|
|
| נשלח ב-18/5/2005 18:40 |
|
| |
אור,
השפעת הרגשות שמצאת אצל קרוביך שיחיו הינה משנית בלבד. המקום הראשון בו הופעתם ניכרת היא בלב.
שאל אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 19:31 |
|
| |
חשיבה חיובית
תתרום ללב בריא
ומעניין לעניין באותו עניין
מי מכיר את שיטת "ימימה" ?
גם היא טענה את שטענה דונאט שהרגשות הן מהשכל והחכמה היא מהלב..ואומרים שהיא זכתה לרוח הקדש בחכמתה.
לי זה לא ממש מתקבל על הדעת
כי כשיש רגשות כואבים זה כואב בלב ולוא דוקא בשכל
וכן גם הפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 20:26 |
|
| |
סמדיה ושאר יודעי ח"ן דאתרא הדין,
דכירנא דברשימות של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש על התניא, מופיע הסבר מדעי על הקטע שצוטט לעיל, על משכנם של המידות בלב. שם גם התייחסות מיוחדת ל"חלל הימני" ו"חלל השמאלי" ועל היחוס של הנה"א לראשונה ונה"ב לשניה, בגלל ריבוי הדמים בשמאלי. ורתיחת הדמים היא משכן המידות. כיון שאין הקונ' תח"י, ואינני זוכר הכתוב שם, אשמח אם מישהו יתקן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 20:43 |
|
| |
הכל כבר נאמר.
היום שאלה אותי ידידה האם יהיה נכון לקבוע שאדם עם כליה אחת מוסרי רק ב50 %.
ומכיון שמהכרותי אותה, ועוד חבר שיש לו כליה אחת, אני יודע שהם מוסריים יותר מהרבה שיש להם שתים, אני מטיל ספק שהמוסר שוכן בכליות.
אמר לי חבר ,שיש לו הוכחה שבעלי שתי כליות טובים יותר מבעלי כליה אחת. עד היום רק בעלי שתי כליות תרמו לזולתם כליה ואילו בעלי כליה אחת לא תרמו.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 18/05/2005 20:46:06
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 21:41 |
|
| |
קעלעמר,
תדע שתורם כליה חי, כלייתו הנותרת מכפילה את גודלה.
ויש קוראים אותו "א****ג" בלע"ז
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 22:20 |
|
| |
לדברי אנטוניו דמאסיו (Antonio Damasio) בעהמ"ח
The Feeling of What Happens ועוד ספרים חשובים.
(יצא גם בעברית בשם "ההרגשה של מה שקורה" - http://alf.openu.ac.il/F/L5TE2FQ6FJNHV2VF4JL31ADY183Q2NQDNJSQL8B6GDX8K76PLX-02966?func=find-b&find_code=SYS&request=38368&adjacent=N)
על פי מחקרים עדכניים בנוירולוגיה, ובעיקר על פי מה שקורה לאנשים שחסרים להם חלקים מסוימים במוח.
המסקנה שלו היא:
שרגשות הם מצבים פיזיים של כל הגוף. ז"א אם אדם כועס רגליו מתכווצות נניח הלב פועם טיפה אחרת וכו' וכו'. וכך כל רגש הוא מצב פיזי מסוים.
אבל יש גם רגשות שהם רק במוח של "כאילו" ז"א אדם כועס וכדי לחסוך את כיווץ הרגליים וכו' הוא מעביר את הפרוצדורה במוח. ז"א שבמוחו הוא "מרגיש" כועס. ולמעשה רוב הרגשות הם כאלה למרות שהבסיס שלהם במוח.
אני מכיר אדם ששכל אבר, שאמר לי שכל רגש שונה אצלו היום (אם כי לא הייתי מבסס על אמירה זו הרבה מדאי).
אני מקווה שאני העברתי את דעת הנ"ל ברור מספיק. בכל מקרה מדובר במדען מוביל בעולם בנוירולוגיה, וראיתי שאנשי מדע מהשורה הראשונה מצטטים את ספריו בנושא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 22:44 |
|
| |
אבן עזרא משפטים כג,כה:
"שגוף האדם מהעולם השפל, והנשמה העליונה קשורה בו, ויש אמצעים בין הנשמה והגוף, והנה הם שני כחות, ובלה"ק יקראו על הרוב רוח ונפש.
