה אנליטי. ציטוט מהעמוד השני של הדיון (אני מקווה שזה באמת שלך ולא איזה אחיין קונדס):
מאחר ונותן התורה אינו צריך להצפין בה דבר. ואף לא מסר לאף אחד כי יש מסר מוצפן והוראות כיצד לפענח את הצופן. המסקנה היא כי אין צופן בתורה..
עד עכשיו, לא הצלחת להביא אפילו מקור אחד שיבסס את הסברה הזו. על כך כל הויכוח. יתרה מזאת, אני בטוח שגם אם הקב"ה היה מפר הבטחה מפורשת שלו - נניח, מוריד מבול על האדמה - לא היית מפסיק להאמין (בהנחה הסבירה שהייתי אוסף אותך לתיבה).
===
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 12:18 |
|
| |
ווקשה 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 00:57 |
|
| |
לילה טוב, לאיודעכלום. שמחתי בהודעתך האחרונה ואני מתנצל על העיכוב בתשובתי. כל האשמה רובצת לפתחה של מיקרוסופט.
ראשית, כמה ניקורים בשיירי התעקשותך:
למעשה נטל ההוכחה על קיום מסרים מוצפנים בתורה מוטל על הטוענים לכך ולא עלי.
כמובן. כמו שנטל ההוכחה של נמנעות קיום מסרים מוצפנים, מוטל עליך ולא על שרלטני הדילוגים.
אני טוען שלדעתי לא קיימים מסרים נוספים מוצפנים בתורה
כרגיל בויכוח בין בני תרבות, בירור יסודי מגלה שאין בכלל מחלוקת. גם אני טוען שלדעתך לא קיימים מסרים נוספים מוצפנים בתורה.
"כל מה שתלמיד וותיק עתיד לחדש נאמר למשה בסיני"
אם היית מתווכח עם מי שמתיימר להחזיק את החומש השישי, הכולל מתכונים לגדי בחלב אמו, המאמר הזה היה בהחלט ראיה טובה. אלא שכאן מדובר במידע אשר צפון בחומש המקורי, כך שבאופן טכני, הוא נאמר למשה בסיני.
מעבר לכשלים הקטנים והמשעשעים בנסיונותיך להוכיח את מה שבהגדרה אינו ניתן להוכחה, יש בעיה ברוח הדברים.
אילו היה מתגלה מסר צפון בתורה, באופן שמקריותו אינה סבירה ברמה ששואפת לאפס, האם באמת יסודות האמונה היו מתקעקעים? אתה הרי בא מעולם שבו עיול פיל בקוף של מחט אינו להטוט, אלא מעשה אגבי של אחר צהריים. האם יש לך בכלל ספק שמיד היו נמצאים התירוצים, אפילו אם המסר היה הנחיה לעקור מצווה מן התורה? כמה זמן היה לוקח להוציא את ההסבר הרשמי, שמדובר בכמוסת זמן, אשר נפתחה בדיוק במועד המתאים שבו האנושות הגיעה לרמת מיחשוב המאפשרת את הפענוח? ומה לגבי "לא תוסיף ולא תגרע"? קטן עליכם, אם תשתכנעו שהפה שאסר הוא זה שמתיר. ואנא ממך, אל תטרח לנסות למכור לי איזה פלקט נוצץ של בנין מצוות בעל לכידות פנימית כזו, שכל שינוי ימוטט את כולו. הויכוחים בין שומרי מצוות לגבי טעמיהן, הגיונן ועקיבותן, יכולים למלא הרבה יותר מששים ריבוא אותיות.
תוקן על ידי - יבוסי - 19/05/2005 1:14:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 01:14 |
|
| |
יבוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 08:52 |
|
| |
בקר טוב יבוסי
תמהני על חכם שכמותך שנכשל באמירה כזו:
" אתה הרי בא מעולם שבו עיול פיל בקוף של מחט אינו להטוט, אלא מעשה אגבי של אחר צהריים."
האם אתה מכיר אותי? אתה יודע מאיפה אני בא ?
ועוד אתה כותב
" האם יש לך בכלל ספק שמיד היו נמצאים התירוצים, אפילו אם המסר היה הנחיה לעקור מצווה מן התורה? כמה זמן היה לוקח להוציא את ההסבר הרשמי, שמדובר בכמוסת זמן, אשר נפתחה בדיוק במועד המתאים שבו האנושות הגיעה לרמת מיחשוב המאפשרת את הפענוח? ומה לגבי "לא תוסיף ולא תגרע"? קטן עליכם, אם תשתכנעו שהפה שאסר הוא זה שמתיר."
המונופול על התירוצים אינו שייך לחברה זו או אחרת . ,כולנו " חיים בצל התירוצים שאנו ממציאים בוקר וערב למה אנו מתנהגים כפי שאנו מתנהגים.
כולנו עושים אך ורק מה שנראה לנו כמהלך הטוב ביותר עבורינו ואנו מלאי תירוצים והסברים למה כך ולא אחרת ולמה זה מצליח או נכשל.
ולכן אין ספק ששום תגלית של רמזים צפונים בתורה לא תשנה התנהגות של אף מאמין כמו שמליונים מאמינים באלילים , בבות, קוראי קפה ובתולות קדושות , ללא קשר לרמת השכלתם או רמת מישכלם.
כאשר אדם הולך להתיעץ עם בבא בנושא השקעות במניות . והבבא מיעץ לו במה להשקיע , ואותו אדם מצליח ומרויח הרי הוא "מאמין" כי לבבא יש רוח הקודש , כב' יאמר או שזה מזל או שזה ידע פנימי או מיקצועי או כולם ביחד. האמת היא שכולם צודקים. אותו משקיע צודק – יש לו הוכחות חותכות – חשבון הבנק שלו – ומה אכפת לו להאמין ברוח הקדש . גם כב' צודק, כי עליו לתרץ מדוע חשבון הבנק שלו תמיד בצבע אדום והוא לא הולך להתייעץ עם הבבא.
ואפילו על תופעות על-טבעיות מוצגות בטלביזיה – תמיד יקום אדם חכם ויתרץ – לא פחות מתוחכם מאילו המסובבים אצבעות בהוויות דאביי ורבא
" *האם גויים יש להם נשמות והשארת הנפש?
מהתבוננות פשוטה בעולם, תוכל לראות שלמרות נחיתותם הברורה של הגויים, יש בהם מעין כוח חיים תבוני דמוי נפש שמאפשר להם לתפקד באופן בסיסי, לבשל ביצה קשה, להזמין מעלית או לבנות את מגדל אייפל. לא מן הנמנע שלישות נפשית פרימיטיבית זו יש גם מנגנון הישארות, בפרט שחבל לבזבז אחת חדשה על כל גוי שנולד.
*חלק מהם נוצרים שאינם מאמינים בהקב"ה. כיצד הם זוכים לאושר שכזה? חלק מהמתים היו כמרים, ולמה הם זוכים לאושר שכזה?
פשוט שכשם שהכמרים מפיצים דברי כפירה ומינות בימי חייהם, גם הנשמות שלהם עושות כן. ממקום צלייתן בתופת הנצח, הן מספרות שקרים וגוזמאות על אושר דמיוני שאין כלום בינו לבין החיים של גוי לאחר המוות. חפש בגוגל את המונח "צואה רותחת".
*למה כל המתים מרוצים. אין גיהנום ואין עונש לחוטאים שביניהם?