כי הנשמה היא החכמה, ומושבה במוח הראש, וממנה יצא כח כל ההרגשות ותנועת החפץ (=התנועה ברצון).
והרוח בלב, ובו חיי האדם, והיא המבקשת שררה להתגבר על כל העומד כנגדה, והיא בעלת הכעס, וכן אמר שלמה אל תבהל ברוחך לכעוס, כל רוחו יוציא כסיל.
והנפש בכבד, והיא המתאוה לאכול, וככה כתוב כי תאוה נפשך, ותאות המשגל ממנה.
והנה, יש אדם שנברא שתהיינה לו אלו השלש הנזכרות חזקות או כלן רפות, או זו חזקה וזו רפה או לא חזקה ולא רפה".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 23:04 |
|
| |
דונאט
זו בוודאי התיאוריה של האבן עזרא.
השאלה היא אם זו תיאוריה אמיתית.
כמובן, האבן עזרא היה אדם חכם ונבון. אך האם זה אומר שכל מה שכתב הוא בהכרח אמיתי?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 23:04 |
|
| |
בילקוט שמעוני תחילת משלי יש "מחלוקת" היכן החכמה מצויה בראש או בלב.
"ד"א זש"ה והחכמה מאין תמצא מלמד שהיה שלמה מחפש ואומר היכן היא החכמה מצויה. ר' אליעזר אומר בראש, ר' יהושע אומר בלב, ואתיא כדעתיה דר' יהושע דאמר החכמה היא בלב דכתיב נתתה שמחה בלבי, ואין שמחה אלא חכמה שנאמר חכם בני ושמח לבי, למ"ד אל תקרי למ"ד אלא לב שהלב הוא מבין דעת שנאמר חכם לב יקח מצות חוזר באותיות, ואף דוד פרש עליה לב טהור ברא לי אלקים מפני מה נתנה חכמה בלב לפי שכל האברים תלוים בלב, אמר שלמה אני לא אעשה כמו שעשה אבא, אבא פתח חכמתו בראש אותיות וסיים באמצע כל הנשמה תהלל יה, אבל אני איני עושה כן אני פותח באמצע אותיות ומסיים בסוף אותיות, פותח באמצע אותיות במקום שיש חכמה, והיכן חכמה נתונה בלב שנתונה באמצע האדם, נמצאת אומר שדוד תפס כדברי ר' אליעזר ושלמה תפס כדברי ר' יהושע, ולא עוד אלא שהלב נתון ביד הקב"ה שנאמר פלגי מים לב מלך ביד ה', וכיון שראה שלמה שהחכמה נתונה בלב משם התחיל שנאמר משלי שלמה. בן דוד וכי אין אנו יודעים שהוא בן דוד, אלא כל מה שעשה לשבחו של דוד עשה"
אך דיון כזה אמור לבוא אחר דיון במהות החלוקה, בין זיהוי מחושב, תחושה בעלת תוכן ענייני, לרגש מתלווה. כי יש הבדל בין "תחושה" ל"רגש". וכמדומה שנכתב בפורום והמוצא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 23:53 |
|
| |
אינך מכיר את ידידתי, ואין לי ספק אפילו קל שבקלים שלו חז"ל היו מכירים אותה היו אומרים "נשים דעתן קלה חוץ מ.... שאפי' בגברי לא מצינו כמוה"
שלא לדבר שהקשר שאתה עושה בין מוסר לקלות הדעת מלמד אולי משהו עליך.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 23:53 |
|
| |
יוסף אלבו,
אולי צ"ל - נשים דעתן כליות...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 18:47 |
|
| |
כן, לב, מענין במיוחד שהמקור (המדעי?) הוא רוטר.נט, ושהבסיס לידיעה שם הוא מגזין אוסטרלי (נקסוס) ל"חדשות אלטרנטיביות".
אם זכרוני אינו מטעני, היה גם איזשהו סרט עם ארנולד שוורצנגר, בו השתילו זכרונות באנשים לפני ששלחו אותם למושבת עונשין על המאדים...
|
|
|
|
|