אם הטלויזיה היא קנה המידה שלך, יכולת לשאול מדוע כל האנשים יפים ומאופרים. זה בדיוק תפקידו של העורך – לדאוג לכך שרק המתים המצודדים, המעניינים ומעוררי התקווה יגיעו למרקע. אגב, אם אתה מצפה שיהיה גיהנום לגויים, לא מחויב מכך שתהיה להם נשמה? או שמא מופקדים בשאול רק הנעליים והטלפונים הסלולרים של הגויים? "
ולכן , מאחר ועדיין לא ראיתי את אותו אדם שישנה את דרכו – או שיפעל לפי הגיונו, ולא לפי רצונו . אלא תמיד יעשה מה שלדעתו הטוב ביותר עבורו ויפעיל את הגיונו כדי לבנות את התיאוריה המתאימה – לכן גם אין סיכוי שתגלית כל שהיא תשנה במאומה את התנהגות המאמינים כאשר התנהגות זו היא "אין" בחברה בה הם נמצאים.
וכותב עוד:
" אלא שכאן מדובר במידע אשר צפון בחומש המקורי, כך שבאופן טכני, הוא נאמר למשה בסיני."
או שאתה טוען שהתורה היא ספר המכיל סודות הבריאה הצפונים והגדת עתידות - והרי לדעתך זוהי ההוכחה שהוא ניתן ע"י הבורא – ואז לא ברור כי באופן טכני הוא ניתן למשה בסיני.
ואילו אם אתה מאמין שהוא דברי ה' כי הוא ניתן למשה בסיני – הרי עליך גם להניח שהפרשנות שבידינו ממשה היא הפרשנות האמיתית.
לעצם הויכוח, לדעתי הוא מוצה ואין טעם להמשיך בהטחת טענות על מי נטל ההוכחה , ולכן רק אחזור ( למען הקוראים ) על עיקרי הטיעונים שלי. ואני מעניק לכב' את זכות המילה האחרונה .
התורה הכתובה והמסורה לנו ע"י משה אינה מהווה עבורינו ספר הוראות , וודאי לא ספר קסמים המכיל את כל סודות הבריאה , הרפואה , הנבואה , ההתקשרות עם הנשמות , או אמצעי לגילוי אליהו.
אנו מקיימים את מצוות התורה שבע"פ וספר התורה מהווה עבורינו אמצעי לקיום מצוות קריאת התורה , זכירת עמלק, וקיום מצוות הקהל. ( מלבד מקור בלתי אכזב לדרשות בסעודות שבת ובשמחות ,ומריחת עלוני השבת )
כל התייחסות אחרת לספר התורה ונסיון להשתמש בו למטרות תועלתיות כמו שכתבתי לעיל אינה אלא עבודה זרה ולא עבודת ה' .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 11:52 |
|
| |
שוב מכרו לו פלקט נוצץ של בניין המצוות בעל לכידות פנימית שכזו - הרי הויכוחים בין שומרי המצוות הן ראייה שאין לכידות כזו - אז איך הגעת לזה שזו עבודה זרה וזו עבודת ה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 12:26 |
|
| |
צהריים טובים, לאיודעכלום,
תודה על זכות המילה האחרונה שהענקת לי, אבל אין לי צורך בה. הקוראים השתעשעו דיים, אתה - כמו רוב בני האדם - לא תודה שטעית ואני כבר חרטתי עוד גולגולת על הקת.
ענין אחד בדברי הסיכום שלך דורש בכל זאת עיון. כתבת:
האם אתה מכיר אותי? אתה יודע מאיפה אני בא?
לי"כ ידידי, אני לא צריך לדעת מי אתה ומאיפה אתה בא, משום שבפורום אתה סך כל ההודעות שלך ולא תג אחד יותר. בדיון הנוכחי, בחרת לשחק תפקיד של יהודי אורתודוכסי שומר תו"מ המאמין בתורה שבכתב ובתורה שבע"פ. לצורך הענין, זה אתה וזה העולם שאתה בא ממנו - עולם גדוש פלפולים, תירוצים, יישוב סתירות תהומיות וריבוע מעגלים. האם יכול להיות שאחרי כיבוי המחשב אתה חוזר להיות קראי, שומרוני, אגנוסט או אוהד הפועל מרמורק? בהחלט כן, אבל אין לכך רלוונטיות לויכוח. על חיינו הפרטיים נוכל לדבר כשנשב יחד בתיבה.
===
|
|
|
|
|